0 oy
124 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (2,333 puan) tarafından

Hayrli akşamlar canlar 


Ya nohutu cok severim ama kizlar aferdsnz bna cok asiri gaz yapıyor yedime pismn e diyor 

Bu nun bi yönte mi varmidr ya dokinmamsi icin 

9 Cevaplar

+1 oy
(11,271 puan) tarafından
1 gün önceden suda beklet o suyu süz yeni su ekle kaynat. yemeğin içine de bol kimyon at
(2,333 puan) tarafından
Tamm cnm haslama suyuna atcm sadce demi
(11,271 puan) tarafından
haşlama suyuna ben koymuyorum ama konulur. sonra neye nohut koyuyorsam ona kimyon atarım. nohut koymasam da kimyon atarım, ben kimyon severim:)) muskat da kullanabilirsin
(693 puan) tarafından
Bende bunu diyecektim tam baktım yazmış arkadaş evet bir gece önceden suda bekletirsen çok gazı olmuyor
-Reklam-
0 oy
(11,074 puan) tarafından
Kimyon at içine cnm 
(2,333 puan) tarafından
Kaynama suyuna demi cnm
(11,074 puan) tarafından
Yemek yaparken cnm normal içine at pissin çok güzel de lezzet veriyor
(899 puan) tarafından
Hayır kız yerken at yemege bır çay kasıgı
(2,333 puan) tarafından
Iki yöntemi de deneyim ozmn :) teşekkür ederim ;)
(11,074 puan) tarafından
Kız niye yerken pişerken atıyorum ben gaz falan kalmıyor
0 oy
(196 puan) tarafından
Kaynarken köpükleri alırız biz canım pişirirken de bir küp şeker atarım gaz falan kalmıyor :) kimyon atanlar da var ama 
(2,333 puan) tarafından
Teskkur ederim cnm afedersin bni çok kötü yapıyor inşllah faydası olur
0 oy
(1,563 puan) tarafından
Düdüklüde pişirme. Normal tencere de pişir canım

Yüzeye çıkan köpükleri al at. Onlar gaz oluyor zaten. Sonra o suyu komple dök. Yeni su koy. Köpük çıkarsa bir daha üstündekileri at. Dökme artık suyunu. 

Kapatmaya yakın biraz kimyon koy..

Suda bekletme yapma bir gün önceden
(2,333 puan) tarafından
Teskkur edem cnm evet köpuklerini almiyodum bn cnm
(1,563 puan) tarafından
Alırsın artık canım sıkıntı olmaz. Aynı şekilde fasulyede
0 oy
(4,028 puan) tarafından
Ben karbonatlı suda bekletiyorum
(2,333 puan) tarafından
Canm onuda denedim de faydası olmadı bna bnm mide de sorun var galiba:(
(4,028 puan) tarafından
Olabilir
0 oy
(899 puan) tarafından
Her ne kadar süzecek olsan da başlarken kaynayınca oluşan köpugu al muhakkak gaz orda asıl 

Bır gece önce ısla o suyu da dokunce bırkac kez yıka 

Ve yerken kimyon at mutlaka 
(2,333 puan) tarafından
Tamm cnm teşekkür ederim:)
0 oy
(1,460 puan) tarafından
Kaynarken üzerindeki haşlarken yani çıkan köpüğü al pişerken de bi çay kaşığı kimyon ekle
0 oy
(519 puan) tarafından
Biz önce ıslatıyoruz suyu döküp tencereye alıp yeni suyla kaynatıyoruz kaynarken köpük alıyoruz birde içine kayınvalidem bir tane küp şeker atıyor kabuk kalmıyor maşallah suyu süzüp sadece nohut kalıyor neye koyacaksak hazır hale getiriyoruz 
0 oy
(2,684 puan) tarafından
İçine kimyon atıp yiyebilirsin canim

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 91 göst.
0 oy
2 cevap 77 göst.
18 Kasım 2024 Aile kategorisinde Hasret_ (3,959 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 117 göst.
14 saat önce Aile kategorisinde Zeynepjdjdjd (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 63 göst.

404,806 soru

12,126,369 cevap

36,488 kullanıcı

...