0 oy
72 göst.
Diğer kategorisinde (1,717 puan) tarafından

Kizlar ben peynir isini hiç becermiyorum yaa:((

 Tuzsuz peynirdi , yumurtayla tuzlu suyu yaptım ne kadar tuz eklesemde yumurta yüzeye yarisi cikiyordu pek anlayamadım , neyse uzerine dökdüm 2 hafta 3 hafta vardır belki önce çok guzeldi ama 2 gün ömce baktım erimis altındakiler , peynir yumuşamış tekrar duz ekledim suyunu süzüp bu seferde suyu bi garip oldu, sudan çıkardım kuru tuzladım yiyincede yıkarım dedim belki sertleşir . Şimdide çok tuzlu yikasam bile, mahv etdim kendi başıma kendi aklımla lütfen yardim esin hala kurtara bilurmiyim ne yapa bilurim ?

3 Cevaplar

0 oy
(13,783 puan) tarafından
Cok mi peynir şuan neyinden sikayetcisin yumuşak mi çok mu sert 
(1,717 puan) tarafından
Yumuşak ve tuzlu
(1,717 puan) tarafından
Evet var  kaç kili bilmiyorum çekmedim daha ama var yani 2 3hafta yetecek kadar bize. Durdukca mahv olur diye korkuyoeum
-Reklam-
0 oy
(1,717 puan) tarafından
KizzzLarrrr?????
(121 puan) tarafından
Suyunu değiştir tuzlu su yap buzdolabında sakla ama eğer aşırı yumuşamışsa kurtaramazsın
0 oy
(447 puan) tarafından
Önce peynire tuz serpip sertleşmesi sağlayacaksın sonra salamura suyuna koyacaksın. 
(1,824 puan) tarafından
Aynen, suya koymadan tuza gömerek kurutacaksın sertleşecek sonra suya konulacak
(1,717 puan) tarafından
Tuzsuz suyamı
(1,717 puan) tarafından
Çok tuzlu olursa neyapacam
(1,824 puan) tarafından
Salamura suya konuluyor. Evet biraz tuzlu oluyor, miktarı çoksa kendi yaptığımız peyniri tuz ile koruyabiliyoruz katkı maddesi olmadığı için

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 220 göst.
17 Nisan 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde muallime.hanim (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 77 göst.
7 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Oylesinekimsee (393 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 59 göst.
+1 oy
7 cevap 264 göst.
3 gün önce Aile & Aşk kategorisinde _MR (2 puan) tarafından soruldu

410,743 soru

12,359,010 cevap

41,326 kullanıcı

Kategoriler

...