0 oy
470 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3 puan) tarafından
  1. Selam kızlar bir konu hakkında danışmak istiyorum henüz 17 yaşındayım ve aile baskısından kurtulmanın tek yolu evlenmem aileden biri beni istemeye gelmek istiyor ama sevmiyorum o kişiyi de yanıma da yakıştırmıyorum ama çok bunaldım herşeyden. kurtulmam gerekiyor hayatımı mahvetmek istemiyorum ama mecburum okul okumuyorum napmam gerekiyor

24 Cevaplar

+3 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Ben ailemle anlaşamadığım için 22 yaşinda evlendim kendi yuvam olur evim olur rahat ederim dedim ama maalesef hiç mutlu değilim aksine her Allah'ın günü boşanmayı düşünüyorum ve şuan senin yaşın daha 17 hayatının hatasını yaparsın. Git oku çalış inan evlilik çok da güzel bişey değil. Bu post doğruysa seni uyarıyorum. 
(5,976 puan) tarafından
yani kazan universite bas git oku. hem calis hem oku benim kaldgim yurt serbest bir yurttu cok tanidim aileden kopup da baskansehrebcalismaya gelen okumaya gelen.
(5,976 puan) tarafından
suanun 17 yasi ile 20 sene onceki 17 yas bir degil. bizler cogumuz 35 yas uzeriyiz ben  yirmisene once 16 yasimdaydim inan senden daha faLa baski gormusumdur emin ol.
(16 puan) tarafından
Bencede evlenme bende 17 yaşında evlendim kaçarak hemde boşandım ondan yağmurdan kaçarken doluya tutulma
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Ailenden kaciyosun yine ailenden biriyle evleniyosun aslinda kacmiyosun ki bataklikta tepiniyodun ve daha cok batiyosun evlenmen kurtulusun degil batisin olacak disardan okuyamaz misin calis bi ise gir kendin cabala yapamiyosun otur mecbur bakacak ailen sana duzgun birini bulana kadar sabret bak bu ulke aile baskisindan kurtulmak icin evlenip kucuk yasta cok seyler yasayanlarla dolu yazik etme kendine 
+1 oy
(1,652 puan) tarafından
Yarın öbürgün neden evlendim dersin ailenle kavga etsen de barısırsın kusura bakma ama saçmalıyosun
+1 oy
(2,049 puan) tarafından
Aile baskısı ne mesela? Ne konuda baskı yapıyorlar? 
+1 oy
(1,472 puan) tarafından
Bu tür uygulamaları nasıl buluyorsunuz bekarken hayret ediyorum 2 gün öncede 13 yaşında bir kız adet olmadım falan diye post açmıştı 
tarafından
Yaa cidimissin bn görmedim
(8,016 puan) tarafından
Burası sadece uygulama üzerinden girilmiyor ki google da var bir konu ararsa burada önceden benzer post açılmışsa çıkabilir
+1 oy
(1,612 puan) tarafından
Bu yaşta böyle hissetmen böyle düşünmen normal. Neyseki araştırıp sorma yoluna girmişsin inş doğruyu fark eder bu durumun bir yanılsama olduğunu kabul edersin. 1 yaşın çok küçük evlilik için uygun değil, 2 aile baskısı dediğin şey sorgulanabilir, 3 evlilik kurtuluş yolu değildir hele ki sevmiyorum yanıma yakistirmiyorum diyorsun 
+1 oy
(17,884 puan) tarafından
Evlilik olgun yaşta severek yapılırken bile çok akıl karı değil. Evliliğin anne olmanın çok büyük sorumlulukları var iyi bir eşe denk gelebilecek misin ailesi ile anlaşabilecek misin bunların hepsi muamma . %90 anlayamayacaksın deyim sana. Üstelik mutsuz olma ihtimalinde döneceğin bir evin olmayacak şu an baskı görüyorum dediğin eve boşanmış çocuklu halinle hiç sığamayacaksın. Okuma ihtimalin varsa oku yoksa bir işe gir çalış kendi paranı kazan hayatını yaşa. Doğru zamanda doğru insanı bulduğunda evlenirsin
tarafından
Cok hakli yorum
0 oy
(720 puan) tarafından
Yağmurdan kaçarken doluya tutulma derim
(1,330 puan) tarafından
Bunu yazmaya gelmiştim
0 oy
(11,367 puan) tarafından
Evlenme sakın zorlarlarsa polise gideceğini söyle 
0 oy
(725 puan) tarafından
Zorlandığın bir hayattan kaçarken daha beterine koşma derim. Zaten ailedenmis istemeye gelen. Evlensen bile hep ailen ensende olacak
0 oy
(53 puan) tarafından
Acele etme, kurtulayım derken daha kotu bı adım atma. Sabret Rabbim karşına sevdiğin birini çıkarır elbet, acele edip kurtulayım diye evlenirsen bu sefer ömür boyu cekersin Allah korusun.
0 oy
(2,577 puan) tarafından
Asla boyle bir hataya dusme. Sevmeden icine sinmeden evlenmek care değil. Bak 17 yasindasin daha, aile baskisi dedigin nedir bilmiyorum ama ana baba onlar, el oglu acimaz ana baban cigerindir.

Yarin bigun cocukla bosanamiyorum caresizim demektense sık dişini biraz lütfen 
0 oy
(417 puan) tarafından
Evlilik kaçış değildir orasıda bir hayatın başlangıcıdır sevmediğin istemediğin biri seni mutlu edemez tercihler çok önemli cennetide yaşatır sana cehennemide onun için bir yerden kaçmak için evlenme çalış çabala hayat kur kendine
0 oy
(3,123 puan) tarafından
Çok büyük hata edersin gideceğin yer daha iyi olmayacak sonra boşanmakta mesele geri dönmek sorun bide çocuk olunca mesela aile baskısı dediğin ne ailen ne üzerinde baskı kuruyor 
0 oy
(857 puan) tarafından
Aileden kaçmak için evlenilmez düzgün birisi cikar için isinirsa evliliği düşün yoksa daha çıkmaza girersin hele adamı sevmiyorsan her türlü zulüm gelir insana
0 oy
(291 puan) tarafından
Bak cnm ben 18 yaşımda evlendim ve evlilik öyle disairdan göründüğü gibi kolay ve basit değil kendi ailenden kaçtın diyelim evlendiğin zaman kaynana ve görümce kaynın eltin den cekersin egerse heleki yakınsa sana doludan kaçarken fırtınaya yakalanirsin ,ailen belki baskıcı abin vs varsa giyimine saçına başına okulunu hayatına karışıyor dur biliyorum benmkilerde öyleydi ama bu hatayı yapma ,benm şimdi ki aklım olsaydı net 25 yaşın altında evlenmezdm
0 oy
(7,719 puan) tarafından
Bende de vardı evlilik baskısı değil ama evde huzursuzluk kavga küfür hiç mutlu bir aile de büyümedim. Annemde öyleymiş 19 yaşında ailesinden kurtulmak için evlenmiş sonuç daha beter olmuş garibim hiç mutlu olmadı. Ben böyle olmayacağım dedim. Mantık evliliği yapacağım ailemle hiç alakası olmayan din üzerinden baskı kurmayan biriyle evleneceğim dedim. Tabi ki herşey dört dörtlük olmuyor ama çok şükür kendime göre biriyle evlendim. İsteyenler çok oldu onlardan biriyoe evlenseydim aynı annem gibi olacaktım. Evlilik kurtuluş değil onların huyuna suyuna git ama seni bir şeylere zorlamalarina müsade etme. Oku çalış sosyal hayatın olsun illaki biri çıkacak karşına. Aşka bakma mantık ile yaklaş. 
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Ailenin yanında kalman ve ilişkilerini yönetmeyi öğrenmen gerekiyor neden biliyor musun tecrübe ile sabit gelen kişi ailen ile aynı bakış açısından olan biri.

Yağmurdan kaçarken  doluya tutulmak diye birsey var.

Ailenle olan dialogunu iyilestirmeden kendini hayat amacı j anlamadan kör kütük aşık olsan bile sakın evlenme neden biliyor musun hayat kişileri rolleri durumları değiştirir ama sen ogrenmen gerekenleri ogeenmediysen sana hissettirdiği duyguları degistirmez.

Sana abla nasihati hayatta,hayatimizfa olan herkesten birseyler öğreniriz bir kısmından yapılması bazisindan yapılmaması gerekenleri bazisindan kendimiz olmayi,bazisindan yargilarimizj ,bazisindan korkularimizi buna bu sekilde bak.

Ailene benzeme ama onları böyle kabul.etmeyi öğren hayatın neden bu durumu sunduğunu anlamaya çalış.O yüzden evlilik kurtuluş değil sakın unutma.
0 oy
(1,335 puan) tarafından
Hayatının hatasını yaparsın. Başını yakma çok pişman olursun. 17 yaşındasın daha duyguların bile olgunlaşmamış. Sana önerim ailen kostekse sana kaç git evden çok ciddiyim. Kimsenin sorumluluğu altına girme. Git çalış paranı kazan. Emin ol sevmediğin istemddigin bı rvlilik yapmaktansa tek başına hayatla mücadele et. Hiç değilse huzurun olur. Burda severek insanan bir sürü insan var. Sor kaçı mutlu. Kendim bile severek evlendim çok pişmanım. Yakma başını gelecegini mahvetme. İlerde çocuk olduğunda ve sen herseyin farkına vardığında çok geç olacakm doğru zamanda emin oldugun insanla yaparsın evliliğini. İnan ki evlilik bı kaçış değil. Daha beter çamura batma durumu ustelik
0 oy
(13,559 puan) tarafından
Bu yaptığın yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur. Evliliği bir çıkış yolu olarak düşünme canım gerekirse oku. Veya gir ise çalış kendi harçlığını kazan yapabiliyorsan birikim yap ama evlilik sandığın kadar kolay bisi degil inan anne babanı idare etmekten daha zor 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 54 göst.
23 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Nagiiiss (315 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 279 göst.
24 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ankakusuu (608 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 389 göst.
20 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 206 göst.