0 oy
160 göst.
Diğer kategorisinde (1,742 puan) tarafından

Kizlar ben peynir isini hiç becermiyorum yaa:((

 Tuzsuz peynirdi , yumurtayla tuzlu suyu yaptım ne kadar tuz eklesemde yumurta yüzeye yarisi cikiyordu pek anlayamadım , neyse uzerine dökdüm 2 hafta 3 hafta vardır belki önce çok guzeldi ama 2 gün ömce baktım erimis altındakiler , peynir yumuşamış tekrar duz ekledim suyunu süzüp bu seferde suyu bi garip oldu, sudan çıkardım kuru tuzladım yiyincede yıkarım dedim belki sertleşir . Şimdide çok tuzlu yikasam bile, mahv etdim kendi başıma kendi aklımla lütfen yardim esin hala kurtara bilurmiyim ne yapa bilurim ?

3 Cevaplar

0 oy
(14,949 puan) tarafından
Cok mi peynir şuan neyinden sikayetcisin yumuşak mi çok mu sert 
(1,742 puan) tarafından
Yumuşak ve tuzlu
(1,742 puan) tarafından
Evet var  kaç kili bilmiyorum çekmedim daha ama var yani 2 3hafta yetecek kadar bize. Durdukca mahv olur diye korkuyoeum
-Reklam-
0 oy
(1,742 puan) tarafından
KizzzLarrrr?????
(216 puan) tarafından
Suyunu değiştir tuzlu su yap buzdolabında sakla ama eğer aşırı yumuşamışsa kurtaramazsın
0 oy
tarafından
Önce peynire tuz serpip sertleşmesi sağlayacaksın sonra salamura suyuna koyacaksın. 
(2,087 puan) tarafından
Aynen, suya koymadan tuza gömerek kurutacaksın sertleşecek sonra suya konulacak
(1,742 puan) tarafından
Tuzsuz suyamı
(1,742 puan) tarafından
Çok tuzlu olursa neyapacam
(2,087 puan) tarafından
Salamura suya konuluyor. Evet biraz tuzlu oluyor, miktarı çoksa kendi yaptığımız peyniri tuz ile koruyabiliyoruz katkı maddesi olmadığı için

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 97 göst.
20 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Nagiş❤️ (15,410 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.
+1 oy
2 cevap 83 göst.
2 Mayıs 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde eylulannesi. (101 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 130 göst.
7 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,480,018 soru

24,218,880 cevap

338,540 kullanıcı

...