0 oy
188 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (180 puan) tarafından
Yenidoğan için hazırlık ne zaman yapmalıyım ne zaman hastane çantası hazırlıyim 29+1 im şu anda Sezeryan olucam az bir zaman kaldı kış ayı malum kurumuyo yıkananlar oğlumdan kalanlar var battaniye kıyafet vb diyorum yikiyim daha alıncakları da eksikleri alsam mı hastane için falan erken mi bilemedim de birde yenidoğan için deterjanlar çok pahalı olmuş  e bebeğin kendi markası kullanılır mı yenidoğan için kullanan var mı hangi deterjan alıyım uygun fiyat olarak marketlerde var şok migros falan migrosunkini oğlumda kullandım ama yenidoğan döneminde kullanmadım içeriği güvenemiyorum yenidoğan için fikir verir misiniz ya kafam karışık birde hastane için olsun genel olarak olsun benim ve bebeğin ihtiyaçları nelerdir o konudada yardımcı olur musunuz

15 Cevaplar

+1 oy
(143 puan) tarafından
Ben oğlumda 27 haftalıkken hazırlamıştım hastane çantasını. İyiki de hazırlamışım çünkü 31 haftalıkken erken doğum riskim olmuştu hastanede yattım, heran doğum olabilir diye çantam da yanımdaydı. Neyin ne zaman olacağını bilemeyiz canım o yüzden erkenden tedbir almakta fayda var. Şimdi yine hamileyim bunda da erken hazırlıcam erken doğum riski belki bunda da olabilir diye. Kötüyü düşünmemek lazım ama tedbirli de olmak gerekir 
(180 puan) tarafından
Aynen öyle valla bende ondan dolayı bide çevremdekiler hep erken doğuruyorlardı sezeryanla olmasına rağmen günü gelmeden ondan bende de korku başladı yavaş yavaş bende yıkamaya başlıcam doğuma kadar da eksikleri tamamlarım zaten pek bişey kalmadı şükür pişik kremi 1 numara var diğerleri bez ıslak mendil stoğu yapılcak şu anlık 3 4 paket tek var ama büyük çocuğum da var 4 yaşında yeni girdi ona kullanıyorum ikisine yetmez zaten hastane için özel takım bana pijama kışlık bulamadım bir türlü güzel bişey hep ince var doğum Ocak tam kışta yani ondan inşallah bulurum depend emzirmek için atlet sütyen falan onlar kaldı tek her şeyim tamam şükür eldiven çorap patik önlük alınacak birkaç tane de küvet filesi alınacak evdeki eskimiş beklemekten sanırım yırtılmış bazı yerleri geri şampuan sabun 1 numara bez kıyafetler hastanede giymek için terlik agiz mendili konak için tarak bebek yağı falan hazır yani şükür ki onları hep aldım şükür bunlar kaldı bunlarda alınınca daha eksik kalmiyo şükür
-Reklam-
0 oy
(390 puan) tarafından
30. Haftadan sonra başlayın ancak hazirlanirsiniz . Son aya bırakmayın zor oluyor agirlasinca malum havalarda soğuk 
(180 puan) tarafından
Zaten 29 haftayım şu anda yavaş yavaş başlıyim diyorum erken olmaz diyimi ne almalıyım peki hastane için olsun genel olarak olsun kendime bebeğe oğlumdan kalanlar var kıyafet olarak sadece ufak tefek birşeyler alınacak eldiven çorap gibi
0 oy
(883 puan) tarafından
bence hazırla dursun kenarda. ha erken ha geç ne farkedecek ki nasılsa hazırlayacaksın
(180 puan) tarafından
Öyle de beklerken yine sıkıntı olmasın diye kararsız kaldım bide deterjan karar veremedim bir türlü hangisi alıyım diye eksiklerim de var tamamlamaya çalışıyorum ancak o zaman başlarım herhalde bakalım hayırlısı teşekkürler yorumun için bende düşünüyorum zaten hazırlamayı bu sıralar
(883 puan) tarafından
beklerken nasıl bir sıkıntı olabilir ki?
(180 puan) tarafından
Yine kokması gibi beklerken de gerçi haklısınız öyle aylar senelerce beklemiycek sonuçta sıkıntı olmaz dağılması gibi mesela  daha tam olarak odayı ayarlamadık bir tane daha  çocuğum var küçük falan iş güç derken ama haklısınız düşününce erken olması beklemesi aksine daha iyi olur sıkıntı olmaz  derli toplu olur köşede temiz durur odaya ağırlık vermiş olurum bu sayede çok teşekkür ederim yorumunuz için
(883 puan) tarafından
ay rica ederim. zaten cevap verirken kendi kendine de çözüme gitmiş gibi oldun benim pek bi etkim olmadı :)
(180 puan) tarafından
Ay evet teşekkür ederim
0 oy
tarafından
Ben 33 haftada hazırladım sanırım ama yıka kurut ütüle acayip zorluyo. Ne kadar erken hazırlarsan o kadar iyi açıkçası 
(180 puan) tarafından
Evet ondan bende başlıyim diyorum yavaş yavaş bide sezeryanla olunca
0 oy
(701 puan) tarafından
Duru granül sabun kullandım kızımda zaten durulama yapmak şart onu al bence 
(180 puan) tarafından
Bende sen diyince baktım e bebekte 130 küsürdü marketlerde de oluyor zaten görüyorum olmadı hiç bulamaz karar veremezsem duru granül alırım elde yıkamak için uygun diyimi hiç kullanmadım ya bazen çıkmayan lekeleri elde yıkıyoruz ya onun için sordum
(701 puan) tarafından
Ben elde yikadigimda beyaz kalıp sabun kullaniyorum onu hiç denemedim
(180 puan) tarafından
Anladım teşekkürler bende bebek sabunu kullanıyordum elde yıkamada
(701 puan) tarafından
Rica ederim en iyisi o zaten bence
(180 puan) tarafından
Yani en doğalı evet o ama çoğu leke de tek bebek sabunu ile de çıkmıyo maalesef ki hemen yıkarsak ancak çıkar
0 oy
(926 puan) tarafından
35 haftanin içinde hazirladim 38de acil sezeryana alindim ben cok gec kaldim boyle yapilmamali

Suan yeniden gebeyim 29 30 haftada hazir edicem
(180 puan) tarafından
O zaman hazırlamaya başlıcam bende en iyisi bu olcak aynen işte bende bundan korkuyorum ya Sezeryan da olduğu için geç kalmiyim eksiğim kalmasın diye
0 oy
(3,942 puan) tarafından
Valla şimdiden başla canim son ayda zorlanirsin. Yikayacaklari yıka ütule kaldır sonra çantanı hazırlarsin. E bebek deterjanı ben kullanmadım kuzenim kullanıyordu memnundu. Duru granül sabun kullandim 
(180 puan) tarafından
Duru granül sabun yenidoğan için kullanılabiliyo mu alerji falan yapmiyo diyimi kullanmadım da daha önce hiç oğlumda uni baby almıştım kullanmıştım sonrasında da migrosunkini kullandım bende sizin gibi düşünüyorum evet şimdiden yikiyim eksikleri aliyim hastane çantası içinde doğuma az bir süre kala hazırlar koyarım köşeye teşekkür ederim yorumun için
(3,942 puan) tarafından
Evet kullanmıştım canim bir sorun olmadı, e bebek bak orada genellikle uygun oluyor deterjanlar. Rica ederim canim
(180 puan) tarafından
E bebek deterjanı yenidoğanda kullandı mı kuzenin bilgin var mı hiç karar veremezsem duru granül alırım teşekkür ederim
(3,942 puan) tarafından
Malesef canim bilgim yok, kullandigini söylemişti bir ara. Rica ederim canim
(180 puan) tarafından
Tamamdır teşekkürler
0 oy
(295 puan) tarafından
Yenidoğan temiz içerik siveno deterjan var. Kızımda 2 yıl kullandım oğlum 1.5 aylık hamileyken stok yapmıştım. Hastane çantanı da hazırla bence ben 33te hazırladım sezeryan olmasına rağmen sancılarım erken başladı doktor 39da alırım normalde ama bu bebek beklemez dedi gerçekten beklemedi de 37+5te kontrole giderken hemen doğuma alındım. Bebeklerin sağı solu belli olmuyor hazırla eksiklerini tamamla kalsın. Istersen hastane çantama koyduklarımı yazabilirim tam gelmişti bize.
(180 puan) tarafından
Ya evet olabilir yazsan zahmet olmazsa çok teşekkür ederim oğlumda da hazırladım ama seneler geçti unuttum gitti neler ne kadar koydum doğum kışın olcak tam kışın ortasında ya Ocak ayında kendim içinde daha pijama falan almadım kış için bakıyorum tam olarak bulamadım çok pahalılar evet bende siveno duydum ama Fiyat olarak diğerlerine göre daha pahalı ya ondan daha uygun bişeyler bakıyorum stok yapmayı da düşünüyorum aslında evet ama şimdilik yenidoğana uygun alsam da yeterli olur yıkamak için sonrasında bakarım çok teşekkür ederim yorumun yardımın için
(295 puan) tarafından
Kendim için; 
3 adet pijama takımı 
2 emzirme sütyeni
Ben atlet giymem hiç ama giyiyorsan atlet al ben koymadım
Terlik
Kağıt havlu
Islak mendil
Sezeryan olacağı için granül kahve
Depend 
Ped
Gögüs pedi
Kirli çamaşırı koymak için çöp poşeti
Roll-on
Hataneden çıkarken giymek için kıyafet
Havlu koymadım ilk doğumda koymuştum ama kullanmamıştım. kağıt havlu kullan at daha hijyenik oluyor .

Bebek için;
3 alt üst takım
1 tulum
3 ağız mendili
5 zıbın
Eldiven çorap
1 kalın battaniye 1 ince battaniye
15 tane bez
1 paket ıslak mendil yada bebek pamuğu hangisini kullanacaksan
2 adet alt açma örtüsü
Bebeği yatıracağım yere sermek için müslin örtü koydum ekstra
Pişik kremi

Ebeye vermek için

Hastane çıkışı
Zıbın
Bez
Kapalıysan başörtüsü falan
 Biberon mama vs duruma göre alınabilir hastane etrafı eczane kaynıyor zaten.
 Valiz organizatörleri çok iyi oluyor yoksa da kilitli buzdolabı poşetleri işini görür ayrı ayrı koyunca refakatçin daha rahat buluyor hemde valiz dağılmamış oluyor.
Dalin uni baby vs bunlar kimyasal. Siveno indirimdeyken değerlendir bence durumun varsa.
(180 puan) tarafından
Tamam canım çok teşekkür ederim granül kahve dediğin Nescafe diyimi bide bebeğe veya bana gaz yapmiyo mu kahve emerken falan zararlı değil mi emzirme zamanında öyle biliyorum sıkıntı olmaz aksine yararı olursa alırım tabiki yanıma baktım da her şey varmış zaten tek gecelik hastane için pijama veya bakalım bide depend emzirmek için atlet sütyen alınacak o kadar bebeğe de eldiven çorap patik önlük falan gerisi var hep bide bez ıslak mendil alınacak bez 1 numara var zaten diğer numaralar alınacak bide ıslak mendil stoğu pek bişey kalmadı şükür pişik kremi hangisi daha iyi sizce Bepanthol beğendim ama pahalı olmuş baya Nivea düşünüyorum aslında ama bakalım neye karar verirsem
(295 puan) tarafından
Sezeryandan çıkınca hemşireler söylüyor zaten kafein tüket diye hatta bana kola iç demişlerdi de ben sevmediğim için içmedim. Ayrıca gaz olayı bebekten bebeğe değişiyor kızımda aç yaşadım resmen yine de gaz sorununu fazlaca yaşadık. Bu sefer herşeyi yedim 1 aylıkken kuru fasulye bile yedim. 2 aylık olmak üzere oğlum, kızımdaki gazı yaşamadık ve iki çocuğumunda ilk ay kilo alımlarında fazlaca fark var beslenmemden kaynaklı. Yani bir bebek gazlı olacaksa oluyor sen istediğin kadar dikkat et. Evde sudocrem var diye ben almadım pişik kremi. Henüz hiç kullanmadım ihtiyacım olmadı kızımda tecrübesizlikle her bez değisiminde kullandım ama vücutlarına ilk zamanlardan bu kadar kimyasal yüklemeye gerek yok bence. Hamileyken 6 noya kadar bez stoklamıştım şükür pişik de yapmadı o yüzden krem için birşey diyemicem
(180 puan) tarafından
Anladım teşekkürler oğlumda gazliydi napsak geçmedi bakalım bu inşallah olmaz çok zor bezler evet pişik yapmiyo zaten geneli  bende illaki bulurum pişik kremi teşekkürler Nivea ile Sebamed arasında kaldım bende zaten fiyatı da uygun genel olarak  diğerlerine göre
0 oy
(542 puan) tarafından
31. Haftada yıkadım hazirligimi yaptım 

İki çocuğuma da başından beri roxy kullandım deterjan 
(180 puan) tarafından
Teşekkürler bende başlarım yavaş yavaş daha
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Dalin aldim hep ben yada granul sabun bence yavas yavas hazirla agirlasinca zorlanirsin benim dogumum nisan sonuydu subatta cantam hazirdi erken dogum riskim vardi 
(180 puan) tarafından
Evet zorlanıyorum şimdiden zaten teşekkür ederim yorumun için başlarım yıkamaya yavaş yavaş
0 oy
(2,489 puan) tarafından
34.haftamdq basladim erken dediler daha var bosuna ugrasma kokar cantada dediler.sonuc 36da ani doguma girdim iyiki kimseyi dinlememisjm dedim ve keske daha erken hazrlasydm dedim cunku eksiklerim vardi aniden doguma gidincede tamamlayamadm allahtan gorumcen saolsn herseyi halletmsti.bence simdiden basla derim zamanla istedgni cikarir istedginj eklersn icin rahat olur
(180 puan) tarafından
Ay evet bende ondan korkuyorum ya ya erken gelirse bişey hazır olmazsa diye oğlum 39 da gelmişti ama bu Sezeryanla olcak bide ondan daha erken olcak bakalım her şeyin hayırlısı bende yavaştan başlamayı düşünüyorum zaten eksiklerim benimde var hastane için götürülecekler benim için falan bebeğin çoğu şeyi var zaten oğlumdan kalan kıyafet ufak tefek şeyler pratik çorap eldiven gibi alınacak tek bez ıslak mendil alınacak o kadar onlar kaldı onlarda halloldu mu tamamdır
(2,489 puan) tarafından
Valla canm bebekler nezaman gelmek isterse ozman doguveriyor.yani sen dersn daha var ama o ben gelcen der sonra ortda kalmaktan iyidir erken hazrlamak diye dusunuyorm.
(180 puan) tarafından
Aynen öyle bende bu hafta sonu deterjan işini halledip daha başlıyim artık o zaman
0 oy
(17,743 puan) tarafından
Ben 27+3teyim canım basladim eksikleri almaya kıyafetlerin hepsini bu hafta hazırlayıp yıkıycam aslında 34. Haftada hazırlayacaktm ama 1 hafta önce nerdeyse doğuruyordm o yüzden ertlememek lazm deterjan olarak duru granül sabun kullanmıştım ilk çocuğumda bunda da kullanicam
(180 puan) tarafından
Ya canım özel değilse neden Allah'ım korusun inşallah sağ salim kucağına al bende korkuyorum işte ya ondan erken olursa diye benimde gece uyurken falan bel ağrım kasik ağrısı oluyo baskı oluyo bide bir zehirlenme atlattım gıda dışardan yemekten kusmaktan kasılmalar oldu falan korktum ama iyi şükür doktor sıkıntı yok dedi seninki nasıl neden oldu hiç bulamazsam duru granül alırım deterjanı teşekkürler
(17,743 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim sağol benim kanamam oldu doğum baslamisti durdurdular ilaclarla birde yatıyorum sürekli o şekilde ilerleyecek canm ama kanamam kesildi çok şükür. Bu hafta hazırlarim kıyafetleri çantam hazır dursun zaten son aylara birakmamak lazm ağırlaşıyor insan zor oluyor
(180 puan) tarafından
Ya anladım evet zorluyo daha ya inşallah zamanında gelsin minik:)
0 oy
(573 puan) tarafından
Çok eşya alma büyük çocuğun giydiklerini giydir bi hastane çıkışı satın alırsın yada tulum takımları hastaneye 3 takım götür ince ve kalın battaniye, göğüs pompası, göğüs pedi,kendine ped,ıslak mendil,peçete ,terlik,hırka,örtülüysen yazma,ped,yatak bezi ,çorap al kalın, çamaşır al,pijama takımı 3 alt 2 üst yeter kendin için bide emzik al kaynat koy emzik kutusuna doğunca ver yesin rahat et,
(180 puan) tarafından
Aynen zaten öyle yapcam diğerinden kalma var bir sürü eşya tek ufak tefekler eskimiş daha onlar alınacak eldiven çorap patik önlük gibi onun dışında hepsi var zaten sadece hastanede giyeceğini özel yapcaz o kadar tamamdır bende bu şekilde düşünüyorum zaten götürmeyi fazla almaya gerek yok ama Sezeryan olcak ya 3 takım yeterli gelir mi bebek için biraz daha fazla koysam daha iyi olmaz mı
(573 puan) tarafından
Sezeryanla 2 gün yatılıyor o zaman 4 takım alın ben normaldi 2 gece kaldım 3 takım almıştım
(180 puan) tarafından
TM teşekkürler
0 oy
(2,165 puan) tarafından
Yavaş yavaş yıka ütüle hazırla canım deterjan da dalan roxy güzel ben memnunum alabilirsin
(180 puan) tarafından
Aynen öyle yapcam bende bu hafta sonu deterjan işini halledip başlıyim yavaş yavaş eksikleri de doğuma kadar alır yıkar hallederim artık pek bişey kalmadı zaten bez ıslak mendil stoğu yapılcak sadece 1 numara var diğerleri alınacak patik eldiven çorap önlük falan onlar alınacak bide bana hastane için depend gecelik veya pijama takımı pişik kremi falan terlik ağız mendili falan aldım zaten onlar hazır kıyafetleri de hazır tek bunlar kaldı eksik olarak bunlarda aldık mı tamamdır şükür
(2,165 puan) tarafından
Sağlıkla al kucağına canım
(180 puan) tarafından
Amin inşallah
0 oy
(94 puan) tarafından
Hafta olarak aynıyız.çalistigim için hastane çantasını hazırladım bugün koydum köşeye.kendi bavulumu hazırlarım yarına da.
(180 puan) tarafından
Ya kolay gelsin Allah kolaylık versin canım en iyisini yaptın bende haftasonu deterjan işini halledip başlıyim daha yıkamaya eksikleri de aliyim yavaş yavaş hastane için

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 358 göst.
10 Mart 2023 Diğer kategorisinde Deflin (544 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 110 göst.
10 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Beytnurrr2727277 (1,730 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 61 göst.
19 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Svlcrk (9 puan) tarafından soruldu

408,435 soru

12,271,679 cevap

37,612 kullanıcı

Kategoriler

...