0 oy
246 göst.
Aile kategorisinde (736 puan) tarafından
Hanımlar oğlum 2.9 aylık bana göre gayet normal bir çocuk yaşıtları ile iletişim kuruyor oyunlara katılır mesela az önce komşumun oğlu ile saatlerdir oynadı hatta giderken de arkasına ağladı zor susturdum ama benim ve babası dışında birde dayısı kimse ile iletişim kurmuyor seslendik leri zaman asla tepki vermiyor kucaklarına asla gitmez sarılmaz öptürmez kardeşi var 9 aylık aynı şekilde onada yaklaşmıyor sevmiyor kendisine de dokundurmuyor kardeşi yaklaşıp dokunduğu zaman hemen itiraz edip uzaklaşıyor çok çaresiz kalır ise başkaları ile iletişime şu şekilde geçiyor mesela kapı açamadığı zaman herhangi birinin elinden tutar kapı açtırır susadığı zaman filan su ister mesela az önce komşum annenin işi var ver ben şu vereyim bardağı dedi hemen komşum ile mutfağa gidip suyu içti işini gördürüne kadar iletişm kuruyor ama sevdirmeye ilgilenmeye gelince asla ve çevremdeki insanların otizm olmasından şüphe ediyor diğer davranışları gayet iyi göz teması var oyuncakları amacına uygun oynar taklit yeteneği çok iyi etkinlik kitabı aldım mesela gösteriyorum yapıyor herşeyi bügün kontrol vardı ebe çağırdı aynı şekilde onada ilgi göstermedi oda doktora götürmemi istedi otizm den şüphe etti renkleri biliyor hayvanları biliyor seslerini çıkarır harf rakam biliyor sadece yabancı kimse ile iletişmi yok ihtiyacı olmadığı sürece

6 Cevaplar

+2 oy
(243 puan) tarafından
Otizm değil herşeye Otizm yaftası yapıştırıyor insanlar 2 3 yaş sendromları arasında aile dışında kımse ile iletişim kurmaması kendini sevdirmemesi gayet normal otizmin en belirgin özelliği sosyal iletişimin kesinlikle olmaması yada sadece 1 2 kişi ile olması
(736 puan) tarafından
Çok teşkkür ederim kafama sadece bu takılıyor du ve insanlar bu durumu gördükçe normal mi diye sorduğunda içten içe üzlüp şüpheye kapıldım konuşması çok yok ondan şüphe etmedim konuşma geriliği çevremdeki bir. Çok çocukta da var bana bir bayanda demişti göz teması var ve yaşıtı ile ilgileniyor itiraz ediyor ve isteklerini yerine getiriyor ise korkma normal bir çocuk dur sadece tv televizyon bunlardan çok zarar görür uzak tut demişti
(243 puan) tarafından
O aklı basında abla gayet dogru söylemiş tv tablet özellikle erkek çocuklarında uzak tutulması gerekıyor konuşma ve gelişim geriliği açısından ayrıva erkek çocuklarında konuşma gecikmesi sıklıkla karsılaşılan bi durumdur ve gayet normaldir hiç kafana takma oğlunun büyümesini keyifle izle
(736 puan) tarafından
O abla da aynısını söylemişti telefon mesela çok müsade ettik tv çok izledi ilk çocuğum asla. Bilmiyordum bu kadar zarar vereceğini çok. Hatalıyım şuan tamamen tv telefon çıktı hayatımızdan itiraz eden hakkını savunan ve istediğini bir şekilde yaptıran her çocuk normaldir demişti :D
(243 puan) tarafından
Çokta güzel ve doğru söylemiş böyle bilinçli insanlarımız inşallah artar
(736 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim içim çok rahatladı
-Reklam-
0 oy
(2,236 puan) tarafından
Ebe otizmden şüphe ettiğini söyledi mi yoksa siz mi öyle tahmin ettiniz. 

Belkide değildir yani bence değildir belki daha açılır ileri doğru. Benimde kızım 20 aylık Bende kızımın birkaç hareketinden şüpheye düştüm. Ve bir yakınım özel eğitim öğretmeni,kendini baya da ilerletti onunla iletişime geçtim. Kendi etrafında dönüyor dedi. Günde 10 kez dönüyor mu mesela dedi. Hayır 2 kez belki dedim. Bazen hic yapmıyor dedim. Kulaklarını kapatıyor dedim. Onun videosunu göreyim ama rahatlamak için de yapıyo olabilir mesela hangi anlarda yaptığı önemli dedi yine sordu gün içinde kaç kez yapıyo diye yine bir ya da iki dedim. Ve bazen kelimelerimi tekrar ediyor dedim zaten küçük daha ve konuşma evresinde olduğu için muhtemelen bunu yapıyordur hepsi doğal dedi. Otizmden şüphe edemeyiz şu durumda dedi. Rahatladım. Sen de bi uzman görüşü al kendini rahatlat
(736 puan) tarafından
Heycen yaptığı zaman Benimkide dönüyor ama Benimkide çok fazla değil kulak tıkama gibi rahatsız olma gibi bir durumu yok aksine gördüğü herşeyi hemen çabuk kapıyor öğreniyor yeterki istesin tek sorunu dışarıya tamamen algısının kapanık olması ebe söyledi bügün bir uzmana göster yinede diğe
(2,236 puan) tarafından
Ne bileyim öyle olsa size babasına falan da bakmaz gibi ama yinede götürün inşallah ferahlarsınız
(3,411 puan) tarafından
Haziran kaç defa etrafında dönünce otizm oluyır muş canım
(2,236 puan) tarafından
Şu kadar dönünce otizmdir demedi de fazlalığını test etti sanırım. 10 defa dönüyor mudur mesela gün içerisinde dedi. Hayır dedim
0 oy
(1,680 puan) tarafından
Canim otizimin belirtileri srasinda ogrenme guclugu yoktur. Tam tersi bu cocuklar ilgilendikleri konular uzerinde col yogun bilgi sahibi olmak isterler. 

Yabi bi uzmana  gidip danismanin bi zarari olmaz. Tam tersi bi aksilik varsa erken yol almanizi saglar 

Otizimin kendi icinde cok fazla cesiti var belli belirtilere gore  .

Otizim olmasa bile iletisim problemi olabilir belki. Bu da erken yaşlarda cozulmesi gereken  onemli  bir  sorun.

Yani temas ve iletisimden kacinmasi bana gore uzerine dusulmesi gerekir   
(736 puan) tarafından
Yaşıtları ile çok güzel iletişm kuruyor tanısın tanımassın parkta evde fark etmiyor çocuklar ne yaparsa onu yapıyor göz teması var gel git gibi komut alır yardım ister istediği birşeyi çok açık şekilde belli eder sadece tek sorunu yetişkin kimse ile ben babası ve dayısı dışında hiç kimse ile iletişm yok
0 oy
(13,474 puan) tarafından
Siz sarıldığınız zaman size karşılık verip sarılıyor mu yoksa kollarını iki yana mı açıyor canım 
(736 puan) tarafından
Ahtapot gibi sarılıyor öptürür kucağıma gelir oturur yanağıma öpücük kondurur koklar beni ona bakmadığım zaman zorla kafamı çevirir kendisine bakmamı zorlar gözümün içine bakıp yanaklarımı sıkar geceleri sarılır uyur kalkar yanındamıyım diye kontrol ederi birdaha sarılır
0 oy
(29 puan) tarafından
biri dicek biseyi yok biri diyecek  doktor gorsun için bır ferahlayacak bir yanacak kimse uzman değil herkesin ayrı bir fikri ayrı bir tanıdığı var ya da bu meslekte çalışıyor.otizmi doktorlar çözemedi ki burdaki insanlar bişey diyebilsin milyon çeşidi varmış artik.annelik sezgilerine güven kendin  şüphe duymadan bak cocuguna objetif bak dış gözle bak gerçekten sorun gormuyorsan yoktur otizmde çalıştım ben annesiyle dahi aynı iletişim problemi yaşıyorlar  yani bize konusmazken annesine konuşan yok
(736 puan) tarafından
Benimle bir problemi yok bana çok düşkün konuşuyor iletişim kuruyor oyunlar oynuyor yaşıtları ile oyunlar oynar göz teması var  sarılır öper bazen uzun uzun gözümün içine bakarak güler ben kafamı çevirir isem hemen geri kendisine çevriir genel anlamda otizm şüphesi görülecek bir durum yok sadece dışarıdan kimse ile iletişmi yok sevdirmez öptürmez sarılmaz sadece birşey istediği zaman başkalarına yaklaşır ben bişey istediğinde vermez isem gider bir başkasından ister onun dışında başkası seslensin bakma cevap vermez kucağa gitmez sarılmaz öptürmez son derece yobaz
0 oy
(3,899 puan) tarafından
Çekingenlik gibi bişey mi? Seçici konuşmamazlık  diye bişey  var öyle bişey olabilir mi?

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 152 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Ftm1907 (521 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 114 göst.
10 Ekim 2024 Aile kategorisinde Sendeee (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 420 göst.
26 Eylül 2024 Aile kategorisinde Glstanbeste (297 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 375 göst.