Merhaba, öncelikle umarim bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz. Ben de neredeyse 6 ay önce dogum yaptim ben kadin doktorumu aradim 7. haftada gelebilirsin demisti 7. haftada kalp atislarinida duymustuk uzun bir süre sadece alttan ultrason yapiyor tam haftayi hatirlamiyorum ama karnim baya belirginlestiginde normal karindan ultrason yapmisti. Vitamin olarakta zaten eczanelerde haftaniza uygun folik asit ve Vitamin veriyorlar ama en bastan beri kullanin zaten doktorunuzda söylüyor ayrica mutlaka bir ebe bulun dogum sonrasinda haftalarca evinize gelip size ve bebege cok yardimci oluyor ücretsiz bir sekilde yani saglik sigortaniz karsiliyor. 12. haftadan itibaren ücretiyle yaptirabileceginiz testler oluyor bunlar hakkinda mutlaka doktorunuz bilgilendirir zaten sizi. Son 2 aya kadar ayda 1 kontrolünüz oluyor son 2. aydan itibaren artik sizi ayda 2 bazen 3 kere cagiriyorlar. Dogum ve hastane konusu da önceden dogum yapmak istediginiz hastaneye gidip kayit yaptirmaniz lazim cok yardimci oluyorlar hangi sorulariniz varsa rahatca sorabilirsiniz biz öncesinde 2 tane hastaneye gidip bilgi almistik dogum sirasinda da esinizi doguma aliyorlar ama refakatci olarak hic kimse kalamiyor sizin bütün ihtiyaclarinizla hemsireler ilgilaniyor asiri derecede nazik ve kibarlar 10 kere üst üste cagirsaniz bile güler yüzlü yaklasiyorlar. Ben önce normal dogumu denedim maalesef bazi sebeblerden kaynakli mecburi sezaryana acil gecis yaptik ama doktorlar, hemsireler, ebeler gercekten cok pozitif ve bilgililer size güvende oldugunuz hissini cok rahat veriyorlar belki tam detayli anlatamamis olarabilirim cok uzun olacak diye ama baska sorunuz varsa yazin. Hangi sehirdesiniz?