+16 oy
998 göst.
önce Diğer kategorisinde (212 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi
 protez tırnak ile ilgili 

Bizim görevimiz müslüman müslümani uyarmak degilmi , bı zevk için verdiğiniz çabayı namaz ve zikriniz içinde verseniz keşke .. süs yapılır ama abdest e engel olmayacak şekilde yapılır ,aylarca abdestsiz gezilmez nasıl bir anlayış ve idrak ile sizene benim abdestimle diyebiliyosunuz ya bu neyin kafası ölüp gittiğinizde abdest niye aldiriyolar peki ozamanda diyebilcekmisiniz beni yıkamayın. derlerki bu münafık bu kâfir yikamazlar kendinizi bukadar düşürmeyin ya geçici güzellikler için ... Daha çok şeyler yazmak isterdim de edebim el vermiyo biz sizleri uyaralım öbür dünyada rabbim bana demesin neden uyarmadin benim üzerimdeki sorumluluk çıksın benden okadar 

27 Cevaplar

+18 oy
önce (2,199 puan) tarafından
Maalesef uyarınca hemen herkesin kendi günahı moduna geçiyorlar. Ne kadar kabul etmeseler de müslümanlar olarak bir birimizi uyarmak zorundayız. Bireysel olduğu kadar toplumsal bir dinimiz var elhamdülillah. Uyarıldığı an vazgeçilmese bile insanın aklında o kalır araştırır nefsini yenebilirse bırakır. Bunda kötü bir şey yok. 
önce (212 puan) tarafından
Aynen öyle ama olurmu hiç sus pus onlarin vazgeçilmezi ama öyle onların dediği gibi olmuyo o işler
Biraz daha üsluba dikkat etmeliyiz öfkemize hakim olmalıyız. Boşuna günaha girmeyelim. Ben de güzel şekilde uyarılmayı isterim insan bazen kendindeki hataları göremiyor
Ben üstüne basa basa ben uyardım dedim uslubumda da hiç bişey yok aslında
Şimdi gördüm maalesef karşılıklı hatalısınız. İnşallah ikinizde farkına varırsınız.
önce (1,476 puan) tarafından
Müslüman elbette uyarmakla yükümlü ama sınır bilerek. Sınırıma girene veririm odunu ben de :D
Her şey karşılıklı:)
önce (1,476 puan) tarafından
Ben de mesela sözde kapalı ama benden açık veya teşhirci insanlara neler neler demek istiyorum ama sınır bildiğim için duruyorum :D
-Reklam-
+15 oy
önce (6,871 puan) tarafından
Evet uyarmakla mükellefsin fakat böyle yargılayarak değil maalesef böyle olunca sende günahkar oluyorsun. Kişi eğer bunun günah boyutunu senden öğrenmek istiyorsa yine ona bunu tatlı dil ile yargalamadan söylemek gerekiyor. Aleyhine post açmakta hiç doğru bir davranış değil hele ki sözü geçen kişi mümin ise çok sıkıntı, dedikoduya mahal veriyor. Yani bunlarla ilgili bir çok hadisi şerif var öğrenip hayata geçirmek gerekiyor. Bu da benim görevimdi yazmam gerekiyordu:) 
önce (6,871 puan) tarafından
Kendi düşüncenizdir saygı duyarım.
önce (1,236 puan) tarafından
Gidip okudum diğer postu böyle beklemiyordum haksızsınız insanları rencide edip utandıramazsınız büyük günah
önce (2,660 puan) tarafından
Biz mi haksısız, post sahibi mi ?
Post sahibi
Anladım bizde onu anlatmaya çalışıyoruz kendisine neyse bizde onu uyararak bize düşeni yaptık gerisi onu alakadar eder
+12 oy
önce (497 puan) tarafından
güzel bir üslubla uyarabilirdin.birde yetmezmiş gibi post açıp kadının günahını ayıbını daha çok ortaya çıkarmaya çalışıyorsun kusura bakma ama bizim dinimiz böyle bir din değil.Sizin gibiler yüzünden islam yanlış tanıtılıyor.
önce (5,281 puan) tarafından
Ağzına sağlık
önce (4,448 puan) tarafından
Müslüman müslümanı uyarmak zorunda adı altında insanlara ağızlarına gelen herşeyi söyleyebileceklerini düşünüyorlar ne yazık ki. Hala da kendisinde hata görmüyor. Ağzına sağlık güzel yazmışsın.
önce (231 puan) tarafından
Size katılıyorum
önce (497 puan) tarafından
Sağolun kızlar  gerçektende çok şaşırdım kendini hâlâ hatalı görmediğine. ama gelin görünki çoğu insanda artı oy vermiş yanlış olanı bile bile desteklemek akıl işi değil.
Evet bir çok kişide bu bağnaz düşünceye katılıyor bende anlamıyorum zaten kadın kendisiyle aynı fikirde olmayanlara cevap vermiyor herkes öyle düşünsün istiyor :D
+11 oy
Bu postta sizi haklı buldum diğer postada gidim bakim dedim orda şunu yazmışsınız birine misafirliğe gitmişsiniz tırnakları çok uzunmuş sormuşsunuz protez demiş sizde o çayı asla içmem demişssiniz mors oldu demişssiniz 1. Si bir insanı dinimizde ne olursa olsun bu şekilde rencide edip mahcup edip üzemezsin kabeyi yıkmak kadar günahtır sem günahları tam bilmiyorsun galiba o insan orda nasıl utanmıştım birde mors oldu diyip mutlu oluyorsun bu şeytanlık müslümanlık değil afedersinnnn...
önce (1,896 puan) tarafından
kesinlikle++++
önce (714 puan) tarafından
Merak ettim postuna bakiyim dedim hemen gizlemiş
Bu yazdığımı yazan kişinin iyi biri olduğunu düşünmüyorum ben
+7 oy
önce (3,913 puan) tarafından
Valla burası 45 yaş üstü teyzelerin gün grubuna döndü. O günah bu ayıp. Biri bişey yazsa hemen bosan filan daral geldi herkesi kaçırdınız surdan.
Trajikomik bir yanıt hem güldürüyor hemde bir o kadar doğru
+6 oy
önce (10,582 puan) tarafından

Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem' i şöyle buyururken işittim dedi: “Kim bir kötülük görürse, onu eliyle değiştirsin. Şayet eliyle değiştirmeye gücü yetmezse, diliyle değiştirsin.

Hadisi serife dayanarak uyarmakla yukumlusun oncelikle uslubunla ilgili bi yanlislik olabilir belki kirici sekilde soylediysen o yuzden tepki vermis olabilir. Kalp kirmak da gunah biliyosun. Ha yok ben uslubunca soyledim gunahinda israrciydi o yuzden sert tepki gosterdi diyosan sen uzerine duseni Rasulullahin emrini yerine getirmissin ustunden yukumluluk kalkmis kotu soz duymak da sevabini artirir ve boyle durumlarda duyacağımız seylere hazir olmalisin ben burda bu hususta Mevla Teala razi degil dedigim bi cok hususta linc yedim ben gotevimi yaptim gerisi Rabbime kalmis dedim sustum 
Kuzum inanki hiç gormuyorum oylelerini o kişi direk osekil yazmasaydi bende yazmazdim ve direk hakarete giren kendisi ben yine hakaret bile etmedim günah olduğunu bildiğim için umrumda bile olmadı ben onu direk Allah'a şikayet ettim doru yolu bulması dilegiyle
önce (10,582 puan) tarafından
Ben poatu da gormedim yorumunu da hakli da olabilirsin haksizda bisey diyemem
Nurseda bence sen doğru yolu bul okudum diğer postu hatalısın
+6 oy
önce (2,964 puan) tarafından
Bir bitmediniz cidden sen zaten 4 4luk muslumansin ya kesin şimdi bir de çarşaflı abdestli namazlisindir bir bırakın milleti yaa

Kadın onu düşünecek yastadır sana ne oluyor kalkıp bir de post açıyorsun senin yaptigin ne oluyor peki ? Dedikodu gıybet ohooo sorsan 4 4 Luk herşeyi yapıyorsun

Helal olsun sana 
önce (3,933 puan) tarafından
Öyle deme ablası uyarmak bizim boynumuzun borcu
+5 oy
önce (5,443 puan) tarafından
O kadar haklısın ki gerçekten bazen insanları anlamıyorum anlamakta zorlanıyorum o postu görmedim ama etrafımız onlarla dolu
Ve dahada beter hale getiriyolar bu dünyayı
önce (5,443 puan) tarafından
Malesef öyle rabim sonunuzu hayır etsin inşallah
+5 oy
önce (280 puan) tarafından
Şimdi baktım da yani kadın benim için önemli değil demiş herkes Müslüm olmak zorunda değil yada inançlı üstteki arkadaşın dediğş gibi böyle uyarı, uyarmak değil direkt rencide etmek ve daha çok uzaklaştırır insanı dinden. Üslubun gerçekten hiç hoş değil morarmak fln seni o kadar bile kaale aldığını düşünmüyorum açıkcası
Kadına morarmış demedim dikkatli okuduysan ben güzel bı dille uyardım yorumlarim sert bile değildi pis birşeye pis demek uslubsuzluga mi girdi anlamadim ...
önce (280 puan) tarafından
Alttaki hiray0 a yazdığın morarma için demiştim doğru okudum canım.. niyetin iyi olabilir ama yol yanlış bence emin ol herkes herşeyi senden benden iyi biliyo kimsenin inancına karışamayız sonuçta. sen ıslarla devam etmişsin yorumuna yazdın geç bacım ne gerek var bunlara
+4 oy
önce (142 puan) tarafından
Böyle kavga eder gibi negatif cümleler sıralayarak değil de az öz güzel bir dille uyarilabilir ben müslüman olmasam beni bı müslüman şu uslupla uyarsa o dine kalbim ısınmaz sizinki sevdirmek değil soğutmak amma uzattiniz belki de kadın müslüman bile değil olmak zorunda da değil hiç kimse uymak yapmak zorunda değil zaten. Yükümlülük hissediyorsanız güzel bir dille uyarın fikrinizi hakaret eder gibi dayatmayin sogutuyorsunuz.
Kişi yazmisim kardeşim kadınin adı yok sani yok yaptığıyla ilgili şey yazmışım dedikodu bu degillllllll
Neye istinaden açtın peki yaptığın o kişiyi hedef alarak kınamaya giriyor o post hiç yokken böyle bı şey acsaydin amenna. Çocuk muyuz yahu :)
Tamam madem öyle konuyu düzelttim oldumu
Allah katında hangi davranışın neye mâl olacağına karar verecek olan bizler değiliz canım eminim ki kötü niyetin yoktur bazen iyi ve doğru bildiğimiz şeyleri ifade etmek için daha etkili cümleler secmeliyiz yoksa iyi niyetimiz boşa gidebilir Allah muhafaza.
Valla canim niyetimi rabbim biliyo ya gerisi hiç umrumda degil
+4 oy
önce (2,128 puan) tarafından
Allah razi olsun, hersey o kadar hafife alinir oldu ki artık maalesef, suursuzluj
Aynen aynen öyle
+4 oy
önce (178 puan) tarafından
Şimdi linç edenler olacaktir fakat hiç umrumda değil postu ve yorumları görmedim fakat postu acan kişi yetişkin ve çocuk sahibidir yani kendi aklı var neyin ne olduğunu idrak edecek yaşta ve tecrübede bu durumda seni ne ilgilendiriyor onun inancı yasam tarzı bide ayrı postu acıp söyle böyle diye açiklama yapıyorsun sen kendi inancına yasam tarzına saygı beklerken başkasına saygısızlık yapıyorsun ve onun iradesine saygı duymuyorsun müslüman müslümanı uyarır diye arkasına sığınma post sahibi reşit ve aklı baliğ bi birey olduğu için gerisi ne seni ne beni nede başkasını ilgilendirir
+4 oy
önce (188 puan) tarafından
Pardon bacımda sanane bundan rahatsız olduysan bile edebinle güzel bir dille uyarını yap sus. Taaa buraya post açacak kadar dert etme kendine seninki dinde zorlama resmen uyarı değil. Elhamdülillah Müslümanım birşeyden rahatsız olursam güzel bir dille söyler kenara çekilirim nerdeyse düşman olacan kadınla. Lütfen çocuklarını da kendi zihniyetinle büyütme olur mu sonra dışarda ona buna kezzap atmasınlar.... 
+++++
+3 oy
önce (2,331 puan) tarafından
Öyle bı zmn gelmiş ki Müslüman muslumani uğramaz hale 
Zaten kıyamet kopsun diye dua eder hale geldik inanirmisin
önce (2,331 puan) tarafından
Vallahi billahi eşim her akşam dua eder kopsun kıyamet diye
Bende ediyorum ve tez vakitte kopar insallah
+3 oy
önce (3,898 puan) tarafından

Islam dini sadece abdestten ibaret degil. Dinin esasi guzel ahlaktir. Bir insan uyarilacaksa da bu kisiye ozel ve hosgoru ile yapilmalidir. Bu asagilar gibi yazmanizda ne yazik ki ben o guzel ahlaki goremedim. Kibir inanin abdestsiz gezmekten daha gunahtir. 

Dipnot geciyim, kendim bu tarz islemleri yaptirmiyorum. Siz yaptiriyosunuz da boyle konusuyosunuz diye algi olusmasin kafanizda.
++++++
+2 oy
Müslüman değildir belki o yüzden böyle terslemiştir belki. Buradakilerin hepsi müslüman değil sonuçta. Kimsenin dinini bilemeyiz sonuçta. Senin burada yaptığında doğru değil kadın hakkında dedikoduya sebep oluyorsun şuan
Evet anlayan anladı ancak yorumlarda kadın hakkında konuşuluyor sence dedikodu değil mi bu ??
Konu protez tırnak....
Konu protez tırnak değil postunu bi oku kadının postuyla ilgili açmışsın
Kişi adı sanı bilgisi varmı ?
Post açan kadını hedef göstererek yazmışsın buda yeterli zaten kendini haklı çıkarmaya çalışma boşa
+2 oy
Merak ettim diğer posta baktım öyle geldim ama gerçekten saçma sapan yorum yapmışsınız sizin bildiğinizi herkes biliyor zaten 5. Sınıftan itibaren anlatılıyor bu tekrar tekrar üzerine basa basa aynı şeyleri söylemenin bir anlamı var mı sizce siz sevmezsiniz yapmazsınız olur biter herkes herkesi bu şekilde uyarınca çokmu sevap işlenmiş oluyor ben bunu anlamadım size günah mı diye sormamış kadın memnun kalanlara sormuş birde tekrardan post açıyorsunuz herkes herkesin tercihine saygı duymayı bilse dünya ne kadarda güzel bir yer olacak öyle değil mi? 
Dinim ile alakalı bir şey varsa asla susmamm!!  Dinde zorlama yok ama biz uyarilmayla mukellefiz
Kadın sana sormuyor işte durduk yere neden olay çıkarıyorsun günahmı demiş mi sevap bu demiş mi senin dinin ne demiş mi sadece tırnak yaptımak için kullanan insanlara sormuş öyle değil mi ? Neden bu kadar uzattıyorsun onu anlamıyorum hadi diyelim dinle ilgili farklı birşey söylese uyarını anlarım ama ortada seni ilgilendiren bir durum yok
+2 oy
önce (1,522 puan) tarafından
Ahh ben bilmeden ipek kirpik yaptırmıştım meğerse abdest gecirmiyormus kafayı yedi tek tek yoldum kirpiklerim koptu bilmeden yapanda çok bile bile yaptiranda malesef ortalık dolu böyle birisi yaptırmıştı dedim abdest olmuyormuş amannn napim 1 ay olmasın dedi şok oldum
Bende senin gibi kalıyorum iste
önce (1,522 puan) tarafından
Allah ıslah etsin ne diyim kimseyi doğru yoldan şaşırtmasın
+2 oy
önce (1,155 puan) tarafından
oyle bi dunyadayiz ki birak tirnagi goz gore gore adam olduruyorlar tecavuz taciz ediliyor vs goren sesini bile cikaramiyor 
Rast gelmedim ama gelirsem de kıyameti kopartirim
+2 oy
önce (655 puan) tarafından
Burda dedikodu yapıyorsun diyenler hangi kafada Kaynana elti görümce hakkında sallarken dedikodu olur demezsiniz abdestsiz kirli cünüp birinin elinden zaten bişey yiyip içilmez postu görmedim ama uyarmakla iyi yapmışsınız kendisi midesiz pisliğini başkasına bulaştırmasın o zaman 
Alkışlıyorum seni canımm

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 907 göst.
0 oy
19 cevap 647 göst.
1 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde zxcvbnm (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 712 göst.
31 Ekim 2022 Aile kategorisinde Hilalkz (267 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 583 göst.
4 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Eslemmhatununannesi (340 puan) tarafından soruldu

404,337 soru

12,113,095 cevap

36,448 kullanıcı

...