0 oy
278 göst.
Diğer kategorisinde (1,423 puan) tarafından
Kızlar selam :) 

Ben 1 senedir çalışıyorum bu süreçte de marul kafalı oğlumu kreşe yazdirdik oda 1 senedir kreşe gidiyor. Tek eşim calisirkende maddi sorunumuz yoktu çok şükür ama ben artik evde olmaktan çok sıkılmıştım ve en en en önemlisi de bu devirde bu zamanda oğlumun geleceğini garanti altina almak istediğim için çalişmak istedim. Kendi aile firmamizda bende işe girdim. 

Bu aralar aklima takılan bir kac şey var sizden fikir almak istedim. Oğlumu kreşe yazdirdiğimizdan beri ona inanilmaz derecede oyuncak kiyafet vs almaya başladim odasinda artik yer kalmadi oyuncaktan dolabı doldu taştı kıyafetten. Ki ben önceden asla bu kadar oyuncak doldurmazdim cunku 2 gün oynayip 3. Gün totosunu dönüyor. Ama bu calişma ve kreş döneminde gereksiz israf etmeyle basım dertte. Galiba oğlumu kreşe yazdirdiğim için vicdanimi o ne isterse alarak rahatlatiyorum. Cünkü ona yeterince vakit ayiramadiğimi sanki kreşe atip gidiyormuşum gibi geliyo vicdanim asla rahat değil. 

Ama bir yanimda diyor ki irem kendine gel sen herseyi (birikim) onun geleceğini garantiye almak için yapiyorsun hem eğitim hemde maddi açidan şimdiden ona birikim hesabi bile açtin diyorum. Ama sadece diyorum... 

Çalisan anneler siz benim yaşadiğim bu durumu yaşadiniz mi yaşadiysaniz nasıl aştınız ?

5 Cevaplar

0 oy
(171 puan) tarafından
Vicdan yapma kesinlikle.bu ülkede kadınların en büyük sorunu erkek şiddeti ve dayak, maddiyat.dun beş çocuk annesi para kazanacak diye öldü.bugun çalışmak çocukların geleceği için çok önemli.hayatin n getireceği belli olmaz.devam edin . kıyafet veya oyuncak yerine gelişimini destekleyecek şeylere para harcayın veya biriktirin derim.
(1,423 puan) tarafından
Aldigim oyuncaklarda gelişimsel urunlerde var ama dedigim gibi 3. Gün totosunu dönüyor. Benim zaten bi alisveris bi bos harcama huyum hep vardi bu surecte iyice artti
-Reklam-
0 oy
(3,417 puan) tarafından
Çalışmıyorum ama bence bu kadar oyuncak kıyafet vs almak israf bence canım, mesela eve gelince detaylı iş yapmayıp onunla bir saat daha verimli vakit gecirmen onun için çok daha iyi olacaktır, bu şekilde oyuncaklara verilen parayı da birikimin üzerine eklersin iki yönden kazanç:)
(1,423 puan) tarafından
İsraf ki ne israf bazen kendimden utaniyorum.
0 oy
(153,503 puan) tarafından
o yanini dinle irem kendine gel oyuncagi bosver giyim mecburuz almaya birikim sart evet 
(1,423 puan) tarafından
Ah sevda ahh :(( o yanimi dinliyorum ama gereksiz harcamalari ne yapicam nasil yapicam bilmiyorum anne bunu al desin valla saniyesinde ya aliyorum yada siparis geciyorum
0 oy
(2,277 puan) tarafından
Çalışıyorum ama hiçbir zaman bu şekilde çocuğumu oyuncaga kıyafete bogmadim..çalışmayanlar da veriyor çocuğunu erkenden kreşe artık. Evde duran çocuk annesiyle yüzde yüz verimli zaman gecirmiyor. Anne iş yapiyor, çocuk ya TV izliyor ya kendi takiliyor. Çocuğun akranlarıyla zaman geçirmesi kötü bir şey değil 
(794 puan) tarafından
Bu ben oluyorum galiba çalışmıyorum ve oğlumu kreşe verdim artık çocuk evde ağlamaktan başka bişey yapmiyorduu hem onun için hem kendim için iyi oldu gerçekten
(2,277 puan) tarafından
Evet sanki evde durunca çocuk aşırı mutlu oluyor gibi bir algı var ama artık eskisi gibi değil. Çocukları da eve kapatmanın anlamı yok, anne de sürekli çocuğa yeni bir etkinlik yaptiramiyor neticede
(794 puan) tarafından
Başta içim içimi yemişti ama sonra baktım oğlum orda daha mutlu bide çevrem yok benim komşum bile yok sürekli oğlumla ben oda bende artık çok sıkılmıştık
(1,423 puan) tarafından
Evet cocuğun evde durmasindansa krese gitmesi daha iyi ama benim meselem farkli kizlar :)  vicdanimi nasil rahatlatmam gerketigini bilmem lazim
0 oy
(20,643 puan) tarafından
Sevgi boşluğunu para ile veya oyuncak ile dolduramazsın. Yanlış anlaşılmasın sevgiden ilgiden eksik kaldığını düşünmüyorum ama bilinçaltındaki duygu bu olduğu için böyle dedim sadece bu durumun çocuğu doyumsuz yapacağını düşünüyorum. Bende çalışıyorum oğlum dokuz aylıkken başladım bakıcıya bırakıyorum oğlum bile alıştı onu bıraktığım gün gelirken dondurma al diyor çünkü o gün yok demeyeceğimi biliyor. Ama bunu her istediği için uygulamıyorum yani oyuncak istiyorsa bunun benzeri bizde var ya da ikisini birden alamayiz diye almıyorum. Ayrıca kreş onun için kötü bir yer değil ki yaşı çok çok küçük değilse tabi.

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 488 göst.
7 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,264 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 451 göst.
15 Mart 2024 Diğer kategorisinde Avokado (1,181 puan) tarafından soruldu
+1 oy
15 cevap 801 göst.
0 oy
21 cevap 862 göst.
15 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Elifenur (27 puan) tarafından soruldu