+1 oy
361 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Herkese hayırlı günler hemen konuya giriyorum. Ben bundan üç dört yıl önce Instagramdan biriyle tanışmıştım normal bir konuşmanın ardından bir ay sonra görüşmüştük. Görüşme çok iyi geçmişti çok efendi düzgün biriydi ve ondan sonra sevgili olduk bir iki ay da o şekilde konuştuk. Ardından ben bu çocuğu sebepsiz yere ki o zaman 20-21 yaşlarındaydım, bıraktım ayrıldım. Çok çabalamıştı bir yerlerden hep ulaşmaya çalıştı ama hep onu engelledim. Bu arada ben 24 yaşındayım önlisans mezunum ve kpss girdim atamaları bekliyorum ancak bölümümde yığılma var ve muhtemelen atanamıycam. Evde ailevi problemlerimiz var herkes problemli abim, ablam.. Babam annemin ağzının içine bakar annem dominanttır sürekli ağzında bir azar. Haliyle aile evi de çekilmez bir halde diyebilirim özelde işe girdim ama bildidiğiniz modern kölelik biraz birikim yapıp işten ayrıldım. Tam sıkıntı icerisindeyken bu bahsettiğim kişi bana yazdı instagramdan ve konuştuk bana öyle iyi geldi ki yeniden onla konuşmak. Yalnız hanımlar şöyle bir şey var ki bu kişiyle aramda 9 yaş var kendisi 33 yaşında ben 24. Ancak yaşını göstermiyor ve kafa yapımız çoğu şeyde uyuyor. Atıyorum sosyal medya bozuk bir yer eğer güzel kullanilmazsa dedim haklısın filan dedi sonra bi baktım hesabını kapatmış, benim fikirlerime önem veriyor. Bu kişi 9-10 yıllık memur namazlarını kılıyor gayet düzgün niyetli ve evliliğe hazır biri. Ben de öyle hissediyorum. Ama bu konuyu bugün anneme açtığımda bana çok yükseldi. Kesinlikle istemiyorum dedi. Annesinin tipini beğenmemiş. Konuştuğum kişi yaşı çok büyükmüş, olmazmış. Ne dediysem de ikna edemedim. Konuştuğum kişiyi de seviyorum beğeniyorum. Diyorumki hani bir kaç ay daha konuşayım ailesiyle gelsin içimize sinmezse yollarımızı güzelce ayiririz diyorum. Bu arada bu kişi ben yıllar önce de ayrildigimda çok acı çekmiş uzun bir süre beni unutamamıs şimdi ben bu kişiyi yine biraksam çok üzülecek biliyorum ben de uzuleceğim. Bunu anneme söyleyince umrumda değil ailesiyle gelirse de git başka anne bul kendine başka bir evde ayarla o eve gelsinler diyor. Sizce ne yapmalıyım? :(( çok sıkışmış hissediyorum. Bir abla bir arkadaş olarak tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi merakla bekliyorum....

12 Cevaplar

+1 oy
tarafından

En İyi Cevap

Bir de bu kişiyle aramızdaki yaş çok mu? Problem olur mu? Bu konu hakkinda fikirlerinizi de merak ediyorum. Ben bir sorun olacağını zannetmiyorum...:(

-Reklam-
+2 oy
(891 puan) tarafından
Evlenmeden önce maalesef tam olarak taniyamiyorsun. Şimdi yaş farkı bir problem olmayabilir fakat ilerde yaşlar ilerledikçe sıkıntı çekersiniz. 9 yaş az değil . Sen hayatının en güzel zamanlarında gezmek isteyeceksin o yorgunum diyip evde oturacak. Bence çok iyi düşün kuzum. Yasin çok genç. Benim evliliğim çok güzel çok mutluyum ama keşke 30 umdan önce evlenmeseydim.
tarafından
Yorumunuz icin çok teşekkür ederim haklisinjz. Ancak ben kendimi çok olgun hissediyorum. Hiçbir zaman çok gezeyim tozayim kafasinda olmadım. Mesela doğa yürüyüşünü basit bir doğada piknik bile benim için mükemmel bir şeydir. Çok severim. Bu kişi de öyle mesela. Doğa asigi. Yani bir çok seyde kafa yapimiz uyuyor bu sadece biri. Ancak yine de bilemeyiz, dediğiniz gibi evlilik aynı eve girmeden anlasilmaz
0 oy
(945 puan) tarafından
Annen çok tuhaf birisi 
tarafından
Bazen ben de öyle düşünüyorum:(((
0 oy
(1,955 puan) tarafından
30 yaşında minnak bir anne olarak o yollarda çok ama çok sıkıntı yaşadım nolursaplsun internetten biriyle olmuyor eşimle sizin yasadiginiz şekilde tanisdik aynen anlattıklarının konumu aynı.6 yıllık evliyim hayat daha cekilmeZ bir hal alabilir kaçayım derken doluya tutulabilir siniz klavye üzerinde pek sağlıklı evlilik olmuyor
tarafından
Teşekkür ederim yorumunuz icin sizde mi sosyal medyadan tanistiniz? Yani ben şöyle düşünüyorum biri vesile olsa da atıyorum o kisiyle de sosyal medyadan tanisabilirdik. Veya tanidik birisi olsa, ne kadar iyi olabilir, ya kendini saklayan biriyse? Çünkü görücü ile evlenen bir arkadaşımin eşi şuan kumar bağımlısi, daha önce hic anlamazdim dusunmezeim diyor..
(1,955 puan) tarafından
Sizin hikayeniz gibi
0 oy
(4,431 puan) tarafından
Yas farki bence tam sınırda ben on yasa kadar normal karisliyorum. Evlilik biraz kumar isi.ne kadar tanirsan tani ayni evin icine girinceye kadar ne cikacagini bilemezsin. Eger bu kişi ailenle sorunlarini biliyosa ilerde bunu kullanabilir nasil olsa bana muhtac gidecek kapisi yok diye dusunebilir. Burasi boyle dusunen kocalarin esleriyle dolu maalesef. Annenin kesinlikle psikolojik destek almasi lazim.durumu hic normal degil. baska akli basinda bi aile buyugunuz varsa ona danis. Evlenmeye karar verseniz bile sen kendin ben gucluyum ve saglam irade sahibiyim durusu sergileki ailenin durumu aleyhine kullanilmasin. Adam memur yasi da evlilik icin makul. Bu kisi icin artik tek istek aile kurmaktir zaten. Senin de sevgin ve kararın kesinse hakkinizda hayirlisi olsun.bence bi sans verebilirsin 
tarafından
Cok teşekkür ederim beni anlayan birinin yazması cok iyi hissettirdi. O kadar haklisinjz ki gerçekten..
0 oy
(1,954 puan) tarafından
Bence erkeğin yaşı olması her anlamda iyi birşey kadından büyük olması çok iyi birşey arkadaşım var kocası ondan 2.3 yaş küçük ya bir görsen küsüyor trip atıyor herşeyde yani daha neler neler böyle bir insan asla çekilmez küçük yaşını başını almış bir insan da nerde ne yapacağını bilir nerede ne konuşacağını bilir tabiki herşey yaş değil MAssallah namaz kılıyormuş buda çok güzel birşey zaten bir insanda Allah korkusu olacak yoksa herşey yapar ailene gelirsek sıkıntılı bir aileyse dediğin gibi bir yaştan sonra çekilmiyor ve insan huzur istiyor yanlız kalmak istiyor ve bu evlilik gibi birşey anlayan biri var seven biri var sende bu yolu doğru buluyorsun annenin yaptığı çok yanlış birşey yaşın gelmis yaptıkların konustuklarin normal olması gereken şeyler bu şekilde tepki vermemesi lazım 
tarafından
Ben de tıpkı sizin gibi düşünüyorum. Benimle o kadar ciddi dusunuyor ve evleneceğine inaniyor ki is yerine yakın bir yerden ev tutacaktı tutmadi, seneye evlenirsek yillik sozlesme yaparim cikamam sonra senin beğendiğin bir eve diye. Evlilik için ideal biri gibi, ondan çok hoşlanıyorum. Ancak ailem daha doğrusu annem kıyameti kopardı özellikle yaş farkından dolayı. Bir de annesi biraz esmer, afedersiniz çingene gibi diyor. İstemiyorum onu ve ailesini diyor. İllede olmaz diyor. Sizce nasıl ikna edebilirim?:((
(1,954 puan) tarafından
İnsanları dış görünüşüyle eleştirmemek lazım ama bu durumu gel gör ki annene anlat biseye yok dediler mi yok olacak sen bırakma seviyorum de birakmiyacam de geleceğimi düşünmek zorundayım de her tipi olan da vala kusura bakmasinlar gözü sağda solda kadının da dış gorunusune bakmayacaksın bi konuşmaları lazım esmerse esmer gelip seni beni almayacak ya bizene renginden ırkından kültüründen ben evleneceğim kişiye bakarım güzel bir dille sen söylemeye devam et ara bulmaya çalış yok illaki yok derse ozaman de giderim de gözünü korkutsan acaba seviyor der nblm düşüncesini degiştirebilirsin inşallah rabbim gönlüne göre verir canm hakkında hayırlısı olsun inşallah
tarafından
Aynen ya çocuğun tipinde de bişey yok yaşını da göstermiyor annesi esmer ama kendisi hiç annesine benzemiyor zaten. Çok önyargılı annem. Dediginiz gibi yani yasitim olsa ya da çok yakışıklı biri olsa gözü dışarda olsa daha mı iyi. Anlatamıyoruz işte, yine de orta yolu bulmaya çalışacağım, vakit ayirip yorum yaptiginiz icin çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun:)
(1,954 puan) tarafından
Amin inşallah canm cümlemizden
0 oy
(18,612 puan) tarafından
Yani bana biraz bu kişiyi o evden kurtuluşunuz olarak görüyorsunuz gibi geldi gerçekten sevseydiniz ilk seferde bırakmazdınız ayrıca sosyal medyada tanıştığın birini ne kadar iyi tanıyabilirsin bilemedim. Bu kadar yaş farkinda çok aşık değilken ben buna cesaret etmezdim sanırım 
tarafından
İlk seferde o ara ikinci üniversiteye hazirlaniyordum hayatıma birini almak için evlilik düşünmek için uygun değildim galiba birine ayircak vaktim yoktu diyebilirim ve ona sebep belirtmeden ayrılmıştım. Bu arada evet ailemle problemler yaşıyorum ara sıra ve evlenirsem gerçekten ferahlarım bu şuan hayatimdaki kişiyle değil başka biriyle de olsa böyle olacak, bunu inkar edemem:) beni sadece problemli ailesi olanlar anlayacaktir ama bu demek değildir ki yanlış biriyle atlayayım evliliğe. İyice tanımak sevmek önünü arkasını düşünmek gerek dediginiz gibi..
(18,612 puan) tarafından
Yanlış yapılan bir evlilik kelimenin tam anlamıyla yağmurdan kaçarken doluya tutulmak olur o yüzden iyi düşünmek iyi tanımak gerekir Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin
0 oy
tarafından
Ben de tam oyle kendimi ortada kalmis hissederken hizli bi sekilde evlendim simdi iyi ki diyorum. Bilmiyorum evlilik herkeste farkli oluyor sans midir kader midir insanlarin insaa ettigi bir sey midir? Canim bence o adamdan ayrilman icin hicbir sebep yok yaşın da gelmiş. Adamin arkadas cevresi falan onemlidir sana guven vermeli. Aile yapisi kafa yapisi kulturleriniz uyuyorsa neden ayrilacaksin annen niye oyle dedi bilmiyorum ama bence aranizdaki yas farki cok degil cunku bekarken ben de o yaslarda adamlarla konusuyordum ve daha iyilerdi. 
0 oy
(524 puan) tarafından
Erkeğin yaşının büyük olması iyi bişey ya karakter olarak tanidiysan eminsen yaş farkli cok sorun olmaz erkekler gec olgunlaşır inanın esim 29 yasinda yeni yeni olgunlasiyor 
0 oy
(77 puan) tarafından
Bu kisiyi gercekten yeterince tanidigina eminmisin? Namaz kilmasi memur olmasi evlilik icin yeterli kriterler degil cnm inan bunu evlenince anlicaksin. Evlilik bir kurtulus degil. Yeri gelir suan sikayet ettigin aile ortamini özlersin. Suan kole gibi calisip kazandigin paranin tadını özlersin. Gorustugun beyfendi iyi biridir dogrudur ama acele etme yasin daha genc. Iyice goruş tanimaya calis. O sürede belki annende yumuşar. Efendi iyi niyetli birini buldun ve kacirmak istemiosun anliyorum seni. Ama evlilik ciddi bir iş. Acele etme baskada bise diyemiorum..
tarafından
Doğru eş nedir peki fikrinizce, merak ettim düşüncelerinizi
(77 puan) tarafından
Dogru eşin tanımı degilde evliliğin tanimi önemli bence. Evlilik sırf evlenmek icin degil mutlu olacagina inandigin icin yapilan bir durum. Evliyken gecmisi aratmicak kadar mutlu olman lazim. Biseylerden kaçış için evlenirsen yanlışın en buyugunu yapmis olursun.. mesela şuan annenin dusuncelerini begenmiyor olabilirsin ama gün gelir annem ne kdr hakliymis dersin. Şuan burdakiler sana ne anlatsa boş insan yaşamadan anlamiyor malesef. Gozun korkmasin evlilikten ama sadece acele etme evlenmis olmak icinde evlenme.. iyice tani adami ailesini çevresini.. Kendini sev kendini ezdirme kendi degerini herzaman koru.. sevgilerimle:)
0 oy
(670 puan) tarafından
Bence hata ediyorsun..o beyefendi ztn okadsr bahsettiğin gbi düzgünce sosyal medyadan önce normal yaşamında birini bulabilirdi...

Lütfen ev karısık huzursuz diye hata yapma..otur kpss calış atanmaya bak...

Hayat sartları zor..diyelim ki adam mükemmel cok iyi...yinede önce bayanlara iş..bu devirde..

Eşimde benden büyük..atanmış biriyim cocuklarımla zor ayakta duruyorum yada durmaya calışıyorum 
tarafından
Karşı cinsle çok muhatap olan biri değil, iş yerinden biliyorum. Görücü usulü veya tanıdıkla da hiçbiri ile anlaşamamış fikirleri uyuşmamış, yoksa ben de sizin gibi düşünmüyor değildim bir aralar.. kpss girdim 83 aldım aylarca ders çalıştım zaten öncesinde. Ancak bölümümde yığılma var. Yine de bırakmıyorum tabiki, ancak aile evi cekilmiyor artık, bunu yasamayan bilemez
(670 puan) tarafından
Çok iyi oynuyor bnce karsılastıgı herkes mi kötü herkes mi iyi degil.bnce evlilik için acele etme.huzursuz aile evini mumla ararsın bide işin yok...otur kpss hazırlan..evlilik zor...
0 oy
(536 puan) tarafından
Benim eşim 31 ben 21 yaşındayım aynı şekilde ınstagram'dan tanıştık benim ailem maddi bir şekilde destek olmadı manevi olarak da pek olmadı zaten benim annem babam ayrı onun ailesi beni hiç görmeden tanımadan kabul etmedi eşimin de ailesi arası zaten kötüydü kendi çapında rest çektik ailemize kendi yolumuzda gitti zor oldu ama bizim öyle mesleğimiz bir çalışma hayatımız bir birikimimiz yoktu ilk başta o yüzden çok zorluk çektik şimdi çok şükür iyiyiz arada yaştan ötürü bazı problemler oluyor Kafa uyuşmazlığı oluyor ama bir tarafı alttan aldığı zaman problem olmuyor yani demem o ki zaten ailenle sorunli bir yaşam sürüyormuşsun kimsenin baskısı altında kalmadan kendin için nasıl iyi hissedeceksen öyle yap arım ben yaptım ama ailen yüzünden o ticaret çektiğin zaman yarına bugün keşke keşke rest çekmeseydim diye pişman olabilirsin küçük bir çocuk da değilsin 24 yaşındasın kendi kararlarına verebilecek yaşasın
tarafından
Öyleyim de ailem biraz ataerkil ve baskın insanlar. Dedigim dedik. O yüzden zorda kalıyorum ister istemez
(536 puan) tarafından
Ailen eğer her koşulda arkanda olacak insanlarsa her zaman aranı iyi tut ama sana faydası olmayacaksa fikirlerinde de müdahil olmasınlar resti köy onlar zaten yıllarca üstünde baskı yaptıkları için yine bize karşı gelemez kafasında şuan ama onları şaşırtırsan onlar sana uymak zorunda kalır

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 324 göst.
0 oy
4 cevap 122 göst.
8 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (2,778 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 41 göst.
1 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde Hayat_dunya (649 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 251 göst.
24 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu