0 oy
119 göst.
Alışveriş-Hediye kategorisinde (359 puan) tarafından

Kızlar bagırsaklarımı gluten lektın ve laktoz dan arındırcam  bagırsak florasını  temızlıycem yenı bır hayata başlamaya karar verdım  . Siz daha önce bunları kesdnz mi ama ne yıycem kı ben onu bilmiyorum işte   bu ottoımnun hastalıklar hep gecırgen bagırsaklar yüzünden oluyor  mesela bende 

Kronık
Kabızlık - demir anemisi - miğren - ve  psikolojim bozuluyor  yanı ıcımde hep kötü bırsey olacak hissi tükenmişlik sendromu hayattan zevk alamama mutlu olamıyorum   hanı hayatımda  bı çok kişinin hayali belkı  annem öyle der hep kıymet bılmıyon der hayır elımde degıl içimde mutluluk yok  çünkü bagırsaklarım bozuk çünkü serotonın uretmıyor  ben hayatımı komple degıscem  öyle kılo al ver çözüm degıl ha birde kronık yorgunum yanı  bütün kemiklerim güçsüz takatım yok  
 Ya yok mu benım gıbı hısseden  bır kaç takvıye alcam bagırsak onarımı için ama bu gluten gilleri çıkarınca brn ne yıycem kı orda tıkandım 

4 Cevaplar

0 oy
(8,830 puan) tarafından

image

image

image

image

image

image

Al canoooooooo
önce (2,018 puan) tarafından
Aidin salih-gerçek tıp
Neyla karaciğer temizliğinin son akşamında sağ tarafına sıcak su torbası koyup yatman gerekiyor bir kaç saat
önce (8,830 puan) tarafından
7 den 11 e kadar :D
önce (359 puan) tarafından
Kız esma özlemin kahvesini içiyon mu canım benjm nasıl memnun musun  sımdı  işe yarıyor mu
önce (8,830 puan) tarafından
Istah kapatıyor valla neyla ben memnunum:) bu hafta 2 buçuk kilo verdim haftasonu annemlerde yememe rağmen
önce (359 puan) tarafından
Sen forx5 kullanmısdn dimi  onunla kıyaslasan ne dersın mesela
-Reklam-
0 oy
(548 puan) tarafından
İki ay yaptım bomba gibiydim iki senedir geçmeyen kronik sinüzitim dahi geçmişti. Sonra tâbi yine bir senedir bırakınca hastalıklar geri geldi. Burnumdam nefes alamıyorum sürekli geniz akintim var. Baş ağrısı çabası. Bel ağrısı kabızlık vs. 

Canan Karatay diyeti yap veee aralıklı oruç. Kahve ve çikolatayi peyniri çıkar bunlar çok besliyor alerjik hastalıkları. Pirinç , makarna patates , pişmiş havuç , yulaf yasak. 

Arınma için Kandida diyeti yapabilirsin. Domates de yasak. Salça yasak. Peynir kesinlikle yasak. Peynir var ise hastalık bitmez. 

Kan grubuna göre de diyet yapabilirsin.

Günde 15 dk yürüyüş şart. 

Su eğer mizacin balgami ise onda su da fazla tüketmek daha da vücudunu soğutacağı için fazla önerilmez. Misâl bir litreyi geçmemeli. Vücutta zaten su tutunamiyor mineraller. Fazla su içinde de hepten akip gidiyor. Ki mizacinizin balgami olduğunu düşünmüyorum. Demir eksikliği için bir bardak su içine bir yemek kaşığı pekmez ve yarım limon karıştırıp içebilirsiniz doğal demir alımı gerçekleşir. 

Eğer bir litre az fazla su içeceğim derseniz mineralli kaya tuzu bir çay kaşığı maden suyunun içine yarım limon ile beraber karıştırıp her sabah aç karnına içmeniz lazım. Bunun içine toz zencefil tozu ve toz zerdeçal katarak da destekleyebilirsiniz. Çok güzel şişkinliği gazı alıyor.

Sıvı katı  ayrımı yapmanız lazım. Yani yemekten yarım saat önce sıvı alımı bırakılmalı yemekten bir buçuk saat sonra sıvı alımı yapılmalı.  
(548 puan) tarafından
Kendi vücudunu tanımam lazım diyetisyene gittim diyetisyenle de yaptım lâkin bunun iyileşme adına faydasını görmedim çünkü vücudumda B12 düşük
Demir düşük
D vtamini düşük
Magnezyum yok
Yani seni tedavi etmeye yönelik çalışmadıkları için ben okumaya başladım marifetnameden okuyarak internetten bakarak ve birçoğunu deneyerek çok diyet denedim 10 günlük açlık orucu da yaptım o zaman tabii mizacım bu kadar soğuk değildi beni etkilemedi şu an bir gün dahi açlık orucu yapamıyorum. Yani yasak olanları yazdım zaten yasak olanları yemezsen geri kalanları yiyebilirsin günde 2 öğün olmak şeklinde.

Sabah kahvaltını 12'de yaparsan akşam yemeğini 6'da yersin. 8'den sonra kesinlikle akşam yemeği yiyemezsin.
(359 puan) tarafından
Nuraycım sende bu saglıkkı beslenme fonksıyonel bakısı acısını benımseyen birisin galıba  . Maşallah aklında eriyor ve uygulamıssın   bagırsak duvarını sen zaten yasaklı gıdaları yemeyerek temızlemıssın  bagırdak duvarını tamir etmemıssın ama işte  bazı özel takvıyler var ben bunları alıcam bunlarla tamır edıcekdın  sonrada   takvıylerı hayatına alıcakdın  o zaman depolar dolardı  sen sadece temızleme kısmını yanı dıyet kısmını yapmıssın sanırsam . Bilgin mı bu kadardı yoksa devamını getıremedın mı  .  Neden devamı tamir ve tedavı kısmı yok
(548 puan) tarafından
Devamini getiremedim yâ evin bir odasi spor salonu inan çocuk sürekli hasta oluyor onunla ilgilenmekten açıkçası kendime vakit bulamıyorum vakit oluyor enerjim olmuyor bak hep başlıyorum iki üç gün hoop başa dön devamını yapamıyorum.
(548 puan) tarafından
Takviyelerim de var bitkisel alıyorum kalıyor öyle devamı gelmiyor üzüntü stres
(359 puan) tarafından
Canım sen fonksiyonel bakıs acısına sahıpsın çocuğun içinde uygula bsıyler neden hep hasta bagısıklık calıs çocukta bılgn varsa  nesi var mesela
0 oy
(1,748 puan) tarafından
Kitabın ismi ne esma
(359 puan) tarafından
Kız esma bunu nasıl görsün kıtabın altına yazsana
(1,748 puan) tarafından
Kız öyle yazdım saniyom
0 oy
(1,748 puan) tarafından
Bağırsak ve beyin baglantililir öncelikle kafan rahat olsun ki bağırsakların da iyi olsun. Asıl stres düşünme insanı hasta eder beyninde ne düşünürsen vücut ona tepki verir bağırsaklara gönderir sonra vücuda yayılır. Sonra tabi beslenmeyle desteklemen gerek çok bilgim yok ama hastalanmayan çocuk sayfası var orda beslenme formülü veriyo diyetisyen hem çocuklara hem yetişkinlere özel tarifler. Ve Hindistan cevizi yağını beslenmene kat kesin 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 61 göst.
17 Aralık 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hersey-nasip (368 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
13 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bbg (1,737 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 96 göst.
29 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Lazina54 (321 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 147 göst.
4 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (1,935 puan) tarafından soruldu

403,375 soru

12,083,396 cevap

36,360 kullanıcı

...