0 oy
257 göst.
Diğer kategorisinde (970 puan) tarafından
Aslında sorumun  cevabını biliyorum  ben de tek cocugum ve hem bi kardeşim olsun istedim şimdi sukur bi evladım var kardeşi olmasını isterim ama güvenemiyorum tek başınayım  yaşım 35 olcak hani bilmiyorum olur mu olmazmı  ülke şartları bide oğlum  hastaydı ameliyat oldu  çok zordu süreç yeni bi anne için korkuyorum belkide.. 

17 Cevaplar

0 oy
(4,308 puan) tarafından

Bana göre olmali yaptım da doğurmak üzereyim 

Özellikle şu zor zamanlarımda kardeşimin anlamların değerini daha çok anladım 

ALLAH'IM BİNLERCE KEZ RAZI OLSUN YANIMDA KALMA ŞANSLARI OLMADI AMA HER HAFTA ONCA YOLU ÇIKIP GELİYORLAR YANIMDA OLMAK İÇİN ÇIRPINIYORLAR 

DİYORUM İYİKİ OĞLUMA KARDEŞ YAPMIŞIM ODA TEK KALMAz

(970 puan) tarafından
Sağlıkla gelsin canım bana da hayırlısıyla nasip etsin Rabbım insallah
(4,308 puan) tarafından
Rabbim kalbine göre hayırlı olanı nasip etsin inşallah cnm
(970 puan) tarafından
Amin canım.insallah
-Reklam-
0 oy
(697 puan) tarafından
Üç tane kardeşim var keşke bı üç tane daha olsaydı diyorum onlar olmasa napardim diye düşünüyorum o yüzden ikinci yolda pişman değilim 
(970 puan) tarafından
Canım zaten geçenlerde biz söz okudum   keşke dogurmasaydim diye pişman olan yok ama keşke bitane daha doğurmadı diye pişman olan çok..  sağlıkla kavus yavruna
(697 puan) tarafından
Amin canım Rabbim isteyen herkese nasıp etsin ♥️
0 oy
(3,981 puan) tarafından
Teksen ikinci çocuğu anaokuluna en azından verebilecek yaşa gelmiş olması lazım bence. Benimki 4 yaşında kreşe gitmiyor bulamadık uygun. Ama ilgi bölündü. Kardeşi 2 aylık. Eskisi gibi doğru düzgün bişey yapamıyoruz üzülmeye başladım. 4 yaşından daha küçük olursa bi de daha düşünmeden hareket ediyorlar. Küçüğü büyükten korumaya çalışmak var bir de, yanlışlıkla bişey yapmasın diye. Onun dışında senin yaşında bişey yok. 
(970 puan) tarafından
Şuan 3 yaşını  3 ay gecti  işte yavaştan kres zamani geliyo ama akilli bi cocuk öle kontrollü   bilmiyorum allahim doğru kararlar nasip etsin
(3,981 puan) tarafından
Etrafta arkadaş yoksa kreşe de gitmiyorsa ondan demiştim. Siz yine iyi kötü oyun arkadaşlığı yapıyorsunuzdur. Bebek olunca o da zor olacak. Bizimki babam gelsin de oynayalım diye bekliyor. Gündüzleri  TV ye sardı.
0 oy
(926 puan) tarafından
Ben kardes severim 3 ablam 1 abim var suan 2.ye hamileyim Allah nasip ederse 4 5 yila 3.yude isterim
(970 puan) tarafından
Evet kardeşlik bağları güzel olunca bence kardeş güzel şey olmalı seninle aynı şeyleri hisseden birinin varlığı çok kıymetli ben babam ölünce dedim ki kimse yok ben gibi  üzülen  annem eşine üzülür babannem oğluna ama benimle aynı duyguları yaşamak olan kardeşimdir.. ama oda yok..kardeş a
Olmalı..
0 oy
(4,917 puan) tarafından
4 yavrum var hepsinin arasında 6 yaş var yaş aralığı çok önemli bence cnm ne çok küçükken olacak ne çok büyüyünce iyiki de yapmışım en kucugum 3 yaşında hepsi birbirine öyle destek ki anlatamam bnde küçük kızımı 34 yaşında doğurdum 
0 oy
(3,843 puan) tarafından
Bence de olmalı ikinci çocuk ihtiyaç üçüncü çocuk lüks bence ama bi tane daha olmalı 
(970 puan) tarafından
Dogru diyorsun canım tek olursa xaten pişman olacağım kesin
(3,843 puan) tarafından
Bizde istiyoruz ama ben kadın hastalıklarından ameliyat oldum su an yasak kızım Şubat'ta 5 olacak doktor onay verdi mi beklemeye niyetim yok Allah izin verirse
0 oy
(4,253 puan) tarafından
Cocuk icin degil kendim bakabilirmiyim hem maddi hem manevi olarak diye bakilmali. Tabi ki kardes guzel bisey. Benim bi arkadasim tekti 3 kizi oldu bakmasi cok cirpiniyo resmen, bi arkadasiminda kardesi vardi ama o ben cok cocuk bakamam dedo 1 tane yapti. Yani demem o ki sana bagli. Yasinda uygun bence. Benim komsum 3.ye hamile 40 yasinda suan. He yapicaksan da bence buyugu 4 5 yasinda ise yap. O zaman ikisini idare etmek cok daha kolay. Benim iki cocugum arasi 5 yas hic zorlanmadik.
(970 puan) tarafından
Benimde oğlum 3 yaşında akıllı bi cocuk allahima şükürler olsun  şimdi  olsa diyorum 4 yas olcak aralarında iste 4 buçuk yas ama işte düşünceler kararsizliklar
0 oy
(1,057 puan) tarafından
Çok zorlanıyorum bunu büyütürken ama kardeşi olmalı diye düşünüyorum. Biraz büyüsün 2. Sini yapıcam
(970 puan) tarafından
Allah kalbine göre versin canim
0 oy
(9,925 puan) tarafından
Bence kardeş şart olmalı 
(970 puan) tarafından
Bende öle düşünüyorum da işte..  
0 oy
(4,381 puan) tarafından
Evet kardeşi olsun isteyebilir ama hem çocuk bakmak çok zor doğurmak hamilelik hadi bunlari geçtim neler gördük okuduk bu devirde tek çocuk bile lüks 2 buçuk sene önce bu ortam böyle olsaydı ben yapmazdım 2. Çocuğu. Birine bile bakmak çok zor iki çocuklu hayat zaten zor bir de sürekli onların geleceğini güvenliğini düşünüyorsun zor iş
(970 puan) tarafından
Evet öyle aynen ole canım.iste her ayrıntıyı düşünüyorum bende ama şunu biliyorum yapmazsam ilerde çok pişman olacağım.. kesin
0 oy
(17,916 puan) tarafından
İlk çocuk kaç yaşında ben de 35 e gireceğim 3 yaşında bir oğlum var iki tane olsunlar düşüncesindeyim 3-4 yaş aralığı var ise ikinci iyi olur bence 
(970 puan) tarafından
Ben de 34 yaşındayım.3 yaşında oğlum şimdi yapmam lazım zamanla çok guzel aslında ama işte dediğim gibi aynıyız aslinda
0 oy
(7,450 puan) tarafından

Bnm oğlumda kardeş istedi okulda cocukalrin varmış. Bnmde kardeşim olsun niye yok demeye başladı.  Bizde yaptık. 7 yas var aralarında 

(970 puan) tarafından
Benim 3 yasind oğlum simdiden söylüyor adına şunu koycam gezdircem ben demiştim oğlum isterse yaparız diye   sanırım bu bi isaret
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Bende tek çocuğum senelerdir bunun eksikliğini hissettim keşke bı erkek kardeşim abim ablam olsa falan diye çok söylerdim tabi nasip ama kızımın tek kalmasını istemem yeni hamileyim çok istiyorum bir kız kardeşi olsun birbirilerine yoldaş olsunlar 
(970 puan) tarafından
Sağlıkla gelsin canım Allah kalbine göre versin ben de tekim derdim.ablam olsaydı abim.olsaydi hatta ikizim olsaydı 4 kardeş olmanın hayalini kurardım tek çocuk olmak zordu benim için  şimdi oğlum isterse diyorum o da bu ara kardeş diyor kardeşimi gezdircem adına şunu koycam diyorum bu bi isaret mi
0 oy
(857 puan) tarafından
bence çocuk işi tamamen ruhla alakalı yani sen kendine yetebiliyorsan sürekli çaba halindeysen çocukların gelecegi için o hevesi heyacani taşıyorsan maddiyat da gelir öyle düşünen insan çalışmadan yapamaz zaten.cocuklari için her türlü çalışır.calismaktan kastım sadece para kazanmak degil.her türlü kosturmaca ilgi alaka sevgi işte muhabbet ortamı yaratmak aile olabilmek birlikte aile olarak buyuyebilme ruhu var mı .anne ve baba ikisi için geçerli.boyle olduktan sonra çok çok çocuk tabiki iyidir.
(970 puan) tarafından
Çok doğru diyosun ben cocuk istiyorum evet ama enerji ve ruhu kendimde göremiyorum çünkü keyfime rahatıma düşkünüm dinlenmek isterim oğlum  da öle çok sorunlu bi bebek degildi şimdi zaten büyüdü aslında zorluk çektim diyemem belki de tekrar rahatımı bozulmasindan  da korkuyorumdur
0 oy
(912 puan) tarafından
Ben şu an 27 yaşındayım kızım 13 aylık 6 ay bitmek üzere hamileyim ilk başlarda sürpriz oldu korunurken hamile kaldım bi kabullenemedim ama iyi ki diyorum şu an bende tek çocuğum hep kardeşim olsun istedim hepte çok çocuk hayalim vardı ama biraz daha zaman geçsin modundaydım şimdi düşününce bana kalsa belki vazgeçer yapmazdım ama çok şükür Rabbim bir tane daha nasip etti inşallah biraz büyüyüp kendi başlarının çaresine bakmaya başladıklarında bir tane daha nasip eder ben hep kardeş özlemiyle büyüdüm herşeyim vardı ama kardeşim yoktu çok üzülürdüm evladım böyle birşey yaşamayacağı için çok mutluyum 
(970 puan) tarafından
Ben de hep kardeş özlemiyle büyüdüm   sağlıkla al kucağına canim benim oğlum 3 yaşında büyüdükçe rahat alışıyor insan  pespese  evet zor ama dediğin gibi bi bakımdan da çok iyi sonradan mufakatini  alıyor insan
0 oy
(587 puan) tarafından
Bende seninle aynı düşüncelerdeyim bende 35 de anne oldum çok zorlandım kardeşi olsun hem çok istiyorum hem cesaret edemiyorum gerçi icraata geçmek için erken ama hem yaş geçiyo hem cesaretsizlik düşünceleriyle geçiyo gerçi Allah kardeşin de hayırlısını versin illa bizim düşündüğümüz gibi birbirine destek olan kardeşler olmaya da bilir benim de kardeşlik ilişkilerim çok zayıf herşey hayal edilen gibi olmuyo da herşeyin hayırlısı artık ya bi cesaret gireceksin o işe yada akışına bırakacaksın
(970 puan) tarafından
Evet canim bende sen gibi  düşünuyorum rabbbim  tabiki hayırlısını versin ama aklimdada her kalır gibi sanki.. hayırlısı olsun Allah kalbimize göre versin ne diyim..
0 oy
(13,567 puan) tarafından
Aslında olmalı ben öyle düşünüyorum bir olamasalar bile birbirleriyle dertleşmek canı sıkıldığında aramak bi başka. Ama bende düşünmüyorum artık o enerjim kalmadı yaşım 30 ve eşim henüz istemiyor 2. Yi o isteyene kadar da benim yaş daha da ilerleyecek rahata da aliscam bilmiyorum çok kafam karışık 
(970 puan) tarafından
Bizdede bole eşim olursa sever bakar ama şartlar malesef olmasın   diyo tek olsun diye ee bende öle 30 yaşlar malesef yas :( ama hep içimde de kalır gibi de geliyo kafam oyuzden çok karisik
(13,567 puan) tarafından
Sorun ilgilenmek değil canım maddi manevi hepsini düşünüyor insan

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 258 göst.
0 oy
3 cevap 103 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Panikanne (414 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 145 göst.
+2 oy
8 cevap 146 göst.