0 oy
528 göst.
önce Aile kategorisinde (1,383 puan) tarafından
Kızlar biliyorsunuz kemoterapi aliyorm. 2.5 yaşında kızım var. İlaç alırken ilk başlarda annem 2 3 gün gelip kaldı. Şimdi kendim idare ediyorm çok şükür. Kaynanam da bu süreçte sadece ilaç almaya giderken kızıma yarim gun bakıyor. Ne evimin temizliğini yapar ne de yemeğimi. Hatta ilk kemoterapiyi aldığım zamanlarda evim süpürmeye halim yoktu. Benmde kolum ağrıyor dedi süpürmedi. Zat3n babam da sonra robot süpürge aldı. Ama kendi kızı olsaydi yemeğinide yapar temizliğini de yapardı. Hala olmuş kızına yemek yapar gönderir bazen. Gorumcem taşındı hep Kaynanam yardm etti. Benm sinir olduğum nokta ise bana gelince parmağım kolum ağrıyor demesi. Kizidr tamm elbette yapacak. Mesela annem her yaz benm yün yastıklarımı yapar. Kaynanam da yazı görümcemin bütün yastiklarinj yaptı. Daha da demez ki iki tane degl mi kızım getir arada oda kaynasin. Kızımı kucağına alınca görümcem hemen anne belin ağrır diyor kaç defa duydm. Ama.kendi halısı yıkaninca yastiklari yapılınca bisey demiyor. Bugün kiyma aldırdm eşime. Sulu köfte sıkalm kaynanam ile diye. Parmağım ağrıyor diyerek yaptı. Ama kendi kızına çok gordm kendi evinde sıkar kız götürur. Asla görümcem evinde skmaz. Kaynanam şu kafada. Ben kızıma yapiyorm anneside ona yapsn. Yeri gelince benm annemde yapıyor tamm ama kaynanam gile daha sık gidiyorz. Yani o kızın ise buda oğlun ben anlamıyorum bu ayrımı. Diyecektim eger gönlün yoksa skma diyede neyse dedm. Allahim  bana sağlık versnde tekte yaparm. Sadece kolum agriyo4 diye götürdüm. Hoş yarısından çoğunu da ben yaptm. Bi daha da zaten demem. Ama.ben bana en zor günümde davranışlarını ds unutmam. Gün gelir devran döner.

24 Cevaplar

+2 oy
önce (4,432 puan) tarafından

İnsanda önce düşünce ve merhamet olmalı. Kayınvalidende bu yok belli. O yüzden sen boşver şimdi kafana takmayı, kendine odaklan, iyileş. İyileştikten sonra da asla vay süper hissediyorum kendimi, çok iyiyim ben deme onlara. Sürekli idare eder de, işte olabildiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum de, ama hayatını da yaşamaya devam et. :) Mesafeni de koy birazz Kaynananı kendi taktiğiyle vur yani. Sürekli hastalık konuş onunla, yaşlandığında senden hiçbir şey isteyemeyeceğini ifade et, çok şükür kızın var bugün sen yapıyorsun ona herşeyi yarın da o yapacak, ben yapacak değilim heralde de. Böyle böyle işle herkesi, eşini, görümceni, kayınvalideni.. Onlar düşünsün. 

önce (1,383 puan) tarafından
Ay iyim desem ona bile şimdi bisey buluyolardr. Bak ilsc aliyor ama iyi biz olsak yatiyodk flsn diye. Yaşlanınca da kendi çok sevdiği kızı baksn..Ben bunları asla unutmam
-Reklam-
+1 oy
önce (2,044 puan) tarafından
Allah sana Safi ismiyle sifa versin canim. Tedavi doneminde en son dusundugun seyler bunlar olsun. Birak umursama. Yeri gelsin disardan ye, cik dolas. Senin morale ihtiyacin var, mesafe koy arana, kus demiyorum ama kafani dinle, sık sık gorusme, sinirde olmazsin boylece. 3 gunluk dünya, canini sıktığını degmez, kim ne derse desin sen el o kizi kalacak hep
+1 oy
önce (548 puan) tarafından

Bir yerde essek gibi yapmak zorunda yazmışsınız. ZORUNDA DEĞİL. Nasıl ki kaynanası hasta olan gelin kaynanasına bakmak zorunda olmadığı gibi kaynana da hasta olan gelinine bakmak zorunda değil. Yapan Allâh rizâsı için yapar. 

Siz içinizden böyle şeyler düşündüğünüz müddetçe iyileşme sürecinizi kötü etkilersiniz. Yâ dışardan yemek yiyin. Yâ eşiniz yemek yapsın. 0 beklenti içinde olun. Ne kendi annenizden ne eşinizin annesinden bir şey beklemeyin. Tırnağın varsa başını kaşı. 
önce (2,029 puan) tarafından
Bakmıyorum canım ben kaynanadan yana dertli olduğum için kendimce yorumluyorum zaten:)
önce (548 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
Sana kayınvaliden yardim yapmamış olsada yaşlandığı vakit Allâh rizâsı için yapman gerekir. Benim oğlum var yarın öbür gün kızım da olsa oğlum da olsa nasibse evlendiği vakit hastalık olsa yapmam gerekeni yaparım. Bu hastalık olduğu vakit illa kan bağım olma şartı aramam. Karşı da komşum da olsa gider yaparım. Veyahut kırk kat yabancı olsa yine yaparım. Kendi annem de yok kayinvalidem de yok. Çocuk doğurdum her şeyimi eşim ile birlikte yaptık elhamdülillâh 4yaşına getirdik. Eltim kaldı binlerce râzi olsun doğumda 24saat yanımda. Kız kardeşim yeni evlenmişti. Ben de kendini yanlız hissetmesin diye koşa koşa 9 aylık bebeğimi yengemlere bıraktım kardeşimin yanında doğumda kaldım. Şimdi rabbim nasib ederse bir arkadaşım var onun yanında kalicam.
önce (3,398 puan) tarafından
Balkaymak yorumları karıştırdım cnm kaynanadan benimde sorunlarım var 2 gün önce eşimin teyzesi aradı görümcem banyoda düşmüş belini ağırtmis kaynanam gitmiş hem kızına bakıyor hem çocukları bakıyormuş tek dediğim yapacak tabi kızıdır oldu başımdan o kadar hastalık geçti hiç bir zaman o gelmedi o bakmadı demedim dememde denmesinede karşıyım kendi annesi için isyan etse belki hak veririm ama kaynana adı üzerinde
önce (2,029 puan) tarafından
Aynen öyle kızlar
önce tarafından
Konudan bağımsız Büşra sana çok şaşırdım senin hastalıkla mücadeleni verdiğin savaşı hep takdir etmişimdir Allah şifa versin defalarca ama başka birine üstelik rahatsız birine en çok senin anlaman gerekirken gebeliğini falan karistirman bunu sana yakıştıramadım herkesin mücadele etme gücü başkadır birileri seni kirmasin isterken bence sende birilerini kırma bak ben anlamam belki onun halinden ama sen hepimizden çok anlamalisin o bu duyguyla baş edememiş olabilir sebebi haklı veya haksız onun hesabını soracak yargılayacak kişi biz değiliz ben post sahibini de tanımıyorum sadece yorumunu görünce üzüldüm
0 oy
önce (3,454 puan) tarafından
O oglu ama sen kızı dehilsin ki canim.. her kaynana kızım gibi görürüm der ama asla oyle gormez ..bizler onlar icin sadece geliniz yani

Sen düşünme bunu dert etme kendine ..evi de *** götürsün kendine zaman ayır ..senin sana ihtiyacin var su an kaynanaya uzulme 
Canum evet kızı değilim ama oglu var torunu var. Ben ilaç aldm geldm ne pisirsem kızıma diye çok düşündüğüm zamanlar oldu. İki kap yemek koyup bunu da götür oğlum gelin simdi yemek yapamaz diyebilirdi. Damadını düşünüyorsa oğlunu faha çok düşünmek zorunda
O iyi bir insan olsaydi zaten oglumun karısı en azından kızım olmasa bile ..hasta iş yapicak halde degil benim gidip ona yardim etmem lazım derdi .
Kayinvalideler damatlarina iyi olmaya calisiyorlar hep ..nedenmicunki onun kızı orda bir problem olsun istemiyorlar ..heer keste boyle bu..gelinle problem olmasi umurlarinda degil
0 oy
önce (1,710 puan) tarafından
Eşin söylesin annesine 
Eşim asla bjsey demez annesine:)
0 oy
önce (1,828 puan) tarafından
Benim kaynanamın açık açık şunu dediğini duydum; oğlan evlensin gitsin de karısı uğraşsın daha bana ne. Yani her türlü işini gücünü karısı yapsın, her derdiyle o uğraşsın diyor. Sizinki da bu kafada olabilir. Boşa mı evlendirdik karısı yapacak tabii diyordur belki. 
Phhahab..benim kaynanam onu hep yüzüme diyor :)))
önce (1,828 puan) tarafından
Asıl karışmayacaklari yerlere karismiyorsa sorun yok :)
Olabilir canim oda bu kafada
Shz@kayinvalidem iyi benim yada ben cok safim bilmiyom ikisinden biri ..
0 oy
önce tarafından
Ben kac postunu okudum böyle yanlış anlama beni ama bu kadın hep böyle değişmez maalesef. Ona göre mesafeli ol. Böyle birinden iş yardım bekleme derim
Ameliyat olacagm. Kaç günde kendime gelirim bilmiyorum. O zaman gorecegm asıl yardımı.
önce tarafından
Yine etmez bence
Afedersin canım ama essek gibi de etmek zorunda. Zaten beklediğim desteği goremeym sileceğim hayatimdan
önce tarafından
Merhametli biri olsaydı keşke biraz
0 oy
önce (388 puan) tarafından
Sen neden umuyorsun ki senin bu halinle sana destek olmuyorsa yaşlandığında gidip paşa kızında kalsinda o baksın sen kendine iyi bak böyle boş beleş saçma davranışlarıni kafaya takma sağlığına bak modunu düşürme

Bende yatalaktim annem WC olsun yemek olsun yatağıma getirdi kalkmam yasaktı kaynanam eltisi baksın dedi neyse hafta sonu gittiğimizde ben koltuk değneği ile zorla masaya giderdim ki zorlaninca tedavide gördüğüm ilerlemede gerilerdi neyse hamdolsun Rabbim bana sağlığımı verdi şimdi diyorum ki kendi yaşlanınca asla ben bakmiycm eşinede peşin peşin söyledim bana gençliğimde bakmayan yaşlanıncada kapıma gelmesin diye 
Kesinlikle haklısın canim. Baslarina bisey gelmeyecek saniyolar. Ama Allah büyük.
önce (388 puan) tarafından
Öyle cnm
0 oy
önce (4,058 puan) tarafından
Her zaman değilde en azından kemoterapi aldığın zaman iki günlük yemek yapıp buzluğa arsa aslında ne büyük sevap kazanır ki ilaç alımı ağır annemden anlamdan biliyorum rabbim yardımcın olsun canım 
İlk başlarda çok zordu canim. Bulanti kusma vs. Şimdi çok şükür kendim idare ediyorm. Allahim muhtaç edecekse de merhametli insana etsn.
önce (4,058 puan) tarafından
Amin canım inşallah ❣️
0 oy
önce (11,061 puan) tarafından
Devran dönecektir elbet  canım merak etme
0 oy
önce (1,118 puan) tarafından
Benimkide öyledir kızının evinde bulaşıkları elinde yıkar ev süpürür  yemeğe yardım eder.benim evimde 2-3 ay kalır çay bile demlemez akşama kadar şuram ağrıyo buram ağrıyo der durur. 
0 oy
önce (3,349 puan) tarafından
Hepsi öyle inan kaynanam 54 yaşında ama fıstık gibi genç zayıf her işini kendi yapar. Annem 60 yaşında ama bi milyon rahatsızlığı var belinden tut migrenimden tansiyondan diz ağrısından.  Bende iki hafta kaldı 4.5 aylık kızımı rahat günde 2 3 saat taşırdı (hep kucak isteyen bebek) bi kere bana kolum belim ağırdı demedi. Kaynanamin hiç bir rahatsızlığı olmamasına rağmen eşime şikayet etmiş kolum ağırdı 20 dk kızımı taşıyınca :))
0 oy
önce tarafından
Hasta halinle kendine dert arıyorsun canım , kimseden medet umma kendi işini kendin gör arada bir güzel mesafeni koy 
0 oy
önce (551 puan) tarafından
8 aydır hamileyim bir kere annem canın bişey cekiyormu bugün gel bu akşam yemek yapma bizde yemek ye demedi o yüzden ben garipsemiyorum malesef
0 oy
önce (4,137 puan) tarafından
Kaynanan kaynanalık yapıyor ama eşin kocalık yapamıyor canım annesine onun ayar vermesi şu kızın halini görüyorsun biraz destek ol demesi lazım. Sende niye uğraşıyorsun ki al hazır hazır ye kendine daha çok dikkat etmen lazım sen senin kıymetini bilmezsen kimse senin kıymetini bilmez 
Eşimin bana çok desteği olmuyor ki annesine  desn :)) çok dedm kaynanama da şikayet ettm oğluna demiyosn kıza yardm et diye dedm. Bütün erkekler aynı diyor bana. Hiçte degl valla millet neler yapiyo5 dedm. Ama.kendi kızı aynı durumda olsa damat Yrdm etmeseydi o zaman damada neler derdi.
önce (4,137 puan) tarafından
Allah islah etsin kalplerine merhamet versin ne deyim bacım herkes bir gün kırdığı yerden kırılır elbet. Sende kendini hırpalama ne uğraşıyosun çocuğun var kıyma yesin diyosan yap üç beş at tavaya yiyin kalkın seni bu halde düşünmeyen adam için niye kendini yoruyosun
0 oy
önce (1,119 puan) tarafından
insan olsa yardim eder deilmis demek ki bosver ne ara ne sor bi daha gitmek mo seytan gorsun yuzunu
Maalesef gidiyorx canjm. Ama şu süreci.bi atlataym inşallah mesafe koyacagm
0 oy
önce (2,811 puan) tarafından
Ablamin kocası başında yoktu ablam yine katlandı, karşı dairelerde kaynanasiyla oturuyordu yani çift daireydi binaları. Ablam kemoterapi almaya giderdi gelirdi hala yatagi vs yerde, 2 oğlu vardı ama küçük değil akıllılar o zamanlar yaşları 10 ve 12ydi ablam 3 te gelirdi eve daha aclardi ee sordum yemediler derdi. Şeytanın vucut bulmuş hali bu kadın. 1 tl para vermedi baban zengin git versin derdi, hadi ne zaman yurt dışına tasincan derdi daha ablam ameliyatlyken sırf evi kiraya versin diye. Sözde  köp.ek kocası yurt dışında gel demişti  i.t kocası. Kasa kasa meyve alirdi 1 tane vermezdi çocuklar görür ağlardı. Çerez isterlerdi misafir varken cay tabağında getirirdi, ah neler çekti ablam o kaynanadan şimdi hem yurt dışında hem boşanma davasını açtı hem o şeytanlardan kurtuldu şükür. 
Ablan kurtulmus benm oyle Bi şansmda yok maa
önce (2,811 puan) tarafından
12 yıl kocası yokken cekti o seytani. Şimdi hala sağlığıyla uğraşıyor. İnşallah geçecek hepinizin
0 oy

Kızıdır yapar buna kimse müdahale edemez 

Tamam hasta olabilirsiniz ama ayağınızı yorganına göre uzatirsan kimseye ihtiyaç duymazsin yapmak zorunda degil seninki görünceyi Kıskanmak olmuş 

O zaman yaşlanınca o çok sevdiğin kızından medet umsn :)
Yapmayın lütfen ya kapınıza geleceğinin garantisi varmı
0 oy
önce (1,088 puan) tarafından
İnan yakın olsam ben yaparım bu süreci anlatan dek.benimde iki bebeğim var aralarında 11 ay var büyüğü 16 aylık desteksiz hayata tutunuyorum diyelim.Kaynanlarin genel tarifesidir bu çifte standarda diyebiliriz 
0 oy
önce (7,220 puan) tarafından

Sen onun kızı değilsin annen gibi olmasını bekleme geline hizmet edemem kafası onların ki

Maalesef oylr canm

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 573 göst.
23 Temmuz 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 154 göst.
11 Haziran 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Cemrenin mamasi (9,524 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 564 göst.
0 oy
6 cevap 272 göst.
14 Ağustos 2023 Aile kategorisinde Asyaaaa (7 puan) tarafından soruldu

403,369 soru

12,082,399 cevap

36,359 kullanıcı

...