0 oy
245 göst.
önce Aile kategorisinde (549 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar canım çok sıkkın 2.5 yaşında kızım var Mart ayında 3 e girecek. Ama sürekli olarak beni herşeyden dışlıyor sözümü dinlemek istemiyor babasından beni kıskanıyor oturup sohbet etmemizi sarılıp gulmemizi kıskanıyor. Agliyor mesela az önce elma soydum yiyecektim sen yeme dedi aldı elimdeki tabağı agzimdakini çıkarmak için de ağladı zorla ağzımdan çıkardı mesela bi yere gitmek istesek anne sen gelme evde kal diyor daha bı çok şey var şuan aklıma bunlar geliyor. Mesela biri bana sarilsa örnek veriyorum bugün annem geldi giderken öptü beni yolcu ettim kızım küstü ve direk geldi bana vurdu anne annesine kendi sarıldı bazen beni hiç dinlemiyor babasına düşkün benden hiç korkmuyor ne desem tersini yapmak istiyor bu durum beni çok üzüyor evlat değil düşman gibi davranıyor. Babası bana kolye aldı diye ağladı bende istiyorim anneme alma diye ama görümcemlee konuştuk az önce 3 kızı var hiç biri böyle yapmıyor aksine annelerine çok düşkünler ve anneleri onları dövüyor ben hiç dovmuyorum kızıyorum çok içime atiyorum eşimde abartma diyor mesela işe giderken eşimi öperim ben öpüyorum diye benim öptüğüm yeri silip tekrar babasını öpüyor yolcu ederken beni kovuyor sen gelme bakma diyor neden böyle yapıyor ben onun annesiyim neden beni sevmiyor bütün gün ben tek başıma onunla ilgileniyorum belki çok saçma gelecek ama şuan yazarken ağlıyorum:(

6 Cevaplar

+2 oy
önce (201 puan) tarafından

Az önce bir posta daha cevap verdim. Neden çocuğun her davranışı simariklik olarak kabul ediliyor anlamıyorum. Simarmak güzel bir şeydir hele ki çocuklar için çünkü sevildiğini bilir o zaman. Çocuğunuzun yaşadığı şey tamamen oedipus sendromu. Bu yaştaki kız çocukları karşı cinse yani babaya karşı büyük bir aşkla bağlıdır. Bu yüzden annenin babaya yaklaşmasına izin vermezler. Aynı şekilde erkek çocukları da anneye bağlıdır ve babadan kiskanirlar. Bu gelişiminin getirdigi bir duygu. Yani çocuk doğru bir şekilde gelişiyor. Endişe edecek bir şey değil geçici bir durum. Böyle davranmasi sizi sevmediği anlamına gelmiyor. Her çocuk özeldir ve her dönemi farklı atlatır. Çocuğunuzu asla başka çocuklarla kıyaslamayın. Çok büyük hata yaparsınız. Benim iki oğlum var büyük olan 26 aylık ve bana aşırı düşkün. Babadan kiskanir ve biz bunun doğal olduğunu bildiğimiz için ustelemeyiz çünkü karakterine inat olarak yansır. Küçük oğlum 5 aylık ve her şeyi abisinden çok farklı. Bebeklikleri huyları sevdiği şeyler tamamen farklı. Değil ki senin çocuğun ve eltinin çocuğu aynı olsun. 

Oedipus kompleksi, Freud’un psikanalitik teorisinde bulunan 3 ila 6 yaş arasındaki çocukların karşı cinste yer alan ebeveyne karşı romantik duygular beslemesi ve kıskançlık hissetmesi durumudur. Bu durum çocukluk döneminin en önemli bir parçası olarak kabul edilir. 

önce (549 puan) tarafından
Bu yazı biraz beni rahatlattı desem oturmuş ağlıyorum hamileyim bide üstüne duygusalim sanırım :(
Üzülecek hiçbir şey yok aksine sevinmelisiniz ki çocuğunuz doğru yolda ilerleyerek büyüyor. İnsan oğlunun fıtratı vardır ve bu fıtrat gereği bir çok davranışı gerçekleştirir. Bunu düşünerek çocuğunuzu anlamaya çalışın. Onları keşfediyor ogreniyor içindeki cevheri ortaya çıkarıyor. Yeri gelecek vuracak yeri gelecek tükürecek yeri gelecek bagiracak. Çocuk her şeyi yaşayarak öğrenir . Sabredin olumlu ve sakin yaklaşın. Siz eşinizi başka bir kadınla görünce nasıl hircinlasirsaniz kızınız şu an onu yaşıyor öyle düşünün belki size gore daha sakin bile davranıyor olabilir :) siz saç baş yolmak istersiniz kızınız sadece sen git demekle yetinir
önce (252 puan) tarafından
Artıladım. Söyleyecek birşey bırakmamışsınız :)
-Reklam-
+1 oy
önce (223 puan) tarafından
Sen onu birgün anneannesine veya babasına bırak disari çık sensiz kalsın bak simariklik yaptığı için mi sana öyle yapiyor
Şimdiye kadar hiç tek kalmadı annem çalışıyor eşim çalışıyor kardeşimin okulu var kaynanam gil bana biraz uzaklar görümcemin de 3 cocguu var ne zaman birinden yardım istesem ağlar Durmaz seni ister diyip bahane ediyorlar nereye gitsem beraberiz 2.5 yıldır böyle affedersin tuvalete bile beraberiz
Çocuğunuzu kimseye emanet etmeyin. Annesinden uzak kalmasını sağlamayın aksine sarılın ve her yere beraber gidin evet zor biliyorum ama güvenli bağlanmayı zedelersiniz. Annem beni bırakıp gidiyor benden bıktı sevmiyor düşüncelerine kapılır çocuk
0 oy
önce (410 puan) tarafından
Çok zor bir durum ya gerçekten kim olsa üzülüyor bir an önce geçer inşallah ne yazagimi bilemedim bir arkadaş çok güzel yazmış ama sizi babasına düşkünlüğü rahatsız etmiyordu size sarf ettiği hareketler üzüyor 
Siz eşinizi başka biriyle görseniz sadece bakıp geçer misiniz yoksa kadının üstüne atlayıp saldırır misiniz. Çocuk babaya aşık diyorum tabiki karşı cinsi düşmanı olarak görecek ve saldırı da bulunacak. Babası sizi öperken aman banane yaa deyip geçip gidemez döneminin özelliği bu zaten. Erkek çocuklarda asla anneyi paylasamaz. Hele bı babası öpmeyi düşünsün eyvah eyvah bak sen evdeki hengameye. Çocuk bunu yapmazsa sorun var demektir. Egitimciyim ve bu alanda çok makale okudum. Emin olun bunları yaşamadığı için doktor psikiyatri psikolog gezen nice anne var. Çünkü bunları yapmıyorsa çocuk gelişim göstermiyo büyümüyor demektir.
Şuan ikinci gebeliğim erkek bakalım onun hareketleri nasıl olacak.. teşekkür ederim bilgi verdiginiz için şuan araştırdım dediğiniz kompleksi biraz okudum çok kuruntu yapmıştım heo böyle olacak buyunce de sevmiyecek gibi gibi şeyler düşünüyordum..
Tabi ki hayır evlat annesini nasıl sevmez. Her şeyden önce siz onunla göbekten baglisiniz. Sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Kızınız sizi çok seviyor siz onun annesisiniz bu dünyada kimseyi sizden daha çok sevemez unutmayın. Sıkı sıkı sarılın doya doya öpün geçecek bu günler
Sadece baba degilki bayan anane ile ilgilide benzer durum yaşamış
Aaa hamileysen ondanda olabilir belkide kiskandigi sensindir böyle ifade ediyordur
0 oy
önce (4,320 puan) tarafından
Ahaha çok zor biliyorum ama yazıyı hem gülerek hem içim kan ağlayarak okudum çünkü şubatta 3 yaş olacak oğlum birebir aynısı öyleki fazlası var eksiği yok diyebilirim üstelik benimki erkek çocuğu güya erkekler annelerine düşkün olur derler yalan bana hiç Bi düşkünlüğü falan yok ama beni çok sevdiğini biliyorum sürekli öper sarılır canım annem güzel annem dilinden düşmez o yüzden babasına bu kadar düşkün olmasını babasını kıskanmasını beni her şeyden dışlamasını parka giderken anne sen eve kal ağla biz babamla parka gidiyoruz demesini umursamamaya çalısıyorum çünkü biliyorum beni de çok seviyor ben onun annesiyim, ☺️❤️ sende böyle bak duruma bence canım 
0 oy
önce (10,361 puan) tarafından
Ben sana bisey diyim mi o cocuk senden sikilmis zaten surekli elinin altindasin seni napsin babasi ise gidiyo gelen misafir evine gidiyo ondan ayriliyolar ama sen hep dip dibesin benim oglumda oyleydi erkek cocuk anneye duskun olur derler bi de dimi benim oglum 2 yasini doldurmaya yakin anne dedi anane bile diyodu anne demiyodu babasi isten gelince ona bi sarilirdi birakmazdi hele dedesi gelsin ohoo dunyayi unutur bi kere hic unutmuyorum sabah kan verdik kaynanama geldik kahvalti yapiyoduk bi kase zeytini kafasindan doktu yagi sacinin ucundan akiyodu mecbur yikadim uyku saatibde uyuttum kayinbabamla sonuca gittim hic birakmazdim aslinda o gune kadar biz gittik geldik uyanmis yemek yemis kapidayiz ben egildim sarilcam beni ittirdi dedesine sarildi gelde uzulme babasi degil bak dedesi bende senin gibi oturdum agladim hala su gun oldu babasini gorsun beni unutur hep onunla oynar dedesi gelsin girmesin diye aglar rsimle bi sarilalaim hemen araya girer hatta gecen gulduk esimd kocam dedim gitti sarildi hayir benim kocam dedi bi inatlasiyo gormen lazim video cektim hatta ben oglumu dogdu dogali 2 kere kaynanama biraktim biri o hastane biride 1 saatlik isim vardi o baska degil dedesiyle parka falan gider baska bisey yok hep birlikteyiz 
0 oy
önce (34 puan) tarafından
Benimki de şubatta 3 e girecek benzer durumlar bizde de var erkek benimki babasıyla dışarı çıkar geri ağlayarak döndürür annemi istiyorum diye ama evdeyken de dediğim hiç bir şeyi yapmaz babasıyla oturup şuraya gidelim annem gelmesin der tamam git gelmeyecem ben derim ama tamam anne sende gel der geri yani bu durumlar çok normal bu seni sevmediğini göstermez bunda kafaya takılacak bir şey yok hepimiz mükemmel anne olmak istiyoruz ama böyle bi dünya yok bugün babasıyla yapmak ister ama yarın muhakkak seni isteyecek 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 199 göst.
0 oy
3 cevap 72 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mucizemm233 (696 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 130 göst.
4 Kasım 2024 Aile kategorisinde Nrgz (827 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 91 göst.

403,369 soru