0 oy
451 göst.
Diğer kategorisinde (291 puan) tarafından

Kızlar ben bütün poğaça hamuru tarifini yaptım. Süt ile yaptım yoğurt ile yaptım yaş maya kuru maya yaptım ettim. Sonunda taş gibi semsert oluyordu. 


Neden olduğunu bugun anladım :D köyden ekmeklik un geliyor bana Kaynanamgilden. Unum bitmisti. Bende marketten poğaça kurabiye kek için un aldım. Onun sınıfları varmış. Ne bileyim ben. 

Gerçekten yumusacik oldu. 

15 Cevaplar

0 oy
(291 puan) tarafından
 
En İyi Cevap

Post üste çık çabuk :D

-Reklam-
+3 oy
(5,355 puan) tarafından
Yumusak pogacanin sirri hamurunu sert tutmamaktan ve iyi mayalandirmaktan gecer :) tabi unda etkili ama isin olayi bu ozetle :)
0 oy
(413 puan) tarafından
Bende yapamiyordum eşim ogretti .D
(291 puan) tarafından
Valla kız. Yemin ederim fırından cikardi cevize vur ceviz kırılır o şekilde idi. Megersem undanmis :D
(413 puan) tarafından
Undan canım bende un değişince yaptım
(2,547 puan) tarafından
Banada eşim öğretti:D
(413 puan) tarafından
Ne güzel canım:D
0 oy
tarafından
Aaa oyle mi bende hic dikkat etmem ben de genelde katmer marka sert un yaziyo onu aliyorum yanlis mi acaba 
0 oy
(7,487 puan) tarafından
Köydekiyle mi yumuşacık oldu
0 oy
(3,143 puan) tarafından
Hamuru biraz yumuşak yoğur ele yapılmasın ve beze yap beklet 10 dak sonra şekil ver tepside 30 dk beklet 200 dereceden fazla sıcaklıkta pişirme fırından çıkınca çok az su serp üstüne ve ört pamuk gibi olur unla alakalı değil aşko 

Ben mesela 

Un 

Yumurta 

Şeker 

Tuz 

Maya 

Süt

Yağ 

Çok az mayonez oda bayatlamayı geciktirmek için

Yarım yemek kaşığı sana yağ oda tel tel olsun açma yaparsam diye katarım 
0 oy
(1,597 puan) tarafından
Market unuyla pişi poça kek daha güzel oluyor bende baya sonra bunu fark ettm artık kek pooça için ayrı un alıyorum 
0 oy
(1,775 puan) tarafından
Hamgi marka aldin onu da diyiver bari
0 oy
(7,127 puan) tarafından
Bizim burda bı fırın var simit poğaça satan eriş un ile yapıyorlar kızlar mukkemmel bisey
0 oy
(6,404 puan) tarafından
Ben senin ne demek istediğini gayet iyi anladım canım. Benm pogacalarim yumuşak olur o ayrı :) ama şöyle diyim bazen kek yapınca bnmkinin rengi farklı olur bnde köyden bnaa gelen buğdayın ununu kullanırım ablamlar market unu onlarınki daha farkli 
0 oy
(15,096 puan) tarafından

Süt su yoğurt fark etmiyor önce maya mayalanacak ardından yavaş yavaş un ekleyip güzel yoğurarak daha sonra mayalanması için beklersen pamuk gibi oluyor :)

0 oy
(9,673 puan) tarafından
Evet ben de marketten alıp yaparım kayınbabamgilden getirdiğim zaman rengi de yumuşaklığı da fark ediyor
0 oy
(163,180 puan) tarafından
bende sana bi sır verimmi☺️☺️☺️ en iyi um söke onu onla tum kek borek pogacalar muhtesem oluyo
0 oy
(13,204 puan) tarafından
Ben efsane unla yaparım hep yumuşak olur püf noktası hamuru ele yapısak şekilde mayala cıvık olacak 
0 oy
tarafından

Kuzum aslında süt ve yağla alakalı yumuşaklığı onu ayarlamak ve iyice mayalandırmak gerekiyor bende hiç beceremezdim şimdi çok güzel yapıyorum Buda YouTube yemek kanalım https://youtube.com/@visnegurme?si=jQXyjp6NrWbHw_mS 

hiçbir şey bilmezdim üniversite okudum okurken evlendim zar zor öğrendim şimdi yapamayacağım tek şey hamur açmak onu da öğrencem inşallah

Bu arada Abone değilsen abone olun canlar 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 82 göst.
11 saat önce Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (4,332 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 469 göst.
20 Şubat 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 388 göst.
25 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 152 göst.
29 Mart 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Cansu880 (212 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,455,519 soru

23,884,453 cevap

321,509 kullanıcı

...