0 oy
78 göst.
önce Aile kategorisinde (64 puan) tarafından
Oğlum yaşına girecek 1 hafta sonra. Sonra bikac haftadır geceleri surekli uyaniyor. 20.00 de gece uykusuna yatıyor. Bazen 11 bazen 12 bazen gece 3 4 uyandığında tekrar uyumuyor ve oyun oynamak istiyor. Çok agliyor ama herhangi bir ağrısı yok. Oyun oynadığı an gayet mutlu. Fakat onun da çok uykusu geliyor. Kafasini halıya koyuyor , mizmjizlaniyo, gelip sarılıyor başını koyuyor , uyutmak isteyince agliyor. Hem uykusu var hemde uyumaya direniyor. Bu dönemde olan birsey mi? Neden böyle yapiyor olabilir. Uykusu olmasa anlayacagim ama aşırı uykusu varken direniyor.

3 Cevaplar

0 oy
önce (765 puan) tarafından
Uyku terörü en acısından yaşadım geçen ay delirmeme az kalmıştı neyse ki geçti gitti 
önce (1,536 puan) tarafından
Doktor mu teşhisi koydu uyku terörünü
Hayır bebeklerin atak dönemleri vardır mesela 4 ay uyku gerilemesi ve 8 ay ayrılık kaygısı gibi 12 ay veya daha erken ve daha geç olabilecek uyku terörü Bi nevi uyku gerilemesi gibi ysni zaten 4 ayda yaşadığım duruma benzer olduğu için uyku gerilemesi olduğunu tahmin ettim ve 3 hafta da geçtiğine göre doğru tahminde bulunmuşum
önce (1,536 puan) tarafından
Uyku teröru 3 yaşta basliyor doktor sizinkiler atak diş sancısı bunlar uykusuzluk yapıyor bende çok çektim hatta uyku terörü mu hocam dedim asla dedi bu dönemde uyku terörü olmaz çocuklarda genelde 3 yaşta basliyor dedi uyku terörü genelde Tv'de yada günlük hayatta korkular geceleri uyanık rüya görme çığlıklar uyanmama uyanık gibi ama uyuyor seslenseniz duymaz bu şekildedir şuan hızlı yazıyorum yemek hazırlığı yapıyorum biryandan biz 30 ayligiz hala geceleri uykusuzluk var çünkü son 1 azı dişi kaldi
önce (64 puan) tarafından
Ben çocuk doktorumuza atak dediğimde ben öyle.bisey bilmiyorum saçmalık diyor. Atak diye birsey yok çocuk büyüyor diyor. Bende anlamadım valla.
Benim doktorum da atak haftası denen bişey vardır ve çocuk sebepsiz ağrısı sızısı olmadan ağlar uyumak istemez uykuya geçmek istemez bu bir büyüme atağıdır diyor ki bazen uyku terörü 1 yaşta 2 yaşta da görülebilir çocuklar ön görülemezler maalesef ve her uyku terörü her çocukta aynı izlemi göstermez
-Reklam-
0 oy
önce (979 puan) tarafından
Biz 16 aylık olduk 12 aydan 15.aya kadar yaşadık sizin olayı gündüzleri tek uykuya geçti 12. Ayda haliyle akşam uykuya erken yatmaya başladı .akşam 8 9 arası uyurdu .şöyle 4 5 saat kesintisiz uyuduktan sonra gece 1 2 gibi kalkar oyun ister yürümek emeklemek ister olmazsa deli gibi ağlardı agrijsi var sanardik bişey yok oynatinca kahkaha atardı .ve uyanınca ortalama 2 saat uyutamazdik geri çok yorgun günlerdi .birde geceleri mama içerdi benimki 2 3 kere falan resmen mama asigiydi çocuk ictikte enerji geliyordu daha da uyumazdi .son 1 aydır bıraktık gece uyanmayi gündüz uykusu uzadı biraz 2 saat uyuyir gündüz akşamda 10 gibi yatıyor artık uyanmiuor geç beslenmesini de bıraktım .

Birde artı olarak siiznkinde gaz olabilir emekleme ve yürüme dönemi şuan yerde çok vakit geçiriyorsa gaz oluşuyor akşam rezene çayı koydum ben o zamanlar mamasina gaz çıkarınca rahatlıyordu.

Yorgun günlerdi 3 ay sürdü bizim umarım sizin az sürer:)
önce (64 puan) tarafından
Ya resmen siz suan bizi anlattınız. Bizde tek uykuya geçtik. Sabah 8 de uyaniyor 5 saat uyanık kaliyor 13.00 de uyuyor. 1.5 saat genelde uyku yapıyor sonra akşam 20.00 de gece uykusu. Ve dediğiniz gibi 4 5 saat uyuduktan sonra uyaniyor. Ondan sonra salonda oyun oynuyoruz. Uykusu geliyor geri uyutmak ayrı dert . Ben emziriyorum. Ve gece 3 4 kez emiyor. Sizin ki mama içiyormuş bizim ki de meme... uyutuyorum 1 saat sonra tekrar agliyor. Vs vs...
O kadar beni anlattınız ki hem sevindim tek olmamama hem de 15 16. Aya kadar sürer mi acaba diye üzüldüm. Gece beslenmesini de bırakmam benim için biraz mümkün degil. Bazı insanlar 1 yaştan sonra bırak diyor ama emdiği icin çocuk doktorum her istediğinde emzirmemi söylüyor.

Bide dediğiniz gibi gerçekten gaz da oluyor tüm gün emekliyor ve oyuncaklarla parkede oynamak istiyor. Rezene çayını bende bi sekilde biseyle içirmeye çalışayım. Evet uyanma sebebi kesinlikle oyun ama gazı olduğunu da fark ediyorum.

Gerçekten çok yorucu günler. İnşallah bizde bir an önce atlatırız. Cevabınız çok kiymetliydi benim için çok teşekkür ederim
önce (979 puan) tarafından
Kesinlikle yalnız değiliz :) geçecek bu günler elbette ama delip geçiyor uykusuzluktan sağlıklı olsunlar da yeter .bende diyordum acaba hastami ağrısı mi var diye öyle bir ağlama yok yani canı yanar gibi ama huy ediyorlar demekki o dönemde .sağlık olsun kolaylıklar dilerim :)
0 oy
önce (62 puan) tarafından
Bence şu sıralar bir çok bebeğin yaşadığı bir durum bu benim oğlumda uyumuyordu gece sabaha kadar oturup oyun oynuyoduk uyutmaya çalışınca ağlıyordu yatağına bırakınca bağırmaya başlıyordu çok garip gerçekten nedenini bilemedim 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 363 göst.
0 oy
3 cevap 32 göst.
2 gün önce Aile kategorisinde nurr001 (2,330 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 149 göst.
0 oy
5 cevap 102 göst.
22 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Nevbahar21 (631 puan) tarafından soruldu

404,803 soru