0 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde (1,133 puan) tarafından

4 yaşında bir oğlum var. Ne yaparsa yapsın her şeyin en iyisini yapmasını istiyorum. 

Mesela bu etkinliği ben yemek hazırlarken sen bunu yapan diye verdim hepsini kendi yaptı ben 1 tane gösterdim sadece gayette güzel yapmış ama neden daireleri böyle boyadı diye takıntı yapıyorum mesela. 

image

10 Cevaplar

+4 oy
(640 puan) tarafından
Abartma canim ne bekliyorsun 4 yaşındaki çocuktan. Büyüyünce herkesin onayına ihtiyacı olan herkesi memnun etmeye çalışan mutsuz bir çocuk yetiştirirsin sonra.
(4,374 puan) tarafından
Nedense bu yoruma çok katıldım. Ben oğlum doğduktan 6 ay sonra çalışmaya başladım. Kayınvalidem baktı çocuğuma. Kayınvalidem biraz nasıl anlatayım kendi fikrini söylemekten çekinir. Birşey söylesin hani nasıl öyle olur desen hemen şaka yaptım canım derdi. Baktım aynısı oğlumda da var ve bunu yenmek baya uzun sürdü. Kendi fikrini özgürce korkmadan söylemesini sağlamak baya uğraştırdı beni ve çok cekingendi. İlkokulda anca yenebildik öyle soyliyim.
(5,955 puan) tarafından
yani bencede . cck  kendini yetersiz hisseder surekli. birde okadar yuklenmeye ne gerek var cocuk dinavlara hazirlanmiyor ya anasinifnda bile bukadar kasmiyorlar
-Reklam-
0 oy
(2,178 puan) tarafından
Benim kızımda 3 yaşında aynı bu şekil boyuyor daireleri :D
(1,133 puan) tarafından
Peki ben başında beklersem tasırmadam boyuyor ama yoksam acele edip böyle yapıyor. Bende çok fazla müdahale etmek istemiyorum
0 oy
(5,618 puan) tarafından
Sen bu şekilde çocuğun psikolojisini bozarsın daha çok küçük bırak istediği gibi yapsın sen istiyorsun diye mükemmel olmak zorunda değil 
(1,133 puan) tarafından
Evet bende farkındayım ama istemsizce oluyor mesela sosyal medyada sağda solda dağınıklık varken resim video paylaşanları görüyorum ben hayatta yapamam önce bir her yeri toplayıp temizleyip öyle çekeceğim yani her anlamda mükemmel olmak zorımda her şey
(5,618 puan) tarafından
O çocuk ama  çok müdahale etme ilerde çok zorlanır ve hane temizlik takıntısı olanlar oluyor ya simetri hastalığı gibi den bu şekilde yaptıkça oda hayatı boyunca daha fazlası için yıpratacak kendini bırak akışına
0 oy
(1,098 puan) tarafından
Her çocuk kendi doğasının gerektiği yapacak kendi yollarını böyle bulacaklar tabiki doğruyu yanlışı öğretmek bizim görevimiz ama ben fazlasını gereksiz ve abartı buluyorum çünkü o çocuk sizin istediğinizi yapamadıkça içine kapacak size yanaşamayacak sizden korkacak yadırgamıyorum sizi herkesin takıntı yaptığı şeyler var tabiki ama çocuğu biraz salmak lazımki başarabilsin
(1,133 puan) tarafından
Biliyorum o yüzden artık rahat bırakıyom ama sonradan görünce niye böyle yapmış diyorum
(1,098 puan) tarafından
Hiç takılma canım ki çocuğun yaptığı gayet normal onu yapamayanda var şükür edecek çok şeyimiz var
0 oy
(1,759 puan) tarafından
Aşırı mukkemeliyetcilkk belli zaman sonra cicukdada yetersizlik hissi yaratır insan olarak bizim yapımız mükemmel yaratılmış ama biz mükemmel mi hareket ediyoruz ki?4 yaşındaki bir bebeğe bu duyguyu yükleyip ne onu nede kendimizi yıpratalim ?hangi ırmak ters akmiski su akar yolunu bulur  dusuncesindeyim✓
0 oy
(19,443 puan) tarafından
Oğlum 4.5 yaşında. O da doğru durust boyama yapmaz. Senin oğlun gibi. Bı sonrakinde daha iyi boyamasıni söylersin .ama bence daha zamanı var gibi. 
0 oy
(2,251 puan) tarafından
Aynen öyle malesef ki bir sorun yetişkinlik döneminde. Böyle durumlarda ilk önce çocuğa sorulmalı bence bu resim hakkında sen ne düşünüyorsun diye.
0 oy
(13,068 puan) tarafından
Yapma kanki psikolojisi bozuluyor sonra çocuğun yetersizlik hissi yükleniyor ne yaparsa yapsın. Benim kız oyun terapisinde 3 haftadır benim bu kusursuzluk sevdam yüzünden Allah' tan neredeyse aştık biraz çabuk fark ettik biz sorun olduğunu. Ama bak 5 yaştan bildiriyorum ters tepiyor. Yaşının gereğini yapıyor çocuk
0 oy
(17,816 puan) tarafından
Sürekli her şeyi mükemmel yapsın dersen başarısız olduğunda kendini yetersiz hisseder sürekli başkalarını memnun etmeye çalışan biri olur tabiki yaptığını iyi yapmaya çalışsın ama yaşına göre bu yaşta budur zaten 
0 oy
(3,203 puan) tarafından
Abartma istersen canım 

Sen ne kadar mükemmelsin, yada biz ne kadar mukemmeliz de cocuklarimiz da öyle olmasını istiyoruz 

Kimse dört dörtlük yada mükemmel olamaz böyle bi durum söz konusu bile değil 

Cocugunu her ne yaparsa yapsın iyi bi şekilde tebrik et 

Hatalarını yanlışlarını söyle ama dört dörtlük yapmasını bekleme 

Daha iyisini daha guzelini yapabileceğini söyle 

Ama mükemmel olmasını bekleme 

Insanogluyuz hatalar da yapabiliriz dogrularda 

Cocugununda ozguvenini yıkma 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 242 göst.
+13 oy
34 cevap 756 göst.