0 oy
136 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (314 puan) tarafından
Büyuk kizimin coklu gida alerjisi vardi 

Ama yuzunde ve kafasinda yogun egzamasi vardi ve gözü şişiyordu 

Diyet yaptim gecti 

Bu bebegimin yuzunde hafif kizariklar oldu diyet yaptim iki hafta gecti ve tekrar yemege basladimi sikinti olmadi hafif bir iki sivilce oluyor yuzunde kendi geciyor 

Ama en buyuk sikinti şiddetli gaz agrilari 7_8 saat süren aglamalar  ve hic normal gelmiyor artik bana bu aglamalar bide kakasinda mukus var ama kan yok 

Doktora soyledim cok buyuk belirti olmayinca test yapmiyoruz dedi 

Aşiri gaz agrisi aglama ve kakada mukus  alerji belirtisi mi  

Alerjisi olanlar sizde ne bellrtiler vardi

4 Cevaplar

0 oy
(568 puan) tarafından
Yüzünde sağ yanağında cevizden büyük kabarcık kızarıklık yani egzema oluştu. Gürültülü kaka yapardı öncedende. Hep, gazlı bi bebekti ama kolik değildi. Yumurta alarjimiz var yarın özele gideceğiz inşallah test yaparlar. Emziriyorum. Bende yumurtayı beyaz eti çikolatayı bıraktım şimdilik içinde yumurta olan hiç bişey yemiyorum. Bakalım nolcak. Eskiden kakasıda sümüksüydü. Bir kaç defa da jel gibi öukuslu kaka yapmıştı. Hiç kakasında kan olmadı çok baktım flaşla ney de yoktu yani. Bide çok kusan bi bebekti ek gıdaya geçince yumurtayı verince daha çok kustu emin oldum yumurta alarjisinden. Bırakıncada başka bi bebeğe dönüştü sanki bütün şikayetlerimiz geçti. Ne kusma kaldı ne mukus. Egzema yı Mustella kremle daha önceden iyileştirmiştim. Hayırlısı, geçmiş olsun sizede. 
(314 puan) tarafından
Canim bizde egzama yok iste beni tereddut ettiren o
Ama kakada mukus ve aşiri detected aglama mosmor oluyor
(314 puan) tarafından
Kakasinin resmini atsam bakarmisinis
(568 puan) tarafından
Sana bi yorum atıcam fotoraf ona bak
-Reklam-
0 oy
(568 puan) tarafından

Az önce yorum yapmıştım. Alarji ve intolerans arasındaki farklar. Belki alarji değil intolerans tır. Çok araştırdım mesela bu çok faydalı bi açıklama oldu bana.mesela sen egzema yok dedin intolerans da olabilir. 

image

(314 puan) tarafından
Evet alerjisi varsada siddetli degil bence
(568 puan) tarafından
Bebeğimiz sanırım 2 aylık alerjiler yaklaşık bu aylarda çıkıp diğer aylarda daha şiddetli belirtiler gösteredebilir Bu nedenle Siz de eğer Yumurta ve süt alerjisinden şüpheleniyorsanız Öncelikle beslenmenize dikkat etmelisiniz süt tüketiyorsanız süt ürünleri tüketin sütü bırakın yumurta tüketiyorsanız haşlanmış değil de sahanda tüketmeye çalışın Ayrıca haşlanmış Yumurtada bebekte gaz yapar gaz yapan yiyeceklerden uzak durun tabii emziriyorsanız mama içinse bilemiyorum mama değiştirmek gerekebilir. Bunun dışında da dediğim gibi doktora gitmeniz sizin için daha yararlı olur. Ayrıca gazdan şikayetçisiniz sanırım 3 saati geçen ağlamalar kolik sancısı olabiliyor bebeğiniz kolikse Eğer ona daha uygun bir gaz damlası kullanılmalı herhangi bir gaz damlası kullanıyor musunuz kullanıyorsanız hangi markayı tercih ediyorsunuz
(314 puan) tarafından
Emziriyorum canim sutu direk icmem zaten sut urunleri tuketiyom
Yumirtada oyle gaz damlasi kullanmiyom ama artik  kolik oldugunada inanmiyom cok agliyor gaz dışi birsey kakada cok mukus var  ciltte sivilce oluyor azicik ta olsa
(568 puan) tarafından
Bence bir doktora başvurun Bir de gaz damlası kullanmanızı tavsiye ederim Bebekler kendi gazlarını çıkartırken çok zorlanıyorlar İlk başlarda Karın kaslarım bence bir doktora başvurun Bir de gaz damlası kullanmanızı tavsiye ederim Bebekler kendi gazlarını çıkartırken çok zorlanıyorlar İlk başlarda Karın kasları gelişmediği için. Doktor tavsiyesine göre dalgalanırsanız daha iyi olur yani size en uygun olan Damla'yı tavsiye ederler.  Bide kabızlık varmı bende Bebeğim kabızmış ben gaz zannetmiştim
(314 puan) tarafından
Canim yurt disindayim daha 2 gun once doktora gittim normal diyor herseye burda saglik biraz geri malesef
(314 puan) tarafından
Simdi bebegimin agrisi baya var
Sütu sagip cöpe atsam yeni gelen sut te alerji yaparmi kac gun surer gecmesi
(568 puan) tarafından
siz son günlerde ne yediniz... Misal yeşil fasulye de benim bebeğimi mahfetti sağdım döktüm. Bulgur pilavı acayip gaz yapar. Sadece olaya alarji olarak bakmayın. Burdaki doktorlarda ordakinden farksız emin olun. Bi kaçı diyorki kakada kan yoksa bişi olmaz bağışıklık kazansın yedir diyor. Bi yandan alarji için diyet veren var. Sen yediklerine dikkat ediceksin 1
Sonra gaz yapmayan şeyler ye lifli gıdalar tüket 2
Sonra alarji olduğunu düşündğün bir gıda varsa tüketme yada her bir gıdayı 1 er hafta bırakıp gözlemlemeyi dene. Bu süredede bi çocuk alarjisi ve immünolojisi bölümüne başvur yapılabiliyorsa bi kan testi ver. Bende yarın bu testi yaptırmak istediğim için gidicem zaten. Şuan için sana başka nasıl yardımcı olayım bilemedim, bebeğine gaz damlası bak bu bir probiyotik ve onun buna ihtiyacı var. Bütün anneler gaz damlası kullanıyor. Sıcak uygulayabilirsin, uyku önceleri banyo bebeğine iyi gelecektir. Ayak tabanına masaj, karına LOVE masajı ve beslenmr sonrasi genirtme ve beslenme sonrası evde bi 10 15 dk lık bebeği dik tutarak kısa yürüyüşler gazını çıkarmada, sindirmede fayda sağlayacaktır. Aklıma gelenler bunlar. Bizde özele gidiyoruz bundan başka bi yardımı dokunmuyor zaten + olarak boyuna kilosuna vs bakıyor
(314 puan) tarafından
Canim en son revani yaptim icinde sut yumirta vardi bol bol yedim 2 gundur asiri kotu
(314 puan) tarafından
Hangi sehirdesiniz ben Istanbul's ahmet akcay a goturdum cok faydasi oldu bize buyuk kizimda zaten alerjimiz gecmisti birlikte diyet actik
  Ben herseyi yiyom cunku onu yeme bunu yeme süt azaldi baya
Hele simdi bide alerji cikti kahvaltida ne yiyecem bilmiyom
(314 puan) tarafından
Kakasinin ve yuzunun resmini atayim mi bi bakarmisiniz
(568 puan) tarafından
Yediklerine dikkat et. Ben sizdede yumurta alarjisinden şüphe ettim ama yine de içinizi ferah tutun, gözlemleyin. Dediğim gibi daha sağlıklı şeyler yiyip aralıklarla belli gıdalara bir süre ara verip bakın ne yediğinizde şikayetler artıyor. Bu gıdalardan kastım yumurta süt yoğurt peynir domates kavun.... Vs. Mutfağımızdaki her ürün aslında alarjen ama en çok alarji yapan gıdalar süt ürünleri ve yumurta. Yani hayvansal ürünler. Bence ilk başta süt ürünlerini değil yumurta yı bırakmanız. Sütü bırakırsanız peyniri yoğurdu kefiri ve kırmızı eti bırakıcaksınız. Bufa vitamin kaybı... Bence bu hafta hatta 2 hafta deneyimleyin, yumurta beyaz et tavuk eti kaz ördek eti mayonez vs bunları bırakın. Bakalım protein alarjisi mi var.. Ben burd abi çok şey okudum gözlemlediğim şey şu. Süt ürünleri alarjisi daha çok kakada kan yapıyor gibi. Yumurta alarjiai de egzama... Bence tabi doktor görüşü değil. Çünkü çok belirgin alarjimiz var ama kakada kan yok bizde ve yumurta sebebi. Bence sende benim dediğim gibi davran. Baktın geçmiyor sonra süt ürünlerini bırak. Ama önce bi gaz damlası al. Biogaia alabilirsin Nurse Harveys alabilirsin bunlar doğal içerikli
(568 puan) tarafından
Özelden atacaksanız atın bakarım da pek anlamam açıkcası yine de atın belki bi şey farkederim
(568 puan) tarafından
Ben ankaradayım ankara medicalpark keçiören dekine gidiyoruz.
(314 puan) tarafından
Attim canim bakarsan henen sileyim kimse gormesin
(568 puan) tarafından
Göremedim?
(314 puan) tarafından
Altta paylastim ozelden atilmiyor mus
(568 puan) tarafından
Tamam gördüm silebilirsiniz
(314 puan) tarafından
Mukus baya var demi
(568 puan) tarafından
Sizin kakanız mukuslu değil sümüksü kaka dediğimiz kaka. Alarji belirtisi değil bence. Alarji ve enfeksiyonsa kukus olur size alarji resmini ve bulabilirsem eski mukuslu kakayı atıyım farkı anlarsınız... 2-3 dk ya atıcam
(314 puan) tarafından
Tamam canim bekliyom

Sindi tavuk yapicaktim onudami yemeyim
Acaba kuzu eti
Keci peyniri keci sutu de alerji yaparmi
(568 puan) tarafından
Bence alarjiniz yok ama siz bilirsiniz. Bence sizin gaz damlasına ihtiyacınız var sadcee. Ama yine de bi yumurta diyetine gireyim derseniz bi kaç gün gaz damlasını verip şikayetler geçmezse diyete başlayın. Bence kakasında bişey yok.
0 oy
tarafından
Kaç aylık şu anda bebeğin
(314 puan) tarafından
Ben yurt disindayim doktor herseye nirmal diyor malesef test te yapmam dedi
tarafından
Test için zaten küçük su anda
(314 puan) tarafından
Evet daha kucuk suan emmek istemiyor agrisi var acaba sutu sagip döksemmi  yeni gelen süt ne zanan yenilenir
tarafından
Yok canım 2 haftayı bulur demişti doktor bana kanlı kaka tam 2 hafta sonra geçti yemedigim halde
(314 puan) tarafından
Ay baya cokmus sagmanin anlami yok o zanan
0 oy
(926 puan) tarafından
Kakada mukus tek basina yeterli degil gaz aglama yapabilir bence bilemedim valla
(314 puan) tarafından
Cok fena aglamasi var öyle Boyle degil hic bir sekilde susmuyir karnina dokundurmuyor  
Normalde battaniye ile sallayinca susardi simdi onuda kabul etmedi
(926 puan) tarafından
Allah yardim etsin

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 179 göst.
14 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Gmzasya (409 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 172 göst.
22 Haziran 2021 Diğer kategorisinde Aysenr42 (348 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 40 göst.
19 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gbpgbp (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 84 göst.
18 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (276 puan) tarafından soruldu

408,624 soru

12,279,809 cevap

37,855 kullanıcı