+1 oy
576 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ya ben geçen sene katıldım bu sene dusunmuyorum katılmayı ücret 100 TL aslinda parasında da değilim ama gruptan inatla yaziyolar katılmayanlar katılsın diye bunu gruptata belirttim katılmayı düşünmüyorum diye ama resmen silah zoruyla para istiyolar bende verceksemde vaz geçtim böyle şart koştukları için bide özelden yazmış Veli'nin biri slm yazmış direk,eşimde yabanci biri sandı kimsin sen yaziyosun karıma falan dedi yok veliyim öğretmenler günü falan yapicaz siz hangi öğrencinin velisisiniz yazmış eşimde engelledi . Kafam attı iyice abi katilmak zorundamiyiz busene de katılmayı veriyim ..

24 Cevaplar

+8 oy
(3,949 puan) tarafından
Şov peşinde herkes, 100 tl size normal gelebilir ama imkanı olmayan bir aile için 5 günlük ekmek parası. Onlar artistlik yapacak diye imkanı olmayan çocukların başı neden yeri eğilsin. 
(5,833 puan) tarafından
iylede ogretmene bir kupa alsan bile 100 den asagi yok. heraeyden onemlisi cocuk kendini mahcup ve dislanmis hisseder.  sen 20 liralik bir kalem silgi bile alsan ogretmene ogretmen 35 40 kisilik siniftan alinan 35 yada 40 adet hediyeyi evine hepsini goturemez incik cincik. aldogin sey gereksizdir atar cope misal. ama toplu alindiginda hem hediyen is gormus olur ogretmenin isine yarar helde çöpe degil cocuguna emek verene gtmia olur para .  zorlamak  tabiki hos degil ama bizim mesela ogretmene aunu almayi dusundum ama fikirleriniz ne falan oylamayapildi . herkes uyumla katilim sagladi . ben katilmiyorum deyip cikintilik yapmak istemez kolay kolay kimse. cikintliktan ziyade cocugu da mahcup olur. bende verdim deyip yapam soylemicekse annesi cocuga
tarafından
Valla benim çocuğum hediye almadim diye mahcup olacaksa olsun o öğretmenin ayıbı benim değil yaptığı mesleği hediye için yapacaksa hiç yapmasın kimse mecbur değil her görevini yapana hediye alacaksak bide mahcup olacaksak yazıklar olsun böyle düşünen zihniyetlere ne diyeyim
(5,833 puan) tarafından
ogretmen zaten hediye istemiyorki . alininca mmnun oluyor illaki de:) bu gelenek gibi biraey olmus yani ben teee 1994 de 1. sinifa gdiyordum ozaman da aliniyordu suandada . benim bildigim en az 30 yili var bu gelenegin
(5,833 puan) tarafından
misal doktora da bi tesekkur cikolatasi falan goturulur mus:) dogimda annem hediye vermisti doktoruma.
(3,949 puan) tarafından
Evet alınsın ama kalem alınsın ya da bahçeden çiçek kopartıp verilsin. Ebeveynler şova çevirdi, onlar artistlik yapacak diye alamayanın başı yere eğiliyor.
-Reklam-
+2 oy
(6,687 puan) tarafından
Zorunda değilsin ama çocuğum için katılırdım ben dışlanmasın zorbalanmasın diye 100 lirada çok bişey değil bireysel hediye alsan daha pahalı 
(14,696 puan) tarafından
Katılıyorum esrosum
tarafından
Ya canım o gün okula bile yollamicam zaten ayriyeten sinifimizda o konuda ckk çok şükür öyle bir zorbalık falan bilmiyo ogrenciler ama bu senede böyle olsun dedim ama inatla yaziyolar bende daha inat ettim bu sefer emri vakiden aslaa hoslanmiyorum
(6,687 puan) tarafından
Çocuklar illaki söylüyor e annelerinden de duyuyorlardır o yüzden dedim sem bilirsin
tarafından
Geçen senede katılmayan oldu hatta ben pastalarini bile kesip kendi elimle yedirdim öyle bişey yaşamadık çok şükür bu senede olcani düşünmüyorum valla
+1 oy
(619 puan) tarafından
Ben hayatta vermem yazsinlar dursunlar 
tarafından
Ya bide belirttim grupta yetmedi özelden yazmış utanır insan ya
(619 puan) tarafından
Yazma bana de hatta şikayet et öğretmene git soule ben istemedim halde dayatılıyor de dayatılan şeylerden nefret ederim kim ki emir veriyo
tarafından
Velinin biri tanımam etmem bile kız eşim yazmis karıma yazma diye kadın hala ben bayanım tamam kbakma Allah'ım delirdim
(4,840 puan) tarafından
Bence esın o kadar gereksız müdehale etmıs ki kadın mantıklı bı sebep bulmaya calısmıs.
tarafından
Eşim erkek sandi ilkte gruptan ben belirttim tekrar özelden yazması ne mana
+1 oy
(3,554 puan) tarafından
Zorunda değilsin ki bireysel hediyeni alırsın. 
tarafından
Her sene almak zorundamiyiz peki bu sene olmayı versin
(3,554 puan) tarafından
Yani illa hediye almak zorunda değilsin ki, tek bu sene de degil her sene için geçerli. Bir mektup bile bir ogretmen için değerlidir,100 tl evet çok para değil şuan aşırı değersiz ama kimisi için 0 100 tl çok değerli yaptıkları çok saçma. Instagram'da denk geldim sizin gibi biri cimere şikayet eetmis para veren velilerin paralarını geri vermişler.
tarafından
Kızım yazıp verdi öğretmenine aslında takildigim konu parada değil bana emrivaki yapılıp belirttiğim halde özelden yazılması sinirlendirdi yoksa neolacak 100 TL ama bu sene istemiyorum katilmayi anlamadılar gitti olmadı cimere yazarım o veli de çok iyi yapmış valla bazı veliler hak ediyo bu isi
(3,554 puan) tarafından
Anladım haklısınız aslında bende hoşlanmam biri yapmak istemediğim şeyi illa yapacak vereceksin bana ters. İçimden gelse bile uzak dururum.
tarafından
İşte oyuzden bende çok sinirlendim verecektim aslında ama sırf bu yüzden vermedim
(3,554 puan) tarafından
İyi yapmışsın boşver kızında hediyesini vermiş geri önemli degil, sen para versen de kızın degil bir başkası öğretmene hediye veriyor ne anlamı kalıyor ki
tarafından
Aynen öyle canim
+1 oy
(223 puan) tarafından
Katılmak zorunda değilsiniz bunu tekrardan gruba açık dille yazın ve özelden rahatsız edilmek istemediğinizi de belirtin. Çok zorlarlarsa cimere şikayet ederim siz de hediye alamazsınız kimseyi zorlamayın para verenlerin adını yazın geçin diyerek net konuşun konu kapanır 
tarafından
Canım yazdim aslında hatta halaa katilmayanlar katılsın diye yazdıkları için gruptan da çıktım bide özelden yazmış utanmadan
tarafından
Çocuğum olunca dersinden çok böyle sorunlar çok çıkıyor sanırım eskiden yoktu bu gruplaşma vs bizim zamanımızda velileri bir arada toplantıda görürdük hediye yarısına da girmezlerdi
tarafından
Ya bu devirde polisi hakimi doktoruda işini yapıyo ille para toplayıp hediyemi almak zorundayız ne bu baskı bu psikoloji anlamadım gitti katılan katılır katılmayan katılmaz
(223 puan) tarafından
Aynen öyle valla ben de veli grubunda yazdım toplu girmem bireysel yapmak istiyorum dedim bitti. birkaç kisi  toplu olsun güzel bir şey alınsın falan yazdı da ben zerre takmam böyle şeyleri konuşur konuşur susarlar. Milli egitimi aradım öğretmene teşekkür mesajı yazdırdım elimden gelen küçük bir meblağ var onunla loseve bağış yapmayi düşünüyorum öğretmenimiz adına. Sertifikasının çıktısını alır kucuk bir çiçekle veririm miss.  Öğretmenimizin elle tutulur bir hediye yerine buna daha çok memnun kalacağına eminim
tarafından
Bize bıraksalar biz zaten ne yapmamız gerekeni yaparız ama öyle olurmu göz boyancak yalakalik yapilcak nerdeee sen en güzelini yapmışsın valla
+1 oy
(1,614 puan) tarafından
Ben çocuğum için katılırım ne olmuş yani
tarafından
Valla gram işi pasta yemeyi versin evde alasını yiyo maksat en güzel hediyeyi kim aldı gösteriş meraklısı velilerle uğrasamam hiç benim kızım en güzel hediyesini verdi zaten
+1 oy
(775 puan) tarafından
Ben şahsen ne katılırım ne hediye alırım hiç sevmem öyle şeyleri o günde göndermem 
tarafından
Dimi ama biz nerde ne yapacağımızı gayet iyi biliriz
+1 oy
tarafından
Herkes yaranma peşinde evet şov çocuğum okula başlasın asla öğretmene hediye de almam şov için yalakalık da yapmam almak zorundaymis hissi çok saçma çocuklarınız rencide oluyto sonra böylelerinun yanında 100 TL benim için çok değerli ekmek parası bu devirde az para değil 
tarafından
Aslında katilicaktim ama emrivaki olduğu için caydim bide utanmtdan özelden yazmış hepten kudurdum siz yalakalık yapcaksiniz diye ben para vermem gitsin kendi parasiyla yapsin yalakaligi
+1 oy
(1,783 puan) tarafından
Bizim sinifta kisi başı  500 tl topladi 9500 tl 4 ogretmene 500 tlden 2 bine çiçek yapilacak kalan 7500 tlde sınıf öğretmenine hediye ceki durumun varsa çocuğun icin verilir tek basima hediye alsaydim daha pahaliya mal olacakti
tarafından
Delirmiş bu millet doktora savcıya hakime neden para toplanmiyor ? Onlarda görevlerini yapıyo hoş
(733 puan) tarafından
Aaa bu ne böyle. Öğretmenin hediye çekini asla kabul etmemesi lazım. Ögretmen alıyor en az 50 bin maaş. Devlet okulunda çogu çocuğun velisi asgari ücrettir. Bazı veliler gerçekten budala. Allah aşkına kim ayarlıyor byle bunları yazık günah ya.
İllada hediye olacaksa tüm sınıf ögretmene bi çiçek yaptırsın yetsin yani.
tarafından
Yok kız olurmu gösteriş yapacaklar birbirlerine en güzelini biz yaptık diye yalakalar
(1,783 puan) tarafından
Vallaha toplu olunca gosteris olmuyor
Bide hakime avukatada isini yaptiranlar alsin hediye banane
Özel okul bizimki ama devlette olsa bireyselde olsak alirdik hediye bide gecen sene  tek bir ogretmene 500 den fazla gitti toplu olunca uyguna geldi
+1 oy
(733 puan) tarafından
Haklısın zorunda degilsin. 100 tl az bi para ama ögretmen net konuşsa istemiyorum diye gelen hediyeyi kabul etmem asla diye. Belki yapmaz yalaka velilerde.
tarafından
Ah ahh keşke dese de boş insanlarla uğraşmasak bizde
+1 oy
(3,351 puan) tarafından
Allah'tan ben grubu zamanında sadece kişilerim, alabilir yapmıştım o yüzden grup kurulmuş arkadaşım dedi banada bır kaç kişi katılmış çanta almışlar bana, denk geldi sınıfta 100 tl vercekmısiniz hayır dedim, bitti .. Kızım geçen kendı beğendi resim çerçevesi aldık 
(3,351 puan) tarafından
Sen ayrı hediye al boşver canım onlara uymak zorunda değilsin
tarafından
Kız kızım verdi zaten önden bide bunlarla ugrasiyom
(3,351 puan) tarafından
Ee o zaman hıc takma canım cık gruptan ayarlardan da kişilerim işaretle kımse almaz bıdaha
tarafından
Öyle yaptım demin bı arkadaş t a öyle dedi sağolasın
(3,351 puan) tarafından
Sende sağol canım
+1 oy
(4,055 puan) tarafından
Ben olsam direk grupta yazarim, ne bu fisler gibi verin verin vermeyen kim cocugun kim. Eger bir daha bu zorlama olursa cimere sikayet edecegim yaz. Bizim sinifta da topladilar ama ben katilmadim bireysel hediye alma taraftariyim ve sinifta sadece 2 kisi katilmadi. Kimse de neden katilmadi demedi DIYEMEZDE. Hos hediye de zorunlu degil ama bazi veliler gercekten showman olsaymis daha iyiymis. Hep gosteris pesindeler.
tarafından
Aynen aynenn oyle ama git beyinli bunlar anlamıyor iyi laftan
+1 oy
(2,310 puan) tarafından
Valla oğlumun ilk anasınif senesi ama ben almayı düşünmüyorum açıkçası bilmiyorum gıcık oldum bizim zamanımızda bi çiçek bir kalem bi pabuç ne bilim yarım elma gönül alma gibi şeyler alınırdı şimdi gram altınlar orijinal çantalar [ki ben ömrümde orijinal çanta takmadım] pahalı sus eşyaları valla bilmiyorum bu kime gösteriş anlamıyorum kim ne alıyorsa alsın ben ay sonunu zaten zor getirenlerdenim.
tarafından
İşte bunu soran yok bide utanmadan yaziyolar yetmedi özelden ulaşmaya çalışıyorlar yuzsuz olmuş bu millet ama ben vermiyorum onu anlamadılar bı turlu
(2,310 puan) tarafından
Ben sahsi biseyler alcam de geç almicam deme daha çok sıkı tut yaşarsın bosver
+1 oy
(4,096 puan) tarafından
Benim oğlum da anasınıfına gidiyor bugün veliler gruptan yazmış işte cuma günü veliler birde öğretmen canlı müziğe gidelim diye ben gidemem dedim iki çocuk var hadi büyüğü idare edilir ama 2 yaşındaki oğlum asla durmaz babasıyla hele uyku saati gelince hiç durmaz neyse yarım saat sonra iş hediyeye geldi Yok para toplayıp pasta yaptıralım yok şu hediyeyi alalım falan ben bireysel hediyeden yanayım dedim sonuçta oğlumun ilk öğretmeni ilk heyecanı kendi hediyesini Kendi versin isterim ki her pazartesi bir veli pasta yapıyor zaten ayrıyetten Pasta yaptırmaya ne gerek Allah'tan diretmediler hediye konusunda bireysele karar verdiler 

Ben toplu hediye işini sevmem hepsi 5 6 yaş arası çocuklar biri hediyeyi verse öbürleri belki gücenecek ben niye vermedim diye 
tarafından
Orası ayrı ama baskı yapiliyo katılmayan katılsın yok katilmayan bı kaç veli var ısrar etme kardeşim istemiyorum işte
(4,096 puan) tarafından
Baskı yapanlar cins zaten herkes katılmak zorunda olmamalı böyle şeylerde
+1 oy
(1,080 puan) tarafından
Bizim öğretmenimiz küçükken hediye aldığımızda çok oldu ya komşulara dağıtıyorum derdi.Sonra sınıf annesi para toplayıp altın alalım derdi.O kadar saçmaydı ki.Yazık durumu olmayan çocuklara.Sınıf anneleri yalakalık yapacak diye şaşıyorlar resmen 
tarafından
Aynen aynen öyle yapıldı ben istemiyorum bu sene ne gerek var her sene her sene onlar yalakalık yapcak diye boş muhabbetlere kaliyom resmen sevmediğim isler
+1 oy
(264 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben de öğretmenim, hic sevmem bu hediye işlerini okula giden çocuğum yok. Ayrıca bana da hediye verilmesini istemem almam.  Velilerin birbiri üzerinde bu şekilde baskı oluşturması hic hoş değil.özellikle ilkokullarda birkaç işgüzar veli var her şeye burnunu sokan, diğer velileri bir şeylere zorlayan.
tarafından
Onlar yalakalık peşinde bizede baskı yapıp duruyo resmen parayı zorla alacaklar elimden ben belirttim grupta laf anlamadılar katılmayanlar katılsın diye baskı kurdular sinirlendim çıktım gruptan bide gece özelden yazmış veli utanmadan hangi çocuğun velisisin diye soruyo bu yuzden çok sinirlendim
+1 oy
(51,050 puan) tarafından
katilacagim varsa da katilmam kaldi ki pisman etti veliler o kadar uyumsuzlar ki 
tarafından
Hehh işte bende aynı senin dedigini yptim bu dengesizler yuzunden katilacaktim ama vwzgectim
(51,050 puan) tarafından
ben bu sene katilmis bulundum seneye veya baska seylerde katilmam
+1 oy
(540 puan) tarafından
Oğlum 15 aylık ama ilerde öğretmen günü için çok kavga çıkacak gibi hissediyorum şimdiden böyleyse altın alan vs varmış ev aletleri felan 
+1 oy
(3,072 puan) tarafından
Öğretmen bize grubu kapatmis başka velilerde ayrı grup kurmadi şükür böyle şeylerle ugrasmiyoruz , eşim ufak bı kaktüs çiçeği almış bim den götürsün dedi 
+1 oy
(2,309 puan) tarafından
Ay kizim 2.sinifa giderken sinif annesi biyle bisi yaoti herkwzden para istedi hediye diye katilmayan velilerin vocukkrin adinida yazmadi hediyenin ustune.bide ozman hersey ucuzdu kadin ogretmenin ceyizunj duzmustu resmen ben yapma bak burasi koy okulu durumu olmayan olur cocugu geri kalmasn diye vermek isteyen olur az bi para soyle herkez katilsn dedim ama nafile dinletemedim hatta para okadr artmistikj anlatamam ingilizce ogretmenn bile ceyizi duzulmustu.bende dedim birdaha asla katilmam gerekirse ben kizima ozel hediye aldirp verdrtirim diye.yazik yani gerckten durumu olan var olmayan var bukadr ogretmen yalakasi olmak neyin nesi ucuz bi kucuk hediyede alinsa yeterli diye dusunuyirm ama illa ogretmene yalakalik yapacak olan veliler paranin dibine vurup kendi egolarini tatmin ediyor aslinda cocuklarini dusunduklerinden degil yani.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 81 göst.
0 oy
15 cevap 391 göst.
24 Eylül 2024 Aile kategorisinde BUSRA& (4,043 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 253 göst.
17 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Huzur içimde (458 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 260 göst.
25 Mayıs 2023 Aile kategorisinde hanimeli (571 puan) tarafından soruldu