0 oy
398 göst.
önce Aile kategorisinde (1,383 puan) tarafından
Kızlar bence adı üstünde çocuk alınmaz yani. Hele ki seneye üniversite sınavına hazırlanacak çocuk jcin . Gorumcemin kocası oğlana araba alacakmış oğlan zaten sürekli dedem yeni araba alsn bunu bana versn deyp duruyodu. Babasından da sürekli istiyor. Bit kaç arkadaşının varmışta. İlçede yaşıyorz polis flan cevirse eşim emniyet mensubu diye ona güveniyorlar. Ama bilmiyorum ya ben olsam eşim almak istese bile aldirmam kavga ederdm yani. Kaynanam da biz olsak 16 yaşında araba mı alınır der ya da başkası alsa kinar. Ama ona gelince hiç sesi çıkmıyor nedense.. siz olsanız eşiniz almasına izin verir misnz kızlar..?

22 Cevaplar

+8 oy
önce (326 puan) tarafından
Eşiniz emniyetten diye milletin başını yakmalarına nasıl izin verir ses çıkarmazlar ya. Reşit değil ehliyetsiz kullanacak birinin canına sebep olacak . Eşiniz onun sorumluluğunu neden üstleniyor ayrıca yarın öbür gün bişey olduğunda eşiniz gidip ört bas mı edecek
önce (1,383 puan) tarafından
Eşim hep diyor bana güvenme.  Ben seni kurtaramam diye. Eşim bu konuda destekçi degl ama onlar Eşim yardm eder havasında.
önce (326 puan) tarafından
Eşiniz ısrarla kafalarına soksun sorumluluk almam diye. Kaç tane haber gördük 16 yaşlarında insanların canına mal oldular. Çocuklari ailesi vardır 16 yaşındaki çocuğa destek çıkanların hepsi o günaha ortaktır benim için
önce (2,044 puan) tarafından
Katılıyorum. Acik acik ifade etsin bunu esin, yoksa bu hakka girmektir. Herkes adalet yok diye yakınıyor ama maalesef sorumsuz insanlar yuzunden oluyor bunlar
-Reklam-
+4 oy
önce (933 puan) tarafından

5 sene önce 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü  aşırı hızdan yeğenimin kullandigi arabaya çarptı araba pert oldu .tabi zincirleme oldu kaza 3 araba daha gitti diğerleri hafif yaralı .yeğenimin yüzünde yara izi kaldı .ayağında kırık oldu uzun süre çekti yani .

17 yaşındaki çocuk 3 sene süren yargılama sonucunda 12 yıl ceza aldı içerde şuan 2 senedir . İnşallah gençliği solsun icerde hiç acimam. Anasını babasını da içeri atmaları lazımdı aslında .azıcık akıllı olsunlar ya suça teşvik etmenin bir anlamı yok çocuğu 
Kesinlikle oyle
+1 oy
önce (1,088 puan) tarafından
Evet oyuncak kumandalı araba alabilir tam oyun çocuğu ✓Yetiskin yerine koyulmamali olursa birine çarpar ateş düştüğü yeri yakar fikrindeyim ! Hayır diyorum!bu durumu dogalastiranda çocuğun suçuna ortakdir fikrindeyim
Kesinlikle haklısınız
+1 oy
önce (187 puan) tarafından
Alınmaz tabiki yarın öbür gün gider birine vurur kaçar vs. Kendisine de bişey olur hiç korkmuyor mu ? Eşine de guvenmesinler bence . Adı üstünde 16 yaşında çocuk o yaşlarda herşeyi isterler yapmaya çalışırlar her istediklerine tamam demek yanlış olur heleki söz konusu araba sürmek 
Aa oyle olur mu. Kaynanam damadı oğlanı sıkıstirmiyor otoriter olmuyor diye kiziyor damada tabi yüzüne degil. Ama kizida aynı kızmıyor. Bi sadece eşim geçenlere biseu için kızmışta bana diyor ki bu yaştaki çocuğa Kızılır mi asıl dedm bu yaşta kızilir. Kaynanam sanki oglu oyle kiyamiyor. Geçen de kayın babamgilde parka taşı ile uğraşıyorlar oğlum belin ağrır diyor. Bende eşime diyoe sandm toruna diyomus
önce (187 puan) tarafından
İşte şımartılmış o yüzden herşeyi rahat ve kolaylıkla istiyebiliyor
+1 oy
önce (752 puan) tarafından
Hayatımda duyduğum en s.alakça şeylere birşey daha eklendi
Valla benmde. Bu ailede görüyorm herseyi artık daha fazla neye şaşırabilirmki djyorm. Sasiriyorm
önce (752 puan) tarafından
Senin kocana guvenmeleride tuhaf bu arada ne alaka yani
0 oy
önce (5,897 puan) tarafından

Yarin birgun o arabayı alıp trafiğe çıkar o çocuk. :/

Zaten çıkıyor kayın babamin flan arabayi aliyor gidiyor
0 oy
önce (2,198 puan) tarafından
Burası Türkiye burda herkes her po.ku yiyebilir şaşırmadım valla cahil bir milletiz cnm maalesef reşit olmayan birine sence araba alınır mı? Alınmaz tabi ama olur mu o erkek artık büyüdü her b..ku yiyebilir ne olacak sanki kesin içki de iciodur. 

Bir ara haberler de çıktı reşit olmayan çocuk kaza yapmış babası burnundan kıl aldırmadı hatta az kalsın davul zurna ile ilan edecekti ne var bunda olur dedi cezayı ödedi ******** ya birini öldürseydi ne olacati? 
Ayy babası kesin aynı olur. Bide onu suçu olmaz karşıdakini suçlarlar.
0 oy
önce (1,748 puan) tarafından
Kısa ve net A LIN MAZ !!!
Bence de
0 oy
önce (49 puan) tarafından
Geçen sene ehliyeti olmayıp sevgilisini yanına atıp trafiğe cıkmış. Bizde kızları okuldan alıp eve giderken bize çarptı. Kızımı koruyayım derken kendim başımı cama vurdum ve hala arabalara binmeye korkarım. Araba kullanmayı ögrenecektim travma oldu bende binemiyorum dahi. Sırf bencil biri yüzünden 
Aynısını buda yapacak sırf arkadaşlarına hava icin
0 oy
önce (3,061 puan) tarafından
Ben liseyi bitirmeden çocuğa akıllı telefon bile verme taraftarı değilim. Bu çocuğa arabayı da ver sonra hayatta iyi yere gelmesini bekle. Cocuk çabalaması lazım armut piş ağzıma düş bu nedir 
Hep öyle Bi çocuk ki. Dedesine iPhone al dedi baya eve flan gelmem dedi kapıları çarptı gitti. Ne oldu alindi. Bunu da alır babası. Sonra da benm oğlum okusn meslek sahibi olsn de. Çocuk okur mu. Naslda meslek sahibi olmadan para kazanmadan da biseyler geliyor önüne
0 oy
önce (3,792 puan) tarafından
Hayir almam 
Bendeee
önce (3,792 puan) tarafından
Kimse kimseye güvence değil bu hayatta herkes kendine güvenecek.Hayat böyle birsey değil .
Araba yada başka birsey gelişi yaşına uygun hareket edilmeli.
Araba bütçesi ile çocuğun eğitim hayatına ek katkıda bulunsunlar cocuk gelecekte kendine Ferrari alir.
İnsanlar kendi cocukluklarini iyileştirmek için bazen evlatları konusunda bende dahil yalnis kararlar alabiliyorlar.
16 yaşında bir çocuk için ihtiyaç olan iyi bir okul , dil eğitimi, okulun haricinde düzenli ilgilenebilecegi bir sosyal faaliyet kök salmasi ayni anda bir kaç şeyle ilgilenebilmesi Araba nedir yahu
..
0 oy
önce (50,745 puan) tarafından
resit değil ehliyeti yok almazdim
Bende kesinlikle almazsm
0 oy
önce (255 puan) tarafından
Yarın bi gun birilerinin başını yaktıgında eşiniz istese de istemese işin içinde bulacak kendini örtbas edecek! 

Bunu yaparak çocuklarına guzellık yaptıklarını zannediyorlar ama değil çocuk üniversite sınavına girecekmiş. Çok çalışır böyle. Aileler kendi elleriyle şımarık züppe yetiştiriyor.
Yok eşime hep tembih ediyorm başına biseu gelir sen.karisma diye
Dersleri de iyi yani hemşirelik okuyor şimdi güzel çalışsa anne üzerine düşse hemşirelik kazanır üniversitede sonra da atanır. Ama gel gör ki aile pek önem vermiyor. İşleri güçleri para. Oyle ki oturup eşimle bile mal davası yapacak düzeyde. İlk torun bide erkek olunca  baya şımartmislar
önce (255 puan) tarafından
Anne baba suç işlemiş olacak. Ehliyetsiz araç sürmek suç
0 oy
önce (327 puan) tarafından
İzin vermem herşeyin bir zamanı var 
0 oy
önce (9,499 puan) tarafından
Alsın kaldırsın ehliyetini alınca versin yani ehliyetsiz kullanmasın kimsenin hayatında riske atmasın daha genç zaten ne olacağı belli olmaz Allah korusun 

Eşinizin başını yakamaya hakkı yok
Eşime diyorm zaten sen sakın  sahip çıkma
0 oy
önce (709 puan) tarafından
İnşallah çocuk birinin canını yakmaz bu can yanmadan dolayı eşinizin de başı ağrımaz. 16 yaşında reşit bile olmayan çocuğa araba alıyorlar sokağa salıcaklar yetmez gibi çoluk çocuk içinde Allah göstermesin diyorum yani devamını demiyorum. Çok araba alçak paraları varsa altın dolar alsınlar 18 gelince araba parası diye ayrılan parayı verirler en azından çocuk bir yere falan çarparsa kendi başı yanar 
Kesinlikle çok mantıklı ama gelde anlat anlamazlar ki
0 oy
önce (10,894 puan) tarafından
o yaştakibir çocuğa yapılacak en büyük kötülük 
Maalesef bilinçli ebeveyn olsa oyle düşünür
0 oy
önce (1,351 puan) tarafından
16 yaşındaki çocuğa araba alınırsa o çocuktan çocukluk beklemeyin söyleyeyim geleceğim maganda nasıl olur geleceğin kızları kandıracak bir erkek olur Gelecekte her şey başına gelir şimdiden Bu çocuklara bu kadar yüz vermek Bence çok yanlış Benim bile cep telefonum üniversiteye gittiğimde olduğu düşünün yani şu an 40 yaşındayım düşünün üniversitede kaç yaşında olmuş telefonu
Benmde lise sonda olmuştu. Üniversite de kameralı almıştı babam. 10 sene onxe oda düşünün yani
0 oy
önce (1,446 puan) tarafından
16 yasinda motosiklet alindigini duydum ya  motor ehliyetinden dolayi ama araba hic duymaadim acikcasi. Ehliyeysiz arac kullanmak en tehlikeli seylerden bence. 
Motosikletide 3 sene once aldilar yeni liseye başlayacakti
0 oy
önce (7,424 puan) tarafından
Son cümleni anlayamadım. Eşin mi alacak çocuğa arabayı? 
Hayir canim eşim neden alsin babasi alafakmis
önce (7,424 puan) tarafından
Siz olsanız eşinizin almasına izin verir misiniz diyince ikilem de kaldım ya yoksa kaynın alacağını yazmışsın da zaten :)  kendileri bilirler canım hiç karşıma müdahale etme. Eşinde uyarsın bir sorun olursa bize gelmeyin sakın diye

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 60 göst.
10 Eylül 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Eeebbrrrruuuuuu (761 puan) tarafından soruldu
0 oy
42 cevap 874 göst.
16 Eylül 2023 Aile kategorisinde _busra_0743_ (465 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 91 göst.
3 Şubat 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde ozlem4141 (390 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 210 göst.
4 Şubat 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Bebegimm (417 puan) tarafından soruldu

403,369 soru

12,082,465 cevap

36,359 kullanıcı

...