+1 oy
447 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (901 puan) tarafından
iyi geceler kızlar 

Benim bir kızım var 23 ünde bir yaş olacak doktorum ozellikke 2 yıl bebek dusunme dedi rahmim basıkti kalp şeklinde, sezeryanimda düzeltildi. Ben normalde tek çocuk istiyordum hep ama eşimde tek çocuk o yüzden o mutlaka en azından 2 olsun istiyor. Randevu aldım bı kontrol olacağım sağlıklı gebelik geçirebilir miyim diye ama siz çok zorlandiniz mi ya da ikisi bir büyüdü gitti mi ben ilkinde çok zorlandım bir daha başa dönemem zaman geçerse diye korkuyorum 

22 Cevaplar

+2 oy
(11,469 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Benimkinin araları 3 yaş keşke biraz daha bekleseymişim diyorum sen kesinlikle yürek yemişsin :)

(901 puan) tarafından
Ahahahha bende de cesaret sıfır sıfır sıfır ama olsa da bitse mi dedim baş dönmek daha korkutmuştu ta ki yorumları görene kadar :D tezgaha geldim kafamı karıştırdılar ya hemen bı silkelendim herkes 4-5 yaş demiş
(11,469 puan) tarafından
Bence de silkelen bacım. Bana ilk çocuğa hksılık gibi geliyor ilgi bölünecek bebekliğini yaşasın  çocukluğa varsın ondan sonra. Hamile kalcan hormonlardan bazen sinirli bazen yorgun bazen ağrılı bazen kusmalı olacaksın. Çocuğunla ilgilenmeye gücün yetsin. Doğumdan sonrasını anlatmıyım zaten yaşayınca göreceksin :)
(901 puan) tarafından
Ahahah yok yok anlatma hepten vazgeçirecek gibisin :D evet canim ya valla düşününce kızımı da ziyan etmek en son isteyeceğim şey. İdeal yaş bu yaş değilmiş çok net anladım güzel yorumun için teşekkürler
(11,469 puan) tarafından
Rica ederim canım :) sağlıkla büyüt
(901 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim hepimiz inşallah:)
-Reklam-
+2 oy
(1,070 puan) tarafından
Başa dönemem dıye korkarken ya ıkısıne yetemezsen? Hamılelık kolay bir süreç degıl lohusalıkta öyle,doğumda el kadar bebekle neler yaşayacaksın en iyi sen biliyorsun daha bır yıl olmuş herşey taze düşün elınde bebekle yapabılecek mısın bırde yenı doğan bebek gelecek ya toparlayamazsan Allah korusun? 

Bence zorlanmak bunların yanında devede kulak kalır zorlanmayı tercıh ederdım kı öyle de yaptım
(901 puan) tarafından
Bende bunlardan korkuyorum aslında. Dogurmaktan hiç korkmuyorum ama ilk bebegim hipoglisemik bir bebekti 1 ay yoğun bakımda kaldık öldüm dirildim anlayacağın. Şimdi ikinci çocuk için çok şükür destekcim var ama ya aynı sorunları yaşar mıyım diye korkum asıl. Belki de erken dediğin gibi bir düşüneceğim canım teşekkür ederim
+2 oy
(1,157 puan) tarafından
Oğlum 27 aylık ve 3 hafta sonra kızımı kucağıma alıcam nasipse ikisinin arası benim için tam ideal yaş
(901 puan) tarafından
Ne güzel 2 yaş olmuş sağlıkla ikisi bir buyusunler:) bende hemen hamile kalamiyorum zaten 3-4 aya hamile kalsam bebeğim doğduğunda kızımda 25 ay falan oluyor ama bakalım canım hayırlısı inşallah
+2 oy
(585 puan) tarafından
Banada kalırsa tek çocuk diyordum ben ben eşimle sürekli bu konuda tartışıyorduk en sonunda hamile kaldım. Kızım dört yaşına girecek doğumum olacağı zaman inşallah 4 yaş bile bana çok erken geliyor 
(901 puan) tarafından
Tek çocuk hiç çocuk diyor eşimde onda benimle çok tartışıyor bu konuda :) bana herkes ikisi bir büyür gider deyince bı kafam karisti ya tezgaha geldik:D aklımda hiç yoktu
+2 oy
(802 puan) tarafından
4 er yıl bence 4 erkek evladım var hep 4 er yıl planlı gebelik düşündüm çok şükür öle de oldu bezden kurtuluyoruz uyku eğitimi tamam oluyor diş kıyafet giyimi duş yemek yeme kendi başa çıkabiliyor san tavsiyem delirme olasılığın olmuyor hem maddi açıdan da iyi 
(901 puan) tarafından
Nasıl büyüttün 4 taneyi helalin var vallahi:)) evet ya düşününce bana da mantıksız geldi en azından kendi ihtiyacını görebilecek kadar büyürse daha sağlıklı olacak sanırım
(802 puan) tarafından
Sağol cnm benim eşim imam yazın kuran kursunda babaları ile oluyor lar mukabeleye katılıyor lar Arapça dersleri var ben zaten sübyan okulunda görevliyim yanımızda yuvarlanıp gidiyor lar eve gelince pili bitmiş oluyor lar
(901 puan) tarafından
Düzenleri de maşallah çok güzelmiş:) bize de nasip olur inşallah
(802 puan) tarafından
İnşallah cnm rabbim sizede sağlıkla boy boy nasip etsin hayırlı evlatların olsun
(901 puan) tarafından
Amin :)
+2 oy
(5,440 puan) tarafından
Ben hep ikiz ıstıyodum olmadı ama hep dedim kızım yaşına girsin ikinci istiyorum bıde sezaryen olmuştum dediğim gibi de oldu kızımın doğumgününde meğer yeni hamıleymişim ikisi birlikte büyüdü tabiki zorlukları oldu ama güzel yanları daha çok beraber oynuyorlar ıkız gibi büyüdüler şimdi oğlum 5 kızım 6.5 yasında☺☺
(901 puan) tarafından
Ayy ne güzel vallahi büyütmüşsün bile sen :)) bana da hep öyle dediler ama bende cesaret yok henüz tecrübeler de hep erken dedi. Sanırım biraz daha bekleyeceğim canım çok teşekkür ederim yorumun için.
(5,440 puan) tarafından
Ne demek canım rica ederim ama hiç pişman olmadım iyiki olmuş dedim çünkü bırden rahata erdim gece uykularım delıksız oldu akılları kesıyo vs mesela bu sene biri okula biri kuran kursuna başladı dahada rahatladım işlerimi falan daha kolay hallediyorum.. Şimdi bır bebeğim olsa daha zor olur çünkü rahata etmişken cook zor olur ☺
(901 puan) tarafından
Bende aynen böyle düşündüm böyle akıl verdiler hep ama ilk gebeligimde de bebeğimin ilk 3 ayında da çok sıkıntı çektim o yüzden yine çok korkuyorum sanırım biraz daha toparlaninca olsa daha güzel olacak :) sağlıkla buyusunler inşallah
(5,440 puan) tarafından
Amin canım benım Rabb'im hakkında hayırlısını versin biz istiyoruz yada istemiyoruz diyoruz ama zamanı belirleyen Rabb'im tabiki neylerse güzel eyler verince de kolaylığını da veriyor şükür ❤❤
(901 puan) tarafından
Amiiin ♥️
+2 oy
(3,434 puan) tarafından
İdeal yaş diye bir şey yok  bedenen ve ruhen ne zaman hazır hissedersen o zaman bence sırf aralarında az yaş olsun diye peş peşe doğum yapınca bazı annelerde tükenmişlik duygusu oluşuyor 
(901 puan) tarafından
İlk zaman bunu çok yaşadım tek büyüttüğüm için, kafam karışmıştı çok istiyorum aslında ama sanırım ruhen daha daha hazır değilim ya
(3,434 puan) tarafından
Bide bu işler nasip işi benim kızım 14 yaşında oğlum 19 aylık aralarında çok yaş farkı var ben kendimi hazır hissetiğim zaman kızım 8 yaşlarındaydı ama bebeğim olmadı bir türlü nasip bu zamanmış
(901 puan) tarafından
İlk bebekte bana da normal hamile nasıl kaldın diye şaşırmıştı doktorum rahmim kalp şeklinde olduğu icin çok zor dedi zaten gebeligimi ilaçla tamamladım  yine kalamamaktan korktum açıkçası ama biraz daha zaman var galiba hala cedaret edemiyorum çünkü :) hayırlısı olsun inşallah ne zaman nasipse, sağlıkla büyütelim
+2 oy
(2,536 puan) tarafından
Bebeğin çok küçük. Sana da yazık ona da. İkinci çocuk için kesinlikle ilki memeden ve bezden kesilmiş olmalı en erken. Çocuğuna yazık etme. 
(901 puan) tarafından
Evet düşününce bende sanırım bekleyeceğim beraber büyürler dediler hep kafam karıştı bir ama yorumlara bakarsak en azından 4-5 yaş verilmeli kanısına vardım:)
(2,536 puan) tarafından
Boşver eli alemi, elindekini keyifle büyümenin tadını çıkar :)
(901 puan) tarafından
Öyle yapacağım çok teşekkür ederim güzel yorumun için:)
+2 oy
(817 puan) tarafından
4 yaşında kızım var halen erken olduğunu düşünen ben
(901 puan) tarafından
Ahahah ben herhalde bı yürek yedim ama cesaretim yok benimde dusununce de kızım arada ziyan olacak diye daha çok korktum :)
(817 puan) tarafından
Kork bencede o hatayı yapma kız kardesimden biliyorum kesinlikle çocuğunuz kendi ihtiyaçlarını kendi karşılamadığı sürece çocuk düşünülmez yani tamam birlkte büyüyorlar sonra rahat ediyorsunuz diyolar ama anne çok yıpranıyor o süreçte bence 3 yaş ideal
(901 puan) tarafından
Evet sanırım öyle canım teşekkürler güzel yorumun için :)
(817 puan) tarafından
Rica ederim herşey gönlünüzce olsun. ;)
+2 oy
(14,830 puan) tarafından
Yapıyorsan ya hemen peşine yapacaksın yok büyüteyim diyorsan da en az 7 yaştan önce bana göre :D 4 yaşında kızım 3 ay önce doğurdum ilk zamanlar çok zorlandım tabi kişiden kişiye değişir 
(901 puan) tarafından
Bende hazır değilim sanırım canım ya beklemeye karar verdim yine de bir kontrole gideceğim bakalım vücut hazır mı :) sağlıkla büyüsün bebislerin
(14,830 puan) tarafından
Sağol canım ❤️
+1 oy
tarafından

Valla bilmem ama bana göre en ideal yaş 4 yaş olmalı ilk çocuk, ben öyle yaptım :Ddddd

Rabbim doğru zamanda nasip etsin inşallah canım sizede

tarafından
Yavrum sen şimdi yaparsan daha da zor olcak, birde bunun lohusa dönemi vs var. Benimde zor geçmişti her şey o yüzden hiç cesaret edemedim, benim oğlan 4.5 yaşında öyle yaptım :D
(901 puan) tarafından
Bende beklesem daha iyi ozaman :D hiç cesaretim yok çünkü herkes aman ikisi bir büyür tek çocuk hiç çocuk dedi kafamı karıştırdı tezgaha geldik:D sağlıkla kucağına al inşallah sende
tarafından
Ay onlar der, sen inanma onlara bekle az daha :D
Amin inşallah kuzummm
(901 puan) tarafından
İnanmayayim en iyisi gözüm şimdi korktu zaten :D teşekkür ederim canım güzel yorumun için
tarafından
Rica ederim gülümmm :d
+1 oy
(4,018 puan) tarafından
Herkesin bebeği ya da zorluklara dayanma gücü farklı o yüzden olumsuz yorumları takmayın. Yaşam dinamiğiniz hazırsa beraber büyürler, yaş aldıkça el soğuyor başa dönmek zor geliyor rahatlığa alışıyorsun günkü 
(901 puan) tarafından
Bende böyle düşündüm işte cunku ilk cocugumda sağlık sorunu çok yaşadım öldüm dirildim acisindan. Şimdi gücüm varken olsa mi diye düşündüm destekcimde var şükür ama bilemiyorum canım cesaretimde yok bakalım hayırlısı olsun inşallah teşekkür ederim güzel yorumun için ♥️
+1 oy
(18,166 puan) tarafından
Oğlum üç yaşında ama ben hala cesaret edemedim 
(901 puan) tarafından
Ahahah muhtemelen 3 sene sonra ben :) benimde bir kafam karıştı ama hiç cesaretim yok hayırlısı olsun inşallah sağlıkla buyusunler
(18,166 puan) tarafından
İkiside bebek ilgisi beklememeli biri en azından öz bakımını yapabilmeli bana göre oğlum şu an her şeyi yapıyor tuvalet meme uyku yemek her sorununu çözdük o yüzden rahat rahat düşünebilirim bence
(901 puan) tarafından
Evet sen maşallah büyütmüşsün güzelce :) darısı başıma inşallah
Hiç cesaretim yok ama kafamı karıştılar beraber büyüsün falan diye bende siz gibi bekleyeyim en iyisi en azından kızım kendine yetebilse daha güzel olur dediğiniz gibi, teşekkür ediyorum
(18,166 puan) tarafından
Canım büyütürsün ama çok zorlanırsın birini ihmal mi ettim düşüncesi büyük sorun bence bırak bebekliğinin keyfini sürsün Rica ederim canım hakkında hayırlısı olsun
(901 puan) tarafından
Amiiin inşallah çok teşekkür ederim :)
+1 oy
(7,895 puan) tarafından
Araları 4 yaş huniyle geziyorum jsjs küçüğüm 1 yaşında 
(901 puan) tarafından
Ahahah deme kız öyle :) beraber büyütmüşsün bile sen artık maşallah nazarlardan korusun
(7,895 puan) tarafından
Büyüdüler hamdolsunda bende yaşlandım yani jsjsjsj
(901 puan) tarafından
Ahahah küçük insanlar hem çok tatlılar hem ömür törpüsü :))
(7,895 puan) tarafından
Aynen öyle:))
+1 oy
(2,475 puan) tarafından
Benim ilk çocugum 6 yaşında ikinci bebişim de 22 günlük yaş araları gayet iyi benim için senin yerinde olsam 4 5 yaşında iken yaparım çünkü çocugun çok küçük ben şuan da bile zorlanıyorum sende çok zorlanırsın 
(901 puan) tarafından
Sağlıkla büyütün insallah, evet zaten cesaretim de yok öyle bir kafam karıştı tecrübelere bakacak olursak 4-5 yaş ideal
+1 oy
(2,013 puan) tarafından
En ideal zaman hiç bir zaman net nokta ......

Tek çocuk başka ya valla 
(901 puan) tarafından
Biz 5 kardeşiz ziyan olduk hep aramizda hep aralıklı yaşlar 3-4 yaş yani ama çok zorlukla büyüdük bende en büyük olduğum için en çok ben harcandim o yüzden hep tek çocuk isterdim ama benim şansa bak ki tek çocukla evlendim oda çok yanlız büyüdüm kızıma bunu yaşatmam diye kavga ediyor:) ama sanırım daha erken tecrübeler onu gösteriyor ki 4-5 yas aralik idealmis
(2,013 puan) tarafından
Aynen büyük hep eziliyor yani o ezilme sırayla gidiyor 3. Geliyor 2. Eziliyor gibi , benimkilarin arası 6 yıl inan ki şimdiki aklım olsa kızım 3. Sınıfa gitiginde ikinciyi yapardım okula başladı ben yetişemiyorum vizdan azabı cekiyorum
(901 puan) tarafından
Hepimiz öyle büyüdük gönlünü ferah tut hepsine yetersin maşallah, annelik işte kalp yarası biraz
+1 oy
(2,186 puan) tarafından
Hiç yapılmamalı diyip gidiyorum ;)
(901 puan) tarafından
Ahahahah yemin ederim bende 1 tane olsun diye istiyorum hep ama eşim tek çocuk, o anlatınca da hak veriyorum:)
(2,186 puan) tarafından
Çok zor canım çok
(901 puan) tarafından
Hayırlısı olsun inşallah:)
+1 oy
(1,002 puan) tarafından
Benim kızım 3 girecek aralıkta ben korkuyurum cesaret hayranım 
(901 puan) tarafından
Yok kız bende de cesaret:) eşim arkadaslarim derken bı galeyana geldim heyecan oldum kafa karıştırı ama sonra yok dedim yorumları görünce herkes 4-5 yaş demis
(1,002 puan) tarafından
Vallah bende 29 haftalık hamileyim kızım aralıkta 3 girecek alt ust oturuyoruz kaynanamla 2 gundur kan kusturmuş bana ama arkadaş olmasında guzel birlwy bir yanda biz şimdik ten kıskanıyor
(901 puan) tarafından
Yaa kaynananla pek anlasamiyor musun, bizde öyle oturuyoruz ama ben çok severim kaynanamı akşam yemeklerini falan beraber yiyoruz. 3 yaş güzel aslında senin büyüğün kendi ihtiyaçlarını kendi görüyordur
(1,002 puan) tarafından
Vallahi yerine gore desem daha dogru ama kimse anne yerini tutamaz ben onun herşey koşarım o kızını benden usttun tutar bende hamileyim gorumcem de benimki 12 haftam kalmış gorumcrm inde 3 aylık Birtane cantası vardı boyle bebeklerin bakım setlerini koyuyorlar sambuan tarak bez Ban vermeyip kızına verdi benim o kadar iylik yapmama ragmen kızım dogdu birşey yapmadı kızı dogum yaptı herşey yaptı bu defada eşim diyor babam koysun ismini ne hattiniza dedin kızımda ilk torunu erkek tarafının bır ceyrek yine takmadılar gerek yok dedim ben koyacam kızım 2 gundur cok huysuz rahatlık vermiyor bana
(901 puan) tarafından
Anladım canım Allah kolaylık versin benimki tek çocuk ondan pek öyle derdim yok ama hep çevresdebde duyuyoruz Kaynanalar hep aynj
+1 oy
(474 puan) tarafından
7 yaş olması çok çok iyi benim ikinci oldu 4 aylık oğlum da 7 yaşında 
(901 puan) tarafından
Hayırlısı canim bilemiyorum bakalım Allah ne zaman verecek:) sağlıkla büyüsün bebislerin seninde
(474 puan) tarafından
Amin inşallah senin bebe kaç yaşında
(901 puan) tarafından
Daha 1 :D bende istemiyorum kız aslında bakma ilk çocukta normal hamile kalamazsin dediler ama kaldım planliydi 4 yıllık evliyiz şimdi yine olmazsa diye stres oldum eşimde tek çocuk, en az 2 olsun istiyor o yüzden ama 1 ideal diye düşünüyordum hep ben. Şimdi herkeste ara verirsen başa dönmek istemezsin ikisi bir büyür diğer dediler kafam karıştı bi
(474 puan) tarafından
Emin ol yaşları çok yakın olunca için arada saygı olmaz az daha bekle 2 3 sene hem senin içinde iyi olur o bebe bu bebe zorlanirsin çok zor ikitane
Benim oğlum okula gidiyor ona yetişmeye calisiyom kızım daha fındık kadar 4 aylık tam bişey yapicam miyavluyor
(901 puan) tarafından
Ahahahah miyavliyo muuuu :)) çok güldüm benim kizimda miyavliyodu kedi diye seviyorduk hep şimdi bile binada koridora çıkınca asansöre binene kadar sesini inceltip aaaah iiiiih meeee diye bağırıyor
+1 oy
(1,407 puan) tarafından
7 aylık bebeğim var. Eşime kalsa yarın doğurayım istiyor ama en ideal yaş aralığı en az 4 bana göre.
(901 puan) tarafından
Herkes senin gibi demiş canım :) galiba öyle

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 161 göst.
+2 oy
17 cevap 285 göst.
+2 oy
15 cevap 203 göst.
11 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Ocakk (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 108 göst.