0 oy
555 göst.
Aile kategorisinde (65 puan) tarafından
Kizlae sabah post actim ya evim suslu dgil bseyler almak istyrm diye.. esime dedim kahve kosesi yapmak istyrm hersyiyle 4000 tutuyr aylik olarak bn harcligimdan oferkm dedim 4 ay 1000 olarak. Esimde gereksiz gordu. Suan borcumuz var zaten sen harcliginla kendine cocuklara ust bas al fuzuli harcama kendi evimiz degil dedi. Tamamda tayin oluyrz kendi evimiz degil diye hc mi bsey almayalim. Etrafima bakiyrm herkesin evi susluu esyalari tatli cicili. Bide 2 bebek var kirar dokerler birakmazlar diyo.. biliyosunz abim esya almisti aylik brn odedim oduyrm hala 2000 olarak toplam 18 bin. Onu esim tam olaarak bilmiyr bilse laf eder kesin. Simdi diyrm 18 bin bn neler yapardim evime. Abime ozman vermek zorundaydim yeni ev kiruyordu laf etmeyin. Ama duydumki iphone 16 alms kenardada parasi varms. Ben evime biseylar alamiyrm. Nevresimleri. 8 yillik oldj degscem bi degisemedimm. Verdin nankorluk yapma demeyin dusununce insan sinir oluyr. Ocakta kizimin dgum gunu var bekliyrm bisey yapmasi gerekmez mi

20 Cevaplar

+6 oy
(926 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Sen biz bisey demeyelim diye herseyi kestin be dostum

Niye verdin para demeyin ihtiyaci vardi verdim

parayı bari verdin laf etme demeyin
 yani ne diyelim o zaman sen haklisin kocani dinleme evini susle
-Reklam-
+2 oy
(14,407 puan) tarafından
Söyle abine ödeyemiyorum borcu geri kalanı sen kapatır mısın diye 
(65 puan) tarafından
Son 1 ay kaldi bitirdim zaten
(523 puan) tarafından
++++ liyorum
(14,407 puan) tarafından
Söyle onu ödesin
Sende evine bir şey al
+2 oy
(197 puan) tarafından
Kanka ne diyeceğimiz soyle de onu diyelim :)
+2 oy
(2,022 puan) tarafından
hiç bir şey demeden geçiyoruz ozaman :))
+1 oy
(7,567 puan) tarafından
Bir iyilik yaptın 40 yıl söylersin artık. Bunu yapmayı sen istedin insanlar bunun karşılığını vermek zorunda değil. Eğer düşüncen karşılıklı olma yönündeyse bunu en baştan abine belirtmeliydin veya hiç o topa girmemeliydin.

(683 puan) tarafından
Valla bu devirde iPhone 16 en lüksünü alıyorsa demekki borca harca paraya ihtiyacı yoktur. O telefon parası ile insan eski bı araba alır yeminle.
(7,567 puan) tarafından
Katılıyorum söylediğine. Benim dediğim abisine bir iyilik yapmış ama sürekli dinlendiriyor. Kimse zorunlu destek ver dememiştir dese bile yapmak zorunda değil o parayla evine yatırım yapsaydı. Olmuş bitmiş bir şey bundan sonra tek kuruş harcamaz
+1 oy
(1,096 puan) tarafından
Paran olsa bile böyle şeyler israf bence arkadaşım. Çok gereksiz bence de kahve köşesi falan. Hep influencer özentileri, popüler kültür köleliği ve kapitalist sistemin dayatmaları. Bir kahve fincanı bir cezve neye yetmiyor ki? Herkes barista olmuş. Herkesin evi o meşhur kahve satıcılarının evine dönmüş. Ne gerek var? Bi de borcunuz varmış. Paran olunca belki düşünürsün çok kahve tuketiliyorsa. Onun yerine uygun fiyata bir tablo asabilirsin evine. Veya bir çiçekçiden canlı çiçek alabilirsin. Lambader de olabilir. Onlar dışında biblo olan herşey boş ve israf
(116 puan) tarafından
En doğru yorum +++++
(116 puan) tarafından
Ayy bu yeni hesaptan artı verilmiyormus kız :D
+1 oy
(3,893 puan) tarafından

Sana tek diyeceğim 

EŞİNDEN VE ÇOCUKLARINDAN HELALLİK AL ÇOK BÜYÜK HAKKA GİRMİŞSİN BEN KENDİ MAAŞIMDAN ANNEME VERİRKEN BİLE EŞİME ŞUNU YAPTIM DİYE SÖYLERİM BÜYÜK KONUŞMAYI SEVMEM AMA BENİM EŞİM BU ŞEKİLDE YAPSA 4+4 LÜK OLMASINA RAHMEN BOŞARİM  

ŞUNU DA SOYLEYİM DOĞUM GÜNÜN DE BÜYÜK İHTİMALLE HATIRLAMAYACAK BİLE 

0 oy
(480 puan) tarafından
Madem abinle ilgili gerçekleri duydum bundan sonra ona vericegin parayla kendine ve çocuklarına harca eşin duyduğunda kızmakta çok haklı
(65 puan) tarafından
Bitti odedim zten 1 ay kldi
0 oy
(335 puan) tarafından
Benimkide aynı o kafada yine de aldım ama 
0 oy
(2,055 puan) tarafından

Eşin çok haklı tamam bende senin gibi olsun istiyorum ama aslında mantıklı olan eşinin söyledikleri Ben süsledimde ne oldu şimdi hiçbiryere birşey bırakmadı kalmadı hiçbirşeyim. Çekmeceleri bantladım daha yürüyemiyordu o bantları parmaklarıyla söktü kilit aldım patlattı. Yatak odamdaki aynalığımın önünde hertürlü renkten ojelerim vardı benim dişimle açtığım ojeleri çocuğum açıp yerlere döktü ellerini boyadı güya oje sürmüş :D. Uzanamayacağı biryerdeydi alttaki çekmeceyi çeker üstüne basar öyle uzanırdı şimdi 3 yaşında uzanamadığı yere sandalye çekiyo :woot:

0 oy
(17,108 puan) tarafından
Vermen gerekiyordu ise lafını yapma vermen haksız olmuş ama verdiysen de sürekli dillendirilme oldu bitti 
0 oy
(782 puan) tarafından
Gereksiz masraf o parayı cocukalrla harcayin eşin doğru soyluyor
0 oy
(2,424 puan) tarafından
Benim öyle hevesim yok. Ama mesela cumartesi günü kitap fuarına gideceğim 6k bütçe ile. Hepsi yetmez bile büyük ihtimalle. Sende seviyorsan bence almalısın tabi bütçeniz dahilinde. 
0 oy
(6,793 puan) tarafından
Anlamadığım abinin borcunu sen neden ödüyorsun eşin sormuyor mu sana verdiğim paralar nerde diye 18 bine 8 9 ay önce gayette her istediğini alabilirdin şuan eşine kızacak kusecek bir durum yok borcun varken sen kalkıp başkasına borç öde sonra eşim böyle diyo sen abine küs senden para alıp ta borç ödedip kendisinin ihtiyaçlarını görmesine ne kadar ihtiyaç olabilir ki lüks bir telefon abinin borcunu ödeyen kadar kendi borcunuzu ödeseydin 8 yıllık değişecek nevresimleri değiştirseydin şimdi 4 bine yaptığın kahve köşesini o zaman 2 3 bine yapardin 
0 oy
(1,811 puan) tarafından

Dünkü post görmedim bende aksesuarları çok severim uygun çok şık aksesuarlar var aşağıya fotoğraf atacağım iki tane sepetimde ürün var onları almayı düşünüyorum.

Bir tane daha yeni tezgah üstü raf aldım.

Onu da güzel değerlendirebilirsin.

çocuk odasına bu yaz sticker aldım 130 tl kim görse çok beğeniyor soruyor 

Uygun çok güzel aksesuarlar var

Benimmde çocuklar küçük diye duvar aksesuarları alıyorum çok seviyorum da

Duvar rafları da çok şık çok beğeniyorum

alıp aksesuar oraya yerleştirebilirsin

image

image

image

0 oy
(542 puan) tarafından
Sen hem abinin borcu ödüyorsun hemde kendi kişisel borçlar çocuklar varken kendini zora sokarsın 

Evini kıyasladığın kişiler kendini sağlam kazığa bağlamış borç içinde değil de çeyiz olarak o eşyaları istemiş olan kişiler oluyor genellikle hatta birikim bile yapabiliyorlar altın vs.

Önemli olan evin süslü olmasınsan öte evin huzuru eşini dinlemeyip kendi başına hareket edersen ve gerçekten de zorluk çekerseniz huzursuzluk tatsızlık yaşanacak 
0 oy
(80 puan) tarafından
Abinin başına bişey gelecek bu gidişle yeter yaptın yaptın birdaha yapma olur biter ders olsun sana
0 oy
(977 puan) tarafından
Evını süslemek gereksız birilerinde var dıye bırsey yapılmaz sidik yarışı bunun adı nıye zorluyorsun kendini bırseyı istemek ayrı bırınde var bende de olsun ayrı birşey buna karsıyım 

Abıne verdıgın para konusunda daha önce de yazmıştım vermen gerekmiyordu sen safsın verdin

Abınde çok guzel kıymet bılıyor bak getırıp sana vereceğine kendıne telefon alıyor en pahalısından daha bırde doğum gününde yegenıne bırsey yapmasını beklıyorsun ne yapacak Allah askına umrunda mısın kı??? 

Kocana üzüldum adam eve yapılacak seyı bıle yapma kendıne bebelere harca diyor parana kıyamıyor sen gidip asalak abıne yediriyorsun nıye çünkü kocanla beraber kazanıyoe demı abin parayı ah ahhhh
0 oy
(9,910 puan) tarafından
Şaka gibi vallahi Burada eşinin gram suçu yok Tek suçlu olan sen ve abinsiniz .

adam borcum var demiş kahve köşesi onda var bunda var şunun evi süslü bunun evi süslü diye tekrar tekrar adamı borca sokmak istiyorsun, önce abin sana olan borcunu ödesin sonra eşine yüklen. hiç anlamıyorum böyle kafa yapılarını
(65 puan) tarafından
Abim onu odemez ev hediyesi gibi aldi onu
(9,910 puan) tarafından
Olur mu öyle şey canım o zaman o da sana hediye olarak kahve köşesini alsın söyle de.
(65 puan) tarafından
Yok vermez biliyrm yeni ev dizmisti hediye olarak dusundu geri vermez zaten oyle bi lafta olmadi. Ben kalkip bisry isteyemem o yurek yok bende. Diyem ya ocagi bekliyrm kizimin dgum gununu okadar seye karsilik bi dayi olarak ne yapacak bakalim
0 oy
(6,646 puan) tarafından
Onu deme bunu deme ne diyelim sen söyle bin defa dedik aynı şeyi vermişsin ya paranı iste yada adını çekme kimse o parayı silah zoruyla almadı kendin vermişsin şimdide ah vah etmenin bir faydası yok sürekli birilerinden bişeyler yapmasını bekliyorsun ve bence en büyük hatan bu 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 411 göst.
0 oy
10 cevap 273 göst.
0 oy
3 cevap 120 göst.
0 oy
13 cevap 388 göst.
26 Ekim 2023 Diğer kategorisinde MirayMirac (8 puan) tarafından soruldu

405,727 soru

12,158,218 cevap