0 oy
366 göst.
Diğer kategorisinde (38 puan) tarafından
Kızlar 3 bucuk aylık hamileyim 3 yıldır da evliyim. Son bir yılda hayatımdan coğu eski arkadaşım bi sebepten cıktı. Sadece cocukluk arkadasım en hakiki olanı kaldı:) diğer arkadaslarım da uzakta gurbettteler. Ben de gurbetteyim. Gidicem yani tayinciyiz. Ben yapı olarak bi kafede oturmayı avm gezmeyi seven birisi değilim en fazla esimle yürüyüşe çıkarım ya da yakın arkadaşıma caya giderim ayda bi kere. Ev işlerim yemek temizlil aksam eşimi beklemek kitap okumak. Hayatım sadece bu kadar. Ondan mıdır bilmiyorum anne olmaktan korkmuyorum. Ay özgürlüğüm ay sosyal hayatım diyebileceğim bi hayat yaşamıyorum. Hicbi yerde çalışıp para da kazanmadım ki iş hayatımı özleyim. O da yok. Sanki cocuğum beni kısıtlamayacak da bana hayat verecek gibi his var icimde. Zor diyenlerden de korkmuyorum artık icimde bi deli cesareti var. Doğsun sadece onunla ilgileneyim varsın kendimi unutayım zaten kendimin bana ne faydası var modundayım. Hamilelik yarı delilik derler ya acaba delirdim mi:) son zamanlara gelince veya cocuk doğunca değişir mi bu duygularım yoksa kolay adapte olmama yardımcı olur mu? Siz böyle hissetmiş miydiniz? 

16 Cevaplar

+4 oy
(20,088 puan) tarafından
Tüm bunları sevmesen de hayatın kısıtlaniyor. Temel ihtiyaclarin bile kısıtlanıyor. Uyku yemek tuvalete gitmek dahi. Sosyal hayatı geçtik biz bacım. En temel şeyleri bile rahat yapamayınca insanın sinirleri tepesine çıkabiliyor. Allah'a dua et uslu zhmetsiz bı bebeğin olsun. Uykusu düzenli olsun. Yardım edenin çok olsun. O zzman sorun yok. Olay sadece sosyal hayat değil yani . Allah'ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ☺️
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bende ayni senin gibiydim dedigin gibi de oldu 
(38 puan) tarafından
Gerçekten mi. Aşırı sevindim şu an :)
tarafından
Ben uykuya cok duskunum sadece cocuk oluncs tabi eskisi gibi degil ama yibede az bucuk var o da olmasa 0 sikinti olurdu heralde umarim sende ods yoktur
0 oy
(762 puan) tarafından
Su bı gercekki çocuk gerecekten insanın hayatını kısıtlıyor doğunca görsün sorumluluğun gayem yokta ondan böyle düşünüyorsun iki bebeğim var çalışıyorum sürekli bı kosustrmanin içindeyim eve gelipte bı oturup kahve içemiyorum veya dışarı çıkamıyorum rahat çocuklar kısıtlıyor onlarla ilgilenmekten hicbirseyden anlamıyorum sürekli birşeyleri yetiştirme telesindayim sürekli sorumluluk sorumluluk bitmiyor hayatımı yasiyamiyirum kısacası bunları şikayet için yazmadım yanlız anlaşılmasın soru cevaben yazdim
(38 puan) tarafından
Haklısınız. Herkesin koşturmacası hayat meşakkati farklı. Hepimizi baska baska şeyler bekliyo
0 oy
(408 puan) tarafından
Bende gezmeyi seven çalışan biriydim. Çalışmayı seviyordum ama tekstil işi yaptım 10 yıl çok yoruluyordum açıkçası severek yaptığım bir iş değildi. Şunu diyenleri anlamıyorum çocuk çok zor beni kısıtlıyor bir çay kahve içemiyorum diyenleri. Kızım 15 aylık küçükken slingle heryere gidiyorduk şimdi de kanguruyla gidiyoruz günde 3 kere bile duş alabiliyorum oyun oynuyoruz parka gidiyoruz yemek yapıyoruz Metrobüsle her yere gidiyoruz minik arkadaşım gibi
(2,661 puan) tarafından
Bu çocuktan çocuğa değişir canım, kızım 14 aylıkken ben hâlâ yemek yapamazdim çoğu işimi tek halledemezdim , şu an bile dışarı çıksak eşimle ben ancak idare ediyoruz
(38 puan) tarafından
Ben de sanki böyle olacakmısım gibi hissediyorum. Asla aksini düşünmedim. Bitecekmişim gibi hislerim kalmadı hic.
(408 puan) tarafından
Haklı olabilirsin canım
0 oy
(2,253 puan) tarafından

Bu kısıtlanma başka birşey canım. Anca doğunca anlarsın ama tarif edecek olursam. Sanki iki kişi gibi oluyorsun. Herseyi iki kişilik yapıyorsun. Kısıtlamaktan dahada öte birşey. Ve beyninde yanıyor bir yerden sonra hasta olsa birşey olsa düşünmekten kafayı yiyorsun ya daha kötü olursa diye :woot: Ve bütün bunları geç kalbin çocuğunun üzerinde atmaya başlıyor o zaten bitirici nokta. Yani bitirici derken savunmasız olduğu için. Birşey olsa başına birşey gelse çok savunmasız ve çağresiz oluyosun. Deli cesareti geliyor. Korktuğun seylerden artık korkmamaya başlıyorsun. Mesela bekarken bir hırsızın evine girmesinden korkuyorsan çocuğun olunca onunla savaşcak derece deli oluyosun.  Umarım dediğin gibi olur bir değişiklik olmaz düşüncelerinde. Anne tarifi yaptım :woot: hem kafayı yediriyorlar hemde Allah yokluklarını göstermesin diye duâ ettiriyorlar :angel:

(38 puan) tarafından
Evet ben de bunu diyorum aslında iki kişi olmak sanki bana iyi gelecekmiş gibi hissediyorum cok mu hayalperestim :D zaten yalnızım ana baba kardes memlekette eşim asker coğu zaman yok. Tek başınalık beni sadece depresyona sokuyo. Çocuğumla iki kişi olmak bana hayat olacakmıs gibi hissediyorum. Bilmiyorum belki de dediğiniz gibi sadece delilik :)
0 oy
(158 puan) tarafından

Bende aynı senin gibiyim, pek dışarı hayatım yok sürekli evdeyim, eşim dışarı çıkıp gezelim demese ben hayatta demem o derece yani anlayacağın evcilim:D ve oğlum oldu o bana o kadar güzel bir arkadaş oldu ki anlatamam, iyiki olmuş diyorum çok şükür. Evet aşırı zor bir çocuk ama onu inanki gözüm görmüyor. Eşim işi gereği 2, 3 gün hatta 1 hafta evde olmadığı oldu, yanlız kalmaktan korkan birisiyim ama o minicik oğlum bana cesaret veriyordu , hiç korkmuyordum ona sarılıp yatıyordum. Evlat o kadar güzel bişey ki Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah ☺️

Ha bide ekleme yapayım, ilk başta alışıp düzeni oturtana kadar zorluk çekebilirsin ama düzeni oturttuktan sonra daha kolay gelecektir eminim :)

(38 puan) tarafından
Evet aynı şekilde eşim cıkalım demese cıkmam. Arkadas da insan da sevmem :) amin inşallah :)
0 oy
(4,425 puan) tarafından
Ben de oyleydim ama bende bi de yaşın etkisi var. 36 yil diledigim gibi yaşadım artik kizimla yasamak istiyorum diyorum. Simdi bir yasinda evet zorlukları oluyo ama o bile guzel. Onunla gidemeyecegim yerler cazip degil. Devir senin devrin kızım diyorum :)
0 oy
(3,247 puan) tarafından

Ben böyle düşünceler içindeydim bil bakalım kaç çocuğum oldu :woot:

0 oy
(4,380 puan) tarafından
Şöyle soyliyim annelik çok güzel bir duygu ama hep kendinden önce dusunecegin biri olucak. Hastalandığında bile kendinden çok onu düşüneceksin. Yani senin hayatından çok onun hayatı için yaşayacaksın. Annelik bu yüzden çok kutsal zaten. Dünyanın en güzel ve en sorumluluk veren duygusu bir evlat sahibi olmak bu hayatta.
0 oy
tarafından
Hehe WC gitmek bile lüks:D
0 oy
(3,483 puan) tarafından
Ben pek gezmeyi sevmem kuzenlerimle birbirimize giderdik bekarken vs ayda 1 de Cafe filan toplanirdik taşındık başka ülkeye çocuğum burada oldu, burada kadinlar fıldır fıldır maşallah gezmeyi seviyorlar ben hala evde dururum birbirimize gidip geliriz o kadar. Birde eşim müsaitse çıkarız vs bebek her şeyi kısıtlıyor yeme içme uzanma vs ama iyi ki de varlar. Merak etme dünyaya bedel. Az önce sinir krizi geçirtse de şimdi uyutmaya çalışıyorum ama çok seviyorum onu ❤️
(38 puan) tarafından
Allah bağışlasın
0 oy
(816 puan) tarafından
İlk 6 ay kadar zorlanirsin tabi ilk bebeğin olduğu için gerisi rayına oturuyor merak etme. Çocuk büyütmek çok güzel iyiki varlar❤️
(38 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Bu dönemde pozitif yorumlar beni daha da yüreklendiriyo. Malum hormonlar mdmxfjk
(816 puan) tarafından
Şimdi millet sana bu günlerini iyi değerlendir uykusuz kalacaksın falan evet kalıyorsun yoruluyorsun ama bu bir süreç oluyor sadece Zaman şu gibi akıp gidiyor.
(38 puan) tarafından
Ben de öyle bakıyorum sanki ölene kadar wc gitmek lüks olacakmıs gibi düşünüp yaşayamam. Hayatımdan bu sekilde iki sene de gidebilir üc sene de. Evlat yetiştirmek büyütmek neden kolay olsun zaten. Büyüyünce gectiğim yolları hatırlarım ve sadece özlem duyarım
0 oy
(5,185 puan) tarafından
Ben de sen gibiydim yabı senın kadar olmasa da gunlerım evde gecıyody coğunluk. Yıne de ıstedıgın zamman uyuyamama ıstedgın. Zaman yemj yıyememe tuvakete gıdememe bunalr olunca zor oluyor. Ben ılk cocukta eşimden destek almadım bunları yasadım ama şikayetçi de olmadım cunku tek coocuk başka işim yok uyudugnd a uyuyordum durdugunda ısımı gmruyodum. Ama ıkıncıı cocuk fena sarstı beni.. 
0 oy
(1,659 puan) tarafından
Ben hamile kaldığımda hiç korkmadım hatta benimle hamile kalan bir arkadaşım hayatım bitti modundaydı ama ben asla değildim çünkü bir bebeğim olucaktı ve onunla bir sürü yeni şey öğrenicek olmak bana yaşadığımı hissettiriyordu bir çok tanıdığım korktuğu için sezeryanı tercih ediyorlardı ki hiçbir şekilde kınamam hor görmezdim ama normal doğumu tatmayı çok istediğim için normal olucak diyordum taa ki 40 haftada bebeğim kakasını yapana kadar zorunlu sezeryan oldum bir çok kişi korkuttu beni ameliyatımin ilk günü onu yapamican bunu yapamican diye ama çabuk toparladım ve şuan tam da hayal ettiğim şeyi yaşıyorum sürekli uyanmak asla zor gelmedi hala da gelmiyor çünkü o beni seçti ve onu dünyaya getirmeyi ben seçtim zor da olsa o benim yaşama sebebim ondan önce hayatım yokmuş ki tüm dünyam kızım oldu 
(1,659 puan) tarafından
Ay kız ağlama hamişsin sen bebiş de üzülür ama öyle yani hayatımda hiçbişey değişmedi sosyal bir insan değilim ama kızımla gezmeyi seviyordum çocuk sesine tahammülüm yoktu yeğenlerim çok yaramazdı çünkü ama kızım asla öyle değil anne deyişi bile içimden bişeyleri böyle koparıyor hayatımda aldığım en doğru karardı anne olmak evet her annelik zorlayıcı gurbette tek başıma büyütüyorum kızımı istesem yardım edenim tabiki olur ama sadece ben bakmak istiyorum kimse ben olmadan bakamazdın yarıya ben büyüttüm hakkım var söz sahibiyim desin istemedim ki öyle de benim kurduğum kurallar dahilinde ve kendi küçük dünyamızda çok eğleniyoruz iniş çıkış hep vardır ama dünya için herhangi bir anne olsak da çocuğumuz için tek dünya biziz ve bu mükemmel bişey
(38 puan) tarafından
Çok haklısınız. Uyanmalar duş almamalar kısıtlamalar vs bunlar gözümde büyümüyo beden bilmiyorum. İnşallah benim de uslu mu uslu akıllı bi kızım olur daha cinsiyetini bilmiyorum ama öyle bi his geldi içime. Allah bağışlasın. Hep böyle olun inşallah. Yorumunuz için teşekkür ederim..
(1,659 puan) tarafından
Rica ederim öz bakım eş eve geldikten sonra da yapılabilir ki ben hep eşimi bekledim duş için onun dışında yemeğimi de yiyebiliyordum işimi de yapıyordum atıyordum kızı kangruya yada beşiğinde yanımda oluyordu işlerim bitti mi anne kız gezmesi ki hala öyledir kızım 1 yaşında işlerimizi bitirir hemen gezmeye çıkarız bazen eşim erken gelir onunla gideriz gezmeye arabasında yatar bazen yürümek ister elinden tutar yürütürüz annelik meşakkatli evet onun canı yansa benim daha çok yanıyor ama herşeyden önce ona bişeyleri benim öğretiyor oluşum bambaşka bişey daha minicik ti babasına agu bugu diyerek beni şikayet ediyordu şimdi lalelole diye diye şikayet ediyor geç geldiğinde bağırarak kızıyor çok çok güzel bişey inşallah sizinde gönlünüzdeki neyse o olur rabbim sağlıkla hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin cinsiyeti öğrenirsen söylemeyi unutma kız bize
(38 puan) tarafından
Aiy cok güzel hayalimdeki gibi tam. Korkulardan endiselerden sıyrılıp cocukla büyümek istemek. Sizi o kadar sevdim ki sarılasım geldi öyle böyle değil hahahah o yüzden cinsiyetini ilk size söylicem :dDdd
(1,659 puan) tarafından
Çok mutlu olurum o zaman senden cinsiyet haberleri bekliyorum bak :))))
0 oy
(7 puan) tarafından
Canım bende korkuyordum aslında eşimle sevgiliyken anne olmayı kendi tatmadığım herşeyi çocuğuma tattırmayı istiyordum sonra evlendik hamile kalınca busefer korkmaya başladım acaba annelik yapabilirmiyim sevgimi tam verebilirmiyim diye ve ben annesiz büyüdüğüm için eksik gelirmiyim evladıma diye düşünürdüm ben bide çalışıyordum sonra doğum yaptım sezeryan oldum bi ısınamadım çocuğuma zaman geçti şimdi onun için ölürüm anne olunca bebeğini bilince okadar çok onun oluyosunki kendi ihtiyaçlarını unutuyorsun sende anne olduğunda o kokuyu çektiğinde korkularını yenersin:) 
(38 puan) tarafından
İnşallah:))
(7 puan) tarafından
Yenersin yenersin annelik güzel ben ikinciye hamileyim bak :) adam gözüme baksa hamile kalıyomuşum onu anladım ahahhaha:)
0 oy
tarafından
İlk bı kaç ay zordu ondan sonra hiç sıkıntı olmadı canm kızım yormadi annesine zorluk cektirmedi
(38 puan) tarafından
Maşallah maşallah. Darısı bana :)

İlgili sorular

+1 oy
28 cevap 1,501 göst.
29 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Dolunay65 (1,244 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 259 göst.
29 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde ebru3131 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 282 göst.
0 oy
7 cevap 378 göst.
23 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

411,019 soru

12,371,059 cevap

42,409 kullanıcı

Kategoriler