0 oy
162 göst.
Diğer kategorisinde (1,112 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Devlet hastanesinden 1 haftadır kadın doğuma randevu bakıyorum hep dolu oluyor. Ama gebe polikliniği diye bir bölüm var orası boş olabiliyor. Bu kadın doğum ile gebe poliklinigi farklı mi nedir acaba.

Not: gebeyim ancaks ezaryen olacağım, gebe polikliniğinde doktor seçimi yok gosteriyor. Sezaryende kime muayene isen doğumu o yaptırıyordu . Gebelik polikliniği o zaman daha çok normal doğum için mi uygun

9 Cevaplar

+1 oy
(3,563 puan) tarafından

Gebe polikliniği sadece gebe hastalara bakıyor kadın doğum gebe olmayan kadın hastalıkları ile ilgileniyor 

(1,112 puan) tarafından
Gebeyim canım ama sezaryen olacağım. Sezeryanda hangi doktora muayene olunuyorsa o doktor doğumu yaptiriyor ya canım . Bu gebe polikliniginden ben sıra alır gibi deneme yaptım belli bir doktor seçimi vs yok rastgele oluyor yani. O zaman bu gebe poliklinigi daha çok normal doğumlar için mi uygun oluyor ki
(3,563 puan) tarafından
Fark etmiyor büyük ihtimalle senin gittiğin hastane üniversite hastanesi muayene eden doktor la doğum yaptıran doktor farklı oluyor bende hem gebe polikinligine hem riskli gebeliğe gidiyorum uzman doktorda oluyor ama sezeryan doktorum farklı olacak
(1,112 puan) tarafından
Yaaa öyle mi canım onu bilmiyordum. Üniversite hastanelerinde seni muayene eden doktor doğuma girmiyor mu. Çok teşekkür ederim. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin evladını
(3,563 puan) tarafından
Amin inşallah cnm Allah razı olsun sizde sağlıcakla alın kucağınıza
-Reklam-
+1 oy
(175 puan) tarafından
Sezeryan olcam demişsiniz. Öncelikle devlet hastanesi veya şehir hastanesi doktorları pek sabit olmuyor. Misal erkek isminde birine alıyorsun içeri bi giriyorsun kadın. Çünkü kendi öğretmenlerinin adı altında muayene ediyorlar. Sezeryana eğer sen karar veriyorsan özel hastaneleri tercih etmelisin. Çünkü devlet ve şehir hastaneleri anne ve çocuğun sağlığına göre kendileri karar veriyorlar. Kendi isteğine göre ben sezeryan olmak istiyorum dersen yapmazlar. Gebe isen gebe polikliniğine, lohusaysan lohusa, kadın hastalığın varsa jinekoloğa randevu almalısın. Kadın hastalıklarının daha bir çok alt dalı var çocuk sahibi olamayanlar için bile ayrı bçlümleri var. Ama eğer riskli gebeysen seni gebe bölümünden tönlendirip başka bölüme randevu ayarlıyorlar. 
(1,112 puan) tarafından
İlk çocugum özelde sezaryendı canım. O yüzden ilki sezaryen olunca ikinciyi normal yapmıyor devlet diye biliyorum sezaryen oluyor değil mi yine normal zorlamiyorlar. Şuanda gebeyim daha 11 haftaliğım ama belli bir doktor tam bulamadım randevu vs
(259 puan) tarafından
Yok canım sezeryan yaparlar yine. Çok nadir doktor oda senin isteğin üzerine sezeryan sonra normal doğum yaptira biliyo. Ama sen sezeryan istiyosun zaten sezeryan da olur
(175 puan) tarafından
Valla 6 aylık bir bebeğim var onu bilmiyordum bende öğrenmiş oldum... Eee iyiymiş doğururum bi tane daha o zaman :D haha
0 oy
(5,676 puan) tarafından
Bazı hastanelerde hamileler için gebe polikliniği diye geçer. Bazılarında kadın hastalıkları ve doğum olarak canım. Hamile isen gebe polikliniğinine değilsen jinekolojiye randevu alabilirsin.
(1,112 puan) tarafından
Hamileyim ama normal doğum olmayacak canım. Gebe polikliniğe sıra almayı dener gibi yaptım doktor vs de secilmiyor sezaryende kim muayene ederse sizi o ameliyat ediyor çünkü. Ama ben gebe polikliniğe gitsem doktor da belli olmayacak burası sanki normaller kcin mi daha uygun ki
0 oy
(271 puan) tarafından
Hic duymadım ama yoğunluktan dolayı jınekologlara iş bölümü vermişlerdir. Gebe polikliniği yalnızca gebelere bakıyordur 
(1,112 puan) tarafından
Gebeyim ama sezaryen olacağım. Belli bir doktor olmuyor mu burada hiç doktor secilmiyor çünkü canım
0 oy
(5,395 puan) tarafından
Hamile isen gebe poloniği seçebilirsin değilsen kadın doğum için jinekolojik olarak bak g git  bazı hastahaneler de böyle oluyor 
(1,112 puan) tarafından
Gebeyim ama sezaryen olacağım. Belli bir doktor olmuyor mu burada canım çünkü doktor seçimi bile yapilmiyor
(5,395 puan) tarafından
Üniversite ise malesef doktor seçimi yapılmıyor
Değilsede mecbur randuvu aldıktan sonra öğreneceksin malesef devlet adı üstünde doktorların hepsi aynı
0 oy
(773 puan) tarafından
Yaşadığım yerde üniversitede var gebe polikliniği bir kere sıra alıp gidiyorsunuz diğer sıraları doktor kendi veriyor yine aynı doktora muayene oluyorsunuz yani değişmiyor doktor gitmedikçe 
0 oy
(2,296 puan) tarafından
Genel muaneye giden polikinlik oluyo siprel menepos  adet duzensizligi ve çocuk sahibi olmak isteyenler için diye biliyorum cnm 
0 oy
(4,002 puan) tarafından
Obstetri bölümü mü acaba sadece hamilelere bakılıyor o bölümde 
0 oy
(194 puan) tarafından
Gebe olduğun için gebe bölümüne gitmen gerekiyor sezeryanda bir doğum sonuçta ve onun içinde gebe pole gitmen gerek 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 34 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Asabii (455 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 153 göst.
3 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hayal1907 (336 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 43 göst.
31 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde ❤️Sace❤️ (1,293 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 30 göst.
13 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Arya455 (177 puan) tarafından soruldu

403,974 soru

12,102,179 cevap

36,418 kullanıcı

...