0 oy
244 göst.
Diğer kategorisinde (240 puan) tarafından
Instagram'da sürekli karşıma otizim ile ilgili şeyler çıkıyor ve hepsi bir birinden çok farklı şeyler acaba bu otizim gerçekten neyden oluyor ve insan sürekli korkuyor vitamin kullansak viral enfeksiyon geçirsek herşey insanın aklına geliyor nasıl bir yol izlemek gerekiyor gebelikte yoksa bu yenidoğan çetesi bu çeşitli hastalıklar falan derken kafayı yiycez 

7 Cevaplar

0 oy
(11,271 puan) tarafından
otizm doğuştan gelir. sen belirtileri takip edeceksin. 

yani takip edecem diye de kendini hırpalamanın alemi yok. bebeğin normal bir bebek gibi mi davranıyor hepsi bu. 

bebeğini bence 1 yaşına kadar düzenli çocuk doktoruna götür, kafandaki her şeyi sor. sonra doktor gerekli görürse seni başka alanlara yönlendirir. 

bir de sosyal medya ile sakın ma sakın kafayı bozma.. 

yok çocuğum otizm mi yok çocuğuma lu takviyeyi vermem mi lazım, ben iyi bir anne miyim, sosyal medyada herkes öyle gibi şeylere bakma

tabii ki araştırma yap ama sosyal medyadan değil. çocuk doktorların takip edebilirsin 
(240 puan) tarafından
Evet ama çevre insanı o kadar etkiliyor ki eşimin arkadaşının çocuğu otizimli bize folik asit kullanmayın şeker yüklemesi yaptırmayın gibi şeyler söylediler ve insan ister istemez etkileniyor kaç kişiye sordum multivitamin kullanıyorum insanları bıktırana kadar sordum tetenozu mecbur yaptırdım ee aşılanmazsak daha kötü hastalıklar oluyor insan o kadar etkileniyor ki ne yapcağımı şaşırdım
(11,271 puan) tarafından
etkilenmeyeceksin. duymayacaksın, konuşmayacaksın, insanların da seni doldurmasına müsaade etmeyeceksin. senin kafanın karıştığını gören daha çok yüklenir sana.
(240 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun zararlı olsa doktorlar herkese vermez diye düşünüyorum sonuçta bizim düşmanımız değiller herkese veriyorlar bu ilaçları konuşmadım o günden sonra hiç
(11,271 puan) tarafından
hem kadın doğumda hem çocuk doktorunda güveneceğin birkaç tane doktor bulacaksın ve aklındaki her şeyi onlara soracaksın. bana değil, arkadaşına değil, annene değil.
özellikle çocuk büyütürken senin hayır dediğim şeylere biri e ver ne olacak biz de verdik,anneler biz sizi böyle büyüttük gibi her şeye karışacaklar. tabii ki bilgilerinden faydalan ama en sonunda o senin çocuğun olacak, senin kuralların senin yetiştirme tarzın.
o çocuğa en ufak bir şey ols sadece senin canın yanacak, o yüzden kimseye göre hareket etme. her konuda
(11,271 puan) tarafından
bir de hamileliğin zehir etme.
ben ne boş gebelik biliyordum ne başka bir şey. kan testi yaptım herkese hamileyim dedim, dur bir keseyi görseydik önce yok:)
otizm, down sendromu vs hiç bakmadım doktor 2li test yapılacak dedi yaptırdım, şeker yüklemesi yaptırdım, çünkü şekerim çok dalgalı ve ailede şeker var.
20 haftalık bebek ne yapar onu okudum.

13 haftalık hamileyken 6 şubatı yaşadım ben, kaybettiklerimiz oldu, doğup büyüdüğüm şehir yıkıldı. 1 ay evime giremedim.
her gün deprem placak korkusu yaşadım, hala da yaşıyorum aşamadım bazı şeyleri. ve psikoloğa gittim. bana verdiği ve işe yarayan en önemli tavsiye. depremden korkuyor musun, bu uyaranı alma. sosyal medyada araştırma, kaç kişi ölmüş bakma, depremden konuşuluyorsa ya sustur onları ya da oradan uzaklaş. komedi filmi izle, yürüyüş yap, yemek yap, seni mutlu eden ne varsa onu yap.
ben bu şekilde gebeliğimde ne bir hastalık ne bir kötü bir şey hiç aklıma getirmedim. uyaranları yok et gebeliğin keyfini sür. insan kaç kere gebe yaşar, kaç çocuk doğurur?

gebelikte, lohusalık ta yaşadığı hiçbir şeyi unutmuyor kadın, hem iyi şeyleri hem kötü şeyleri.
o yüzden kötü şeylerden uzak durmak gerekiyor.

gerisi doğumdan sonra, Allahın takdiri.
-Reklam-
0 oy
(632 puan) tarafından
Kaygı ve korku pompalıyor sosyal medya. Özellikle bazı isimler bunu çok yapıyor... Kaygı ve korku çok olduğu için otizm olma riski yükseliyor. Tavsiyem Allah a teslim ol. O haberleri yayınları takip etme. 
(240 puan) tarafından
Evet ama çevre insanı o kadar etkiliyor ki eşimin arkadaşının çocuğu otizimli bize folik asit kullanmayın şeker yüklemesi yaptırmayın gibi şeyler söylediler ve insan ister istemez etkileniyor kaç kişiye sordum multivitamin kullanıyorum insanları bıktırana kadar sordum tetenozu mecbur yaptırdım ee aşılanmazsak daha kötü hastalıklar oluyor insan o kadar etkileniyor ki ne yapcağımı şaşırdım
(632 puan) tarafından
Olacağı varsa her halükarda olur korkma bi iznillâh içine şüphe düşüyor yâ hangisi ağır basıyor ise onu yap fakat korku asıl hastalık yapıyor bunu unutma. Otizm , down dünyanın sonu değil olursa da olur yani korkma. İnan bana çaresiz olan hastalık vermesin Mevlam.
(240 puan) tarafından
Çok doğru Rabbim sağlıklı sıhhatli akıllı fikirli kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
0 oy
(979 puan) tarafından
Otizm genetiktir dışsal faktörlerin otizm yaptığına inanmıyorum .fazla ekran göstermek ancak uyaran eksikliği yapabilir 
(240 puan) tarafından
(196 puan) tarafından
İnanma arkadaşım etkilenme kimseden sen bir annesin her şeyden önce. Evladın için en iyisini en doğrusunu sen bilirsin. Ben kendimde dahil olmak üzere tüm aşılarını yaptırdım oğlumun özel aşılara varana kadar ki bu da en az 4 5 doz demek tam hatırlamıyorum sayısını. Hiç bir zararını görmedim ne tetanoz  ne aşıların ateş dışında. Aşı karşıtlığı yapan biri asla olmadım. Bu söylentiler çıktığında elbette kafam karıştı çünkü insanız ama emin ol otizm yapsa Allah korusun ama benim oğlum olurdu yani
0 oy
(3,332 puan) tarafından
Otizim doğuştan gelen bir hastalık canim, kaygılarını anlayabiliyorum ama içini ferah tut..  Çocukların ay ay gelişimi var takip et, her çocuk farklıdır bunu hiç aklından çıkarma.  Bir tane çocuk doktorun olsun götür kontrolleri ihmal etme canim sosyal medya da malesef korku pompalıyor 
(240 puan) tarafından
(3,332 puan) tarafından
Otizim hem doğuştan hemde genetiktir, folik asit çocuklar için yararlı canim, şeker yuklemesi konusundan birşey diyemem bazı doktorlar yaptırıyor bazıları yaptırmıyor aslında bakarsan yaptırmakta mantıklı, bende tetanoz yaptırdım oğlum doğdu tüm aşıları yaptırdım özel aşı da dahil şuan 3 yaşında. Sen eğer çocuğunu 3 aydan itibaren ekrana alistirirsan o çocuk otizim belirtileri sergiler ve otizime yol açar canim.
0 oy
(1,680 puan) tarafından
Otizimin bi nedeni yok canim. 

Sadece otizime yatkinligi olan cocuklarda ekran maruziyeti belirtilerin hızlanmasini sagliyor. 

Ya da fazla ekrana maruz kalan  cocuklarda  yalanci otizim seklinde ortaya cikiyor. 
(240 puan) tarafından
0 oy
(10,678 puan) tarafından
Oglum 2yasina girene kadar her hareketinden suphe ettim en son agladim ssglik ocaginda ebelere onlarda goz temasi varsa ismine bakıyorsa digerleri cok onemli degil teker çeviriyor parmsk ucunda yuruyo parmsk isaretiyle iletisim kiruyo gibi gibi sebepler normal cocuklarda da olsn seyler dedi 
(240 puan) tarafından
(10,678 puan) tarafından
Bu saydiklarinin otuzmle asla alakasi olmayan seyler biliyo musun seker yuklemesi dedigin sey gebelik sekerini olcmek icin ya bozukluk varsa dusun Allah korusun anne karnindayken bebeginin sekeri dusse ciksa farketmesen Allah korusun neler olur dusunebiliyo musun ya da folik asit ve multu vitaminler bunlar zaten vucudumuzda olmasi gereken degerler gebelikte anne ve bebek butun vitamin depolarini ortak kullandiklari icin ne anneye ne bebege yeterli gelmiyo bunun icin kullaniyoruz sana da zarar banada ben hamile kalmadan once demirim cok guzeldi aslinda hamile kalinca dustu 3 kutu kan ilaci ictin ama yeterli gelmedi doktora bulantim oluyo soyle boyle diye ikna ettim icme tamam dedi ama runcu kutuyu da icmem gerekiyodu belki 5i bile sonuc noldu biliyo musun oglum 2 bucuk yasinda 4 atliktan beri kan ilaci icmesine ramen 8 ayliktan beri fark ettigim8z bi kansizligi var 2 senedir ugrasiyorum duzelmedi yani bunlar zararli degil aksine faydali otuzmle de hic alakasi yok tetrnoz asisi da dogumda normal olsun sezeryan olsun ameliyat ortamina giriyosun kesi oluyo dikis olabiliyo bunlar icin kullanilar aletler ne kadar temiz olursa olsun tetenoza yol acabilir Allah korusun kaptigini dusunsene sen hic biseye kulak asma doktorun ne tavsiye ediyosa onu yap gebesin herseyden etkileniyosun bi de annesin sonucta kolay degil haklisin ama dusunme sen cocuk dogduktan sonra guzel ilgilen ekrandan uzak tut tamamdir yinede bi otizm varya tedavisi de var ha o da ise yaramazsa demekki bu da sizin imtihaninizdir
0 oy
(828 puan) tarafından
Otizim.. çocuğun doğduğu andan beri bulunduğu ortamdan oluyor . Çocuk tek ilgisiz alakasız olursa ve sürekli ekrana maruz kalırsa bu onu tetikliyor. Hamileliğim boyunca hep bunu kafama taktım sürekli düşündüm . Oğlum 3.5 yaşında otizim teşhisi konuldu . Tabi sonrasında bu uyaran eksikliğine döndü henüz otizim değil ama biraz daha geç kalsaydık çocuğum otizim oluyormuş . Kızımda hiç düşünmedim böyle şeyleri. Sana demem o ki çocuğunu ilgisiz bırakma bol bol oyunlar oyna kitap oku sürekli konuş dikkatini çekecek şeyler yap . Ayrıca otizim Hastalık değil bunuda bilmenizi isterim . Doğru eğitim ilgi alaka ile düzelecek birşey . Oğlumda inşallah en kısa sürede normal bir birey olacak

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 66 göst.
6 gün önce Diğer kategorisinde ozgecangursoybursa (11,553 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 25 göst.
0 oy
3 cevap 47 göst.
0 oy
4 cevap 72 göst.

404,803 soru

12,126,303 cevap

36,488 kullanıcı

...