0 oy
231 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (784 puan) tarafından
Bugün gercekle yüzleştim. Maalesef oğluma otizm tanısı koyuldu. Farkındaydım farklıydı hareketleri ama konuduramiyordum . Çünkü konuşuyordu kelime haznesi çok fazlaydı . Sadece kendini çok sıkıyordu ve değişik hareketleri vardi . Doktorumuz 1 en fazla 2 senelik eğitim ile düzelir dedi . Özel egitm alacağız kreş vs elimizden ne geliyorsa. Burada bir arkadaş vardı lütfen el birliği ile onu bana bulabilir misin . Onunda oğlu atipik otizmliydi fakat ilgisiyle çocuğunu düzelmişti. Benim onu bulmam gerekiyor adı bir türlü aklıma gelmiyor . Lütfen onun bana ulaşmasını sağlar mısınız . Kişisel post değil . Ne olur kapatmayin 

9 Cevaplar

0 oy
önce (1,432 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Huuu huuu yeni bir savaşçı daha.

Bu savaşta kazanmanıza şahitlik edecek olmak çok büyük bir gurur. 

Otizimi yendik postunu da göreceğiz

Özelden mesaji gördüm yazdım herşey çok güzel olacak❤️
önce (784 puan) tarafından
İnşallah inşallah ❤️ çok teşekkür ederim Allah razi olsun
-Reklam-
+1 oy
önce (6,241 puan) tarafından
Ballikolar canım nicki yağmura yaz kalbi o kadar güzelki sana muhakkak yardımcı olur onun evladı iyi inşallah birgün sende hepsi geçti dersin 
Çok teşekür ederim . Yazacağım inşallah geçecek bende buna inanıyorum doktorda çok olumlu konuştu avantajlı olduğumuzu söyledi . Bakalım zamanla inşallah.
+1 oy
önce (541 puan) tarafından
Siz çok güçlü bir savaşçısınız ve oğlunuz da sizinle birlikte savaşıcak birlikte çok güzel yollar katediceksiniz ve inanıyorum ki burda otizmi yendik diye post açıkcaksınız benim erkek yeğenim de sanal otizm tanısı aldı ve tüm aile onunla ilgileniliyor inşallah burda sizinde güzel haberlerinizi alırız
İnşallah inşallah çok istiyorum bu süreç hızlı ve olumlu geçsin diye . Allah bin kere razı olsun çok teşekür ederim ❤️
Rica ederim rabbim otizmi yendik postunu da gösterir bize inşallah kardeşim duacınım❤️
İnşallah. Çok teşekkürüm ederim . İyiki var sizin gibi insanlar ❤️
Asıl biz teşekkür ederiz bir çok aileye nazaran çocuğunuza nasıl yardım edebileceğinizi araştırdığınız ve çabaladığınız için ❤️
0 oy
önce (3,328 puan) tarafından
Nasıl anladın canım otizm oldugunu 
Anlamam kolay olmadı . Çünkü cümle dışında konuşuyordu. Kelime hazensi 4.5 yaşındaki kizimdan daha fazlaydı. Sadece kendini kasiyordu ve kimseyle işi yoktu kendi dunyasinda oyunlar oynar onlarda kısıtlı arabaları yan yana dizme yada hayvanları. Tepkisiz bir çocuktu adına pek tepki vermez . Ama komut alma konusunda gayet iyiydi getir götür kapat aç gel git vs normaldi .
0 oy
önce (8,822 puan) tarafından
Cerennnnnn senmisin inanmıyorum

Ama oğlun normaldi herseyi nasıl anladin
Esmos valla normaldi aslında yada ben öyle sanıyordum bilmiyorum. Konuşuyor ama pek fazla cümle yoktu . Garip garip hareketleride yoktu . Komut alma vardı getir götür ver al git gel aç kapat ne desem yapıyordu son zamanlarda böyle kendini sıkmaya başladı kasiliyordu. Götürmeye karar verdik doktor ilk görüşte otizm dedi . Şaştım kaldım eğitim alacağız işte . Doktor şanslı olduğumuzu söyledi çünkü dil gelişimi çok güzel oğlumun komut alması falan erken teşhis olduğu içinde 1seneye kalmaz düzelir dedi
Ballikolar erken taniyla atlattı sizde atlatirsiniz cok iyi o zaman üstüne düşersen 1 seneye kalmaz  Rabbım.yardimciniz olsunnn kuzum
İnşallah esmos bakalım hala konduramaiyorum . Biliyorum kötü birşey değil ama aklımı kurcalayan çok şey var . Zamana bıraktım bakalım elimizden ne geliyorsa yapıp aşacağız bu durumu
Rabbım yardımcın olsun gülüm ballikonun postunu okudunmu onla knus
0 oy
önce (16,166 puan) tarafından
Adı ballikolar diye arat evet çok şükür oğlu düzelmiş.

Konuşuyormuş oğlun buda iyi bişey doğru bir egitimle çözülmeyecek hiç bişey yok 
İnşallah çözülecek elimizden ne geliyorsa yapacağız. Avantaj olarak şanslısıniz dedi doktor . Bakalım inşallah geçecek..çok teşekürler
0 oy
önce (2,614 puan) tarafından
Otizm konusuyla çok ilgiliyim bir ara kızımdan şüphelenmiştim doktorlar psikiyatriler kreşler çok uğraştım Çok şükür düzeldi otizm değilmiş olsaydıda zaten ilgi alaka ile hallediliyor
İlgi alaka ne gerekiyorsa elimizden gelen ne varsa yapacağız. Doktor avantajlı olduğumuzu söyledi bakalım zamanla düzelecek inşallah
İnşallah Allah hepinizin yardımcısı olsun
Allah razı olsun ❤️
Sizdende
0 oy
önce (711 puan) tarafından
Oğlun kaç yaşında cnm Allah şifa versin inşaallah konuşuyi olmasi çok çok iyi başka doktorlarada gosterseydin bazen yanliş teşhis koyulabiliyo. Göz teması ismine tepki fln varmı. Çok ekran izledi mi bazen ekrandan dolayı otizme benzer belirtiler olabiliyomuş öyle olanlarda tam iyileşme olabiliyo.
Oğlum 3.5 yaşında. Normal çocuklar gibi zamanında konuştu. 9 aylıkti anne deede mama vs diyordu . Kelime haznesi çok fazla . Göz teması var . Bazen olmuyorda . Komut alma konusunda gayet iyi al ver getir götür aç kapat ne dersem yapar söz dinler . Ekrana aşırı maruz kaldı . Bir ara kestim kendine geldi ama sonra tekrar izlemeye başladı . Dil karışıkligida yaşadı yani kısacası bazı anormal şeyler dışında herşeyi normal. İnşallah duzecelek inanıyorum buna
0 oy
önce (4,893 puan) tarafından
Otizm tanısını kim koydu? Cocuk doktoru mu,cocuk psikiyatri doktoru mu?
Psikiyatriye götürdüm

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 281 göst.
0 oy
2 cevap 47 göst.
0 oy
23 cevap 1,805 göst.
23 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Vidividi (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 248 göst.