0 oy
398 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,767 puan) tarafından

Merhaba,

Hatırlayan olur belki, erken menopoz teşhisim vardı. Menopozla birlikte kist de tespit edildi. Onu aldırdıktan sonra hemen çalışmalara başla dedi doktor. Yoksa tüp bebek tedavisi gerekecek dedi. Kist alındı, 2 ay korunduk, rahim temizlendi. Kontrol muayenemi oldum doktor artık bebek çalışmalarına acilen başlayın dedi. Buraya kadar iyi hoş. 

Ama kist ameliyatından sonra bazı aksilikler olmaya başladı günlük düzende. Örneğin bakıcımız bir anda gitme sinyali verdi. Çok net bir şekilde hem de. Durumumdan haberi yok bu arada. İkinci çocuk yapsak bakarım diyordu sohbet ederken falan. Bu biraz sarstı bizi.

Diğer konu ev konusu. Evimiz 2+1, şu an yetiyor bize çok şükür. Kiracıyız. Ev alma isteğimiz var ama bütçemizi çok aşıyor. Mecburen kredi borcuna girsek aylık ödemeler fahiş. Zaten faizler de astronomik. 2+1 eve 4 kişi sığmamız bence imkansız. Öte yandan alt komşumuz aşırı sorunlu. Beyin tümörü varmış, anlıyoruz, elimizden geleni de yapıyoruz ama her şeyden aşırı rahatsız. Yürürken parkelerden ses çıkıyormuş, alttan vuruyor bunun için. Oğlumuzla gülüp oynarken vuruyor. Ev süpürünce vuruyor. Yetmiyor sürekli yönetime de şikayet ediyor. Bu komşuyla benim bu evde biri bebek 2 çocuk büyütmem çok zor. Sanki tüm işaretler sen hele önce bir bakıcı ve ev mevzusunu çöz ondan sonra çocuk düşün diyor. Ama son 3-4 ayım kalmış çocuk yapabilmek için. Ne yapmalı net etmeli bilmiyorum... Siz olsanız nasıl hareket ederdiniz?

NOT: Lütfen bebek bereketiyle gelir demeyin, oğlumda çok net gördüm hiç de öyle gelmediğini :D 

13 Cevaplar

+2 oy
(1,157 puan) tarafından
Valla canım bizim dememizle hareket etmen doğru olmaz. Yapmaman daha mantıklı desek belki ilerde keşke yapsaydım diyeceksin iş işten geçmiş olacak. Yap desek bu sefer de belki daha çok sıkıntı çekeceksiniz. O yüzden otur eşinle iyice düşün karar ver. Ben olsam kesinlikle yapardım çocuğum yalnız kardeşsiz büyüsün istemem şartları iyileştirmeye çalışırdım.
-Reklam-
+1 oy
(876 puan) tarafından
Ben olsam önce çocuğu yaparım sonrasına sonra bakılır. Yeni bakici da bulunur gerekirse ev de taşınır yeniden kiraya da olsa. Yani madem hem 2. Çocuk istiyorsunuz hem de vaktiniz az yapardım yerinizde olsam 
(2,767 puan) tarafından
Aşırı istemiyorum 2. çocuğu. Allah var menopoz durumumu öğrenmeden önce aklımda yoktu. Ev de sonra bakılır bir şey değil maalesef artık. Bu civarda eli yüzü düzgün evin kirası 40-50den başlıyor.
(876 puan) tarafından
Aylık mı dediğin bu kral fiyatı eğer öyleyse gerçekten çok fazla. 2 çocuk yüksek kira geçim VS. Gerçekten zor
(2,767 puan) tarafından
Aylık kira canım, biz 20 veriyoruz 2+1'e. Buradan çıkınca da en az 3+1'e geçmemiz lazım ki anlamlı olsun. Onlar da 40-50
0 oy
(4,076 puan) tarafından
Neden 2. Çocuk??? Önce buna net olun. Kardeşi olsun diye alınmış bir karar mı?? Bu kadar sorun varken istemiyor, ama istiyor gibisiniz de. 
(2,767 puan) tarafından
Menopoz teşhisinden önce 2. çocuk düşüncem yoktu. Ondan sonra düşünmem gerekti. Ama tam da yapmamız gereken zamanda aksilikler baş gösterdi. O yüzden kararsız kaldım. Sağlıklı bir üreme sistemim olsa 2. çocuk hemen istemezdim.
(6,184 puan) tarafından
kanka sanki hic niyetin yok da beni vazgecirin vazgecirmeniz icin ahanda siraladim sebepleri diye bir post bu bence:))) onyuzden ben en dogru adresim :) herşeyden ote canini seviyorsan zaten ikinciyi yapma derkm . ustune birde. saydigin eksi yonler var. yani bilmiyorum sart degil bence ikinci cocuk . bi tane varsa saglikli sihhatli rabbim esirgesin uzun omurler versin ikinci illede olacak diye kendimi de zora sokmam durumlar da ortada bi arada 2+1 eve gercekten sigilio
ama zor mesela oglan cocuk odasinda oyun oynamak
istio ablasi bunalio gidio benim yatagimin uzerine seriliyor orda takiliyor. kafa rahat olsun dersen ayri oda olmali bencede . ama kavga dovus hir gur surekli kaosa katlanabilirim deniyorsa sartlar elvermiyorsa mecbur sigiliyir.:)
ben ikinciyi yapacagimi bilsem ev alirken 3 +1 bakardim  ya.muk daireler benim binamda kose daireleri 3 +1 yapmjslar . orta bolumler duz kullanisli daire 2 olsun duz olsun dedim ama bilsem 3 arti 1 alirdim zamaninda. hatta bi evimiz daha var yikildi suan toki girecek oraya  onu satip bunu satip genis 3 arti 1 alma planizmiz var
(2,767 puan) tarafından
Ben de keşke diyorum çoluk çocuk olmasa da 3+1'e otursaymışım vaktiyle. Şu an gayet iyiyiz. Alt komşu sıkıntılı olmasa 2+1 bir şekilde işimizi görüyor. Ama yeni bebekler çok zor. Oğlumu 5 aylıkken ayırdım ben odasına, 2. bebek olursa odası olmayacak :/ İkisi bir odada çok zor.
(6,184 puan) tarafından
evet bende kizi 6 aylikken ayirmistim. ikinci olunca hemen ayirmak istedim ama olmadi . ablamiz okula gifiyor. minik emmeye kalkinca gece uykusu bilunuyordu kizin sabah okula zor kalkiodu busefer.minikde sabah uyumak istio ablayi okula kaldirirken  o da uyaniodu. cok zordu . aldim tekrar park besigi yatak
odasina . 17 aylik memeyi braktik iki ayda uyku duzene girsin diye bekledim. 20 aya yaklasiyodu  ayirdim ufagida
0 oy
(738 puan) tarafından
Tek çocuk candır :) 
(2,767 puan) tarafından
Menopoz kapıya gelene kadar ben de tekçiydim :D
0 oy
(11,927 puan) tarafından
Canım çocuk ihtimali şu an bitemk üzere ise bunu değerlendirin.sonra vah vah demenin hiç bir anlamı yok ki tül bebek daha pahalı birşey.iki gebelik olduktan sonra gayette başka bir yere taşıyabilirsiniz.zaten kiracisiniz tüm evler sizin :) üç tamam güvenilir bakıcı bulmak zor ama yani o kadar çalışmak isteyen bayan var ki elbet biri bulunur.siz şimdiden bakmaya başlayin bakıcıya.
(2,767 puan) tarafından
Tüm evler bizim olsa keşke :D Buralarda eli yüzü düzgün ev 40-50 binden başlıyor. Bakıcı masrafı, ilk çocuğun okul masrafı ev kirası derken baya pahalıya mal oluyor yeni düzen. Şu anda bile aylık giderimiz ortalama 80 bin.  Şu an taşınsak ve bebek de olsa bir anda 130 bin oluyor.
0 oy
(1,907 puan) tarafından
Yargılamak eleştirmek haddim değil fakat sırf 2.çocuk olsun kardeşsiz büyümesin demek yerine öncelikle ben 2.çocuga mental ve fiziksel olarak hazır mıyım? 2.çocugumun maddi manevi geleceğini hazırlayabilecek miyim onu en iyi şartlarda okutup sosyal hayata hazırlayabilecek miyim olmalıdır postundan anladıgım maddi gücün 2.çocuga müsait değil eviniz kira faturalar market şu bu derken bide 2.çocugun maması bezi giyimi doktoru doğum masrafları derken altından nasıl kalkacaksın elbette aile içine karışamam bu elinle senin verebileceğin bi karardır ama herşey doğurmak demek değildir şimdi son şansın olabilir doğum için ama ilerde maddi imkanınız daha geniş olursa evlat edinmek anasız babasız bi çocuga aile olmak bence dogurmaktan daha önemli tabi bu benim fikrim
(2,767 puan) tarafından
Ev işi zora sokuyor hesapları. Şu an bile aylık giderimiz 80 bin civarı. İkinci bebek için taşınırsak bir anda 130 bine çıkıyor aylık gider.
(1,907 puan) tarafından
Doğumdan sonra sen bi sürede çalışamayacaksın geliriniz biraz daha düşecek bence bunları düşünüp ona göre yol izlemelisin
(2,767 puan) tarafından
Doğum izninde de maaş yatıyor bizim, sağ olsunlar o konuda destekçiler. Ama dediğim gibi kiracı olarak taşınmak çok zorlayacak.
0 oy
(8,256 puan) tarafından

Durumların karışık.  Ev bakıcı çocuk üçlemesi çok önemli;)) .

Mesela bebegin olsa annen yada kaynanan bakmaz mi

(8,256 puan) tarafından
Yasın kac
(2,767 puan) tarafından
34 kuşum
(8,256 puan) tarafından
Baya büyüksün:)))) hakkında hayırlısı
(2,767 puan) tarafından
Evet, burada yaşları duyunca peee diyorum D:
(8,256 puan) tarafından
Bende maalesef öyle
0 oy
tarafından
Hemen hemen hikayemiz benziyor banada doktor acil başla biranda biter yumurtan dedi zaten sol yumurtalıklarım menopoza girmis benimde 30 aylık bebeğim var ve ben tek çocukla kalma kararı aldım çünkü önümüzü göremiyoruz dünyanın halı berbat heran herşey olur bu dünyaya 2. Çocuk getirme düşüncemiz yok çok şükür Rabbime maddi durumumuz iyi bütün imkanları oğluma sunucaz yarın ne olacağı belli değil yani
tarafından
Sizin düşünceniz illaki dersiniz ama o potansiyele sahip misiniz 2 çocuk bayağı sorumluluk ister
(2,767 puan) tarafından
Kesinlikle öyle. O yüzden ben kiiim gurbette iki çocuk büyütmek kim diyorum bazen
tarafından
Benimde bakanım yok ilk çocukta çok zorluk çektim hele şimdi 2. Olursa düşün bide evdede bekleyen çocuk var hastanede eşin kalsa çocuk nerde olacak oda gelde ne bilim ben çok detaylı düşünüyor olabilirim eğer düşünceniz varsa ben caydırmak gibi olmayayim ya
(2,767 puan) tarafından
Tam ortadayım. Terazi %50-%50
tarafından
Hakkında hayırlısı ne ise o olsun
0 oy
(397 puan) tarafından
İstemiyorum demişsin yorumda ama canım menopoz olduğu zaman isteyeceksin bence o zaman da olması imkansız olur 
(2,767 puan) tarafından
İşte bu ikilemdeyim tam da, bana kalsa olmasa da olurdu ama menopozu duyunca vaktim yok gibi telaşa kapıldım. Şimdi şartlar uygun değil diye yapmam 5-6 sene sonra pişman olur muyum bilebilsem keşke
(397 puan) tarafından
Bilemiyorum ki canım tüp bebek şansı var aslında ilerde isterseniz tabi
(2,767 puan) tarafından
Eğer kendi kendine olmazsa tüp bebek tedavisi istemem. Büyük konuşmaya girer mi bilmiyorum ama tüp bebek çok çok zorlu bir süreç
(397 puan) tarafından
Haklısın canım öyledir
0 oy
(406 puan) tarafından
Canımmm evı sonra bulursun bakıcıyıda sonra bulursun ama erken menopoz rıskım var çocuğu sonra bulamaya bilirsin 
(2,767 puan) tarafından
İşte 5-6 sene sonra evim de olur düzenim de belki ama ah bir evladım daha olsa der miyim ki ondan korkuyorum
(406 puan) tarafından
Öyle bir dersın kı.. Benım bir kızım bır oğlum var Allah'ım allahım onlar olsun evım olmasada olur ıkı kardesın evın içindeki kedı fare gibi kavgaları bıle o kadar güzel kı anlatamam  sımdı ıkısı bır olmus bana anne ne zaman üçüncü kardeş yapacaksım dıyorlar haha
(2,767 puan) tarafından
Ay sıpalara bak ya :D Ağız tadıyla büyütün
(406 puan) tarafından
Allah razı olsun canım. İnşallah herşey senınde gönlünce olsun
0 oy
(18,354 puan) tarafından
Son cümlene katılmakla beraber aciliyeti olan bir durum olduğu için bebek yapmak daha mantıklı geliyor bu süreçte bakıcı ile tekrar görüşülür veya çocuk doğup senin işine dönüş sürecine kadar yeni biri ayarlanabilir 4. Kişi için evin yetersiz gelme durumu da çocuğun büyüyüp odası ayrılması durumunda daha çok yaşanır. Bir daha hiç olmama ihtimalini ben göze almazdım 
(18,354 puan) tarafından
Çok çaresiz kalırsan yumurta dondurup sonra tüp bebekle çocuk sahibi olma seçeneğini değerlendirebilirsin bence
(2,767 puan) tarafından
Yumurta dondurmayı sordum da çok külfetli bir şeymiş, ona verilecek paraya 2 sene kira öderiz :D Çocukların ayrı odası olsun isterim ikisi de aynı cinsiyette olsa bile. Amaaan deyip yapılabilen bir şey olsa keşke çocuk :(
(18,354 puan) tarafından
Ben ikinci çocuğu çok istiyorsun şeklinde yorumladım ve ona binaen cevap yazdım ama sen anladığım kadarıyla istemiyorsun da pişman olurum endişesinden yapmayı istiyorsun gibi geldi diğer yorumları okuyunca yapıp yaptığına pişman olmamda ihtimal dahilinde. O yüzden önce ikinci bebeği gerçekten istiyor muyum diye düşün.
(18,354 puan) tarafından
Benim oğlum 3 yaşında kendi odamızda park beşikte yatırdım. Benim için sorun değil ev kendimizin 2+1 odası var ama henüz yatmıyor ama ben kendi içimde ikinci çocuğu istediğimi biliyorum o yüzden iş ev durumuna rağmen göze alıyorum o yüzden gerçekten isteyip istememen önemli. Ben ikinci çocuk ücretsiz izin sonrası ya satıp yenisini alma veya daha büyük bir eve kiraya geçmeyi planlıyorum
0 oy
(4,539 puan) tarafından

Açık konuşmak gerekirse buna benzer şey benim başımdan da geçti açık açık yazayim 

Benimde yüksek tansiyon nedeniyle bebeklerim kimi karnım da kimi doğup vefat etti aşırı derecede kilomda vardı 145 i geçmişti düşün şekerde vardı 

Sonra ameliyat okdum şekerden ve kilodan kurtuldum kilo gidince tansiyon da gitti 

Banada dr 1 sene daha tansiyon problemi olmaz çocuk yapacaksan yap diye yaptim gerekti evimide taşıdım hepsini yaptim 

Evde taşınır bakicida bulunur bunlar seni yanıltmasın cani gönülden istiyorsan yap 

(2,767 puan) tarafından
Canımm, teşekkür ederim güzel yorumun için. Sanırım ben can-ı gönülden istemiyorum :( İlk çocukta en zorlandığım şeydi düzen kurmak, şimdi yine düzenimiz sallanıyor ve yine bebek var gündemde. Bilemiyorum :(
(4,539 puan) tarafından
Rabbimin gönlüne göre hayırlı olanı nasip etsin inşallah cnm ♥️ sıkma makinası şuan hislerini tahmin edebiliyorum
0 oy
tarafından
Bence sen tek cocukculara bakma yap iki çocuğum var ve çok güzel bir duygu hep negatif düşünceler karamsar fikirler vermişler neden yani içinde bu istek oluştuysa bu çok değerli bana göre. Başka bir kiralık eve bakarsınız yeni bir bakıcı bulunur hallolavlbilecek şeyler,sabit geliriniz varsa iki çocuğa bakılır.
(2,767 puan) tarafından
Çok şükür var düzenli gelirimiz. İşten atılmadığımız sürece :D

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 163 göst.
20 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde 1995 (1,423 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 363 göst.
19 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Sevgi344 (303 puan) tarafından soruldu
0 oy
65 cevap 892 göst.
15 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Esmeee (108 puan) tarafından soruldu