0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (11 puan) tarafından
Kizlar merhaba bir süredir kendimde fark ettiğim ciddi bir takıntı var ilk zamanlar çevrem söyledi ama kabullenmek istemedim ama yavaş yavaş yorgunlugumdan kabullenmeye başladım. Çok takintiliyim temizlik ve düzen konusunda örneğin pazartesi evi süpürür siler toz alırım nevresim değiştiririm banyo yıkarim mutfak dolaplarını silerim pazartesi komple evi elle silerim koltuk baza cekme şeklinde her gün banyo halılarını yikarim salı süpürür banyo yıkar tezgah temizlerim Çarşamba pazartesi rutinin birebir aynısı Perşembe yine süpürür banyo yıkar tezgah temizlerim cuma yine pazartesinin aynısı cumartesi süpürür banyo yıkar diğerlerini yaparım pazar yine komple siler süpürür toz alirim yani bunu kendime rutin etmişim evde hiçbir yer dağılsın istemiyorum biliyorum yaptigim çok yanlış ama çocukluk arkadaşının Oflu çok yaramaz çok dağıtıyor diye araya mesafe bile koydum. Yatılı misafirim geliyor o salonda o yataklar açık olunca beni uyku tutmuyor uyuyamıyorum sanki dağınık o ev gibi hissediyorum mesela ütü yapiyorum evi temizledikten sonra kurutma makinesi kullandığım halde o camasirlardan toz döküldü diye komple evi yine supuruyorum. Çocuk koltuğa birşey döküyor orayı supururken bütün evi supuruyorum. Geceleri bulaşık makinesini çalıştırırım bitmeden yatamam asla. Azda olsa bulaşık onu calistirir öyle yatarım. Kıyafet mesela duş alıp giyerim on dakika sonra dışarı çıkmam gerekir eve gelirim o pijamaları bir daha giyemem. Gerçekten beni artık rahatsız etmeye başladı. Çok aşırı deterjan kullanıyorum mesela bir haftada üç litre çamaşır suyu iki şişe yüzey temizleyici gibi gibi nasıl başa cikicam bu işle ben 

14 Cevaplar

+1 oy
(13,266 puan) tarafından
Senin için zor yanındakiler için de zor. Kaç kez dünyaya geleceğiz. Çocuğu da mikroba alıştırmak gerek az çok böyle fanus olayı iyi değil bir de kimyasalı dibine vuruyorsun bacım
(11 puan) tarafından
Aslında çocuk temiz ortamda büyüsün etsin değil takıntım sadece ev temiz olsun düzgün olsun derdim
(13,266 puan) tarafından
Ev inan temizdir zaten hayatını buna adama. Çocuk da o ortamda büyüyor öyle düşün dışarı çıktığında ilk mikropla tanışması ya da basit bir toz vs çok etkiler evet tüm çocuklar etkilenir mikrop vs den ama aşırı temiz temiz bir ortamdan okula giren çocuk çok daha fazla etkilenir. Ben de temizimdir ama bu kadar çok fazla. Her gün dik süpürge muhakkak açılır 2 güne bir vileda ve toz alma. Tuvaleti akşam yatmadan çamaşır suyu ile hallederim banyo sadece haftasonu. Nevresim de haftasonu yazın 2 günde bir. Ev dağılabilir çocuk var. Sabah kızım koca bardak portakal suyunu devirdi mesela baktı kaldı yüzüme güldük sildik. Geçti geçmese de dert değil. Kendimizi yıpratmaya gerek yok. Yazık kız bize de
(11 puan) tarafından
Böle okuyunca çok mantıklı evet
-Reklam-
0 oy
(752 puan) tarafından
Psikolojik destek al canim muhakkak 
(11 puan) tarafından
Mesela hastaneye gideceksem ya da dışarda bir isim varsa asla pazartesi çarşamba cuma gününe denk getirmem çünkü o gün temizlik günlerim
(752 puan) tarafından
Canim seninki takıntı muhakkak destek al erkekler hep aynı şeyi söyler çok ilerletmeden git muayene ol
(1,434 puan) tarafından
Takıntılı değil yetismemek herkesi memnun etmek kendine zaman ayırmamak korkmak okb degilsin
(752 puan) tarafından
Tedavi olmazsa ilerisi o
(1,434 puan) tarafından
Ben OKB yin
0 oy
(734 puan) tarafından
Psikolojik destek olarak çocuk yokmu sen bu kadar işi nasıl yapıyorsun canım 
(11 puan) tarafından
Var çocuk var 3.5 yaşında onda benle yapıyor ben mesela siliyorsam ona da bir bez veriyirum oda benle oyalaniliyor hem oynuyoruz hem yapıyoruz
(11 puan) tarafından
Mesela hastaneye gideceksem ya da dışarda bir isim varsa asla pazartesi çarşamba cuma gününe denk getirmem çünkü o gün temizlik günlerim
(734 puan) tarafından
Canım bu kadar kimyasal kullanmak hem seni hem bebeğini hasta eder buna son ver sağlığın için
(11 puan) tarafından
Evet herkes söylüyor deneyeceğim azaltmayı
0 oy
(2,768 puan) tarafından
Jsjsjs kız sen beni anlatmışsın bende böyleyim ama rahatsızlık duymuyorum ben sadece çok yoruluyorum .
(11 puan) tarafından
Ben yoruldugum için ve çevremdeki herkes bu artık abartı dediği için görüş almak istedim
(11 puan) tarafından
(2,768 puan) tarafından
Anladım sen halinden memnunsan milleti boş ver
Yoksa da kendine bir uğraş bul ozaman o temizlik takıntin dozunda oluyor denedim ise yarıyor:)
0 oy
(4,406 puan) tarafından
Yani aslında anlattiklarin çok anormal gelmedi bana. Ama çamaşır suyu sanki biraz fazla kullanıyorsun. Ben genelde tek tuvalet banyoda kullanırım.
(11 puan) tarafından
Tuvalete banyoya banyo yerlerine mutfak tezgahı lavabosu işte bulaşık makinesi içi derken baya baya gidiyor
(4,406 puan) tarafından
Bence mutfağa cif kullan canım ben yağ sökücü ile cif kullanıyorum ağır kokuyor çamaşır suyu. Birde eldiven kullanıyor musun bu kadar deterjanı solumak da ciltle teması da sağlıklı değil.
(11 puan) tarafından
Yok kullanmıyorum valla o elindeki deterjan kokusu hoşuma bile gidiyor
0 oy
tarafından
Birşey yaşadıktan sonrami böyle öldü 
(11 puan) tarafından
Aslında şu oldu diyebilecegim herhangi birşey yok evlenmeden önce hep okul iş çok öyle şeyim yoktu evlendim kaynanamlarla yaşadım ikinci ayda hamile kaldım hicbirsey yapamadım zor bir hamilelik geçirdim doğumdan on beş gün sonra kendi evime çıktım orda oldu ne olduysa hep benim evim düzenim birşeyler yapmak kendi duzenimi oturtmak hoşuma gitti sonrası böyle oldu
tarafından
Benimde evlenmeden önce hep okul iş evledigimden beri çalışmıyorum çocuğum var boşluğa düştüm galiba bende böyleyim
0 oy
(450 puan) tarafından
Aynıyız eşimde şikayetcıı ama benım daha kötü günde üç kez yapıyorum aynı temizliği off çok yolrluyorum :(
0 oy
(1,548 puan) tarafından

Oha sen ben misin o yataklar açık olunca yatamıyorum dedim ya aynı ben . Çamaşır kirli olmayacak katlanmamış çamaşır asla olmayacak :( maalesef tedavi ilaç ama emzirdiğim için kullanamıyorum ben 

0 oy
(18,184 puan) tarafından

Bende kimyasal sevmiyorum Çamaşır suyu ile yıkadığım şeyi tekrar tekrar yıkamam lazım. Asla da bu kadar titiz olamam üşengeçim bence sizinkisi kesinlikle takıntı boyutuna ulaşmış kendin yapma derdim ama belli ki mümkün değil bence profesyonel yardım al 

Ev insana hizmet etmek için var. Sen eve hizmet ediyorsun yapma 
0 oy
(3,144 puan) tarafından

Okurken yoruldum. Kız temiz evi niye sürekli temzilersin pazartesi den çarşambaya ne olmuş olabilir o evde. Heleki 1 çocukla. Benim 4 çocuk var bukadar temizlik yapsam ben benlikten çıkarım . Ne sosyal hayatım ne evdeki keyfim kalmaz.  

Bide yorumlara baktım çoğu normal bulmuş aynı ben demiş maşallah hatunlara diyorum başkada bişey demiyorum :blink:

0 oy
tarafından
Baya hastalık derecesi bu 

Destek al 
0 oy
tarafından
Ben bu temizlik yakintilarini yapacak baska bisey bulamadigimiz icin yaptigimizi dusunuyorum bende oyleydim gunluk sil supur heryeri kaldir indir aylik derin temizlik yap su bu kendimi parcalardim 
0 oy
(558 puan) tarafından
Bende titzimdir gelen herkes evin ışıl ışıl iki çocukla der dediğim gibi bel fıtığı çıktı artık her yerimden ağrı gelmeye başladı kızlara bu yüzden çok kızarım dağitmayın onlarda aksine dağınıklae ve dişlerimi sıkmktan dişsiz kalkcam bir gün benimde gitmem lazım çünkü sonumuz iyi değil 
0 oy
(1,434 puan) tarafından
Ben okb yim Allah yardımcımız,olsun 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 149 göst.
4 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (144 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 112 göst.
13 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde Gzr (50 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 26 göst.
25 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde veraaa (157 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 110 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (672 puan) tarafından soruldu

409,997 soru

12,327,077 cevap

39,122 kullanıcı

Kategoriler

...