0 oy
95 göst.
önce Aile kategorisinde (239 puan) tarafından
Aşırı sinir oluyorum kıskançlık olarak algılanmasın lütfen ben bebek hazırlıkları yapıyorum ama kendi ailem asla ne eksikse ben alayım diye sormaya tenezzül bile etmiyor sürekli eşimin ailesi bişeyler yapmaya ugraşıyor eşim kimseden bir istekte bulunmuyor ama sormaları gerekmez mi kardeşim doğum yaparken onun eşinin tarafı herşeyi istedi diye yaptılar ama bunlar bişey istemiyor diye sormuyorlar bile ben bişey istediğim için değil sorsunlar ki eşimin ailesine bir olay olduğunda laf düşmesin istiyorum iki çorap alıyor koyuyor kardeşimin çocuğuna dünyanın alışverişini yapıyor para istedikleri zaman bizden istiyorlar harcamaya gelince onlarla harcıyorlar kendimi kullanılmış gibi hissediyorum onlar yüzünden kaç kere eşime yalan söyledim gizli gizli para verdim çalışmadığım halde bilmiyorum artık görüşmek istemiyorum hatalımıyım 

3 Cevaplar

+2 oy
önce (205 puan) tarafından
Bence görüşmek istememekle çok haklısın

Benimde başıma gelse aynını düşünür aynı şekilde kırılırdım.

Sizde para istediklerinde biraz tavrınızı belli edin. Ben sizin almadıklarınızı almak için kenara para koydum, taksit ödüyorum vs gibi cümleler kurun. Ama doğru cümleleri kurun ki kardeş kıskançlığı gibi düşünülüp öyle dile getirilip birde o şekilde sizi kırmalarına izin vermeyin. Bazen insan arkasında birilerinin, onu, düşünmesini, desteklemesini, arka çıkmasını istiyor doğal olarak. Tavrınızı belli edemiyorsanızda görüşme sıklığını azaltın ama yeriniz de olsam parasal yardımda bulunmam. Çünkü sizin böyle bi mecburiyetliğiniz yok. Günün sonunda wşinize açıklama yapmak zorunda kalırsanız daha çok zan altında kalırsınız. 
Başkalarının doğrularını boşver kendi doğrularını yaşa.. Hayat çekilmez yoksa.
önce (239 puan) tarafından
Yok zaten sevgi saygı görülmediği yerde olmuyor bazı şeylerde almadan veremiyorsun hiç birşeyi
Aynen öyle. Senin için hakkında hayırlısı olsun canım
Teşekkür ederim canım
Rica ederim
-Reklam-
0 oy
önce (1,161 puan) tarafından
bu laflari ailene acik acik diceksn bak bakim yapiyoglar mi yapmiyorlar mi haaaa yapmadilar kapat kapiyi
Dedim dedim sizden bişey istemiyoruz ama arayıp bir sorun dedim bir taraf sorup bir taraf sormayınca yanlış anlaşılıyor dedim
0 oy
önce (973 puan) tarafından
Eğer kardesinede aynı davransalardi huyları bu der asgari düzeyde görüşürdum ama ona yapıp sana yapmamaları evlat ayirmaktir .bu şartlarda ben olsam tavrimi koyar gorusmezdim birde para vermek asla yani .
Yok aradım söyledim sizden bişey isteyen yok dedim herşeyi kendimiz yapıyoruz bir arayıp sorun bari dedim bişey istiyor musunuz diye dedim benim için önemli değil ama o ister istemez teklif bekliyordur aldıracağından değil ama o taraf sorup bu taraf sormazsa bir tuhaf karşılanıyor

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 113 göst.
0 oy
14 cevap 201 göst.
23 Kasım 2024 Diğer kategorisinde aycayurtsever78 (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 142 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Emine_ozder01 (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 79 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Beyaz Gül (659 puan) tarafından soruldu