0 oy
89 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (45 puan) tarafından
Bebeğim 1 yasina girecek 10 gun kaldı. Sürekli emerken göğsümü ısırdığı için artık çok canim yanıyor ve acıdan ağlıyorum. Emzirmeyi bırakmayı düşünüyorum. Normalde 2 yasina kadar emzirmek istiyordum ama göğsüme dokunduğunda bile canim çok yanıyor. 1 yaşında emzirmehi bırakan var mi

9 Cevaplar

0 oy
önce (10,894 puan) tarafından
arkadaşım 13 aylıkken bırakmıştı. mama da alıyordu bebeği mamayı ne zaman kesti bilmiyorum ama. o dişler çıkınca yara da iyileşecek. en azından kış geçsin öyle bırak bence. 

benim de kızım 16 aylık gece kalkıyor emmek için çatlama noktasına geliyorum bazen. evde değilim şimdi eve geçtiğimdw gece emzirmeyi bırakacağım ama bunda bile kara kara düşünüyorm. doktor bırakma demişti çünkü ama ben çok yoruldum en azından geceleri rahat edeyim diyorum 
önce (45 puan) tarafından
Dişleri cikti çoktan. Şuan 7 tane dişi var. Zaten o yüzden canımı çok yakıyor isirdiginda.  :(((
-Reklam-
0 oy
önce (4,115 puan) tarafından
Kiyamam ya. Benimki de bir yasinda bazen fena isiriyo isirmazsa da emerken obur eliyle oynuyo yine sinir oluyorum canim aciyo :) sağıp verme sansin var mi canim oyle denesen. Cunku meme şuan onlar icin sadece besin degil rahatlama araci ya. Senin icin de zordur bu kararı vermek :(
Bir kere denedim. Ama benim bebegim Hiç biberon kullanmadi, sağdığım sütü biberonla veremiyorum içmiyor. Kaşıkla denedigimde de içmesi yılllaaarrrr sürüyor. Bide gece 3 kez emiyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum . Şu acı olmasa emzirmek istiyorum ben ama isirdikca iyilesmiyor....
0 oy
önce (418 puan) tarafından
İlk kızımda sütüm kesilmişti 18 aylıktı şimdi 1 yaş bebeğim ısırıyor yara oluyor kesemem zaten tek sağ göğsumu emiyor sen de kesme bence emzir canım  18 aylık olsun daha emzirmiycem
0 oy
önce (350 puan) tarafından
Emzirme karşılıklı istek doğrultusunda olmalı. İllede 2 yaşı doldurma gibi bir zorundalık hissetmeyin. Ben 15 aylıkken kestim. Zaten iki çekip bırakıyordu. Gündüz oyalandığı için kolay oluyordu ama geceyi bıraktırmak biraz zorladı. Sabırlı olmak lazım. Her türlü devam sütünü denedim ama kesinlikle kabul etmedi. O yüzden beslenmesine et ve süt ürünlerini düzenli  olarak verdim. Ama bırakma isteme nedensiz sadece ısırması ise, ısırdığı zaman ciddi bir yüz ifadeysiyle uyarın, gülmeyin, gerekirse ısırdığı zaman ağzından çekin ve vermeyin. Çok canınız yanıyor biliyorum ama her kadın bunu yaşıyor mutlaka. Zamanla ısırmayı bırakıyorlar. 
Evet tek sebep ısırma. Ben emzirmeyi çok istiyorum . Bebeğimde uzun uzun emiyor.
İlk 4 ay hiperlaktasyon sorunu yaşadım aşırı sütüm vardı. Onu doyuracak kadar hala sütüm var. Böyleyken bırakmak istemiyorum emzirmek istiyorum. Isirdiginda parmağımı sokuyorum hemen çıkarıyorum memeden. Ama meme ucu yarayken ısırması çok can yakıyor. Bi an önce iyileştirmem gerekiyor  göğsumu
Silikon göğüs ucu kullanabilirsiniz bir süre. Ya da lanoline krem sürebilirsiniz, acısını hafifletir. Sadece ısırmadan ötürü ise biraz daha bekleyebilirsiniz o zaman. Çünkü bu bir süreç ve yapmayı bırakıyorlar.
Silikon ucu aldım eczaneden ama o varken emmeyi reddetti. Silikonu yadirgadi memeyi ağzına almadı. Dayanacagim mecbur:(
O zaman ya tepkisiz kalacaksınız ya da net bir şekilde tepki verip bırakmasını bekleyeceksiniz. Kolay gelsin.
0 oy
önce (551 puan) tarafından
Mutlu değilsen kes bence ben 2 buçuk yaşına kadar sanki şartmis gibi  eziyet ettim kendime 
Hayir ben emzirmekten mutluyum. Çok severek emziriyorum. Ama şuan göğsüm yara olduğu için emziremiyorum. Yarayı geçirmek istiyorum asıl derdim bu aslında. :(((
önce (551 puan) tarafından
Benimde çok yara olurdu kendi sütümü sürünce geçiyordu ne kadar krem sürsem fayda etmezdi
0 oy
önce (5,653 puan) tarafından
isirdiginda hic yepki vermiceksin. suan disler yeji kesfediyor zamanla alisaca. 1 yas cok kucuk yani memeyi birakirsa mama alip devam etmen lazim. zamanla isirilmayacagiji ogreniyir ve bebekler kiyamiyor annesine sert isirmiyorlar. seninki yara oldugu icin iairmasa bile canin yaniyirdir. en azindan 17 18 aylik olup normal insan gibi herseyi yemesini beklemen daha iyi bence 1 yas cik minik mama alip mamadan devam etmen gwrekir
0 oy
önce (60 puan) tarafından
Adam seçerek cevap verenlerde bugün 
Anlamadim?
0 oy
önce (233 puan) tarafından
Ben 9 ay zorunluluktan kestim sagarak veriyordum ama bebeğim onu da içmiyirdu artık mamayla devam ediyoruz. Çok üzüldüm bı kaç gün yas tuttum yaş geldi gözümden mememi tutamadığı halde. Sizinde çok zor okur üzülürsünüz diye düşünüyorum. Anne ve bebek arasındaki en önemli bağlardan biri emzirme. Sana tavsiyem diren, şimdi dislerini ancak keşfediyor benim kızımda 1 yaş yeni keşfettiği için mesela geçen hafta gicirdatiyordu hep. Bu hafta unuttu. 
0 oy
önce (1,373 puan) tarafından
Kendini tut tepki verme zor acıyor biliyorum ama tut kendini çünkü sen sıçrayıp tepki verirsen o yapmaya devam edecek bı yapar iki yapar bırakır 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 32 göst.
0 oy
3 cevap 81 göst.
30 Ocak 2024 Diğer kategorisinde 6burcin-6 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 153 göst.
0 oy
8 cevap 261 göst.
27 Mart 2023 Diğer kategorisinde Bodrumlu (126 puan) tarafından soruldu

403,369 soru