Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php80/sess_2c8302436162fa92d082127f61e59339, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php80) in /home/annelertoplandik/public_html/forum/qa-include/app/users.php on line 162
Gram altınları birleştirip bilezik yapmak mantıklı mı? Yatırım değeri nedir?-Diğer
+1 oy
156 göst.
Diğer kategorisinde (785 puan) tarafından
Eşim ne zamandır diyordu sana bilezik alıcam falan diye.  Normalde ocak ayında alıp verecekmiş doğum günüm diye. Ama dün gramlar almış 7 gram ayrı bir tane de çeyrek var. İstersen bilezik yap tak eğer takmak istiyorsan dedi. Yalan yok istiyorum ama zarar eder miyim onu bilmiyorum. Bu altınları birleştirip bilezik yapmak mantıklı mı? Öyleyse ne tür Bi şey olur ki 

6 Cevaplar

0 oy
(13,923 puan) tarafından
Eğer yatırım yapacaksan bilezik zarar ettirir işçilikten dolayı külçe ve tam altın uzun vadede yatırımda kazandırır
-Reklam-
0 oy
tarafından
Altını ne şekilde alırsan al alış ve satış fiyatı farklıdır. En az zarar sanıyorum ki 24 ayar altında yaşanır. Şayet gramı getir bileziği götür tarifesi uygulayan bir kuyumcu bulabilirsen 22 ayar gram altın yada 22 ayar bilezik arasında pek de bi fark olmayacak bozdurma durumunda. Ama dediğim gibi, gram altınla bileziği herhangi bi bozma ve yeniden alma durumu olmadan, takas usulü yaptığında geçerli bu bahsettiğim. Yoksa elindeki gramların en az biri bileziğe çevirirken eriyecektir
0 oy
(9,047 puan) tarafından
Bi adana burması değer kaybetmiyo diğerleri değer kaybediyo 
0 oy
(5,169 puan) tarafından
Gramın ayarı önemli külçe mi yuvarlak olanlardan mı ?? 22 atarsa zararın olmaz ancak 24 ayardan 22 ayar bilezik yaptıracaksan zararın olur
(785 puan) tarafından
Gramlar külçe şeklinde. Ama dikkat etmedim kaç ayar olduğuna
(5,169 puan) tarafından
24 ayardır o zaman bozdurma
0 oy
(137,458 puan) tarafından
gramlarinizin ayarini bilmiyoeum ama 24 ayar gram alip verip yerine 22 ayar bilezik almak zarar degilmi kizlar
0 oy
(2,078 puan) tarafından
Alsat zarar olur şöyle açıklayayım benim enli gelinlikden kalma bilezikler var günümüz modası uyup burma yaptırmak istiyorum eşim zarar edersin al sat dedi kuyumcu elindeki altını hurdadan sayıp yenisini farkıyla satıyor.bende vazgeçtim takmıyorum.birikim yaparsak banada burma al emi...dedim anlaştık 

Teşekkürler...

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 118 göst.
16 Ocak 2025 Diğer kategorisinde deve_tabani (68 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 177 göst.
19 Eylül 2024 Diğer kategorisinde curious (1,120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 169 göst.
0 oy
17 cevap 300 göst.