0 oy
667 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (793 puan) tarafından
Da n akşam görümcem ve halası geldi bize. 10 günlük lohusayım. Gazını çıkartmak için babasına vermek istedim kızımı bana bana ver ben çıkararırım diye elimden almaya çalıştı vermedim. Dışarıdsn geldi elleri pisti diye. Kapıyı çarptı diğer odaya geçti. 5 dakika olmadan hadi gidelim dedi halasına sonra abisine Kürtçe bir şeyler söyledi ağlayarak. Kürtçe bilmiyorum bundan yararlanıyor. Yenidoğan bebek herkesin eline verilmez benim bildiğim. Hele ki elleri pis birine asla. 

32 Cevaplar

+31 oy
(3,398 puan) tarafından

Yaptığın cok yanlış o insan herkes değil halası dışardan geldin ellerini yıka diye uyarsanız anlarim ama yaptınız terbiyesizlik kusura bakmayın 

BİRGÜN  GÖRÜMCE SAVUNACAĞIM AKLIMA GELMEZDİ AMA HAKSIZLIK YAPMIŞSINIZ 

(2,011 puan) tarafından
Ay ben de direkt yengemin elini yıka demek yerine böyle yaptığını düşündüm gerçekten çok kırıcı. Ben de biraz kıskanıyordum bebeğimi ama sadece çocuklara vermek istemiyordum korkuyordum diğerlerinden esirgemiyordum hasta olmadıkları sürece. İlk zamanlarını hep abimin kucağında geçirdi hevesliydi bana da biraz soluk oluyordu :)
(12,552 puan) tarafından
Ay ben de yazdım ama sen yazmışsın zaten. Lohusalık ile ilgisi yok bunun ya her şeyi oraya bağlamayalım
(5,906 puan) tarafından
Ben olsam bidaha gitmem abimin evine :/
(7,670 puan) tarafından
Hay ağzına sağlık.
(912 puan) tarafından
Helal sana çok haklı bir yorum +++++
-Reklam-
+6 oy
(7,591 puan) tarafından
Herkes dediğin halası eee halası teyzesi almayacaksa komşu mu alacak kucağına ? Bizim gelinimiz boyle yapsa daha sittin sene kucağıma almam . Sonra da diyorsunuz halası danası çocuğumu sevmiyor, ayrım yapıyor.. Birazda anneden kaynaklı böyle şeyler.  Her evde su sabun var ellerini yıkayıp alabilirsin diyebilirdin .
(1,464 puan) tarafından
Cook haklısın bencede
(50,745 puan) tarafından
dayimin gelini bir kez kiskandi aldi kucagimdan kizi 14 yasina basti ikinci cocugu oldu hala sevmedim sevmiyorum sevmem de
(5,228 puan) tarafından
Ben de aynısını yaşadım. Kuzenimin karısı kuzenimle tartışmış galiba bebeği sevmek için alacaktım. Abla lütfen dokunma dedi. Çocuğu daha kucağıma almadım almam da.
+4 oy
(7,675 puan) tarafından
Yengelerim böyle yapsa bı daha evlerine uğramam galiba. O ne tavırlar bı çocuk sizde mi var? Hassassan uyar ellerini yikada vereyim dışardan geldin ya diye
+3 oy
(1,373 puan) tarafından
Çok abrtiyorsunuz ya valla 
+3 oy
(18,413 puan) tarafından
Bence ayıp.olmus. 
+3 oy
(12,552 puan) tarafından
Canım dışardan geldin elini yıka hemen al valla ben De iki dinlenmiş olurum desen bence ölmezsin. Ama siz kırma yolunu seçmişsiniz ben de kırılır ve giderdim. Görümcelerim var aram bozuk bu ara ama incinsinler bu şekilde istemem arkadaşımı bile böyle kıramam değil eşimin kanından birini kıracağım
+3 oy
(1,024 puan) tarafından
Ay bu görümceler kaynanalar ne yapsa batıyor bazı gelinlere. Herkes dediğin çocuğun halası bir kere. Hadi eli kirli söylesene yıkasın öyle alsin. Ben olsam daha senin çocuğunun yüzüne bakmam. Sonra burda post açarsınız görümcem yeğenini sevmiyor bilmem ayrım yapıyor 
+3 oy
(752 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
O halası yaa ne var sanki gorumcene desen canim elini yika sana vereyim sen gaz cikar de ne olacak hem uyarını yap hemde kırma yani bazi seyleri cok buyutuyorsunuz
+3 oy
(1,088 puan) tarafından
Keşke benimkilerde sevse el kadar bebeğe ben doğurdum diye düşman ordusu gibi bakarlar. Annesin senide anlıyorum✓ lohusalık var hasassin✓.Gelende rencide olmuş üzülmüştür Onu da Anlamak lazım.✓
+3 oy
(2,254 puan) tarafından
Yerden göye kadar haksizsin kusura bakma ben sana soyliyim Kürtçe ne demiş Karın bana bebeği vermedi çok kırıldım 
+3 oy
(885 puan) tarafından
O hareketten sonra daha da senle konuşmazdım
+2 oy
(2,377 puan) tarafından
Doğru yapmışsın kaç yasinda anam ne o haller çocuk gibi bide sen ne ikramlık yapsan diye dert etmişsin kendine zıkkım yesin nankör 
+2 oy
(290 puan) tarafından
Hala bu ya o heyecanla el yikamak aklina gelmemis olabilir bebek vermemek nedir herkese verilmes nedir hala herkes değildir kusura bakmayin elini yila disardan geldiniz diye kinarca uyarsaydiniz  yanlısı siz yapmisiniz hala değil 
+2 oy
(191 puan) tarafından
10 günlük ol 20 günlük ol halası yedi yabancı değil o anki sevinçle istemiş kendini onun yerine koy  ne hissedersin yanlış anlama ya da anla sen bilirsin yaptığın saygısızlık  
+2 oy
(1,119 puan) tarafından
Bence sen hatalısın. Ellerini yıkamasını rica edebilirdin.  Çok kırıcı olmuş tavrın
+1 oy
(7,226 puan) tarafından

Sorsaydin eşine ne dediğini doğru olanı yapmışsın ama dışardan geldin diyede açıklamani yapsaydın keşke 

(5,653 puan) tarafından
aunn bencede bide  gelir gelmez kapidayken ki ostedi ki. ben rahat edemem zaten lavaboya gdip binelimi yikamak isterim eve girince misafirlik de olsa. ki yengesinin evi onun da sayilir hani cekinmeden direk yokardi. sende keske deseydin ellerini yika tatlim istersen ondan sonra verim diye yenidoganlar mikroba duyarli ya disardan gldiniz nolur nolmaz dikkat edelim deseydin . bu arada kac yas acaba 12 yaş cocuk seviyesi heral gorumce
(7,226 puan) tarafından
Yani gereksiz gerilmisler canım disardan geldin ellerini yıkayıp al deseydi keşke kalp kırmak böyle kolay olmasın hemen ne olursa olsun evine gelmiş misafir
+1 oy
(318 puan) tarafından
Baska sorunlariniz da var saniyorum, oyle hissettim yani. Disaridan geldin bi ellerini yika da oyle al derdim ben olsam. Buna anlayissizlik yapabilecegini sanmiyorum sonucta yenidogan almak isteyene once bi elleri yikayin malum ortalik hastalik dolu diyebilirsin.
+1 oy
(696 puan) tarafından
Canım keşke deseydin dışardan geldin yeni doğum yaptım hastalık enfeksiyon kapma ihtimali yüksek deseydin gorumcenlerde bebek görmeye gelmizler düşünmüşler gazını da çıkartmak istedi normal olarak bu şekilde anlatsaydin keşke yanlış anlamış belli 5 dakka içinde ağlayıp gittiyse ayıp.olmus 
+1 oy
(260 puan) tarafından
Aynısını sizin kardesiniz yapsa? Elini yıka derdiniz. Yada eşiniz kardeşine verme dese laf ederdiniz eminim. Çok yanlış olmuş bence ben olsam bir daha yüzünüze bakmam. 

Ben gelenlere ve sigara içenlere rica ettim elinizi yıkar mısınız diye, yeni gelenlere hemen kolonya verdim sorun kalmadi
+1 oy
tarafından
5 günlük logusa iken görümcem geldi yemek bekledi eşime sordum yapma yapıp onlar getirseydi dedi bana

Bebeğin aldı sevdi altın taktı hiç seslenmedim benim kardeşim bana nasıl tatlı ise onunkine ona tatlı sadece çocuklara verdirme dedim esime

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 1,251 göst.
22 Kasım 2023 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 794 göst.
0 oy
5 cevap 243 göst.
0 oy
29 cevap 1,478 göst.
21 Eylül 2022 Diğer kategorisinde Kubra.10 (73 puan) tarafından soruldu

403,372 soru