0 oy
196 göst.
Aile kategorisinde (34 puan) tarafından
Doğumdan sonra eşiyle anlaşamayan var mı? 4.5 ay oldu doğum yapalı bilmiyorum ben mi çok beklenti içindeyim. Doğum yaptıktan sonra iş değişikliği oldu falan derken kafası çok dalgın ama bende evde evliliğimizin ilk zamanlarinda ki ilgiyi istiyorum. Yani çok farklıydı her şey millet evlenince değişir diyince savunmaya geçerdim o değişmeyecek diye 3. Yıldan bildiriyorum değişti. Bunu kabullenemiyorum ben o kadar yoğunluğun arasında ona vakit ayırıyorum onub kafası hep dalgın hep çok yorgun. Psikolojik olarak tükendim. Yorgunluğum çocuktan değil inanın beyin olarak yoruldum. Bir de biz ailesiyle çok böyle nadir görüşürdük arada problem olduguna değil ikimizde çalıştığımız için vakit olmazdı şimdi de çocuk olunca her gün mutlaka konuşuluyor görüşülüyor aşırı rahatsızım çünkü müdahale eden birileri. Evim biraz dağınık olsa şakayla karışık laf sokarlar. Bebek sonucta bı gunu bı gunu tutmaz ne zaman bugün durmadı desem hemen anne seni şikayete mi başladı diye güya çocuk seviyorlar aşırı rahatsızım şimdi anlamıyor ama ileride bu cümleler çocuğum için etkileyici olabilir nasıl önüne geçebilirim bunun.

6 Cevaplar

0 oy
(2,539 puan) tarafından
Ben ilk zamanlardaki gibi olsun isteğine karşıyım. İlişki olgunlaştıkça değişir ama kötü değişimden bahsetmiyorum. Eskiyi düşünmeden bakarsan senle bebeğinle ilgileniyor mu? Önemli olan bu. Mesela bizde ilk günkü gibi değiliz ama ilişkimiz oturdu çok güzel elhamdülillah. 

Sınırını çizmelisin sadece aramaysa bir gün aç bir gün açma. Geliyorlarsa müsait olmadığını belirt. Konuşmalarını şimdiden sınırla ilerde değiştirmek zor olur. Güzelce olumsuz konuşmamaları gerektiğini söyle. Eve laf edince de gelin temizleyin ben de bebemle ilgileneyim de. Net cevapların olursa sınırını görürler
(34 puan) tarafından
Haklısınız aslında hiç bir şey ilk gün ki gibi kalmıyor boşuna evde stres oluyor bu düşünceyle. Ailesi konusunda da dediğiniz gibi sınırlar çizmeye başladım. Rahatsız oldugum bi nokta olduğunda o gün gerekirse hiç konuşmuyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
İlk zamanlar gibi olması nerdeyse imkansız ya vardır tabi hiç değişmeyen ama benim kocam kırk kere değişti resmen 5 senelik evliyim ilk zamanlar mesela herkes canım cicim dönemindeyken eşim çok soğuktu severek evlendik üstelik çok üzülürdüm ilgisini sevgisini gösteren birisi değildi zaten sonra çocuk doğdu ikimizde etkilendik tabi kavga gürültü çok olurdu evimizde çocuğuna çok düşkündü lohusa depresyonuna girdim nerdeyse sıfır ilgiydi senin psikolojin zaten hep bozuktu dedi bi kere hatta eşimi seviyordum o da seviyordu biliyorum ama böyle davranırdı işte çok üzülüyordum sonra ikinci çocuk oldu biraz daha benimle ilgilenmeye başladı oysa ikinci olunca beni tamamen unutur diye düşünüyordum daha çok üstüme düştü ama ilk evlendiğimiz zamanlar bir hafta ailesine gitmeyeyim kıysmet kopardı derdin ne neden gitmiyorsun diye şimdi bir ay gitmemeyim niye gitmiyorsun demez biraz zaman canım gerçekten çocuk olduğu zaman iki tarafta düzeni değiştiği için etkileniyor bu durumdan özellikle ilk çocukta rahmetli babam evlenirken kızım bi evliliğin oturması için 5 sene gerek demişti ne kadar haklıymış meğer gerçekten 5 sene dedi eşim evinden başka bişey düşünmez oldu şu an mutluyuz şükür dediğim gibi çocuk etkiler baba olmanın yükü olur onu düşünür mesela erkekler geçim derdini birebir yaşayanlar oldukları için bu durum bence normal bir de iş değişikliği falan olmuş belki kafasına taktığı durumlar vardır sabret ve anlaşıylı ol fırsat buldukça konuşmaya çalış neden böyle olduğunu sor söyler zaten 
(34 puan) tarafından
5 sene muhabbetini bende duymuştum:) Baba olmak onlara gerçekten farklı bı sorumluluk hissettiriyor sanırım. Bende istiyorum ki hep aynı kalalım ama mümkün değil sanırım bunu anladım belki beklentimi düşürürsem daha mutlu olurum
0 oy
(1,026 puan) tarafından
Bizim de hemen hemen öyle oldu çocuktan sonra monotonlaşıyor evlilik artık ben bu durumu eşimle açık açık konuştum evliliğimizin gidişatı 30 sene gibi oldu artık monotonlaştık evet çalışıyor yoruluyorsun ama bende evde yoruluyorum çocuk temizlik düzgün beslenememe bunaldım lütfen daha fazla ilgili davran bu böyle gitmiyor çünkü dedim yaptığını fark etti şuan iyiyiz tabiki ilk zamanlar gibi değiliz olgunlaştık ama artık daha iyiyiz sana da açık ve net bir şekilde eşine beklentini ve bunu sevmediğini belirtmeni öneririm

Kaynana kısmına gelirsek her gün geliyorlarsa yada bir gün gelip ertesi günü arıyorlarsa ya telefonu açma yada gelecekleri gün müsait değilim diyerek ertele evin dağınıklığını söylüyorlarsa bir gün çocuğu bak ben evimi zaten temizlerim küçük çocuk sancısı sendromu atağı var hergün bir değil sonuçta diyerek tepkini göster çocuğa da öyle demelerine izin verme olumsuz hiçbişeyi çocuğuna söylememeleri gerektiğini açık bir dille belirt çünkü ilerde daha zor olur benim kayınvalidem de öyleydi kızıma karşı bir dedi sustum iki dedi sustum üçüncüde artık yeter bu çocuğu böyle sevmeyin olumsuz kelimeler sevgi göstergesi değildir çocuk bu anlamasa da hissediyor büyüdüğünde bu hisleri yüzünden sizden nefret etsin istiyorsan devam et bana hava hoş ama istemiyorsan lütfen güzel kelimelerle sev annesini kötüler gibi değil dedim artık dikkat ediyorlar çocuk evet anlamaz hisseder ve o hisler büyüdüğünde baş gösterir annesini kötüler gibi olan şakayı kim yapıyorsa ondan istemsiz bir nefret gelir çocuklara 
(34 puan) tarafından
İlk torunları. Heveslerini de kırmak istemiyorum ama her şeye hakim olamayacaklarını ve müdahale edemeyeceklerini bir şekilde anlatmam lazım kırmadan üzmeden. Eşime de bişey diyemiyorum buyuttugumu zanneder diye. Alıp karşıma detaylıca konuşmam lazım:)
(1,026 puan) tarafından
Bazen kırmadan anlatamıyorsun kızım bir yaşında ve ilk tecrübe ettiğim şey buydu kendileri doğurdu sanıp annesi kendileri sanıyor bir zaman sonra anneliğini eleştiriyorlar kırmadan maalesef anlatmak ben bir kere kırdım çok büyük kırdım artık daha dikkatliler arada yine annesi kendisi sanıyor orda da ben devreye girip annesi benim hatırlatma geçeyim dedim diyorum
0 oy
(2,909 puan) tarafından
İlk zamandaki gibi olmasını bekleme canım 

Olmuyor çünkü özellikle çocuk olduktan sonra çok degisiyorlar 
(34 puan) tarafından
Evet gerçekten öyleymiş
0 oy
(2,514 puan) tarafından
Değişmekten ziyade yeni yaşam şekline girildiği için birbirinizi yeni keşfedersiniz. Beklentini coook iyi anliyorum. Bende bu süreçlerden geçiyorum. Bol konuşmalı arada tartışmayla birbirinizin penceresinden bakmaya çalışıyoruz. Erkekler biz anneler kadar dayanıklı degiller, hiç bir konuda. Sen evdeki sorumlulukların hepsini yerine getirerek bunalirsin, destek istersin ama eşin 2 dk bebek bakar isyan eder. Genelde böyleler :)  Cocuk büyüdükçe düzeliyor merak etme. Eş ailesi konusuna gelince , kötü olmadan iyi olunmuyor bence. Illa tavrini net koyman lazım saygi çerçevesinde 
(34 puan) tarafından
Ay evet.. Pazar günü biraz ilgilense çok yoruldum diyor:) İnşallah düzelir biz eşimle bir oturtsak ailesi de hallolacak eminim
0 oy
(1,094 puan) tarafından
Bence erkeklerde.lohusalık yaşıyor :) yalnız değlsn neler yaşandı neler ıkinci ye hamile kaldım aynısı olur sandm olmadı tam tersi oldu hatta kadın olarak ilgi sevgi hissetmek istiyorz 
(34 puan) tarafından
Bence erkekler bizden daha narin:) Biz çoğu şeyle mücadele edebiliyoruz onlar en ufak şeyde yıpranıyor toparlamaya uğraşıyoruz:)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 122 göst.
0 oy
10 cevap 374 göst.
1 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 199 göst.
8 Şubat 2021 Aile kategorisinde Tugbaceylan (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 87 göst.
4 Kasım 2024 Diğer kategorisinde asllyd (606 puan) tarafından soruldu