0 oy
61 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (55 puan) tarafından
Tamamen meraktan soruyorum. Bebegi 11 12 13 ay civarı olan anneler , bebeklerinizi gece kac kez emziriyorsunuz?

4 Cevaplar

0 oy
önce (10,975 puan) tarafından
o dönem çok emzirdim. yapabiliyorsan gece emzirmesini bırak 16 aylık bebeğim kesmeye çalışıyorum, artık çok yorucu olmaya başladı 
önce (55 puan) tarafından
Ben emzirdigim icin şikayetçi değilim. Bebegim 12 aylik gece 3 kez falan emziriyorum ( akşam 8 den sabah 8 e kadar uyuyor) sadece merak ettiğim için sordum acaba başka insanlar kac kez emziriyor diye. Siz kac kez emziriyorsunuz ki gece?
önce (10,975 puan) tarafından
şu an 2 ye düştü ama yaşında bir ara diş derdinden saat başı kalktığımı bilirim yoksa 2 kere kalksam dert değil. yeni azı dişi çıktı azıcık rahatladım
Bizim de 8. Disimiz geliyor  bikac gündür saat başı uyanıyoruz. Ama saat başı emzirmiyorum. Gerçekten uykuya dalamazsa ağrıdan o zaman emziriyorum. Öncesinde emzirmeden uyutmak için uğraşıyorum. Ama bu dis donemi diye bu sekilde. Yoksa saat başı kalkmiyoruz normal zamanda :)
-Reklam-
0 oy
önce (263 puan) tarafından
Sayamam :) sürekli uykusu bölünüyor battanıye istemıyor dönmek isteyip dönemeyonce uyanıyor 
Uyku tulumu kullanın üstünü ortme derdiniz ortadan kalkar. Bizimki de çok döndüğü için ben 6 aylıkken falan etrafı kapalı oyun alanını yatak olarak kullaniyorum. İçinde döşeğinde de var trendyoldan almıştım. Yatak odamıza koyduk 120 cm 120 cm ölçülerinde. Rahat rahat döndüğü için uyanmıyor. Tavsiye ederim bende çok zorlanmışımdır dönmeye başladığı ilk zamanlarda
önce (263 puan) tarafından
Katip misiniz bu arada konudan bağımsız sormuş oldum
Evet katibim
0 oy
önce (602 puan) tarafından
Benim kızım 9 aydan beri gece beslenmesi yapmıyor doktorum da onayladı zaten kızım kendisi bıraktı gece beslenmeyi 
0 oy
önce (262 puan) tarafından
12 aylık hiç kalkmıyor nadir bazen bir kez uyanıyor gün içinde iyi yemezse. 8.ayda 1 kez kalkmaya bazen kesintisiz uyumaya başlamıştı kilo alımı iyi olduğu için artık beslemedim gün içi öğün sayısına 1 ara öğün ekledim
Bizde 12 aylik olacağız 10 gun var. Kilosu 10750. Ama gece acıkıp emiyor 2 kez falan
Bence kilosu iyi yavaş yavaş kesebilirsiniz sağlıklı bir uyku düzeni için. Bu aylardan sonra artık gece beslenmesi önerilmez kesilmesi uyku kalitesi için daha avantajlıdır. Kızımla hemen hemen aynı kilodalar. Benimki tam 12 aylık 11.3 kg
Çocuk doktorumuz bu konuda çok katı. Bebek her istediğinde emzirilir gecesi gündüzü olmaz bu işin diyor. Sadece ac olduğu icin emmek istemiyor ihtiyacı var ve emzirmelisin diyor. Bende bu yüzden gece kesme düşüncesinden vazgeçtim açıkçası. Ama evet şükür kilosu iyi . Sizin bebege de maşallah sağlıkla büyütün
O doktor çocuğunuz 1.5-2  yaşında gece devamlı kalktığında pek yanınızda olmaz benden söylemesi:) 1 yaşındaki bir çocuğun gece beslenmesine ihtiyacı yok sadece alışkanlıktan kalkıyor akşam yemeği bile yeterkidir gün içi beslenmesi iyi ise.  yine de taktir sizin bebek sizin. 1 yaşta çoğu doktor öneriyor prematüre değilse ve kilo alımı iyiyse. Birazda bebeğe bağlı ama uyku düzeni sağlanamazsa ilerisi çok zor. Sizinki de sağlıkla büyüsün:)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 60 göst.
18 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Serapse (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 137 göst.
0 oy
4 cevap 88 göst.
0 oy
2 cevap 156 göst.

403,646 soru

12,093,458 cevap