+1 oy
131 göst.
önce Diğer kategorisinde (198 puan) tarafından

Minik kusuma kizmaktan neffffreett ediyorum .Vicdan azabından geberiyorum, uykularım Bile kaçıyor. Eminim her anne böyledir ama biraz rahatlamaya ihtiyacım var .Zaten her gece zor uyuyor ama bugün öğlen uykusu bile uyumadigi halde akşam 10 buçukta uyku rutinlerini tamamlayıp yatağa girdiğimiz halde 1 buçukta bay bay night damla vermek zorunda kaldım ve 2 ye doğru uyudu .Tabi o zamana kadar 2 defa kizdim .Bak artık kızıcam diye sesimi yukseltmemle ağlamaya başladı, hemen sarılıp öptüm sonrasında özür diledim , sarılıp uyuyacağım deyip deyip sarılıp konuşmaya başlıyor artık 2 bucuk saatin sonunda bu konudan yorulduğum için " hayir sarılmak yok artık arkanı dön öyle uyuyacaksın " dedim , bunu dediğim için ayrı vicdan azabı çekiyorum nasıl derim böyle bir şey? 

Tabi en sonunda yine sarılarak uyudu öptüm sevdim uyutmadan ama kızım daha sesimi yükselttiğim ilk andan itibaren ağlıyor çok kötü hissediyorum kendimi .Ona layık değilmişim, evlat sahibi olmanın hakkını veremiyormusum gibi hissediyorum , çok üzülüyorum. Biraz daha anlayışlı ve sakin olmam lazım daha 2 bucuk yaşında bebeğim benim .Sizin çocuklarınızda bu kadar kırılgan mı? Sizde bazen istemeden kiziyormusunuz ? 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (4,289 puan) tarafından

Bu çok normal vurmuş dövmüş gibi kendini perişan etme ve kızdığın zaman geri adım atma bir süre kus kal ki seni dinlesin 

Bende yeri geliyor kızıyorum ama fark büyük ben 1 diyorum 10 işitiyorum benimki benden çok bağırıyor bana 

önce (198 puan) tarafından
Kızınca dayanamayıp hemen sarılıyorum ben hele ki ağlarsa bazen bende ağlıyorum , sonra da kendime kızıyorum madem otoriter olamayacaksin net değilsin bari kizma diye
-Reklam-
0 oy
önce (1,159 puan) tarafından
Sanki karsimda bir ayna var ve kendimi izledim O kadaaar beni anlattiniz ki ayni sahneler yasaniyor
Yaa çok üzücü değil mi ? Onlar oyuna ve bize doyamadiklari için uyumak istemiyor sanırım  .Sakin kalmakta zorluk çekiyorum. Seninki kaç yaşında
önce (1,159 puan) tarafından
20 aylik kizim var.Bazen cok kendimi dagitiyorum yipratiyorum kizip uzuyorum.sonra diyorum ki duuurrr sende insansin seninde sabrın ve canin var sende dün cocuktun bugun anne oldun diye insanliktan mi ciktin.Kizabilirsin yiprandin ofkeni kontrol edemedin normal zamaninda annende yapti sana ama o anlari degil sarildiklarinizi hatirliyorsun diyorum kendime.
Biliyor musun ilaç gibi geldi şu sözler .Bazen bazı şeyleri bilsek bile başkasından duymak insanı rahatlatıyor
0 oy
önce (392 puan) tarafından
Bebeğim bir yaşında gündüz uykusu bir kere var ve iyi değil saat iki de uyudu ve şu an saat üç kalktı ağladı ayağımda sallıyorum, dört aydır sabah altıya kadar evin içinde oyun oynuyor, sizi en iyi ben anlarım artık saldım bende çünkü her şeyi denedim olmuyor bırakıyorum oynuyor oynuyor ne zaman uykusu geldi ağlıyor yatırıyorum gerçi yatmıyor geri kalkıyor ama neyse 
Benimki sabah 11 buçukta uyandı ve öğlen uykusu bile uyumadigi halde gece 2 ye doğru uyudu o da uyku damlasıyla düşün ?
önce (392 puan) tarafından
Aynı duş da aldırdım yine gündüz uyumadı düzgün, ne oluyor bu bebeklere anlamıyorum, bütün gün oyun oynuyor enerjik yerinde durmuyor yani gece bu saate kadar uyanıksin oyun oynadin hiç mi yorulmadin yani hala mızmız, ve üç aylık hamileyim, artık dayanamıyorum şimdiden bacak bel ağrısı başladı :⁠-⁠|
Canım 1 yaş bebek ve 3 aylık hamilelik ne kadar zor tahmin edebilirim Allah kolaylık versin
0 oy
önce (1,625 puan) tarafından
Hepimiz bu duyguları yaşıyoruz sanırım. 
Ahh ahhh gerçekten o kadar üzgünüm ki , uyumasını 4 gözle beklediğim halde hala uyuyamadım
önce (1,625 puan) tarafından
Aynı durumdayım. Zorla uyudu. Ağlaya ağlaya bir hal oldum ikide bir gidip öpüyorum.
Anneliğin en zor yanı ne uykusuzluğu ne yorgunluğu yemin ederim beni yaşlandiran bu vicdan azabı oldu
0 oy
önce (5,033 puan) tarafından
Malesef benm kızıma eger bıraz sert söylemezseö asla uyunuyor. Mecbur kalıyor ınsan bazen. 
Evet haklısın benim kızım da öyle fakat ağlayınca içime oturdu iste
0 oy
önce (3,229 puan) tarafından
Bu kadar büyütme bence canım 

Hepimiz anneyiz illaki yoruluyoruz uykusuz kalıyoruz yardım destek almadığımız oluyor 

Bizde insanız sabrimiz zorlanıyor bi yerde 

İllaki kızıyoruz 

Bu kadar büyütme canim
Sağol canım, haklısın ama insan bi an parlayip sonra pişman oluyor işte. Yazılanlar iyi geldi ve rahatlattı
önce (3,229 puan) tarafından
Bende bu ara krizdeyim mesela eşimden zerre destek yok
Burnu yere düşse almaz
Buyuk kızımın ana okulunda sorunlar
Kucuk kızım çok mizmiz yemek yemiyor
İkisi de bu ara söz dinlemiyor uyku yok dinlenme yok
Kızıyorum bazen bagirdigim oluyor, bi de üstüne eşim, niye bağırıp duruyorsun diyor iyice cildirtiyor beni
Hepimizde aynı sorunlar var emin ol

Çocuklar uyuyunca da çok pişman olup üzülüyorum öpüyorum kokluyorum
Ah canım sarılmak istedim sana .Ne kadar yorucu olduğunu anlayabiliyorum .Allah zorumuzu kolay eylesin , evlatlarımıza sağlık sıhhat versin
0 oy
önce tarafından
Bagirmayan annemi var bacim sacmalalama benim oglumda herseye inatlasiyo yemek ye yemez uyu uyumaz kirk doner yatakta ilacini ic icmez sunu yap yapmaz bunu yapma inat yapar yeri geliyo bende kiziyorum napiyim bazen insan cok doluyo gucu yetmiyo mesela ilac icmesi lazim istemiyo icmezse ateslenecek napiyim en son kizip iciriyorum uyku konusunda rutinlerimizi yapip yataga girdikten sonra sarilir masal anlatirim dualarimizi ederiz sonra hadi don artik arkani derim sirtina elimi koyarim tamam cunku baska turlu kendi uyumaz beni uyutur e ben uyusan o kalkip gitse nolcak Allah korusun basina bisey getirse nolur bazen uyumuyo bak kizcam artik sus yat cavuk diyorum sesim yukseliyo swn yine sabirliymissin hem oglen uykusu yapmayacak hem 10 bucukta yataga girecek 1 bucukta ilac vermek zorunda kalacaksin ben o kadar sabredemezdim 
Ah canım benim o kadar iyi geldi ki şu yazı bana :)
Aynı şeyleri yaşayan birilerinin olması insanı nasıl rahatlatıyor. Bu konuda hassasiyetim çookk başka kendime aşırı yükleniyorum farkındayım ama elimden bir şey gelmiyor .
Sizlerin yazdıkları sayesinde içime su serpildi çokkk teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 177 göst.
0 oy
3 cevap 72 göst.
+1 oy
2 cevap 134 göst.
+2 oy
8 cevap 142 göst.

408,302 soru

12,265,289 cevap