Giriş
Hatırla
Sorular
Cevaplanmamış
Kategoriler
Kullanıcılar
Bir Soru Sor
Hamile Soru Cevap
Bebek Bakımı
Bir Soru Sor
3 buçuk yaşındaki çocuğa çeyiz sandığı alınır mı
0
oy
878
göst.
16 Eylül 2023
Aile
kategorisinde
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
soruldu
Kaynanam sabah kalkmış gitmiş kızıma çeyiz sandığı bakmış bı kaç tane de beğenmiş fotoğrafını çekmiş bana sandıkların fotoğraflarını gösterdi ben daha çoookk erke olduğu kararindayim ama kaynanam ölümlü dünya al koy içine de yaptıkca aldıkça koyarsın o eşyanın kime ait olduğu belli olur dedi....
Kararsızım
Bu soruya cevap vermek için lütfen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
42
Cevaplar
+4
oy
16 Eylül 2023
Hayal perest
(
327
puan)
tarafından
cevaplandı
Çocuğun çeyizi aldığı eğitim verilen destek olma taraftarlarindanim cahil jnsan cidden tahammül edemiyorum
7 önceki yorum göster
16 Eylül 2023
Sever
(
1,760
puan)
tarafından
yorumlandı
Ben çevremde herkes okumuş ya da okutuluyor ben çevremden gordugumu yazmıyorum bu sitede bile çok var lise terk ya da sadece lise mezunu
16 Eylül 2023
Nagiş❤️
(
12,758
puan)
tarafından
yorumlandı
30 yaşında evlendim iğnem dahi yoktu ama mesleğim vardı. Her şeyimi aldım. O kız beşikte çeyiz sandıkta olayı eskidendi. Her gün farklı model ürün çıkıyor. Çocuğun zevkine hitap eder mi etmez mi bilinmez. Çok lüzumsuz bence
16 Eylül 2023
Sever
(
1,760
puan)
tarafından
yorumlandı
Çeyiz denince senin aklına elektronik vb şeyler geliyor benim aklıma nakışlar el emeği göz nuru şeyler geliyor
16 Eylül 2023
Gozdeh
(
11,661
puan)
tarafından
yorumlandı
Herkes o nakış, dantel sevmiyor mesela ben. Annem de koydu çeyizime. Anneannemden babaannemden olduğu için atamıyorum da boş yere kalabalık yapıyor. Ayrıca bir kızın en güzel çeyizi bence de altın bileziği olan mesleği.
17 Eylül 2023
Nagiş❤️
(
12,758
puan)
tarafından
yorumlandı
Nakış da para ile alınıyor sever,her zamanki gibi konuşayım diye konuşuyorsun. Ve evet Nakış da hiç sevmem
Lütfen yorum eklemek için
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
-Reklam-
0
oy
16 Eylül 2023
Yaprak.k
(
13,392
puan)
tarafından
cevaplandı
Yani acaba büyüyünce isteyecek veya beğenecek mi ben yapmam kendime çeyiz sandığı da almadım onun yerine ayak ucuna sandıklı püf aldım belki de kızın istemeyecek
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Ya onun beğendikleri böyle eskiden olurdu ya annelerimizin böyle tahtadan ahşaptan ne bileyim eski modeller diyeyim sana belki biliyorsundur onlardan sadece diyorki yaptıklarını içine koy ve kullanılmasın
16 Eylül 2023
Yaprak.k
(
13,392
puan)
tarafından
yorumlandı
Anladım canım demek istediğini ama senin yerin var mı o sandık için bide dediğim gibi belki kızın da istemicek artık minimal bi yaşama girdi herkes evler küçülüyor belki son sistem sevecek her şeyi çeyiz yapacaksan gene yap vakumlu hurclara koy at bazanin altına
16 Eylül 2023
Ht
(
2,120
puan)
tarafından
yorumlandı
Kiz akıl mantık zaten o yapilanlar boceklenir guvelenir o kadar zaman kalir bekler mi
16 Eylül 2023
Yaprak.k
(
13,392
puan)
tarafından
yorumlandı
Güzel muhafaza ederse bisi olmaz canım
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Bence çok erken ileride daha farklı modeller olur ama kaynanan almak istediği için bişey diyemezsin heves etmiş demek aliyosa alsın kızına da ilerde söylersin babannen aldı diye belki kendinden hatıra olsun istiyordur
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Canım parasını o vermeyecek biz vereceğiz o sadece erkenden alalım diye bir şeyler yapmaya çalışıyor yani kendi beğendiği modeli biz parayla alacağız
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Daha neler ben sandım kendi alıyor bence direk kestirip at şuan daha farklı ihtiyaçlarımız var ben gerek görmüyorum de ne tuhaf insanlar var yaa
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Benim annem bana yapmış. Okadar çok bereketli olmuski dige rkardesime de yeter. Keza evlenirken kolaylık oldu. Lif oatik hediyelik vs doluydu
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Kuzu ben de kızlarıma lif işte bebek şeylerini falan yapıyorum da bir dolaba falan bir yere koyuyorum ama lazım oldukça da kullanılıyor hani onu mu demek istedi acaba anlamadım da
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Olabilir. Kaldırılacak olan kaldırılacaktır . El altinda olmasın özel olmasın. Hem heveslide olunur. Eskiler böyleydi. Ye gelerimde kuzenlerim içi. Hep birktirdi. Bunun için özel çaba sarf edilmiyor. Geleceğe yatırım amacli
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Mesela hediye gelir atarsın, sen görür beğenir alır atarsın içine, yada uygun baya. Birdaha bukadar ucuzu bulamam dersin alır atarsın. Yıllar içinde dağ olur
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Çok saçma bir de parasını da size ödetecekmiş yarın nolacağımız belli değil 5 yıl önceki modelleri bile beğenmiyoruz 20 yıl önceki modeli mi beğenecez Allah aşkına
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Ne bileyim canım ya kafam karıştı
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Npp
(
319
puan)
tarafından
cevaplandı
Alma bence daha 3,5 yaşında modeller zevkler değişiyor. Ama şöyle yapabilirsin modası değişmeyen ama ileride bulamayacağımız şeyler olacak. Mesela porselen oğluma bile bir kahvaltı takımı alasım var porselen. Sade klasik. Asla değişmez yıllar geçsede
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Ya şimdi o şöyle diyor eski bir model beğenmiş işte onların fotoğraflarını falan çekmiş bunu al kenara koy eline geçtikçe de içine at sahibi belli olur kullanılmaz ileride evlenileceği zaman ister bunu böyle götürür ister poşetlere doldurur öyle götürür ister başka bir sandık alır öyle götürür ama diyor kullanacağı kişi belli olsun kimse elini uzatmasın
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Şimdi ben lif yapıyorum mesela koyuyorum kenara ama kullanılacağı zaman alıyoruz oradan kullanıyoruz ya da kızlarım için bebek kıyafetleri yapıyorum ileride ben de düşünüyorum bunları birinin bebeği oluyor hediyelik ne götüreceksin yani mecbur oradan bir şey alıp götürüyorum bu defa ne oluyor oradaki gözümün nuru eksiliyor onu demek istiyor herhalde yani kullanacağı kişi belli olsun derken
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
yorumlandı
Çok saçma bacım lazım olacağı mecbur gene ordan da alacan kullanacan ne alaka artı her şeyin modası geçiyor ya geçen sene giydiğimiz kıyafeti bile şmdi giymiyoruz 2 yıl önce bayılarak aldığım şalı bile takmıyorum ki müsrif bir insan olmamama rağmen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Selimin annesi
(
10,039
puan)
tarafından
cevaplandı
O eskiden di ya kız beşikte çeyiz sandıkda diye. Şuan bile kimse çeyiz sandığı kullanmiyo almiyo istemiyo o parayla bir çeyrek alıp atsın kenara daha iyi
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Herkesin düşüncesi başka bir tane koltuğum var büyük ve altı boş hani ne yaparsam ya da ne alırsam oraya koyuyorum ama ister istemez kullanılıyor ve birilerine hediye götürülüyor eksiliyor yani ben de istemiyorum ama oluyor yani
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Htcmm
(
11,033
puan)
tarafından
cevaplandı
Sen alırsan senden hatıra olur kızıma, içini de ben doldururum yavaş yavaş de :)
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Ona gelmiyor işte siz alırsanız daha kıymetli olur biz alırsak kıymetsiz olur diyor ne bileyim bu kadın bir değişik
16 Eylül 2023
Htcmm
(
11,033
puan)
tarafından
yorumlandı
Boşuna yer kaplar ben zaten çeyizlik hazırlar hurçlarda saklarım de bari.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Baby boyum
(
122,946
puan)
tarafından
cevaplandı
benim yok ceyiz sandigim ki şimosun olsun hem ne koycan icine aay onlarinsami cesiti varmis fotolari eklesene☺️
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Oymalı falan işte ;) güllü yapraklı ;) koyu renk açık renk ;) hahaaaa
16 Eylül 2023
Baby boyum
(
122,946
puan)
tarafından
yorumlandı
☺️☺️☺️☺️☺️ 18 everir senin kaynana senin cocigu
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
TOSB!K
(
17,062
puan)
tarafından
cevaplandı
Evde yer kaplar bence birde daha çok erken
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
fatma0445
(
1,392
puan)
tarafından
cevaplandı
Çok erken ya ne gerek var. Ben evimde asla istemem sandık falan. Sizin fazladan yeriniz var mı eviniz geniş mı? O kadar sene eskir bile eşya
16 Eylül 2023
_busra_0743_
(
465
puan)
tarafından
yorumlandı
Evet var ama ev kira
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Doruk Hatice
(
671
puan)
tarafından
cevaplandı
3.5 yaşındaki çocuğa sandik alırsan hayattaki gayesinin evlilik olduğu mesajını verirsiniz. Kitap alın okuyup kendi ayakları üstünde durursa o sandığa ihtiyacı olmadığı bilir zaten.
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Ona güzel gelecek sunmak için çabalıyorum çeyiz fln boş iş yaa
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
34pars_
(
769
puan)
tarafından
cevaplandı
Şuan bile çeyiz sandığı diye birşey pek kalmadı 20 sene sonra çeyiz de kalmaz:) en güzel çeyizi eğitimi ahlakı olsun yeter
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Ben kacarak evlendim ama ablamin parmagina yüzük takilana kadar bitane yazması yoktu annem altın yapmisti hep düğüne yakın aldin ceyiz magzasndan toplu kaldiki çok küçük evlilikten önce farklı seyler asilanmli
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Prensesp
(
8,502
puan)
tarafından
cevaplandı
onun yerin keşke parayı hesabına ataydı da altın hasabı yapardı ama işte şimdi büyüdümü onu beyenceğini nerden bilcen
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Bilgeelif
(
1,535
puan)
tarafından
cevaplandı
Kendime bile almadım cocuguma hiç almam cok gereksiz, kendi isterse alınır artık çeyiz kalmadı zaten, senin cocugun buyuyene kadar neler neler değişir
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Senemerken
(
1,007
puan)
tarafından
cevaplandı
Bu yaşta ki çocuğun çeyizi boya kalemleri yaz sil tahtaları sok tak oyuncaklar olmalıdır. ne çeyizi ne sandigi
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
misafir
tarafından
cevaplandı
Çeyiz biriktireceginize geleceği için yatırım yapın. Eğitimine, işine gücüne harcayın. Çok saçma
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
0
oy
16 Eylül 2023
Canansydmr
(
1,818
puan)
tarafından
cevaplandı
O parayı hesap açıp atsa da büyüyünce eğitime kullansa keşke daha çok faydası olur
giriş yapınız
veya
kayıt olunuz
.
Sayfa:
1
2
3
sonraki »
İlgili sorular
0
oy
8
cevap
411
göst.
Merhaba arkadaşlar annemin çeyiz sandığı
15 Aralık 2022
Diğer
kategorisinde
Simaygule
(
55
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
2
cevap
91
göst.
Gece Altına Kaçırmayı Önlemek İçin 3 Buçuk Yaşındaki Çocuğa Ne Yapılmalı?
9 Kasım 2024
Diğer
kategorisinde
DavetsizMisafir
(
18
puan)
tarafından
soruldu
tavsiye-fikir
0
oy
5
cevap
92
göst.
Hanımlar 8 yaşındaki erkek çocuğa ne hediye alınır?
3 Şubat 2023
Alışveriş-Hediye
kategorisinde
ozlem4141
(
417
puan)
tarafından
soruldu
0
oy
17