bir de hamileliğin zehir etme.
ben ne boş gebelik biliyordum ne başka bir şey. kan testi yaptım herkese hamileyim dedim, dur bir keseyi görseydik önce yok:)
otizm, down sendromu vs hiç bakmadım doktor 2li test yapılacak dedi yaptırdım, şeker yüklemesi yaptırdım, çünkü şekerim çok dalgalı ve ailede şeker var.
20 haftalık bebek ne yapar onu okudum.
13 haftalık hamileyken 6 şubatı yaşadım ben, kaybettiklerimiz oldu, doğup büyüdüğüm şehir yıkıldı. 1 ay evime giremedim.
her gün deprem placak korkusu yaşadım, hala da yaşıyorum aşamadım bazı şeyleri. ve psikoloğa gittim. bana verdiği ve işe yarayan en önemli tavsiye. depremden korkuyor musun, bu uyaranı alma. sosyal medyada araştırma, kaç kişi ölmüş bakma, depremden konuşuluyorsa ya sustur onları ya da oradan uzaklaş. komedi filmi izle, yürüyüş yap, yemek yap, seni mutlu eden ne varsa onu yap.
ben bu şekilde gebeliğimde ne bir hastalık ne bir kötü bir şey hiç aklıma getirmedim. uyaranları yok et gebeliğin keyfini sür. insan kaç kere gebe yaşar, kaç çocuk doğurur?
gebelikte, lohusalık ta yaşadığı hiçbir şeyi unutmuyor kadın, hem iyi şeyleri hem kötü şeyleri.
o yüzden kötü şeylerden uzak durmak gerekiyor.
gerisi doğumdan sonra, Allahın takdiri.