0 oy
398 göst.
Diğer kategorisinde (370 puan) tarafından
Eşim yüzünden çalışmak istiyorum. Çünkü çalısmamı istıyor. Ben evlenirken çalısmayı düşünmüyordum zor çok zor hayatında asla oturamıyorsun hep koşuyorsun. Ev hanımı, iş hanımı ve anne isen. Ev işi hiç bitmez ki yapsan. Bazen yoruluyrosun aman bunu sonra yaparım şunu yarın ederım diyebiliyorsun. Cocugunla oynayıp onunla vakit geçirebiliyorsun. Ama çalışan bir ev hanımıysan iş yorgunluğuyla çocuğumla mı ilgileneyım evimde biriken işleri mi gidereyim. Yemek stresi mi yaşayayım bilemem herhalde. 2 yıllık ev hanımıyım eşim ev yükümü şimdikinden %25-30 civarında anca hafifletir çalısırsam şayet yine de ınsallah dıyorum.  Manevi olarak çocuğumu kendimden mahrum bırakacam. Yanı ben çocuğumun her şeyiyle ilgilenıp ona değer yargıları aşılayıp dini hassasiyetlerle yetiştirmek istedigim için manevi olarak onu eksik bırakmış olacam. Butun bunlara ragmen sırf çalışmamı istiyor diye sınava hazırlanıyorum ama çok yıpranacam çunku bunyem bu kadar kosusturmayla çok yıpranacak oyle buraya yazmak istedım gurur yapıyorum velhasıl. Ona kendısıne muhtac olmadıgımı kanıtlamak istıyroum 

10 Cevaplar

+2 oy
(520 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ben çalışıyorum. Yazdığınız gibi yaşanıyor herşey. Çok zor. Ama maddi imkanlar için şart gibi bişey maalesef. Rabbime emanet çocuklarımız. Yanında olup çocukları doğru şekilde yetiştirmeye çalışsanda istediğin gibi olmuyor bazen bişeyler. Çalışıp çok düzgün evlatlar yetiştirenlerde var. Demek istediğim çocuklarımız ahlaki değerleri ve dini değerleri hayatın gerçekleri ile daha kalıcı bir şekilde öğrenecekler.  Bizim tavrımızla, yaşam tarzımızdaki değerleri her koşulda nasıl korudugumuzu görerek öğrenecekler. Biz nerde olursak olalım önemli olan nasıl örnek oldumuz ve nasıl davrandığımız. Anlatarak değil yaşayarak gösterdiğinde kalıcı oluyor…
(1,178 puan) tarafından
Ne güzel yazmıssınız
(520 puan) tarafından
İçimden geçenler… Bende çalışan bir anneyim. Hz Ali nin sözü gelir hep aklıma “Çocuklarınızı kendi zamanınıza göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin. “ Günümüz belli, yaşayacakları zamanın şartlarına göre nasıl değerlerini koruyacaklarını yaşayarak göstermek lazım diye düşünüyorum
(1,178 puan) tarafından
Kesinlikle benimde annem çalışıyordu Özel sektör acımasız evet ama kamuda daha rahat olur imkan varsa çalışmak da güzel ihtiyaçn varsa da
(370 puan) tarafından
Cok haklısınızz.zaten benım de demek ıstedıgım şey daha az vakit geçirme oluyor vaktın namazını yetiştirmeye calıstıgımıza anca  şahit oacak örnek verecek olursam sırf aşina olsun diye yanında sesli kuran okuyordum normalde ama ders calıstıgımdan berı ıkı defa ya okudum ya okumadım. Hayat tecrubsi gercegi de var tabi...
-Reklam-
0 oy
(605 puan) tarafından
Eşim istediği için değil ben istediğim için çalışmak istiyorum. Eşin eve yetişemiyor mu yoksa sen ayakların üzerinde dur diye mi çalış diyor sana
(370 puan) tarafından
Ev yaptık çok borç var anlıyorum onu ama borçlar olmasaydı da böyle bir beklentisi olur muydu emin değilim
0 oy
(577 puan) tarafından
Çocuğun kaç aylık canım
(370 puan) tarafından
15 aylık
0 oy
(4,063 puan) tarafından
Kafanızda bu kadar yorgunluk soru varken zor ama. Azimli okul heves olursa bir yerlere gelirsiniz. Çalışmak istemediğiniz halde çalışmak için çabalamak sizi başlamadan yoracak 
(370 puan) tarafından
Hayırlısı olsun ben de istıyroum bir yandan ama kafamda böyle soru ve endişeler var işte
0 oy
(1,704 puan) tarafından

Yani kamuya atanma şansiniz varsa calismak mantikli.  Cunkü iş yukü daha hafif. Alaniniz ne bilmiyorum ama 

Ama diger türlü market fabrika tarzi  hem calisip hem eve bakmak cok zor . İnsan yipranir
(370 puan) tarafından
Kamu işi. Özel sektör için böyle bir beklentisi yok
(1,704 puan) tarafından
O zaman bence gozunu bu kadar korkutma . Ev isi icin en kötü yardimci tutarsin kalan vaktini cocuguna ayirirsin. .
Herkesin tercihi farkli tabi ama ben şu an kamuda calisip ayaklarimin uzerinde durmayi cok istiyorum. Gecen sene cok yipratici bi kpss süreci yasadim . Siralamam iyi insallah kontejana girerim.diye dua ediyorum
0 oy
(2,813 puan) tarafından

Ben de kendi isteğimle çalışmayı düşünüyorum insaallah kizim biraz daha büyüsün diye bekliyorum ama çalışırsam kazancın bir kısmını yardımcı tutarak harcarım diye planlıyorum açıkçası. Çünkü annem hem çalışır hem bize bakar hem de evin işini mis gibi görürdü. O zamanlar fark etmezdim ama şimdi görüyorum ki gervekten çok yoruldu kadıncağız yıllarca. Kendine vakit ayırıp umarsızca yatıp dinlendiğini hatirlamiyorum resmen.

Allah nasip ettiği sürece kendime bu eziyeti yapmayı asla istemem şahsen. Kadın dışarıda çalışıyorsa evim büyük işlerini de bir zahmet bir yardımcı hallediversin. 
Nitekim dinimizde erkeğin maddi gücü yettiği boyutta kadına hizmetçi sağlamak zorunda. Kadim her şeye rağmen evi ve çocukları için yaptığı tüm fedakarlıklarda sevap kazanıyor. Çünkü MECBUR DEGILIZ 
0 oy
(642 puan) tarafından
İki çocukla calışıyorum ücretsizede ayrılmadım ewet zor sırtına şimdiki evdeki işlerin üstüne bide dsardaki calışma hayatı ekleniyor..hayırlısı olsun
0 oy
(19,483 puan) tarafından
Çalıştığın zaman evini kendin temizleme. Haftalık yardımcı gelsin evine muhakkak. 1 gün de yemek depolarsin dolaba. Zamanla düzeniniz oturur. Ama daha bebeğin küçük tabi. Atandım ataniyorum diyene kadar yıllar geçiyor. Hemen bu yıl atanman zor zaten. 
0 oy
(218 puan) tarafından
Bende 4 yıllık evliyim. 27 ve 5 aylik iki oğlum var. Evlendiğimizden beri çalışıyorum. Evet ev işleri hiç bitmiyor yetişemiyorum, iki ayda bir yardımcı bir abla çağırıyorum detaylı temizliyor. Yemek o gün kolayima ne gelirse onu yapıyorum. İlla 3 çeşit yapmıyorum. Bir çorba tamam ya da makarna ya da kahvaltı. İçli koftemi mantimi dışarıda yaptırıyorum buzluğa atıyorum. Camasirlari yeri geliyor katlayamiyorum askıdan alıp giyiyoruz. Büyük oğlum kreşe gidiyor yarım gün. Çalışmak sadece maddiyat demek değildir. Kadının bazen annelik ve eşlik statüsünden çıkıp iş arkadaşı statüsüne ihtiyacı oluyor. Evdeki çamaşır bulasiktan uzaklaşıp arkadaşıyla bı kahve içmesi gerekiyor. Ben evdeki işlerden çok kendi ruhumu düşünüyorum ben ne kadar mutluysam eşim ve çocuğumda o kadar mutlu oluyor. Akşama kadar elimde süpürge toz bezi gezmek bana göre değil. Cocuklarimla da gayet güzel ilgileniyorum akşamları kitap okuyoruz oyunlar oynuyoruz. 

Şu an ücretsiz izindeyim küçük olan emiyor diye. Şubatta donecegim ise. İnan ki evde kasırgalar estiriyorum. Topladigim yer geri dağılıyor, çamaşır bulaşık hiç bitmiyor psikolojim bozuluyor ama çalışırken bunların hiçbirini görmüyorum eve mutlu dönüyorum deşarj oluyorum. İmkanın varsa çalış. 
0 oy
(1,102 puan) tarafından
Birçok kadın gibi bende çalışıyorum ve çocuğumu da eksik yetiştirmiyorum yani gayet ilgileniyorum her şeyi ile.evdede birşey eksik kalmiuor kalsa da ne olur ki çalışmanın bana kattığı maddi manevi değerin yanında bir balkon tozlu kalmış bir cam kirli kalmış çok da önemli değil açıkçası.

Çalışan kadın üreten kendine güvenen kadındır kızım da benden gördüğü şekilde kendi ayakları üzerinde dursun çalışsın hayatını şekillendirsin ve asla bir erkeğe minnet etmesin isterim .eve 3 kuruş para getiriyor diye bir erkeğe bel baglamasin kendi gücünü kendinden alsın istiyorum. Diğer değer yargıları zaten öğretilir emin olun zamanımız çok oluyor çalışınca da .evdede yetişiyor çoğu şey .temizlik iş güç bir şekilde oluyor yardımcı alıyorum eşim yardım ediyor olup gidiyor .

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 344 göst.
6 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Anneeecilik (279 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 256 göst.
10 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Hafize12345. (70 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 343 göst.
0 oy
4 cevap 233 göst.

408,339 soru