+1 oy
199 göst.
Aile kategorisinde (708 puan) tarafından
1. Buçuk 2 yaş arası bebekleri korumak için evde neler yaptınız 

1 dolaplari kitlit taktırmak 

2 camlara korumalık yaptırmak 

3  evde priz içlerine koruyucu

4  temizlik malzemesi yerine buhar temizliği 

5  masa uzatmak  kafasını çarpmasıni önlemek için

6 kapılara korucu elini sıkıştırmamasi için

Benim yaptıklarım sizin neler. Önlem almak herzaman iyidir. Bir anne sözü...

12 Cevaplar

0 oy
(487 puan) tarafından
Çok önlem aldık ama yine de ummadığım yerlerden düştü olacağı varsa oluyor 
(708 puan) tarafından
Tabiki olacak oluyor genede önlem almak zorundayız
-Reklam-
0 oy
(12,145 puan) tarafından
2 tane buyuttum hic onlem almadim :))
0 oy
(16,851 puan) tarafından
Dış kapı her zaman yukardan kilitli deterjanlar hiç bir zaman ortalıkta ulaşabileceği yerde değil camların önünde koltuk vs yok  en önemlileri benim için bunlar benimki büyüdü artık ağzına yabancı cisim falan atmıyor çok şükür en çokta yanmasından vs korkuyorum o yüzden genelde ocağın arka gözlerini kullanırım 
(708 puan) tarafından
Ben uzanmasin diye ocağı yükselttim önemli şeylerden birisi uzandığı zaman çekip indiriyor senin yaptığın gibi arka gözleri kullanıyordum sonra alltan yükseltme yaptım şimdi uzanamiyor
0 oy
(789 puan) tarafından
Pilleri ve bozuk paraları ulaşamayacağı yere kaldırmak, üstüne devrilebilecek eşyaları sabitlemek (bunu yapmadım ama gerek de olmadı, fikir olsun), ince ya da kayan halıları yere sabitlemek, merdiven varsa kapı takmak. Ben ayrıca odasına da kapı taktım, bazen çok işime yarıyor. Aklıma gelenler bunlar siz zaten hemen herşeyi yazmışsınız:) 
(708 puan) tarafından
Evde eşya bırakmadım :)) ki masa biblo vs  sadece bitane peygamber Kılıcim var kızım yerinde durmuyor tehlike olan şeyleri elimden geldiği kadar ya kaldırım yada ihtiyaci olan kişilere verdim hepsini
(789 puan) tarafından
Benim giysi odam tehlikeli, onları kaldıramadım da ya.. Bir tane aynam var o çok sakat. Tartı var o da cam. Kapısını kapalı tutuyorum hep ama yarın öbür gün açacak da :(
0 oy
(13,234 puan) tarafından
Sadece prizlerin içine koruma kullanıyorum 2.5 yaşında şuan 
0 oy
(10,666 puan) tarafından
Dolap cekmece hepsine kilit taktim pencereler de dahil balko kapilarini falan hep kilitli tuttum priz masa kenari hepsini korudum yatakdan dusmesin diye bariyer bile dusundum ki odadinda yatmiyodu daha bi kere kosma dememe kapmadi kapinin mentesesine bi yapsti alni dudagi burnu yarildi odum koptu elimde cop kovasi vardi firlattim kostum olacagi varsa oluyo yani ven artik suraya carpar su olur kafasinda drgilim yapsin ogrensin ki bi dahakine kendisi dusmesin bi de anlatiyorum anliyo oglum 
(708 puan) tarafından
Koltuk inmesini öğrettik şükür kendi inip çıkıyor zaten genelde koştuğu ettiği zaman illaki çarpıyor ki oda olmazsa sinirlendiği zaman kafasını yere vuruyor:))
0 oy
tarafından
Kızım doğdu doğalı bıçakları tabakların yanına koyuyorum tek işe yarayan önlem bu oldu bizim için onun dışında herşey işe yaramadı 
(708 puan) tarafından
Bende yükseğe koyuyorum önlemlerin en önemlisi zaten kesici aletlere ulaşmaması
tarafından
Aynn Allah'a şükür şimdiye kadar eline alamadı
0 oy
tarafından
Kızlar çekirdek falan ulaşamayacağı yerlere koyun ağzına koyuyorlar 
(708 puan) tarafından
Doğru diyorsun evde çekirdek olmazsa olmazlardan uzak tutmak lazim
tarafından
Çekirdek ve bozuk para aşırı tehlikeli şeyler yaşa başa bakmıyor bir anlık dikkatsizlik veya oyun anında götürüyorlar ağızlarına
tarafından
Evet canım çok tehlikeli
tarafından
Benim kızım henüz emeklemiyor o yüzden önlemleri almaya başlamadım. Küçük şeyleri yanına koymuyorum gecen yastığın içindeki yünü çıkarıp ağzına koyuyordu hemen aldım elinden
tarafından
Çok çabuk geçiyor o dönem hemen büyüyüp yaramazlık yapıyorlar
0 oy
(2,326 puan) tarafından
Dolaplara en iyisinden kilit taktım ama genede sabun oynadı 1 gece hastanede kaldık yedi mi acaba korkusundan. O yüzden tek önlem bakışlarım
0 oy
(987 puan) tarafından
TV unitesinden masaya kadar herşeyi kaldırmak aldığım en iyi onlemdi koltuğu bile kaldirdim kafam aşırı rahat tavsiye ✓ 
(708 puan) tarafından
İşte benim kafadan :))
0 oy
(2,747 puan) tarafından
Sadece kapıyı kilitliyorum o kadar önlem alınca daha çok dikkatlerini çekiyor ve onları zorlarken zarar görüyorlar
0 oy
(379 puan) tarafından
Kızım 3 yaşına girecek, onun için çok önleme gerek kalmadı ama küçük henüz 8 buçuk aylık. O yüzden :

Piriz içlerine korumalık 

Merdivenlere bebek bariyeri(kapı)

Çiçeklerimi masa üstüne 

Dolaplara çocuk kilidi

Detarjanlar, piller gibi tehlikeli ürünler dolaplarda ve elinin yetişemeyeceği yerlerde. 

Kapılar için el sıkılmasın diye kızım ufakken almıştık ama henüz oğlum için kullanmıyorum. Yakın zamanda onu da takıcam. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 69 göst.
0 oy
3 cevap 122 göst.
16 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 129 göst.
4 Şubat 2024 Aile kategorisinde Meleniko (882 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 267 göst.
2 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Nisan KC (4,098 puan) tarafından soruldu