0 oy
192 göst.
Diğer kategorisinde (294 puan) tarafından
Çok üzgünüm 20 günlük bebeğimin burnu tıkalı diğer çocuklarım hasta bebeğe yaklşmyn dedıkce yklştılar grip oldu fizyolojik serum aldm yok açılmıo önerınız varmı

13 Cevaplar

0 oy
(5,748 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Yeni doğana zaten başka bişey yapmıyorlar canım ya.
(294 puan) tarafından
Çok üzgünüm ya el kadar bebek ya
-Reklam-
0 oy
(1,618 puan) tarafından
Uyuduğu odada peteklerin üzerine ıslak havlular koy buhar yapsın içeride iyi gelir. Buharlı banyo da iyi gelebilir. Bebek iyileşene kadar her gün bal sarımsak limon kürü tüket. İyileştikten sonra da hafta da bir iki tüketebilirsin. Sütten bebeğine bol bol geçer bol bol emzir. Hasta olan çocuklarına da bu kürden yedir bağlışıklıkları güçlensin canım. 
(294 puan) tarafından
Nasıl ypıcm canım onu
(1,618 puan) tarafından
1-2 diş sarımsağı minik minik doğra 1 tatlı kaşığı bal ve bir kaç damla limon ile karıştır yut canım. Allahın izniyle fayda eder. Hatta bu kür ile çocuklarını antibiyotiksiz büyüten bir çok insan var. Instagram kullanıyorsan hastalanmayançocuk hesabını takip etmelisin mutlaka. Melike hanım çok bilgili bir dyt doktoru
0 oy
(4,354 puan) tarafından
Bol bol temizleyin canim otri bebeyle filan. Kiyamam çok geçmiş olsun 
0 oy
(2,389 puan) tarafından
Benimki de 21 günlük canım ne zaman doğurdun sen. Benim bebişin de her gün burnu tıkanıyor ama ev nemli olduğu için sanırım grip felan değil yani her gün açıyorum bende burnunu rahatlıyor sonra 
0 oy
(218 puan) tarafından
Yastığına nane yağı damlat yoksa vicks sür. Kaloriferin üzerine ıslak havlu koy yada oda nemlendiricisi varsa onu açıp bebeğin yanına koy. Sarımsağı dövüp zeytinyagina kat 1 saat sonra bir çay kaşığı kadar bebeğin ayak altına sur. Ama takip et alerji falan yapmasın. Burun kenarlarina göz altlarına iki kasinin ortasına elinle hafifçe bastırarak aşağı doğru masaj yap açar burnunu sinuslerini 
tarafından
21 günlük canım
0 oy
(659 puan) tarafından
Cok kucucuk minnacik bi margarin koy tirnaginin hemen ucuyla icine burun deliklerinin canim eridikce yumusatiyo hapsirtip atiyo sumugu ama cok az su renkli ropluigneler var ya o kadarcik
0 oy
tarafından
Bize doktor zaditen vermişti aspiratör ile de çekiyordum 
0 oy
(663 puan) tarafından
Buhar makinan varsa serum iyi gelir cnm ebene yada çocuk doktorunuza danışın cnm 
0 oy
(5,499 puan) tarafından
Canim emziriyosan  1-2 dis sarimsagi dogra uzerine 3-5 damla limon ve 1 tatli kasigi bal koy karistir. Sabah-aksam ye. 3 gune toparlar

Organik elma sirkesi ic. Organik elma sirkesi ile yapilmis tursu varsa ye ya da suyunu ic. 
0 oy
(4,257 puan) tarafından
Burnunu yikamaniz gerek. Ates ve beslenmede sikintisi yoksa burun tikanikligi normal. Benim ikinci oglumun basina gelmisti. Izotonik su ile yikiyoduk.
0 oy
tarafından
Elif hanım neden 20 günlük bebek de bu kadar dikkatsizliksiniz bebegnizi takip ediceksiniz
tarafından
Balkaymak sana mı dedim ben bu tamamen sorumsuzluk sana demedim neden müdahale ediyorsun
(1,285 puan) tarafından
Neden sorumsuzluk olsun benimde oğlum hastalandı ne kadar dikkat etsemde bana geçti bendende bebeğime geçti aynı evin içinde nasi koruyabilir ne kadar koruyabilir
tarafından
Neden bilmeden konuşuyorsunuz evde biri hasta olunca muhakkak herkes hastalanıyor zaten çocuk bu durdun anlamaz iki çocuk annesi olarak ikinci çocuğum doğduğu zaman büyük oğlum 2 yaşındaydı hasta olunca yaklaşma derdim ama anlamazdı öperdi yani çocuk bu benim küçük oğlumun doğduğu gün burnu tıkandı hiç bir şey yapmadığımız halde olacak olan oluyor zaten yaptığınız yorum çok yersiz kendinizi arkadaşın yerine koyun birazcık
(2,165 puan) tarafından
Boş konuşuyorsun çünkü
tarafından
Hicte
0 oy
tarafından
Çok küçük olduğu için ilaç takviye falan alamaz zaten sadece burnunu açmanız gerek serum fizyolojikle burnuna sıkıp aspiratörle çekmen gerek canım benim bebekte doğduğu gün çıplak kalmıştı burnu tıkanmıştı hemşireler serum fizyolojik yapmışlardı bol bol emzirmeye bak canım başka çaresi yok maalesef bir de çocuk doktoru bize çay kaşığıyla ağrı kesici verebilirsin ilerlerse demişti ben hiç vermedim ama emzirdim geçti şükür iki güne küçük olduğu için anne sütü ona ilaç niyetine geçer zaten bir de korkutmak gibi olmasın ama 4 aydan küçük bebekler hasta olunca maalesef evde tedavi vermiyorlar diye biliyorum yatış yapılıyor dikkat et ilerlemesin 
0 oy
(555 puan) tarafından
Rabbım şifa versın canm. Çok kuçuk bırsey yapılmaz

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 109 göst.
23 Ocak 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ❤Hanifela ❤ (4,724 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 115 göst.
13 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Dln (2,587 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 644 göst.
0 oy
7 cevap 107 göst.

408,433 soru

12,271,270 cevap

37,597 kullanıcı

Kategoriler

...