0 oy
305 göst.
Aile kategorisinde (2,405 puan) tarafından
Benim kız 3 yaşında artik. Son iki üç haftadır öğlen uyumak istemiyor zorla uyutuyorum resmen. Normalde yatağa yatardik 15 dakka sonra uyurdu hemen simdi 1 saat sürüyor nerdeyse herseyle ilgileniyor. Normalde öğle uykusu yapınca aksam geri 9 buçukta yataga girerdik 10 da uyumuş olurdu simdi oda yok 12 ye kadar uğraşıyoruz resmen. Bugünde öğlen uyutmadim bilerek 9 da yataga gitti babasiyla uyumak istemiyorum falan dedi tekrar içeri gitti baktı tek kaldi mecbur yatağa döndü. Babasıyla konuştu etti sonra beni ayaginda salla dedi (6 aylıktan beri kendi kendine uyuyan cocuk) neyse geldim salladım uyudu simdi. Sizce ne yapmalıyım öğle uykusunu birakma vakti gelmiş mi

23 Cevaplar

0 oy
(1,887 puan) tarafından
Benim kızım Eylül doğumlu, 3 yaşında. Ta yazın bıraktı öğlen uykusunu 
(2,405 puan) tarafından
Ya hadi uyumasın onu geçtim ee aksamda yorulup uyumuyor
-Reklam-
0 oy
(2,538 puan) tarafından
Çoktan gelmiş kız 3 yaş büyük artık benim kızım üç buçuk yaşında,iki yaşında öğle uykusunu bıraktı bence uyutmak için zorlama artık 
(2,405 puan) tarafından
En korktuğum seydi ya öğlen uyuyunca kendime vakit ayiriyordum en azından
0 oy
(10,685 puan) tarafından
Ola ilir canim da geri sallamaya alistirma 
(2,405 puan) tarafından
Bugün olay çıkarmasın diye salladim çünkü gün boyu zorladı beni halim kalmadi
(10,685 puan) tarafından
Uykudu oldugu icin mi zorladi acaba
(2,405 puan) tarafından
Yok kız herşeye ağladı sacma sapan. Tiyatroya götürecektim ona bile gidemedik çünkü üstünü değişmek istemedi hanfendi öyle bir gündu
(10,685 puan) tarafından
Bu ara terelellidir o zaman boyle donemlerde uyku gerilemesi oluyo o zaman huysuzlugu gecene kadar sen oglen 1 saat yataga gotur uyumasada orda sakin vakit gecirsin en azindan baktin huysuzlugu gecti yinede uyumak istemiyosa birakirsin
0 oy
(268 puan) tarafından
 3 yaş sendromuda olabilir bu sürede öğlen uykusu uyumak istemıyorlar bazende kendi iradeleriyle bırakmak istiyorlat
(2,405 puan) tarafından
Benimde aklima ilk sendrom mu acaba diye geldi aslında
0 oy
(11,152 puan) tarafından
Öğle uykusunun bırakmanın en önemli sebebi akşam uykuya zor dalması ve öğlen uyumak istememesi. Çoktan gelmiş vakti canım
(2,405 puan) tarafından
Teşekkür ederim birakalim bakalım artik bizi neler bekliyor
0 oy
(122,627 puan) tarafından
3 yasa kadar uyuduysa sukur et askim benimki 1yasdan snr birakti
aynen bak biz 3 yasi gorsek sukur orucu tutardik
(2,405 puan) tarafından
Ben hiç uyku konusunda sıkıntı yasamadim ya o yüzden korkuyorum uyumayınca
artik uyumiycak ama☺️☺️☺️
önce (2,405 puan) tarafından
Sağol içimi ferahlattın :)
önce (122,627 puan) tarafından
☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️
0 oy
(6,481 puan) tarafından
3 buçuk yaşında kızım 2 yaşından beri bıraktı canim öğlen uykusunu zorlamadim bence zorlama artık 
(2,405 puan) tarafından
Bakalim bikaç gün daha uyumasinda aksam uykusu düzene binsin bari
(62 puan) tarafından
Canm postuma bakar misn lutfen
(6,481 puan) tarafından
Kalp kalbe karşı canım tam da sana yazdım
0 oy
(1,569 puan) tarafından
Bence sendrom atağı. Her şey rahatsız ediyor bu dönemde. Bizimki de 3 yaşında, panayır gibi ev. Doğdu doğalı uykusuna hiç karışmadım hep kendisi ayarladı çok da güzel ayarladı hâlâ gündüz uykusu uyur 
0 oy
(5,486 puan) tarafından
Ben oğlumu 4 yaşına kadar öğle uykusuna yatırdım 2 ay oldu bırakalı öğlen uyurkende geç yatıyordu şimdide aynı arada saat 9 gibi yatar ama 1/2 saat sonra kalkar tekrar biz ne zaman yatarsak o zaman yatar
0 oy
(3,343 puan) tarafından
Bizde 3 yaşındayız mayıs ayında bıraktık, oğluma kalsa daha önce bırakırdı 
0 oy
(16,880 puan) tarafından
Oğlum bir kaç gün sonra üç yaşına girecek o kadar uzun zaman oldu ki gündüz uykusu uyumayali bir de erken yatmıyor maalesef geç yatıp geç kalkıyor 
0 oy
(9,901 puan) tarafından
Benim oğlum Şubat'ta 3 yaş olacak ama 1 2 aydır arada uyur arada uyumaz bazen uyutmaya çalışıyorum uyumuyo bazen kendi istiyo uyut beni diye.
0 oy
önce (3,268 puan) tarafından
Bence zorlama ya benim kız da 3 olacak 1 bucuk yaşında bıraktı yani saatlerce uğraşıyorum hem cocuga eziyet hem bana bende bıraktım ama gece uykusuna daha erken geciyor 9 da uyumuş olur 
0 oy
önce (7,504 puan) tarafından
Öğlen uyumadigi zamanlarda akşama doğru mesela 5-6-7 gibi uykusu geliyorsa öğlen uykusuna ihtiyacı var sadece sendromdan kaynaklı reddediyor demektir. Benim kızım şu an o dönemde bu yüzden zorla öğlen yatırıyorum. 
önce (89 puan) tarafından
Haklısınız benimkide 2 buçuk şu an bir kaç gün öğle uykusuna yatirmakta çok zorlandım . Halbuki kendi söylüyor uykum geldi yatalım diye . Bir iki gün uyutmamayi denedim tamda senin dedigin saatler de evde terör estiriyordu resmen . Zorla yatırdım düzeldi devam şimdi öğle uykusuna .
önce (2,405 puan) tarafından
Yok o saatlerde uykusu gelmiyor enerjisi gayet yerinde oluyor
0 oy
önce (1,928 puan) tarafından
Benim kızım 2 yaşında bıraktı. Senin ki gene iyiymiş. 
0 oy
önce (764 puan) tarafından
Benm çocuklarım 1 buçuk yaşından sonra gündüz uyumuyorlar.w yaşına yeni giren var asla uyumuyor çok direniyor.son günlerde otururken salıncakta feln uyuya kalıyor oda akşam 5 gibi çok zor olmaya başladı.oglen 1-2 de gel uyuyalım diyorum asla kabul etmiyor
0 oy
önce (13,243 puan) tarafından
Kızım 2.5 yaşında 2 haftadır falan bıraktı saat 6 gibi uykusu geliyor ama onu da ben uyutmuyorum 
önce (1,538 puan) tarafından
Bizim ki çok fazla uyanır ya hiç kesintisiz uyuduğunu bilmem
Gündüz uykusu çok geldiği için uyaniyorlar genelde
Ay bugünde 1 saat uyudu uyumadi kalktı hemen galiba kesicek artık öğle uykusunu
Bıraksın canım gece rahat edersin hiç yoktan
Bakalım ne zaman bırakırsa artık kendi istesin
0 oy
önce (1,971 puan) tarafından
Aynı sorun 3.5.yasinda oğlum yazdan beri öğlen uyku sorunu..artık gına geldi sinirlerim harap zaten zor uyuyan bir çocukdu iyice çekilmez hal aldı gündüz uyumasada geceyi bulduruyor uyumasada ... hergunum uyku saati gelecek diye perişan oldum...yani görülmüyor ben bitik şekilde baş agrisiyla uyuyup uyanıyorum annelik çok zor dahada zorlaşıyor benim için bir ...daha çok küçükler uykuyu birakmak için 5 yaşında bile olmalı küçükler çünkü 
0 oy
önce (403 puan) tarafından
Ben geçen gün uyutmadım öğlen   aksamk zor ettık akşam saat 7 de düştü bayıldı  sonra gece 2 de uyandı  bırsden  sabah 4 de uyudu bıdaha asla öğlen uyutmamazlık yapmam  hergün uyuturum  
0 oy
önce (2,145 puan) tarafından
2 yaşında öğle uykusunu bırakıp gece 22 23 de uyuyan benim kız napsin ya da ben napim ahahah :))

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 170 göst.
6 Mayıs 2023 Aile kategorisinde mr (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 25 göst.
0 oy
1 cevap 102 göst.
3 Ekim 2024 Aile kategorisinde Pampers (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 165 göst.

404,872 soru