0 oy
143 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (53 puan) tarafından
Pogacalarim soğuduktan sonra asla yumuşak olmuyo taş gibi oluyorlar neden bilen var mı malzemelerim de ılık koyuyorum

11 Cevaplar

0 oy
(435 puan) tarafından
Bende aynı dertten muzdaribim
-Reklam-
0 oy
(4,910 puan) tarafından
Fırından çıkardıktan sonra uzerını bez ile ört cnm. Mayalanma si Vs güzel oldumu bunlarda önemli. Hamuru ssert yogurulmayacak. Benm yaptığım soğudukca daha yumusack oluyır aslinda
0 oy
(5,352 puan) tarafından
Ustüne nemli bezle ört 
0 oy
(265 puan) tarafından
Yoğurt dan deneyin süt koymayin süt çok sertestirio pogacayi bence 1 bardak süt değilde 4-5 yemek kaşığı yoğurt koyun birazda sıcak su 
0 oy
(4,356 puan) tarafından
Çok un koyma. Ele yapismasin yeter. 
0 oy
(4,394 puan) tarafından
Yağı ne kadar katiyorsunuz acaba ? Bir de ağzı kapalı bir kaba almak gerekiyor üstü açıksa da sertleşiyor.
(53 puan) tarafından
Onları yapıyorum ama yine de taş gibi
0 oy
(568 puan) tarafından
Nişasta koyuyor bazıları poğoçaya. Bi kere bende denedim güzel oldu. Ama bidaha deneyip sütsüz yapma niyetindeyim
0 oy
(10,248 puan) tarafından

Bu tarifi dene yine sert olursa sorun sende :D

1,5 paket instant maya

1 su b. Süt

1 su b. Su

1 su b. Sıvıyağ

4 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

1 yumurta

5 6 su b. Civarı un

Su ve sütü aynı kapta ısıt el yakmayacak sıcaklığa gelince yoğuracağın leğene al, üstüne instant mayayı at karıştır şekeri de ekledikten sonra eriyene kadar karıştır iyice.

Onlar eridikten sonra yağ yumurta tuz atıp tekrar karıştır. En son unu azar azar ekleyip yumusak bi hamur elde edince 1 saat mayalandırmaya bırak. Ben fırını 50 dereceye 5dk çalıştırıp kapatıyorum hamuru içine koyuyorum yarım saatte mayalanıyor. 

Hamur gelince şekil ver ve 20dk da tepside mayalandır. Tepsi mayası önemli yoksa yine sert olabilir. Sonrasını zaten biliyorsundur :) ben 180 190 derece fırında 25 30dk pişiriyorum. Daha hiç sert poğaçam olmadı

(53 puan) tarafından
Buna benzer bir tarif yaptım sanırım sorun bende
(10,248 puan) tarafından
:D Allah allah tam olarak nasıl yapıyorsun. Undan fln mı acaba sabah bi arkadaş paylaşmıştı, meğersem poğaçalarım undan dolayı sert oluyormuş diye
(53 puan) tarafından
Şans yok bende herhal
0 oy
tarafından
Acikta kslirda sertlesir cankm beze sar posetin icine koy 
(53 puan) tarafından
Kapatıyorum ama yine sert
tarafından
Undan olmasin kiz dun bi post gordum koyden gelen unla yapiyomus sert oluyomus hep
(53 puan) tarafından
Ben almiyorumki unun nerden olduğunu bilmyrm
tarafından
Sen ona bi dikkat et bakalim
0 oy
(2,210 puan) tarafından
Fırından çıkar çıkmaz üstüne bi bezi islat sık nemli olsun direk poğaça üstüne ser yumuşacık olacak nemli bez poğaça soğuyana kadar bekletmen yeter 
0 oy
(6,897 puan) tarafından
Nasıl yapıyorsun ki yoğurt sertleştiriyo ben süt kullanıyorum 
(53 puan) tarafından
Bende sütle yapıyorum
(6,897 puan) tarafından
Allah Allah içine neler koyuyorsun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 236 göst.
10 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Gmzkyashn (126 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 177 göst.
15 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Damla berna (2,358 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 100 göst.
5 Mart 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Aslsmyr (802 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 248 göst.
17 Ocak 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,624 soru

12,279,787 cevap

37,855 kullanıcı

Kategoriler

...