+1 oy
414 göst.
Diğer kategorisinde (11,927 puan) tarafından
Kizlar ben doğulu bir bayanin yaptığı kisiri yedim .vallahi tadı damagimda.bana kısır tarifi veriri misiniz ? Yani ne koydu nasıl yapti da bu kısır böyle güzel oldu :) bende kendime güzel kısır yaparım diyordum :)

21 Cevaplar

0 oy
(11,927 puan) tarafından

En İyi Cevap
Arkadaşlar yaptım.arkadastan aldım tarifini 

İstediğiniz kadar bulgur. Ben 4 bardaktan yaptım.

4 bardak kısırlık bulgur 

2 dolu dolu yemek kaşığı domates salçası 

4 dolu dolu yemek kaşığı biber salçası

Yarım çay bardagi nar ekşisi 

1.5 çay bardağı zeytin yağ 

Damak zevkinize göre tuz 

1 demet maydanoz,taze soğan, Taze nane 

Püf noktası bulgurlari islatmiyoruz salcayla ova ova şişiyor. Baya yarım saat ovmak lazım çiğ köfte gibi.sonra yeşillikler hariç ekleyip tekrar 10 dk yoguruyoruz .en son yeşillikleri koyuyoruz.

Vallahi bileğine güvenen yapsın :D 

Benim canım çıktı yarısında kisira ve kısır çeken canıma hakaretler eşliğinde bitirdim. :D
(2,767 puan) tarafından
Ben de doğulu değilim ama böyle yapıyorum yoğurma kısmını hamur yoğurma makinesi almıştım onda hallediyorum :))
(1,546 puan) tarafından
Bir kürt gelini olarak evlendikten sonra kisirin nadil lezzetli bisey oldugunu anladim :) annem de bu tarifteki gibi yoğurarak yapardi ama yokkk

Önce bulguru kaynar suda isliyorum Bol domates salcasi bol (acili) biber salcasini bol sıvı yağ ve zeytinyağı. Önce 1 büyük soğanı yağda iyice öldürüyorum yanacak kıvama yakın kaybolacak şekilde arkasindan salçalar sonra bol maydanozu ince ince kıyıp (maydonozu da soğanlı salçalı karışıma katıp onu da kavuruyorum tadı kavrulunca veriyor tuz karabiber pul biber nane cok az isot atıyorum harcı sicakken beklemis bulgura döküyorum 2 limon az nar ekşisi karistirdiktan sonra kisir (sogumadan) geri kalan yeşillikleri ekliyorum eski komşum sende yediğim kisiri 3 yildir hic yemedim diyor deneyin kisir nedir bilmezdim sevmezdim boyle yaptiktan sinra müprelasi olduk yedikten sonra mideyi yakiyor ama değer :D
-Reklam-
+1 oy
(5,690 puan) tarafından

Valha doğuluyum ama öyle aman bir tarifim yok bakarım internetten öyle yaparım :D

(11,927 puan) tarafından
Cano baktım internetten hepsi benim yaptığım gibi .bilmediğim birsey mi koyuyorsunuz kızım artık söyleyin bak :D
(5,690 puan) tarafından
Valha bende aynı şeyleri koyuyorum :D
+1 oy
(12 puan) tarafından
Annem onlar hem köftelik hem ince bulgur kullanırlar taze soğan salatalık domates maydanoz nar ekşisi limon. tuz. kırmızı toz biber pul biber kıvırcık marul bide sıvıyağ yada zeytinyağı size kalmış azıcık biber salçası ve domates salçası damak zevkinize kalmış bizimkiler böyle yapıyor tabi sıralamasıda var domates salatalık en son koyuyor annem sullandırmasın diye bu kadar hatırlıyorum kısır bence her yöreye ve kişiye göre değişir yediğiniz yerdeki bayanın belki içine kendi damak zevkine göre farklı şeylerde koymuş olabilir 
(11,927 puan) tarafından
İşte ne koydu acaba bende ayni dediklerini koyuyorum canım onun gibi olmuyor
+1 oy
(7,107 puan) tarafından
Hataylıyım ve bizim kısırın üstüne bilmem canım ☺️
(4,904 puan) tarafından
Şu yogurularak yapılan kısır degılmı. Intte de vardı hataylı bı kadın yapıyordu
(7,107 puan) tarafından
Tam ölçülü veremem çünkü göz kararı yapıyorum şöyle anlatayım sen ölçüyü ayarla
Köftelik bulguru ılık su ile ıslat sıcak değil bol biber ve domates salçası koy tuz kimyon ekle yumuşayana kadar yoğur sonra nar ekşisi ekle ne derece ekşi seversen biraz daha yoğur yağını ve yeşilliğini ekle tamam ben yeşillik olarak nane maydanoz taze soğan marul varsa tere koyuyorum
(4,904 puan) tarafından
Kuru soğan yok mu cnm icinde
(7,107 puan) tarafından
Benim anne tarifim bu canım koymayız biz sadece taze soğan koyarız
(270 puan) tarafından
Dayımın eşi de Hatay li bı kere yedim hala tadı damağımda
+1 oy
(8,269 puan) tarafından

Isot koydukları için mi güzel acaba :D

(11,927 puan) tarafından
Kız onu da denedim .aklimca acaba mi dedim aynı olmuyor.
(8,269 puan) tarafından
Yediğin kişiye sor bizede söyle
(11,927 puan) tarafından
Kız açmıyor kadın musaid değil .mesaj da attım dönmedi. Öylece elimde mazeme bakliyorum :D
(8,269 puan) tarafından
Anam dereyi görmeden paçayı sivamissin;D neyse kolay gelsin
0 oy
(12,853 puan) tarafından
Brn trabzonluyum ama yazin yrngem yapmisti oda netten bakmis domates rendeleyip yogurmustu cigkofte gibi asiri lezzetli olmustu
(11,927 puan) tarafından
Vallah onu denemedim bacım
(12,853 puan) tarafından
Ay bidr sen koyuyomusun bilmiyorum bizim magazada sıgirtli bi abi vardi annesi yapardi getirirdi hep sumak koyuyolardi oda cok guzel oluyo yediriyo ama sonra asiri susatiyi
0 oy
(647 puan) tarafından
Yapan kişiye soramazmısın canım memleketten gitme ablam başka ben başka yaparım 
(11,927 puan) tarafından
Sordum canım tarifi ile yaptim
(647 puan) tarafından
Yapanın el lezzetiydi belki canım
0 oy
(974 puan) tarafından
Hangi bölge şehir ismi verki
(11,927 puan) tarafından
Hayat canım.
0 oy
(18,113 puan) tarafından

Bende doğuluyum ama sen benden güzel yaparsın :D kadin kimse sor bizede tarif ver kız 

(11,927 puan) tarafından
Kız yukarı attım tarifini.tarifi yaptım.
0 oy
(4,380 puan) tarafından

Ben kısır yapmayi kaynanamdan öğrendim ve bayıldım. Kaynanam bulguru kavurarak yapar efsane bir tadı olur ben de öyle yaparım. Acaba o doğulu arkadaş nasıl yapıyor ben de merak ettim 8-)

(11,927 puan) tarafından
Tarifi yazdım vanim yukarı yaptım .ha onunki gibi olmadı ama güzel oldu
0 oy
(1,550 puan) tarafından
Zeytnyağında soğan sarımsak biber salça domates salça pul biber isot kimyon karabiber güzelce kavur püf nokta burası kuzu
(11,927 puan) tarafından
Cano bende öyle yaparım hep .bak tarifi attım değişik bu
0 oy
(1,742 puan) tarafından
Bence onların salçaları dan dolayı ya mis gibi sıcak güneşte olan biber salçası çok farklı gerçekten 
(11,927 puan) tarafından
Bencede .bende biber salçası koydum ama onunki gibi olmadi
0 oy
(5,628 puan) tarafından
Kısırlık bulguru pilav gibi demlerım ben soğan salça yağ kavururum kırmızı toz bıber pul bıber koyarım bulguru tuzunu eklerim kaynar su dökerim üstünü hafif aştımı yeter altını kapatırım sofra bezıne sararım yeşillik sana kalmış ben domates çok severim onu en son servıs anında koyarım ki sulandırmasın salatalık turşusu marul yeşil soğan koyarım maydonoz isteğe baglı
(11,927 puan) tarafından
Canım yaptım ben arkadaşın dediği gibi aldım tarifi .bende buna benzer yaparım hep.bu değişik oldu.zaten adına da kısır demiyorlar.biz kısır diyormusuz
0 oy
(80 puan) tarafından
Ne yapcan biliyonmu
(11,927 puan) tarafından
Vallahi tarifi yaptım :D
0 oy
(1,824 puan) tarafından
Hatayli bir şefim vardı onun yaptığı çok güzel olurdu bence onun farkı salçasıydı. Salcalarinin verdiği renk acılık eşsiz yapıyordu onun kini zeytinyağını da bol atar parıl parıl parlar yeşillikler yağdan 
(1,824 puan) tarafından
Yorumları görmeden yazmışım bence işin sirri oraların salçası, biz egeliyiz bizde acı salça yoktur. Pulbiber falan onların yerini tutmuyor rengi yakalamak çok zor bizde ki salcalarla
(11,927 puan) tarafından
Aynen öyle işin sırrı salca
0 oy
(246 puan) tarafından
Urfalıyım Gaziantep te büyüdüm isatanbul da yaşıyorum mesele salçası canım salçamız olmadan benim yaptığım aynı olsa bile güzel olmuyor tabi burdakiler çok beğeniyor ama bana göre salçamız olmadan olmuyor yoksa tarifler hep aynı 
(11,927 puan) tarafından
Bence de salcada hersey
(246 puan) tarafından
Aynen canım memleketten yapıyor üvey annem sağolsun yemeklerimin tadı değişiyor bitince hep bişey eksik gibi geliyor bana göre salça olmadan hiç bir yemek aynı olmuyor
0 oy
(13,385 puan) tarafından
hatay kısırı yap bence en iyisi o
(11,927 puan) tarafından
Hatay kisiriymis canım bu zaten
0 oy
(5,008 puan) tarafından

Dün yaptım burgurumu savuk su ile islatiyom salatalık marul yeşil soğan domates hepsini dogruyorum enson kuru sogan yağda kavuruyorum salça ekliyorum kokusu çıkana kadar sonra karıştırıyorum bütün malzemeleri tuz limon ekliyorum hadi afiyet olsun:)))):D

image

(11,927 puan) tarafından
Bak ustte tarif attım canim .tarifi verdi arkadas
0 oy
(2,531 puan) tarafından
Sarımsağıda yağda kızartıyon mu? 
(11,927 puan) tarafından
Kiz içinde sarımsak hiç yok
(2,531 puan) tarafından
Biz koyuyoruz enfes oluyor
0 oy
(246 puan) tarafından
biber salçasından bence. salçaları değişik oluyor ve gerçekten tadı damağınızda kalıyor. çocukken yemiştim hâlâ o tadı yapan birini göremedim.. 
(11,927 puan) tarafından
Bence de salcada tarifi gibi yaptım güzel oldu mu diğer kisirlara bin basar ama onun ki gibi degil

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 156 göst.
24 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Gizemmm12 (394 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 84 göst.
0 oy
3 cevap 74 göst.
3 Kasım 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 58 göst.
8 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,349 puan) tarafından soruldu