Bu tarifi dene yine sert olursa sorun sende
1,5 paket instant maya
1 su b. Süt
1 su b. Su
1 su b. Sıvıyağ
4 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
5 6 su b. Civarı un
Su ve sütü aynı kapta ısıt el yakmayacak sıcaklığa gelince yoğuracağın leğene al, üstüne instant mayayı at karıştır şekeri de ekledikten sonra eriyene kadar karıştır iyice.
Onlar eridikten sonra yağ yumurta tuz atıp tekrar karıştır. En son unu azar azar ekleyip yumusak bi hamur elde edince 1 saat mayalandırmaya bırak. Ben fırını 50 dereceye 5dk çalıştırıp kapatıyorum hamuru içine koyuyorum yarım saatte mayalanıyor.
Hamur gelince şekil ver ve 20dk da tepside mayalandır. Tepsi mayası önemli yoksa yine sert olabilir. Sonrasını zaten biliyorsundur ben 180 190 derece fırında 25 30dk pişiriyorum. Daha hiç sert poğaçam olmadı