0 oy
116 göst.
Diğer kategorisinde (31 puan) tarafından
Merhabalar kızlar benim ikinci gebeliğim birinci gebeliğim oğlum çok zayıf doğmuş tu bende tabi daha bilmiyordum kendime dikkat etmiyorum dum oğlum zayıf doğdu 2500 kuveze girdi şuan 17 hafta hamileyim ne yesem çocuk kilo alır bu arada çok acikiyrum meyve yemeye çok dikkat ediyorum ama et vb yiyemiyorum midem bulanıyor 

11 Cevaplar

0 oy
(3,603 puan) tarafından
Canım özellikle şunu yersen kilo alırsın diyemem ama fındık fıstık falan yiyebilirsin iyi geliyor 
(31 puan) tarafından
Teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(922 puan) tarafından
Canım muz bebeğe sadece kilo aldırıyor yoğurt ve süt bunları sık sık kullanmaya çalış kızım da oğlumda 3 buçuk ideal kiloda doğdular doğuma ikisinde de en fazla 8 kiloyla girdim yani ozellikle bebeklere kilo aldıracak şeyler tuketiyordum 
(31 puan) tarafından
Ne gibi seyler tüketiyordun haftada iki gün muz yesem faydası olur mu acaba
(922 puan) tarafından
Canım muz alıyordum bitene kdr ben yiyordum mesela süt zaten sürekli içiyordum yoğurtta aynı şekilde yiyordum bebek bunlardsn kilo alıyor yoksa yediğimiz ekmek bize kilo aldırır
0 oy
(7,431 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Yumurta kaşar et meyve ceviz  süt ürünleri 
0 oy
(1,062 puan) tarafından
2500 az degıl kı gayet normal doğum kılosu 

Anne baba genetıgıne göre de degısır bu durum 

Muz ve kaşar peyniri kılo aldırıyor dıye biliyorum ozellıkle dıkkat etmedım kusmaktan bırsey yiyemedim kılo verdım 9 ayda aldıgım 5 kıloydu son ayda oda bebegım 4 kılo doğdu bu durumda 1 buçuk kılo falan olması lazımdı 
0 oy
(143 puan) tarafından
Benim bildiğim yumurta kabak çekirdeği  ceviz kaşar peyniri ve avokado bebeğe çok kilo aldırıyormuş
0 oy
(577 puan) tarafından
Protein ağırlıklı beslenmen lazım. Meyveye gerek bile yok inan
(31 puan) tarafından
Çocuk kaçıncı haftada kilo alır
(577 puan) tarafından
Çocuğuna göre değişiyor. Genelde asıl kiloları 30.haftadan sonra alıyorlar
0 oy
(11,367 puan) tarafından
Benim ilk kızım da 2700 doğdu bende araştırmamıştım acemilik ikincide kilo alsın diye fazla abarttım geceleri kalkıp muzla bal yiyordum kuruyemiş çok fazla yiyordum elma çok yedim 3600 doğdu ama ben çok kilo aldım 
(31 puan) tarafından
Ben şuan 17 haftalık hamileyim kilom aynı hiç kilo alıp vermemişim
(11,367 puan) tarafından
Canım 24e kadar bende hiç almadım ama 24ten 30a 7 kilo birden aldım 30dan sonrasını söylemiyim :D
(31 puan) tarafından
Hm anladım
0 oy
(5,496 puan) tarafından
Kahvaltida 2 yumurta, kasar peynir,tahin,pekmez ,bal-kaymak ,zeytin ,tereyagi tuketin. Mutlaka 2 tane ceviz yiyin. 

Ara ogunde mevsim meyvesi ve kuruyemis 1 tane de muz. 

Aksam ve oglen mevsim sebzeli ,etli veya baklagil olan ogunler tuketin. Yanina pilav ,makarna,salata,tursu,ayran falan. 

Yemeklerinize mutlaka ilikli kemik suyu katin. Bebeginiz kemikli yani yapili iri dogar. Benim ki 3600 54 cm dogdu kiz bebek. Baya kemikliydi ,omuzlari falan genis. Hala da iri bi cocuktur. Ek gida doneminden sonra hergun yemegine ilikli kemik suyu kattim. 
0 oy
(926 puan) tarafından
Bizimki 28den sonra iyi kilo almıştı

Suanki gebeligimdede sekerim var bebek buyuk kilolu :D
0 oy
(2,724 puan) tarafından
Bence iki buçuk üç kilo arası iyi bence,Benim çocuklarımın hepsi kilolu doğdu normal doğum yaptım çok zor oluyordu yani kilo alsınlar diye extra birşey yapmıyordum ne yesem yarıyordu 
0 oy
(4,250 puan) tarafından
Protein(et, tavuk ve balik) sebze ve meyve agirlikli beslenirsen kilo alimi artiyor. Yani saglikli beslenmen gerek. Iki cocugumda da hep oyle yaptim. Ilkinde etten tiksinmistim ama kofte balik yemeye dikkat ediyodum. Ikincide de 3 ay mide bulantim vardi ama sonrasinda hep dikkat ettim. Ikisi de kilolu dogdu. Biri 3350 biri 3500. Ben az kilo almistim hemde.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 290 göst.
0 oy
9 cevap 193 göst.
28 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Lunaa (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 265 göst.
17 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde damlanur.krc (302 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 330 göst.
12 Şubat 2024 Diğer kategorisinde Pembevisnee (2,938 puan) tarafından soruldu