+1 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Kızlar iki erkek annesi olarak bazen bebekli paylaşımlar gördüğüm zaman kız erkek ayrımı yapıldığını görüyorum önceden kız bebeklere çocuklara yapılan zorbalamalae şimdi erkek bebeklere çocuklara yapılıyor yok işte erkek çocuk vahşi kız çocuk narin gibi ya da kız çok şımarık oğlan daha ağır gibi gibi aynı daha karakteri bile belli olmayan el kadar bebeklere bile aynı genelleme yapılıyor cinsiyet partisi yapılıyor mesela kız çıkarsa seviniyorlar oğlan çıkarsa bi hüzün bi mutsuzluk tam tersi de oluyor kız için hüzün istemsizlik ama erkek bebekler için daha sık görüyorum bu aralar ya çok yanlış bişey değil mi ben çok saçma ve kötü niyetli görüyorum kız olunca narin ve sakin olmuyor ki hepsi ya da oğlan olunca vahşi olup huysuz olmuyor ki tam tersi durumlar var yani mesela yazın tatile gittik bi tatilci aaa iki tane erkek mi Allah yardım etsin valla büyüse bi dert büyümese bir dert dedi bende cinsiyete bağlı değil o durum her çocuk için ilerisi tedirgin edici ebeveynler için dedim öyle tabi de erkekler hep sıkıntılı ya bizde vir tane var ne çekiyoruz dedi konuşmadım daha fazla üzerine yani ne çekiyoruz dediği en fazla yaramazlıktır o yaşta çocuk ne yapsbilir ki bunu kız çocukları da yapabilir sonuçta adı çocuk işte gerçekten çok moralim bozuluyor iki oğlumun olduğunu gören herhangi biri bile tüh keşke kız olsaydı diyor çok şükür evladım var rabbim kimseyi kucağı boş bırakmasın 2 sene tedavi gördüm her hastane çıkışı oturup ağladığım günler geliyor gözümün önüne ama millet cinsiyet beğenmiyor kızda olsa benim erkekte olsa benim bunun cinsiyetle bi alakası yok bence ya siz he düşünüyorsunuz bu duruma 

16 Cevaplar

+1 oy
(4,127 puan) tarafından
2 erkek annesiyim bende de durum öyle sanki canavar besliyorum gibi bakıyorlar sinir oluyorum bazen
tarafından
Sanki başka cinsiyet yapmıyor valla etrafımda kızda görüyorum yaramaz olan var erkek görüyorum çok kibar naif olan da tam tersi olanda yani bir çocuk ne görürse onu yapar yukarıya da yazdım da geçen eşimle konuşurken bıktım bu ev işinden hiç bitmiyor dedim mesela üç yaşındaki oğlum şimdi durmadan bıktım ya diyerek geziyor neyden bıktın diyorum ev işinden bıktım diyor ;) demek istediğim ne duyar görürse onu yapar çocuk
(4,127 puan) tarafından
Bende ki de aynı ben ona uyu artık geç oldu dediğim için akşam olunca bize hadi uyu artık diye kızar :D
tarafından
Hahaha çok alemler ya bizimkine geçen bot aldık bugün akşam anne botum nerde dedi o evde giyilmez dışarda giyilir dedim bişey olmaz ya dedi giydirdim bak şimdi anne bunu giyince havaya uçacağım dedi deli danalar gibi koşturdu durdu :)
(4,127 puan) tarafından
Çocuklar aileler destekleyince inanılmaz bi zekaya sahip oluyorlar
-Reklam-
+1 oy
(5,473 puan) tarafından

2 kızım var. Büyük kızım hem çok yaramaz hem de tam bir vahşi düz duvara tırmanmışlığı var ki şu an ergen hala öyle. Küçük kızım da tam bir narin tam bir prenses kendini asla tehlikeye atmaz temkinli bir çocuk. İkisini de ben doğurdum :)

Cinsiyete takılmayın iki meyveden olsun düşüncesi bana saçma geliyor. Evladın canın cinsiyeti olmaz. Cinsiyet partileri bile bana çok çok saçma geliyor. O evladı en iyi şekilde yetiştirmek işte önemli olan bu. Sağlıklı huzurlu mutlu ve ahlaklı bir evlat sahibi olmak dileğiyle. 

tarafından
Ay sorma canım bana bir de az daha dur da bir tane daha doğur kızın olsun diyorlar ne biliyorlarsa olacağını :)bende ben çocuk kapasitemi doldurdum diyorum aman bizde kapasite ne yoktu geleni çıkardık diyorlar bi de artık devir öyle değil ben iki çocuğumu maddi ve manevi iyi şekilde yetiştirsem yeter maddi açıdan en iyisini yapmak için bmyle olması daha iyi diyorum mesela aman şimdi çocuk büyütmeye ne var  her şey elinin altında diyip çıkıveriyorlar herkesin her şeye bir lafı Çar ya ;)
0 oy
tarafından
Benimde aynı canım ya iki erkek aynı şeyleri yaşıyorum 
tarafından
Ya üzülüyor insan sonuçta bahsettikleri günahsız masum çocuklar daha anlatmak istediğim ilerde kızın ya da oğlanın hayırlı ya de hayırsız olacağını nereden biliyorlar de böyle yapıyorlar anlamıyorum
0 oy
(713 puan) tarafından
Rabbimden hayırlısını istedim hep bir kızım var ikinci kızımi dogurucam banada cinsiyet soruyolar kız diyorum tüh buda erkek olsaydı bıdaha dogurmazdin olsun canım kız olsun ne fark eder diyolar ben bişey demedigim halde bıktım valla evladın kızı erkeği yok önemli olan düzgün bir sekilde yetistirebilmekte
tarafından
Aynen öyle canım ne görürse onu yapar çocuk bu bir bir daha iki benim üç yaşında oğlum bizden ne duyarsa onu söylüyor mesela geçen bi boşluğuma denk geldi valla bıktım ya bu ev işinden bitmiyor diye eşimle konuşuyordum oğlum da biraz papağan gibi durmadan bıktım ya diyor mesela :) neyden diyorum evin işinden diyor hahahaha sanki kendi yapıyor demek istediğim ne duyar ne görürse onu yapar cinsiyete bağlı bişey değiş bu durum bende
(713 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım gerçekten bazen kaşimi çatsam kızım bana kizginmisin sinirlimisin falan herşeyi sorguluyor elimizden geldiğince onlara layık olmaya calisicaz kendi dogrularimizla kimseyede kulak asma kimseyi memnun edemiyorsun illa burunlarını sokacaklar
0 oy
(1,373 puan) tarafından
Bende cinsiyete aşırı takılmam kız olsun erkek olsun benim sonuçta bir kızım oldu ilerde bir de oğlum olsun istiyorum çünkü kız evlat başka erkek evlat başka ikisinin de tadından yenmez ama çevremdekiler genelde kafayı yemişsin sen tımarhanelik olmak istiyorsun galiba gibi terimler kullanıyor bir çocuk en fazla yaramazlık yapar büyüdüğünde de anne baba nasıl eğitmiş nasıl rolmodel olmuşsa öyle davranır ki erkek çocuk çok yaramaz demesinler bir kızım var erkek çocuklara taş çıkarır cinsten 1 yaşında ama komşumuzun 2 yaşındaki oğlunu tahta kaşıkla kovalıyor yetmiyor sandalyeden düşüyor ysni cinsiyeti yok bunun her çocuk kararında yaramazdır ki anne olmayı göze alan bunları da göze alır sevgiyle karşılar 
tarafından
Kız yaramazlık işte ne olacak başka mesela yeni bot aldık geçen gün bugün akşam sordu botum nerede diye üç yaşında o evde giyilmez dışarda giyilir dedim bişey olmaz anne ya giyiyim dedi altını silip giydirdim bak şimdi anne bunu giyince hava uçacam dedi sonra deli dana gibi koşmaya başladı biri görse ama ne kadar yaramaz deli gibi koşuyor derdi kesin :) yani bu vahşi dedikleri bana vahşi değil hatta çok tatlı geliyor ;)
(1,373 puan) tarafından
Tabiki de değil sanki çocukken biz hiç böyle yapmadık mı yeni alınan herhangi bir şeyle sabah etmedik mi ben hatırlarım okul için aldığımız ayakkabıyı hiç giyilmemiş tertemiz diye gece bile onunla uyumak istemiştim bunlar hepimizin yaptığı şeyler kimse ben şöyle usluydum diyemez herkes illaki yaramazlık yapmıştır niye çünkü çocuktuk onlarda çocuk bazı ebeveynler içindeki çocuğu öldürmüş gibi konuşuyor ve öyle davranıyor oysa bizlerde bir zamanlar evlatlarımızın yaptığının daha daha fenalarını yaptık ben şahsen hiç uslu bir çocuk değildim kaç kere komşumuzun camına mandalina attım kaç kez o cam boydan boya mandalina suyu oldu kendi yaptığım evet güzel bişey değildi ama çocuktum kızımda çocuk ve yaramazlık yapabilir çünkü o onun için yaramazlık değil oyun bizim de bir zamanlar yaramazlık değil oyun gördüğümüz gibi görüyorlar
0 oy
(958 puan) tarafından
Beni erkek olunca uzulen insanlar değilde kız olunca uzulen insanlar daha çok sinir ediyor evladın kızı erkeği olmaz bu kesin ama kız bebeklere yapılan yorumlar daha çok üzüyor 
tarafından
Katılmıyorum canım ikisi de aynı azı çoğu yok ya hepsi sabi günahsız melek
(958 puan) tarafından
Doğru tabi haklsiiniz
0 oy
(717 puan) tarafından
Aynısı benim çevremdede var ayy erkek çocuğu evde beslenmez yaslandığında sana bakmayacak sokağa düşeceksin bu yüzden hemen kız doğur kız evlat hayırlıdır erkek hayırsızdır kız anne babaya düşkündür söyle böyle diye bi gün bi patladım kız çocukları hayırlı değil nankör oluyorlar kocayı bulunca anne babayı gözü görmeyip kaçıyor koca evinde dayagı yedikleri için anne babalarına hayırlı evlat oluyorlar erkek çocukları evlenene kadar hayırsız evlenince anneci oluyorlar diye agızlarını açamıyorlar artık gerçi benimde söylediğim doğru değil sadece sinirle söylüyorum evladın önce sağliklısı sonra hayırlısı olur fakat çıldırtıyorlar insanı
0 oy
(186 puan) tarafından
Benim tanıdıklarım genelde böyle yapıyor. Arkadaşımın iki oğlu var ,ay erkek çocuk daha zor kızlar evcilik oynuyor bunlar bana savaş açıyor. Erkeğin altini değiştirmek daha zor malum alet edavat var . Keşke senin biri bari erkek olsaydı. Kızı olanda sanki Allah vermemiş gibi iyiki kızım var erkek olsaydı ne yapardım. Erkek çocuk çekilecek dert değil. E istiyorsun hepimiz biliyoruz. Bazen çocuklarının cinsiyeti dışındakileri öyle bir gömüyorlar ki sanki cinsiyetini kendi seçmişler . Bu konunun şöyle bir yanı var bide cahille tartışılmaz.
0 oy
(793 puan) tarafından
kızım var 3 bucuk yaşında şimdi hamileyim 6 aylık oğlum olacak inan kim sorsa erkek desem biii karalama bi göz korkutma yaa bi lanet etmedikleri kalıyo ben ilk duyduğumda oğlum olacağı hiç aklıma aman yaramaz aman şöyle aman böylee amann ben ne yapacam diye gelmedi çocuk bu sonuçta kızımda yapıyor yaramazlık hep hayallerim iki çocuğumla oyun oynamak onları süslemek sevmek parka götürmek gibi hayallerim vardı o kadar kötü şeyler söylediklerki şimdi içimden diyorum me yapacam ya kızımı ihmal edersem ya dedikleri gibi olursa insanların hayatını demolize etmekten başka bişey değil 
(235 puan) tarafından
Sen nasıl yetiştirirsen öyle olur cocuk ailenın aynasıdır hiç korkma tabı erkek cocuk yaramaz olıyor enerjılerı fazla oluyor ama anne baba yetiştiridigi şekıldd oluyor. Benımde ıkı oglum var bırı 4 yaşonda bırı 2 aylık büyük oglum cok akıllıydı taaki tainimiz memelekete cıkana kadar dedeler neneşer şimartı çok şımarık yaramaz oldu şimdi öyle gün oluyor aglıyorum yalan degil öyld gunde oluyor cok akıllı anlayşlı yanı cocuk bu bız nasıl yetıştırsek öyld gider etrf müdahale etmesse. Kucuk oglumada diyolar gözlerınden bdllı cok fena ya bu daha 2 aylık nrrden anladınız fena oldugu etrafta kara cahil cok var hiç takma sözleirne insamlar boş konuşmahı cok seviyor.Allah bı avazda kurtsrsın inşallah
0 oy
(3,076 puan) tarafından
İyide bunu da genellikle hep erkek anneleri söylüyor denk hatta burda da yorumlarda denk geldim zorluğundan kasıt canım bence ayrimcilikta degil
0 oy
(3,863 puan) tarafından

Bana da çok saçma geliyor böyle düşünceler bana da hamileyken kızım olcak dedim eşim sonuncu bir abisi bir ablası var onların birer kızı var millet e sen bari oğlan doguraydin sanki ısmarlama oluyor bu ..kızım var hamdolsun cinsiyete asla takilmadim . Kızım var yeri geliyor canavar gibi sağolsun odasını bı dağıtıyor Tazmanya canavarı gibi :D yani kızlar da Çok uslu değil yerine göre çok naif yerine göre erkek çocuğu gibi dağıtma konusunda aratmaz yani :D

0 oy
(135 puan) tarafından
Bende aynı şeyleri çevremdeki yakınlarımdan çok görüyorum üstüne basa basa yanimda erkek sevmiyoruz gibisinden cümleler kuruyorlar kız çocuklarını daha çok seviyorum felan diyorlar devamlı ya seviyosan sürekli dile getirmek neden ki ayrım yapmak zaten yanlış neden böyle yapıyorsunuz dediğim de bana verdikleri cevap kız çocuklarını genelde dışlıyolar erkek sevgisinden bizde kız çocuklarını o yüzden seviyoruz diyorlar ee senin ne farkın kaldı erkek sevip kız sevmeyenlerden? Rabbim bir evlat versin yeter ki kız erkek ne fark eder yıllarca tedaviyle bebek sahibi olmaya çalışan insanlar var yazık ya 
0 oy
(3,096 puan) tarafından
2 oğlum 2 kızım var her isinide tadan biri olarak benim oğullarım çok uslu yaş farkı çok aralarında biri 12 yaşında biri 17 aylık ama hiç öyle eziyet yaramazlık ordan ora atlama zıplama görmedim. Kırma dökme görmedim. İkiside aşırı meraklı bi yani 12 yaşında olanda bebekken meraklıydı küçük olanda aynı. 

Ben hiç oğlum oldu tüh yaramaz olurlar die bakmadım bakış açısı ile ilgili bence. Dillerinden gecen dua oluyor demekki oda kabul oluyor
0 oy
(540 puan) tarafından
Ben de bir erkek annesiyim ben de senin gibi bununla ilgili postlar  görüyorum hep Instagram'da hatta bununla ilgili bir postum da vardı gerçekten çok can sıkıcı bir durum ve biz erkek bebeklerle ilgili bir paylaşım yaptığımız zaman kız anneleri hemen biz de cinsiyet ayrımcılığı ile suçluyor sosyal medyadaki ama en çok kendileri yapıyorlar. Eskiden geri kafalı insanların kız çocuklarını hor görmeleri yüzünden şimdiki yeni nesil erkek çocukları hor görüyor ama bunun farkında değiller erkek çocuklara evde beslenmez falan filan bir sürü espri yapılıyor hatta ben Instagram'da gördüğüm zaman bir posta daha doğmamış çocuğa senin oğlun benim kızımın bokunu yesin diye bir yorum bile görmüştüm posta bu meşhur olan destur ürrem Sultan sesi ile yapılan bir videoydu orada hiç kimse kız bebeklerini aşağılamıyordu sadece kadın erkek bebeği olacağı için ve böyle bir akım olduğu için paylaşmak istemişti ama yorumları bir görsen sürekli doğmamış çocuklara küçücük erkek çocuklarına hakaret ediyorlardı
0 oy
tarafından
Benim oğluma herkes uslu annesine çekmiş derler kocamın tarafı ajajajja hele bir laf etsinler gözlerini oyarim önemli olan hayırlı evlat olması hiç kızım olsun demedim ilerde bir çocuğum olsa ama kız isterim çünkü oğlum var o ayrımcılık yapanlar hiç acı çekmemiş olsa gerek valla dün bir misafirliğe gittim evin oğlu kahveleri yaptı annesi yap oglum dedi benim hoşuma gitti ilerde oglumda böyle olur diye falan herkesin çocuğu kendine özel 
0 oy
tarafından
Kız erkek diye sevineceklerine hayırlısı sağlıklı olsun diye dua etseler

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 54 göst.
1 gün önce Diğer kategorisinde Anneymben (696 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 64 göst.
0 oy
3 cevap 40 göst.

408,629 soru