0 oy
335 göst.
Diğer kategorisinde (171 puan) tarafından
Kızlar öyle bir sıkıyor ki kendini öyle bir kıvranıyor ki yüzünün rengi bile değişiyor aşırı gazı var metsil zinco biogaia damla kullanmama rağmen hiç faydasını görmedim uyuyamiyor bebeğim ne gece ne gündüz duruyor 5 dk uykuya dalıyor sonra hemen sancısı geliyor ağlıyor. Gazını çıkarıyor kakasını yapıyor biraz rahatlıyor sonra tekrar başlıyor sancısı emdiği gibi de kıvranıyor ağlıyor nasl yapacam nasl bir yol izleyeyim bilemiyorum onun böyle acı çekmesine dayanmıyorm ya

23 Cevaplar

0 oy
(7,541 puan) tarafından

Doktora gittinmi. Röntgen cektirdinizmi

(171 puan) tarafından
Evet doktor yoğun gazı var dedi biogaia önerdi kullandik daha da kötü etti hiç fayda görmedik
(7,541 puan) tarafından
Nurse harveys denedinizmi
(7,541 puan) tarafından
Gecen gün arkadaşımın bebegide 10 dk anca uyuyordu. İlacı düzenli kullanmamış. Bide göbek fıtığı çıkmış bebekte . Ağlıyordu sürekli.
(171 puan) tarafından
Hayır onu denemedim fayda görür müyüz bilmiyorum bioagia çok iyi çok iyi dediler herkes çok övdü o kadar paraya aldk daha da huysuzlandi
(7,541 puan) tarafından
Onu iyi diyorlar . Bize metsil verdiler baya işimizi gördü.2.5 aylıkken kurtulduk gazdan
(171 puan) tarafından
Düzenli kullanıyorum sırf iyi olsun diye gerçekten çok dikkat ediyorum ama düzelmedi. Bide göbek fıtığı olduğu nasl belli oluyor peki
(7,541 puan) tarafından
Doktor anlamış.  Çok ağlayınca götürmüşler.  

İnşallah geçer.  Her bebek bir degil
(1,172 puan) tarafından
Göbek fıtığı olunca göbek deliği parmak gibi dışa doğru şişiyor. Google dan bakabilirsin. Benim oğlumda da var. 3 aylık.
-Reklam-
0 oy
(1,411 puan) tarafından
Oyy miniğim benim kimyon denedin mi 
(568 puan) tarafından
Kimyon çayını nasıl bebeğe ver diye önerebiliyorsunuz ya.. Diğer dediğinize katılıyorum ama bu çok yanlış özellikle yenidoğan dönemindeyse bu bebeğe verilemez. Kimyon çayını çok istiyorsa anne tüketebilir. Ayrıca gaz yapıcı yiyeceklerden, soğuk ve gazlı içeceklerdwn de uzak durabilir ama bebeğe kimyon verilmemeli... Ne saçma şey.. Rezene de aynı şekilde anne istiyorsa haftada 2 kupaya kadar içebilir. Fazla bitki çayları da bebekte bağırsak tahribatına yol açar.. Her kişi o bunu dedi şu şunu dedi diye yapılmaz. Sonra bebekte başka rahatsızlıklara neden olmayın
(1,411 puan) tarafından
Benim doktorum önermişti kendi kafama göre demedim herhalde neden burada hep mükemmel anne gibi konuşuyorsunuz benim bebeğim kolikti 1 çay kaşığı ver demişti doktorum zeytinyağı ve kimyon çayı donusumlu demişti
(568 puan) tarafından
Mükemmel anne gibi konuşuyorsunuz derken?????
Sana doktor diyor, bırak ona da doktor gerekliyse desin sen doktor musun. Böyle bişey önermen yanlış. Benim sana doğruyu söylemem mükemmel anne olmaksa evet mükkemmel anneyim, var mı?
(1,411 puan) tarafından
He canım he devam et ya üff uğraşamam
(568 puan) tarafından
Tamam tatlım
0 oy
(3,994 puan) tarafından
Zinco çöp valla bende kullandım asla memnun kalmadım, doktor sab simplex verdi o kadar iyi geldi ki. Bir de bana sağlık ocağı ebesi zeytinyağ önerdi bir çay kaşığı içir dedi. 
0 oy
(226 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun cnm bende iki tane evlat büyütüm gerçekten zor bı durum sana tavsiyem hiç kullanılmamış yumuşak bı bez parçasini ütüle sıcak olmasın dikkat etb karnına koyun hep inşallah geçer havluda olabilir komple karnını sırtına sar 
0 oy
(812 puan) tarafından
Tam 6 ay 6 ay gece gündüz ağlıyordu 4 5 uyuyordu 6 ay .. sonra gazı bitti diş i başladı aylarcada dış için ağladı . Şuan 14 aylık  bu defada mız mız ağlıyor . Allah kolaylık versin herşeyde denedik koligin teki 
0 oy
(218 puan) tarafından
Benimde oğlum çok gazliydi şu an 5 ayligiz. Bizde sab simplex, nurse harveys, biogaia gibi bir çok damla kullandık. Zeytinyağı icirdim. Karnına masaj yaptım. Kiraz cekirdekli kemer ısıtıp beline bagliyordum. Kimyon icirdim. Kendim kimyon rezene anason içtim (çocuk doktoru rezene içme çocuğun karaciğer enzimlerini bozarsin dedi bıraktım). Sıcak su banyosu yaptırdık. Şişme havuz alıp spa misali sıcak suda yüzdürdük. Hiçbiri fayda etmedi. Mardin'de yaşıyoruz yerel halk bir ot söyledi ben içtim hiç fayda etmedi. Ta ki 4 aylık olana kadar gece gündüz gazı vardı. Yüz üstü uyurdu ancak öyle rahat çıkarırdı gazını. Sonrasında kendiliğinden azalıyor emin ol geçiyor bugünler. Kimi çocuğa ne yaparsan yap fayda etmiyor. İlk oğlum hiç böyle değildi ikinci beni mahvetti ama şu iki aydır rahat uyuyoruz düzene bindik şükür. Sende acele etme sakin ol. Masajları bırakma ılık duş aldırın 
(467 puan) tarafından
Sütüm artsın diye hep rezene içiyorum ben zararlımımıymış yani
Teşekkürler
(6,676 puan) tarafından
Evet eltim Dr ve bana rezene kesinlikle içme demişti
0 oy
(284 puan) tarafından
Benim de bebeğim ilk doğduğunda gazı oluyordu doktora götürmüştük sordum Onlar hikaye demişti gaz damlaları boşuna demişti
(284 puan) tarafından
Yediklerini içtiklerine dikkat ediyor musun
0 oy
(568 puan) tarafından
Doktora gitmelisin. Kakasını katı mı yapıyor nasıl kakası belki kabızdır benim başıma gelmişti. Gidiyoruz acile gaz diyip gönderiyorlar. Özele gidince tesadüf kirli bezi görünce kabız demişti doktor. Bebekler cıvık yapmalı sulu pütürlü hardal renklerde.. Bide gaz için ben Nurse Harveys denedim belki denemek istersen... Sıcak havlu da işini görür belki. Her beslenme sonrası bi 15 dk evin içinde dik şekilde yürüyüş yapabilirsin. Belki çıkarmasına da yardımcı oludr
(171 puan) tarafından
Karın filmini çektik orda yoğun gaz çıktı doktor biogaia önerdi onu da alıp kullandık ters etki yaptı
(568 puan) tarafından
Her damla her bebeğe uyum sağlamaz. O aşırı gazın altında yatan nedeni bulmalısınız. Evet pahalı ve aslında etkili de bir ilaç. Bebeğiniz kaç günlük yada kaç aylık?
0 oy
(3,076 puan) tarafından
Sap simplexs di sanırım cnm biz onunla çok ama çok rahatlattı dedigin damlalar gram fayda etmedi ecz bana demişti fayda etmezse GTR diye gerçekten çok işe yaradi
0 oy
(568 puan) tarafından
Ayrıca yazMayı da unutmuşum. Ayak tabanına yapılan ve karına saat yönünde yapılan masajında gaz çıkarmada acayip faydası var. Ben ayak altına basajı bebeğim 6 aylık olmasına rağmen arada yapıyorum. Anında pırt pırt çıkarıyor
0 oy
(314 puan) tarafından
Bebeginiz kac aylik beninkide asla uyumuyor gece gunduz uyutuyom 2 dakika sonra uyaniyor 
(171 puan) tarafından
26 günlük bizde öyleyiz uyumuyor maalesef
(314 puan) tarafından
2 aylik olduk bizde Hala uyutanadim
0 oy
(825 puan) tarafından

Benim bebeğim ilk 2 ay çok gazliydi sonrasında her beslenme sonrası 2 kere gaz çıkartmaya ve günlük gaz masajı yapmaya başladım. Belini sürekli bel kusagi ile sardım bitti. Birde sezeryan doğum yaptıysanız bebekler doğum kanalından geçmediği için probiyotik kullanmasını öneriyor doktorlar. Kızım 1 ay kaldı yenidoğan yoğun bakımda ordaki uzman doktorumuz vermişti maxbiotic. İlk 6 ay çocuk doktorumuzun da önerisiyle kullandık. Gaz kaka sıkıntısı bitti. Gaz damlalarının malesef sadece pazarlama strateji olduğunu anlatmıştı dr Osman gonulal. Bende hiç kullanmadım metigast almıştım bir kere kullanıp zamanı bitince attım malesef. Doktorunuza danışıp uygun görürse kullanın çok fark eder. Bebeğiniz her memeyi bıraktığında iki kez çıkartın gazını. Bebek arabaniz ile uyku önceleri gezdirin çok fark edecektir. Kendi aracınız varsa onunla da gzdirebilirsiniz. 

image

0 oy
(299 puan) tarafından
Kızım 3 yaşında oğlum 1.5 aylık. Gaz damlaları yediklerin içtiklerin falan hikaye bir bebek gazlı olacaksa oluyor alışana kadar da sürüyor. Doktorumuz da söylemişti kızımda inanmadım aç yaşadım gazı olmasın diye gaz damlalarına dünyanın parasını döktüm sonuç hüsrandı. Artık açlıktan eriyince her şekilde gazlı olacak diye yemeye başladım ve gaz damlalarını kestim. Meğer çocuk gaz damlasından da ıkınıyormuş o kadar rahatladı ki. Oğlumda da reflüsü var diye doktor maflor plus verdi ayrıca gaz damlası dedi reflü için kullandım kakasını her gün yapan çocuk 5 gün yapamadı kıvrandı durdu damlayı kestim düzeldi yediğime içtiğime başından beri dikkat etmedim 1 aylıkken kuru fasulye yedim düşün ve kızımdaki gazı yaşamadık evet ıkınıyor zorlanıyor ama doğal bir süreç bağırsakları adapte oluyor. Bazen gaz damlaları da çocuğu zorlayabiliyor sancı yapabiliyor. 2 çocuktaki deneyimim bu.
0 oy
tarafından
Canım yedilerine dikkat et öncelikle bnm yavrumda 23 günlük kaç gündür neler çektim şu iki gundr rahat uyuyor nerdeyse bsey yemiyorum öyle su felan iciyorm öyle öyle rahatlamaya başladı netten bak iyice gaz yapan yiyeceklere meyvelere tüketme bı iki gün dene bı inşallah faydasını sende goreceksin
(171 puan) tarafından
26 günlüğüz bizde dikkat ediyorum gerçekten gaz yapmayan yiyecekler tüketmeye çalışıyorm ama galiba bebek gazlı geçmiyor
tarafından
Olablir canm oda bende öyle düşünüyorum bnmki gazlı sanirm doktora gotrdum ama gaz damlası verdi önermiyorum elnzden geldgnce siz çıkarın gazını dedi
0 oy
(1,055 puan) tarafından

Bunu kullanıyorum memnunum içtiği gibi gazını pat pat cikariyo oğlum 

image

0 oy
(2,332 puan) tarafından
Canım bide ılık suya koy bebeğini şöyle karnını falan bi ov suyun içinde gezdir biraz. Gaz masajı yap sonrasında.

Bakalım. Havlu,bez ılındır koy karnına. 

Biogaiadan sonra iyi olduk bizde. Biraz zaman aldı yalnız. 2 ayı geçtikten sonra rahatladık şükürler olsun. 
0 oy
(1,106 puan) tarafından
Sabahları 7 de 10 damla biogaia 11 .00 de 10 damla nurse harveys. Saat 15.00 te 10 damla sab simplex saat 19.00 da tekrar 5  damla nurse harveys 23 .00 te son olarak 5 damla sab simplex şeklinde dönüşümlü kullandım gaz falan kalmadı benim bebeğimde çok gazliydi .önemli olan dönüşümlü ve düzenli kullanmak
0 oy
tarafından
Canım anason çok işe yarıyor. Kullandım kızımda hem biraz uyku yapıyor Ağrı kesici parol gibi hem de gazını çıkarıyor
0 oy
(2,402 puan) tarafından
Canın benim bebeğin çok küçükmüş dhaa ya benim ki de 22 günlük daha başka bir çözümü yok mu bunun başka bir ilaç kullansan başka doktorlara gitsen daha iyi olur minicik bebek daha çok üzüldüm ya 
0 oy
tarafından
Masaj yapsan rahatlar belki 

İlgili sorular

+2 oy
1 cevap 17 göst.
2 gün önce Moda kategorisinde Eda1 (171 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 255 göst.
8 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Butterffly- (568 puan) tarafından soruldu
+3 oy
13 cevap 100 göst.