0 oy
123 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (430 puan) tarafından
Kızım 36 aylık 3 yaş olduk geç kalmamin sebebi Ekim 2023 te doğum yaptım araları çok yakın kardeşe alışma süreci vs oğlum gazlı bir bebekti çok zorlandık hep ileriye erteledim ama artık vermek zorundayım endişelerim var ilk olarak siz nasıl başladınız ne yaptınız tecrübelerinizi soylermisiniz 

4 Cevaplar

0 oy
tarafından

Hava soğuk nasıl yapcan çok zor 

Ama istiyormu bezden çıkmak normalde 10 gün çekmez ama inatlasirsa vay halkne

(430 puan) tarafından
Bizim ev sıcak oluyor o konuda sorun yok geç kaldım çünkü bekletmek istemiyorum daha fazla ama hiç cesaretim yok istiyor diyor artık bez takmicam falan ama bende bilmiyorum geceleri bezi çoğu zaman kuru uyaniyor anne hiç çiş yapmadim diyor
tarafından
O zaman başla
Sabah kalkınca konuş artk sen abla oldun ve biz artık beze baybay yapıyoruz de ona çöpe attır artk bez yok biz tuvalete gidicez veya lazimlik hangisine yaptiricaksan çişin geldiğinde kakan geldiğinde bana söyle birlikte yapalım
Diye knus ve sabahtan başla ilk zamanlar kacirmalar olabilir sakjn tepki verme tepki verirsen jnatlasir
O her tuvaletini yaptığında alkış yap mutlu ol ve mutlu olduğunu görsün
Oğlum sırf beni mutlu etmek için kakasını yapıyor sonra mutlu oldunmu diyor heeee biz analar bebeler kaka yapincada mutlu oluyoruz ya :D
(430 puan) tarafından
Teşekkür ederim fikirlerin için saol bende öyle yapcam
-Reklam-
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Kızın istemiyorsa zorlama kışın zor olur ikiniz için 
(2,210 puan) tarafından
İnşallah güzel geçer kızında istekliyse rahat geçer
(430 puan) tarafından
İnşallah çok sağol bana artık bez takmicaz tuvalete yapcaz falan diyor arada inşallah oda heveslidir yarabbim yardım eder ins
(2,210 puan) tarafından
İnşallah inşallah canım stres etme bak stres çok önemli sen stres yaparsan çocuk hissedip hiç birsey yapmaz benim kızım benim sayemde kabız oluyordu ha bire ben stres ediyordum yapmiyor diye oda korkup yapmıyordu en sonunda kendi kendine yola koydu
(430 puan) tarafından
Evet kizimdada bzen kakasını tutma var yapmicam diyor en azından cisi öğrensek onada razıyım teşekkür ederim ins
(2,210 puan) tarafından
Tuvalet rahatlığını öğrensin kendisi isteyecek yapmayı
0 oy
(1,705 puan) tarafından
Öncelikle sabirli ol canim . Bende kizima kısın verdim egitim. 

Elifin tuvalet egitimi ve tuna tuvalet egitimini ogreniyor kitaplari iyi geldi bize

Bezimiz bitti artik bez almicaz diyip son bezi beraber cope atip bay bay bez ben artik buyudum tuvalete çiş yapicaz falan dedik. 

İlk 3gün yuksek ihtimal altına yapacak. 

Ben o üc boyunca saat kacta ciş yaptigini telefona yazdim. Sonra o saatlerden 5-10dk once lavaboya gittik. O sekilde kacirmamaya basladi. 

Benim kizim cok hareketli oldugu icin oturmak istemiyodu. 

Hadi ilk kim gidecek lazimliga diye oyun falan oynadik. 

Benim tek cocuk oldugu icin lazimligin yanina tabureden masa yapip  cisini beklrken hamur falan oynattim. .

Her cisten sonra sifonu ona cektirip cislere bay bay dedik

Sonra biraz buyuk tuvaletini tuttu. Yapmak istemedi. Onun icin kuru eriik ve kayisi yedirdim kabiz olmasin diye.  Kucuk hayvanlari vardi onları tek tek tuvalaetini yaptirip oh cok rahatladim falan dedirttim .

Bazen eşim ya da ben ay cok kakam geldi  tuvalete gitmem lazim dedik cikinca oh cok rahatladim göbüsüm rahatladi falan dedik. 

Maleeef kakalari berbaer tuvalete atip bay bay evinize gidin okula gidin falan dedik

O sekilde atlattik.

Gece once bez baglamadim  kaldirmadim . Sonra hasta olur gibi olunca iki hafta gece iki kere kadirdim. Sonra bir kere sonra hic kaldirmadim o sekilde alıstı. 

Sana tavsiyem geceyi gunduzu ayni anda. Biraktir. Zaten bebisten dolayi gece kalkiyosundur uyandirisin
(430 puan) tarafından
Aynen gece kalkiyorum zaten ya çok korkuyorum valla çok zor olcak
(1,705 puan) tarafından
Valla biraz sabır istiyor ama kizin biraz daha akli basinda daha kolay gecer insallah
 Bizimki 30aylikti
(430 puan) tarafından
İnşallah bide bebek olunca evde gözüm korkuyor tabi
0 oy
(621 puan) tarafından
Kızınız hazır olduğunun sinyallerini vermiş bence. Ben yazın annemlerdeyken başladım bezi çıkardık arada altına yaptı söylemedi arada yaptıktan sonra söyledi kendisi söylemeden bazen biz oturttuk bir bir buçuk hafta ıslatıp söylemedi sabırla hiç kızmadan bekledik ikinci üçüncü haftada kendisi söylemeye basladı bitirince çişe bay bay kakaya bay bay dedik wc yolladık su döktük beraber oda mutlu oldu her tuvaleti yaptığında alkışladık 3. Ve 4. Haftada tamamen öğrendi nadir kaçırdı kukulinin bezi bırakma şarkısını da söyledim hep kızım bırakırken 25 aylıktı 
(621 puan) tarafından
Haklısınız yorucu olabilir ama denemekte fayda var yaza beklerseniz baya büyümüş olur kızım bezden ayrılınca sanki ben ayrılmışım gibi rahatladım bezini artık istemiyordu cekiştiriyordu kızınız da uyumlu bi çocuksa sizi çok zorlamadan bırakır inşallah
(430 puan) tarafından
Ay evet darısı bize inşallah kreşe göndermek istiyoruz yaz sonunda yemn ederim sanki ben kurtulucam bezden aynen çok saol inşallah
(621 puan) tarafından
İnşallah hemen  ayrılır  dua edicem :) hamilenin duası kabul olur belki. rica ederim ❤️
(430 puan) tarafından
Amin çok teşekkür ederim inşallah AA hamilemisin hayırlı doğumlar dilerim sağlıkla kucağına al *=)
(621 puan) tarafından
Amin inşallah Allah razı olsunnn :))

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 26 göst.
0 oy
11 cevap 277 göst.
0 oy
12 cevap 290 göst.
0 oy
11 cevap 254 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu