0 oy
609 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (408 puan) tarafından
Kizlar kocanizla dedikodu yaparmisiniz biz cok yapiyoruz en yakin arkadasim gibi oturur dedikodu yapariz mesela eve gelir duydunmu su sununla boyle olmus boyle demisler diye bazen kocam gelir dedikodu varmi diye sorar 

45 Cevaplar

0 oy
(556 puan) tarafından
Bizi ilgilendiren konularda evet yaparız diğer türlüsü eşime ters 
-Reklam-
0 oy
(540 puan) tarafından
Yalan yok yaparım hemde daha tatlı oluyor onunla yapılan
0 oy
(2,058 puan) tarafından
Dedikodunun kralı eş ile yapılandır aksini idda eden etmesin :)
0 oy
(922 puan) tarafından
Eşim söyle ben biriyle yapsam der dedikodu günah yapmayın ama kendi olunca söz konusu oturur konuşur benimle anlatır bende ona ama başkasıyla konuşunca günah eşimle konusunca günah olmuyor galiba 
0 oy
(13 puan) tarafından

Anasını bile aglatırız en yakın dedikodu dostum ondan başkasıylada konuşmam ;))) 

0 oy
(4,915 puan) tarafından

Yukrada arkadaş yazmış ağırdır kocam yapmaz diye ama dedikodu yapan hafif mi oluyor eşim 42 yaşında ağrın da agiridir ama yeri geldimi vallahi dibine vururuz dedikodunun özellikle orumceklerimi çok cekistirirz:D

0 oy
(885 puan) tarafından
Yapmam 

Sevmeyiz kimse hakkında konuşmayız 

Bizene milletten 
0 oy
(3,082 puan) tarafından

Dedikodu değilde .ana babamızı kardeşlerimizi birbirimize şikayet ederiz sonra teselli veririz akıl veririz birbirimize 

Bsşka birini anlatmaz bende anlatmam. Anlatsam susturur. Bizi ilgilendirmiyor der kapatır. Anası ablası felanda yapmaya kalksın onlarada susun deyip kızar

Bikere sitede biri karısının üzerine evlenmiş kadın kızının yanına taşınmış bunlarda bilinen kişilerdi sitenin zenginleriydi. Anlattım ee yani dedi .. mal gibi kaldım ortada. Aman be sanada bişey denilmiyor dedim:blink: 

0 oy
(7,208 puan) tarafından
"Gıybetten kaçınınız! Muhakkak ki,gıybet zinadan daha şiddetlidir. Çünkü kişi,bazen zina eder,tevbe eder ve Allah tevbesini kabul eder.Gıybet yapan bir kimse ise, gıybeti yapılan kişi kendisini affetmedikçe Allah tarafından affedilmez.( İbni Ebu Dünya) 

"İsra gecesinde yüzlerini tırnaklarıyla paramparça eden bir kavmin yanından geçtim. Cebrail'e sordum bunlar kimdir? Dedi ki Bunlar halkın giybetini yapanlar,haysiyet ve mürüvvetlerine dil uzatanlardir.( Ebu Davud,4878)

Gıybet etmek ölmüş din kardeşinin etini yemekle eş değerdir ( Hucurat,12) bu surede de geçer. Daha bunlar gibi nicesi ayet ve hadislerle bellidir büyük günahlarda 2.sıradadır.

Gıybetten kaçınınız, çünkü gıybet,insan köpeklerinin katigidir( Hz Ali )

Ben üstüme düşeni yapayım gerisi size ait.
0 oy
(1,282 puan) tarafından
Gariptir ama genelde annemle dedikodu yaparlar :D
0 oy
(5,317 puan) tarafından
Benim kocam sır küpü ben ellerden duyarim esime sorarim evet oyle olmustu der asla anlatmaz birsey ama ben dilimi tutamam ne ogrendiysem dökülürüm esime
0 oy
(3,124 puan) tarafından
Eşim kimsenin hakkında konuşmaz benimde konuşmamı istemez kıybet günah der kul hakkına girer der konuşmayız
0 oy
(262 puan) tarafından
Dedikodu olarak değil de genel olarak her şeyi söyleriz birbirimize. Eşim var mı dedıkodu dese kızarım yaa o ne öyle:⁠-⁠)
0 oy
(108 puan) tarafından
Bir olay olur mesela bu şuraya gitmiş şunu yapmış derim aman boşver milleten bize ne sen kendine bak boşver milletten der lafı ağzıma tıkar. Konuşmayı sevmiyor. Önceden konuşurduk ama artık monotonlaştı diye istemiyor galiba. Bazı önemli aile konularını bile kendi annesinden duyarım hiç tepki bile vermem konuşmam bile. Bana değer verip söyleseydi haberim olsaydı konunun içine dahil olurum. Bu yüzden aslında o kadar çok seyden soğudum ki yüzüm gülmüyor yada üzülmüyor ruhsuz gibi dolaşıyorum evde çoğu zaman. 
0 oy
(5,778 puan) tarafından
Bı ker le birileri hakkında konuşmaya çalıştım bana 

Benm evimde üçüncü kişinin sohbeti olmasın dedi . Anladım artık daha da kimseyle ilgili konsmadim konuşmadık sadece biz bize başka kimse Yok 
0 oy
(2,257 puan) tarafından
Dedikodu sevmem eşim konuşkan olsa başka şeyler konuşuruz.. 
0 oy
(20,453 puan) tarafından
:D bilgi alışverişi yapıyoruz ya dedikodu değil o
0 oy
(857 puan) tarafından
Yapmayız ama o bnmkini baskalaryla yapar öyle de vefali
0 oy
(5,038 puan) tarafından
Dedikodu da cok günahken nasıl da övünüyor insanlar. Ben de yapıyorum ıstemsız sıkayet ediyorhm bazılarını ama bundan da övünerek bahsetmıyorum en azından. Yazık üzüldüm bu hale gelmemize. Benjm eşim de sevmez hele bizlik bisey yoksa bizene der. 
0 oy
(154 puan) tarafından
Konunun içinde biz yoksak konuşmayız sevmez başkası hakkında konuşmayı bende sevmem genelde kendi durumumuz hakkında konuşuruz ya da geleceğe dair 

İlgili sorular

+5 oy
43 cevap 2,088 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde ice Queen (4,672 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 253 göst.
+3 oy
44 cevap 512 göst.
+1 oy
22 cevap 521 göst.
6 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayal1907 (335 puan) tarafından soruldu

408,340 soru