+1 oy
115 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (6 puan) tarafından
Merhaba hanimlar nasilsiniz?gecenlerde annemlere koye gittiyimde annemin komsusu bana bi soru sordu.cevaplayamadim tabiki ve o gunden beridir ki aklimda bide size sorayim dedim.buralarda uzun suredir varim ama telefon deyisimi ve sifremi unutmam nedeniyle yeni bi kayit yaptim.neyse kiz bana dediki ben bazen uzun vadeli olarak esimin ailesinde kaliyirum.ve namaza baslamak istiyorum ama onlarda sicak su iki ve ya uc gunde bir geliyor.ve cunup gusulumu istediyim zaman alamam yeni evliyiz ve neyapmam gerek bilmiyorum.kendilerinin de evleri var ama ne banyosu nede su sorunu daha duzenlenmemis.yani demem oki o kiz sicak su gelen gunler disinda cunupken teyemmum edebilirmi?ve ya kendi evindeyken banyo sorunu giderilenedek teyemumle namaz kilabilirmi.teyemum hakkinda genis bilgilerinizden yararlanmak ve o kardesimizi de haberdar etmek istiyorum namaza baslayan birine yol gostermeye calisiyorum.linclemeden cevaplayan herkese cok cok tesekkurler.

8 Cevaplar

+2 oy
(11,175 puan) tarafından
Suyu kaynatabilir cnm 

Suyu gördüğü an teyemmüm bozulur 
(6 puan) tarafından
Oylemi cok tesekkurler
(11,175 puan) tarafından
Evet cnm suyu kaynatıp yapması lazım
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Su varsa teyemmüm olmaz 

En baba şu kaynatır girer 
(6 puan) tarafından
Tesekkurler
+1 oy
(5,624 puan) tarafından
Çok aman aman bilgili değilim ama tahammül tek geçerlilik sebebi asla suyun o an bulunmaması ve tehemünü toprakla alınır ibadetler yerine getirilir taki su bulunana kadar
(6 puan) tarafından
Evet oyleymis cok sagolun
(5,624 puan) tarafından
Her zaman canım
0 oy
(5,401 puan) tarafından
İçinde bulunduğu durum su ile gusül almaya engel değildir sadece zahmetlidir. Teyemmüm olmaz. 
0 oy
tarafından
Teyemmum konusunu yeni isledim canim 4 sayfalik konuyu cektim yuklucem postuna suan yukleyemiyorum neden bilmiyorum ama halletcem Allahın izniyle ama teyemmumden once dikkat edilmesi gereken bi konu var yalniz yeni evli olabilir cunup gezmenin gunahi buyuktur hic mi su yokmus 
0 oy
(1,620 puan) tarafından
Teyemmüm şartı su olmamasıdır sicak su olmaması değil. Bi zahmet ısıtıvercekler artık sobanın üstüne güğüm koyacaklar ocakta kaynatacak, ya da 2 kettle su 1 kovayi ısıtıyor. Bak akılda verdik hepsini topla gönder arkadaşa. Biz tarlalarda ateş yakıp kazan kaynatirdik bu da bi yöntem 
0 oy
(51,336 puan) tarafından
soru nasil kendinden başkasına döndü iki kez okudum anlayamadim ☺️  teyemmum su hic yoksa alınır 

sıcak su nasil iki uc günde geliyo 

kova al büyük su isit ayarla al abdestini o sekilde gezilir mi
(51,336 puan) tarafından
tamam basinda yazmissin
ona yikanmak zor geliyo demek ki eskiler nasil yapiyormus
0 oy
tarafından
Ortada hasta olma korkusu varsa su olsa dahi teyemmüm alınabilir. Hani ortam soğuktur, suyu ısıtma şansı yoktur, kast ettiğim böyle bi durum. Peygamber efendimiz zamanında buna örnek olacak bi durum yaşanmıştır. Ama şimdi sıcak evlerde suyu ısıtma şansı varken de teyemmümün geçerli olacağını çok zannetmiyorum. Ha, suyu ısıtıp gusül alacağı vakte kadar namazın vakti çıkacaktır, o zaman iş değişebilir ama dediğim suyu ısıtacak zaman da imkan da varken teyemmümün geçerli olacağını sanmıyorum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 76 göst.
14 saat önce Diğer kategorisinde Linanin annesi61 (25 puan) tarafından soruldu
+14 oy
46 cevap 1,656 göst.
29 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.
+2 oy
3 cevap 205 göst.
10 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sjsjhs (200 puan) tarafından soruldu